-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DKristof
csendes tag
válasz ponti_ak #10992 üzenetére
"de.. ööö.. próbáltad már egy hozzá illő, komolyabb fejhallgatóval? "
Kétszer kiséreltem meg egy jobb fülest beszerezni hozzá, de a következőkkel szembesültem:
1.) A nem fülbedugós fejhallgatókat nem tudta rendesen meghajtani, dinamikátlan lett. (A Saturnban próbálkoztam).
2.) A fülbedugható fülhallgatókat nem lehet a boltban kipróbálni.
Egyszer vettem tízezer forintért egy Sennheiser CX-150-et, amit három napon belül visszavittem az E-Digitalba, mert számomra alkalmatlan volt zenehallgatásra.
Egyszer vettem valami Sony-t 4000 Ft-ért, amit aztán odaadtam az öcsémnek.
Azóta használom ezt a Philips-et, és még ez a legjobb.
Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a picit drágább füleseken elsősorban a basszusra és a magasra mennek rá, nekem meg pont a középtartomány a legfontosabb, anélkül a zene számomra nem zene. Hallgatok sokmindent, jazzt, rockot, klasszikusat, elektronikusat kevésbé. Ha van tippetek fülesre, szívesen kipróbálnám. -
DKristof
csendes tag
Sajnos nem vagyok meggyőződve, mert rákerestem mindkét típusra és az első amit említenek: Az intenzív mély. A Sennheiser-ről azt írja az egyik user, hogy ha nem elektronikusat hallgat, akkor az EQ-hoz hozzá kell nyúlnia a túl sok mély miatt. Ezt szeretném elkerülni, hogy az EQ-t bármilyen okból piszkálnom kelljen.
Egyébként tud vki olyat boltot ahol ki lehet próbálni a füleseket?
-
rakal
senior tag
válasz DKristof #11005 üzenetére
Szerintem a füleseket sehol nem lehet kipróbálni(vagyonvédelmi és higiéniai okokból főleg,még a bliszteres csomagolás ellenére is sok eltűnik,nemhogy kibontott állapotban mennyi eltűnne,gondolj csak bele,kb. 5 percenként kellene pótolni az ellopott árut ).
A drágább fejhallgatókat a nagyobb áruházakban igen,de nem mindet(pl. Media Markt,Saturn)-főleg a prémium cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
Simi-San
tag
Hey Ponti úr!!!
Megjött már az Iriver IFP-595 névre hallgató csodaketyere???Mert nekem sikerült szereznem egy IFP-1095-t
Üdv.
Néktekルーク、お前の父はわしだ!
-
ponti_ak
addikt
válasz Simi-San #11007 üzenetére
Nnah! Ügyes..!
Az enyém (iFP-590T) úton van, jövő hétre várom... Hála Neked, kedves Simi Úr!
@adnoctum: neeem fogom megunni, szerintem.. Meg különben is: drága vót' (17 EUR.. )
Most nézem, hogy 6 éve lekörözött minden vetélytársat a Ph!-s tesztben... Kiváncsi vagyok a hangjára..
-
volvoguy
addikt
Na emberek döntésre jutottam.
2 pályázó van:
- [Fuze]
- [Sony NWZ-E443]Már oda-vissza kitárgyaltuk a dolgokat, és mindig a Fuze-t javasoltátok. Gondolom nem véletlenül.
Csakhogy azok az előnyök, amiket mellette sorakoztattatok fel, nálam alig nyomnak a latba.Pl. a formátumok....én csak MP3-at használok. Az összes zeném MP3-ban van kiírva, szóval nekem a FLAC pl. egyáltalán nem számít.
Aztán ott van a bővíthetőség....mivel filmet nem fogok rárakni, maximum klippeket, videókat, nagyrészt pedig zene lesz, ezért sztem 4GB egyáltalán nem kicsi a Sony esetén, amit ugye nem lehet bővíteni....
Bár a videzás nem számít, képnézegetés annál inkább, és azért ahhoz a Sony kijelzője sokkal alkalmasabb, nem is beszélve a használhatóbb EQ-ról.Szóval, nekem ami a legfontosabb, az a hangminőség. És valahogy a Sony-ban jobban bízom...
Cáfoljatok rám nyugodtam, de ezek ismeretében is a Fuze-t javasoljátok?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
renato
aktív tag
válasz volvoguy #11010 üzenetére
amúgy most komoly? egy mai átlagtelefonnak is jobb a felbontása (bár nem néztem utána milyen a sonyé, de elég átlagosnak vagy az alattinak látszik), ergo alkalmasabb képek nézegetésére mint ez a sony. arról nem beszélve, hogy azzal a telóval tudsz fótózgatni is. jó fényben akár egész jól is.
-
renato
aktív tag
válasz ponti_ak #11014 üzenetére
miről beszélek, arról, hogy a képeken elég szarnak nézett ki a kis sony felbontása. (de már megnéztem és látom, hogy 2" 320*240) ezt írtam nem? aztán felhoztam hogy általában egy mai átlagtelefon sokkal jobb képnézegetésre, mert jobb a felbontása nagyobb a kijelzője, fotózni is lehet velük, sőt, van már egy csomó "olcsó" touch készülék is, nagy kijelzővel ami már megint más szint.
mellesleg egy telefonnal akár fotózhatsz is, mindenféle másolgatás nélkül tudod rajta élvezni akár azokat a képeket is.
a 320*240-es felbontás meg olyan jó kábé képnézegetésre, mint videót nézni. saját tapasztalat... én a cowon d2-essel nyomtam ami 2,5 colos, ez meg csak 2-es. tehát a kicsinél is kisebb.
nem tudom milyen telefonod van, de a lényeg, hogy egy középszerűvel nagyobb élmény a képnézegetés, mint majdnem csak ez miatt a sonyt választani.
de nekem hótmindegy. részemről téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
DKristof
csendes tag
Akármilyen fülest használsz, van különbség a lejátszók között. Egy olcsó Philips-emet sem mindegy, hogy a Cowon IAudio 7 hajtja meg, vagy pedig az AC'97 chip a notebook-omban.
-
titán
válasz DKristof #11018 üzenetére
Különbség kb. hangyaf*ng a szélben.
Példák.
Összhasonlítás:
Rádugom a stúdiókártyám füleserősítőjére a 3500 Ft-os vacak fülesemet és a notebookmora pedig a kb. 25 eFt-os K141-t és össze sem lehet hasonlítani, hogy mennyivel jobban szól a K141.Sőt!
Rádugom a stúdiókártyám füleserősítőjére a K141-t, a notebookra, vagy a Noia 6303-ra a K240-t és a K240 ezerszer jobban szól, mint a százezer forintos hangforrásból szóló K141.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
volvoguy
addikt
válasz Dottore #11016 üzenetére
Mit nem értesz a fejhallgatón? Furán (nagy batár) néz ki, esetleg nem utcára való, vagy mert nyított?
(Nekem leginkább a külseje tetszik, ezt meg kell jegyezzem...)
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
titán
Nem értettél, olvasd el még egyszer, mit írtam. Nem azt írtam, hogy nincs különbség a forrás és forrás között. Egyik összehasonlításom sem arról szólt, hogy azonos fülessel hasonlítottam össze különböző forrásokat. Ebben az összevetésben természetesen a hangkarim győzött volna, vastagon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy egy 1000 Ft-os filipszhez kár a hangminőség javítása céljából egy iA7-t venni
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz DKristof #11018 üzenetére
Gyakorlatilag van eltérés, de ha már ilyen jó füled van miért nem ruházol be egy normális fülhallgatóra?
Abban van valami, hogy az alsó szegmensben található füleseknek idegesítő a basszusa dominanciája, amit én sem szeretek. Ám ez feljebb nem igaz. Már rég falhoz vágtam volna a Denon C751-et ha így lenne.
Azt hiszem sikeresen beletaláltál a szar fülesekbe. Másrészt hozzá is szokott a füled ahhoz amit hallgatsz. Próbáld meg ha tudod egy profibb fülhallgatóval.
-
volvoguy
addikt
válasz Dottore #11024 üzenetére
ha tudsz javasolni hallgatlak...de mindenképp fejhallgatóban gondolkodom. Először ott volt a Senn. HD 202, majd jött ez (csak a külső miatt) és javasolták még a Koss Porta Pro-t.
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
volvoguy
addikt
válasz Dottore #11029 üzenetére
HD 202 lesz!
Nem másért, de találtam egy olyan boltot a neten, ahonnan mind2-t megtudom rendelni, postaköltség sem sok....így is 28-29.000Ft-omba fog kerülni...
Így ésszerű, mármint ha külön helyekről rendelnék, akkor még több pénzem elmenne.
Viszont várom az észrevételeket!
HD202-es fejes és a Sony NWZ-E443 milyen párost fog szerintetek alkotni?
-
adnoctum18
senior tag
válasz volvoguy #11030 üzenetére
Esetleg ha van abban az üzletben kifutó PX 200, vagy az új PX 200II ( vagy PX100 ha nem lényeges a zárt kialakítás) akkor azok is érdekesek lehetnek, ha utcára kell. Oda ugyanis én nem vennék nagy fejhallgatót az tuti.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
ponti_ak
addikt
-
Switch333
tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék sportoláshoz (futáshoz) venni egy mp3 lejátszót. Megnéztem sokat de igazából egyik sem nagyon felelt meg nekem. Gondoltam hátha ti tudtok segíteni.
A másik a fülhallgató dolog. Nekem volt egy Sennheiser sport fülhallgatóm ami kb 1 éb múlva beadta a kulcsot pedig nem is annyira nyúztam és elég drága volt: Most szeretnék egy jó minőségű fejpátosat venni mert az biztosan a fejemen marad még futás közben is.
Előre is köszönöm a segítséget!Az első ütést még az arcommal védtem .....
-
titán
válasz Switch333 #11037 üzenetére
Két variáció jut eszembe:
1. Veszel egy hátizsákot, meg egy mini hifit. Ekkor a sportélmény lesz hatásosabb a plusz 10kg cipelt súly miatt.
2. Veszel egy Clip(pluszt) egy jó fülessel, ez ugyan könnyű, tehát a sportban nem segít, de legalább jól szól.Fülesnek valami DJ változat lehet jó, mert az satuval közre fogja a fejed, nem esik le.
[ Szerkesztve ]
-
Switch333
tag
válasz schawo #11040 üzenetére
Köszi!
Megvan minden csak gondoltam a poénra poénnal válaszolok!A fejhallgatókat nem szeretem, inkább valami fejpántos fülhallgatóra gondoltam. Biztosan ilyen is létezik ami nem esik le oly könnyen a fejemről?!
[ Szerkesztve ]
Az első ütést még az arcommal védtem .....
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem :
1. A sony x1050 miben különbözik az a845-től (A kijezőn és a wifin kívül.)????
2. Hol érdemes, és hol lehet legolcsóbban x1050-est kapni?? Csakis újonnan.
3. Várható a közeljövőben valami új model a Sony X szériában??
4. Elsősorban x1050 tulajoktól kérdezem: a ClearBass funkció mennyire használható? Mert nekem fontosak a mélyek.Előre is köszönöm
Switch333 : én is a Clip(+)-t ajánlom sportoláshoz.
[ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
Dottore
addikt
válasz chubii #11042 üzenetére
Már nem kapható, csak kiállítási darab van elvétve az országban. A Sony hivatalosan is beszüntette a forgalmazást, szóval nincs raktáron sehol.
A Székesfehérvári Media Marktban még van egy amit láttam (tökéletes állapotban van egyébként), de az eladók szerint nem tartozéka a zajszűrő fülhallgató (lefordítva, fogták és ellopták a csomagból), de legalább 50 egynéhány ezer. Az eladó srác még épp, hogy nem köpött le mikor szóvá tettem neki. Mondjuk megpróbálhatta volna.
Egy fórumon olvastam, hogy egyenlőre nem tud senki róla, hogy lesz új X, ott azt rebesgették, hogy elképzelhető az A sorozat lesz a zászlóshajó. Nem tudom. Nehezen hiszem, de nem kizárt.
ClearBass. Utálom ezeket a bizbaszokat, az EQ sem hoz lázba, de azért mindig kipróbálom. Az egyik legjobban használható EQ szerintem. A ClearBass is egész természetesen emelte meg a hangsávokat. Ha eladnám az ördögnek a lelkem egyszer, akkor ezeket bátran javasolnám pokolbéli sorstársaimnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
vili13
őstag
válasz chubii #11042 üzenetére
A ClearBass jól működik, egészen kulturált módon emeli a mélyeket. Normális fülhallgatóval persze sosem lesz rá szükséged, sok más lejátszóval ellentétben az X és általában a Sony lejátszók basszusa külön kiemelés nélkül sem nevezhető vérszegénynek.
Az X széria jövője amúgy tényleg elég kérdéses, ha van neki. Tavaly még egy lehetséges android alapú utódról szóltak a pletykák (pl. [link]), most meg csak arról, hogy a jelenlegieket beszüntették.
-
chubii
senior tag
válasz vili13 #11046 üzenetére
vili13 , Dottore : Thank you!
A Sony elmehet a ******* ! Én is úgy voltam,hogy MAJD lesz belőle valami,erre tessék ...
Lehet,hogy akkor marad az A845. Saturnban ki is tudtam próbálni nemrég . Elég jól szólt, de nem volt sok időm meghallgatni sajnos. Hozzáteszem,hogy brutálisan vékony a lejátszó.[ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest