Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple Watch
- Redmi Note 13 4G
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atala
addikt
Sziasztok!Több email címet használok. Hol tudom beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett, amikor levelet akarok küldeni?Közben megtaláltam. Eléggé eldugták.
-
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
tjsz jól mondja: ez a rendszer sajátossága. Egy-egy levelezési mappa valójában a levelek szövegével és mellékleteivel (!!!) együtt egy-egy kutya közönséges szöveges fájl, akár Notepaddel is megnézhető. A levelek manipulálása tehát nem fájlművelet, hanem munka szöveges fájlon belül, márpedig a szöveges fájlok eredendően nem hatalmas méretekre vannak kitalálva.
Az egyes postafiókoknál egyébként van lehetőség arra is, hogy levelenkénti fájlkezelést kérjen az ember. Egyszer régebben kipróbáltam: nem vált be.
A megoldás a szemetes ürítgetése és a tömörítgetés -- ez utóbbira a Thunderbird szerencsére figyelmeztet.
MaCS
-
tjsz
senior tag
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
Szia!
Ha folyton tömörítene minden egyes törlésnél, akkor folyamatosan terhelné a merevlemezed.
Sajnos a tömörítéshez is kell a hely, mert - ha jól emlékszem - akkor egy ideiglenes file-ba rakja át a "még élő" leveleket.
-
tjsz
senior tag
Próbáltam készíteni egy képernyőmentést, hogy mi történik a háttérben. Ebben a screenshot-ban van 1 "Computers" mappa, tartalmaz 8 db e-mail-t, ehhez a háttérben 2 db file tartozik file rendszer (jelen esetben Windows) szinten: egy "Computers" és egy "Computers.msf". Méretből egyértelműen látható, hogy az első tartalmazza ténylegesen az e-mail-eket.
Másik példa: van 1 "Device - router" mappa TB szinten, ennek van egy almappája. Ehhez szintén van 2 file file rendszer szinten, illetve a TB-n belüli "Logs"-hoz egy "sbd"-s almappa file rendszer szinten, ahol van egy "Logs" file és egy "Logs.msf" file is (szintén file rendszer szinten).
-
tjsz
senior tag
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
Szerintem meg a legjobb megoldás. Ha lenne mondjuk 100.000 db leveled és egyesével tárolná 1-1 file-ban, akkor lassabb lenne pl. a keresés (lemezműveletek miatt). Így viszont JÓVAL gyorsabb.
TB-ben kell rámenned az egyes mappákra (pl. bejövő levelek), azon jobb click és tömörítés.
-
sz.j
nagyúr
Szerintetek ez mi lehet???
Levelet kaptam 1970-ből?
(Ui: Törlés előtt nem lett megnyitva....)
(Megjegyezném, hogy sajnos ez nem először jelenik meg a gépeim valamelyikén, függetlenül attól hogy egy "szűz" gépre lett telepítve az oprendszerrel egyidőben a TB vagy sem ...)
-
sz.j
nagyúr
".... Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból...."
Ha ez így van ( és miért ne hinném el), akkor az évek alatt kapott rengeteg e-mail miatt, amik törölve lettel, óriási mennyiségű/nagyságú lett ez a bizonyos "nagy file" nála, mert azóta szinte soha nem lett a TB újratelepítve, max mentésből lett visszarakva ....
Ha jól értelmezem csak úgy lehet minden törölt adatat véglegesen eltüntetni, ha törölném majd újratelepíteném a TB-t?
-
tjsz
senior tag
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
Szia!
A leveleket a TB nagy file-okban tárolja. Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból.
Ezeket a nagy file-okat (amelyek valójában 1-1 mappa, ahova a leveleket mozgatod) tömöríteni kell időközönként: jobb click az adott mappán (nagy file-on), majd utána tömörítés (vagy angol verzióban compact).
Érdemes lenne beállítanod az automatikus tömörítést (beállításokban megtalálod).
-
Tutti-amigo
tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A céges gmail-t TB kliensen keresztül használom IMAP protokoll-on keresztűl. A gmail-en az anyagok 94Gb tárhelyet foglalnak. A TB-ben viszont a mappájának össztárhely foglalása majdnem 400Gb. Na most ezt ne értem miért van. Ha a hdd-ről felszabadítok néhány Gb tárhelyet akkor 1-2 nap és felzabálja a TB. Mi van rosszul beállítva vagy miért foglalhat ilyen sokat az adott email cím? A többi gmail-es privát címek nagyjából akkora helyet foglalnak a hdd-n mint a gmail-en. Nem tudom miért lehet ez. Valakinek valami ötlet?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
TomBond
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a segítséget! Így már sikerült!
-
kabelmania27
félisten
válasz
TomBond
üzenetére
A postafiók beállításoknál a levélküldő kiszolgálóhoz annyiszor kell hozzáadni az smtp.freemail.hu szervert ahány email cím van, felhasználónévhez a teljes emailcímet kell beírni, utána az postafiók beállításoknál email címenként betudod állítani, hogy melyik levélküldő kiszolgálón keresztül történjen a levélküldés, ha a megfelelő stmp szervert választottad ki akkor működni fog a levélküldés és a címzettnél az az email cím fog megjelenni küldőként amelyikről ténylegesen elküldted.
Ha nem jó küldő szervert választasz ki akkor a címzettnél más (a kiválasztott smtp szerverhez beírt felhasználó név) email cím fog küldőként megjelenni.
Amennyiben leírod, hogy mely lépésnél akadsz el (csatolhatsz képernyőtartalmat is) megtudjuk írni, hogy mit a jó beállítás. -
TomBond
aktív tag
De tudok más SMTP-t is használni? Mert így sehogy sem tudom beállítani! Ha lehet akkor milyet?
-
TomBond
aktív tag
Használ valaki több freemailes címet? Hogyan kell beállítani a külön smtp-t? Most az van, hogy minden freemailes címhez ugyanazt akarja használni, de ugye az nem lehetséges a mert a szerverre a bejelentkezéshez az e-mail cím és a jelszó kell.
Hogyan kell alapértelmezetté tenni bármelyik e-mail címet?
-
tjsz
senior tag
-
Sziasztok!
Szeretnék mentéseket csinálni a levelzésről, de úgy hogy ez naponta vagy hetente történjen meg, és mindig külön fájl legyen, és ezekből is tudjak keresni a TB-vel ha kell. Lehet ilyet ebben? ez még aktuális? MozBackup használata
Köszönöm -
tjsz
senior tag
-
Ablakos
addikt
A leveleknél (jobb egér) van egy convert to event/task -ba küldés lehetőség. Ez kizárólag csak a home calendart adja lehetőségnek.
Van arra mód, hogy google naptárba is tudjam a levelet betenni? (mint emlékeztető a levélbeni feladatra ) -
tjsz
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
"ha gyanúsan nem jött semmiféle levél, akkor mindig rá kell menni az "Üzenetek letöltése" gombra, majd a megfelelő fiókot kiválasztva, a tanúsítvány letöltése & biztonsági kivétel megerősítése után már jönnek is az e-mail-ek szépen (egészen a köv. tanúsítvány cseréig)"
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Thunderbird 102.4.2 (64 bites) levelezőben meg tudnám valahogy oldani, hogy a Gmail fiókomban megváltoztassam az emailcímemet? Vagy ha így nem lehet akkor tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám?
Üdv, és Köszi. -
Pontosan ezen keseregtem én is pár bejegyzéssel ezelőtt.
Az pontosan hogyan érhető el, hogy egyáltalán felajánlja a biztonsági kivétel elfogadását? Mert nálam az is lutri, van, hogy csak nem jönnek a levelek, de a figyelmeztető/elfogadó ablakot sem dobja fel.
A szolgáltatónak egyébként van köze űrbeli hálókhoz?
Köszönettel: MaCS
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm által használt szolgáltatói levelező szerveren rendszeres időközönként cserélik a tanúsítványokat. Ezzel nincs is semmiféle probléma, de ha egy ilyen tanúsítvány csere után elindítja a Thunderbird-t, akkor egyszerűen nem tölti le a leveleket automatikusan. Tehát ha gyanúsan nem jött semmiféle levél, akkor mindig rá kell menni az "Üzenetek letöltése" gombra, majd a megfelelő fiókot kiválasztva, a tanúsítvány letöltése & biztonsági kivétel megerősítése után már jönnek is az e-mail-ek szépen (egészen a köv. tanúsítvány cseréig). Hogy lehet beállítani a Thunderbird-ben, hogy egy adott levelező szerveren lévő bármilyen új tanúsítvány automatikusan fogadjon el?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
A felajánlott frissítés nálam így indul, OK elindítom a frissítést
és ezt a válasz kapom, Frissítés sikertelen
majd a felső sarokban megjelenik ez az értesítés
ez elvisz a https://www.thunderbird.net/hu/ oldalra.
Ha innen letöltöm a legújabb verziót akkor telepíthetem?
Nem kuszálja össze a régit?Eddig az első képen lévő frissítés gombra kattintva simán frissült.
Most mi változott meg?köszi
-
Az-X
őstag
Sziasztok!
Ma reggel frissített a Thunderbird... ezzel egy időben eltűnt a "megnyitás beszélgetésben" funkció. A menüből sem, és billentyű kombinációval sem működik. Tapasztalt valaki hasonlót? -
Tifany
csendes tag
Sziasztok, esetleg tudnátok segíteni? Szeretném csak a Thunderbird címlistát, - főleg a benne levő személyes címjegyzéket - átvinni egy másik gépen már meglévő Thunderbird-re.
Simán átvittem, átmásoltam a profil mappát, de mégsem látszik ez a címlista a másik gépen. Mit csinálok rosszul? Köszönöm!
nikizoli@gmail.com -
bezz
tag
Elnézést az előző litániáért, addig próbálkoztam, hogy megoldottam,közben a könyvtárakkal való molyolgatás közben arra is rájöttem, vélhetően a következőkben már elég lesz csak 1-1 mappa átmásolása, hogy a helyben tárolt tartalmak is szinkronban legyenek.
Viszont eszembe jutott még valami, ha erre lenne megoldás:
Egy helyi mappa összes, vagy a levelek egy részének e-mail címéből tudok egyszerűen címlistát készíteni?
Vagy egyenként kell bemásolgatnom a címeket?
-
bezz
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, így boldogultam, de ha már elkezdtem foglalkozni a dolgokkal tovább megyek, mert régota át akarom telepíteni a levelezésemet a laptopomra az asztali gépemről, amit már tervezek végleg leállítani.Próbálkoztam én már ezzel előzőleg is, a program saját export-import lehetőségével, meg is volt az összefoglalóban emlegetett "Profiles" könyvtárban lévőxyz stb könyvtár ZIP-ben, aztán ezzel próbálkoztam, de nem sikerült megetetnem a már laptopon egyébként napi levelezésre már használt programmal, amibe egyébként szinkronizálva jönnek a levelek, meg látom is, azokat a régebbieket, amik a szerveren vannak, meg az elküldötteket, csak a helyi mappákat nem ugye. Az összefoglalóban kinéztem ezt a "Profil mappa másolásos" módszert mint javasoltat, a laptopon le is töröltem és újra telepítettem a programot és az asztali gépről kimentettem a "Profile" mappát. Csakhogy, a laptopon újra telepített program gyakorlatilag ugyan úgy néz ki, mint előzőleg is, vissza rakott minden addigi beállítást egyebeket, tehát nem "szűz" telepítésként viselkedik, de ami nekem ennél is rosszabb, hogy a "profile" mappájában egy csomó dolog van, és nem tudom most akkor mi legyen az asztali gépről kimentett dolgokkal, hova másoljam, a többi ott lévőt töröljem, vagy mit csináljak. mellékelek képet, mi van az "új" telepítéső program "profile" mappájában.
Kérlek nézzétek el a bénázásom, meg azt is, ha kicsit konyha nyelven fogalmazok, mert semmilyen informatikus előképzettségem nincs, csak autodidakta módon próbálom a dolgaimat megoldani így 60 éves méhészként.
-
bezz
tag
Köszönöm.
Így van. Közben egy másik vonalon is elindultam és ugyan ezt a választ kaptam és működik is. Már csak azt nem értem, hogyan kapcsolódott be ez az opció, mert én ugyan be nem kapcsoltam, és másik mappánál még nem is tapasztaltam, de lényeg, hogy rendbe jött a dolog. Amit linkeltél, ezt a konfigurációs átállítást meg nem tudom hol kell, de majd utána nézek.
Lehet megérdemelné ez a progi, hogy jobban beleássam magam a használatába, mert bár levelezésre nagyon régen használom, egy csomó szolgáltatását szerintem nem ismerem így nem is használom. -
bezz
tag
Nem tudom nézi-e még valaki ezt a topikot, de hátha:
Az a gondom, hogy mappába rendeztem egy csomó összetartozó levelet, aztán most amikor az egyiket megnyitottam, több levél is megnyílt egyszerre és ezeket az eredetileg megnyitott alá rendezte a program, mintha az is egy mappa lenne, és ezután már ha megnyitom a "fő levelet" mindig megnyitja a többit is vele. Nem tudom mi ez, és hogyan lehetne visszarendezni eredeti állapotba, hogy egyszerre csak egy levél nyíljon meg és ne legyeneke így összerendezve.
Az az érdekes, hogy ha egy másikat megnyitok, akkor ott lehet csak kettőt, vagy esetleg hármat rendez össze, aztán megint ötöt, stb.
mellékelek róla egy fotót, hogy ha esetleg így nem érthető ahogy leírtam. -
Winner_hun
félisten
Jött ma frissítés, előbújt a fiók.
-
tjsz
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Egyszerűbb, ha leszeded és újrabeállítod. Ha IMAP-s, akkor nincs gond, POP3 esetében figyelj a mappa mentésekre.
-
Winner_hun
félisten
Biztos szép meg jó ez az új 102-es verzió, de az egyik Gmail-es fiókom az úgy eltűnt a listából. Az eszközök / postafiók beállításainál ott van, de a fő képernyőn, bal oldalt a menüből hiányzik. Hogy lehet előhozni?
-
tonyrulez
őstag
Outlook-ból exportált PST fájlt hogy lehet importálni Thunderbird-be? Amit nem tölt fel semmi fiókra, egyszerű backup-ként lássam csak lokálisan.
Neten kerestem de csak shady(-nek tűnő) programokat ajánlanak átkonvertálásra, nem tudom mi a megbízható.
Outlook nincs a gépen -
-
Valahogy nincs szerencsém gép újra rakás után mi lehet a thunderbirdel megadom neki az adatokat és már vagy tízperce jelszó ellenőrzést ír de állandóan ahányszor próbálom.
-
válasz
Siriusb
üzenetére
Jó működésnek én sem mondanám, de ez van. A beállítási segédletükben is benne van, hogy ha a levelező tanúsítványra panaszkodik, akkor el kell fogadtatni vele.
És ez a 68-as verzióig működött is, szépen ment a levelezés, és pár havonta le kellett okéznom a felugró ablakot a biztonsági kivétel hozzáadásáról (mondván: "A tanúsítvány egy másik webhelyhez tartozik."). A beállításokban semmi extra nem volt, STARTTLS a 143-as porton.
A kérdés tehát az, hogy ha más nem hajlandó a Thunderbird erre magától figyelmeztetni, akkor hogyan tudom én megnézni a tanúsítványkezelőjében, hogy milyen tanúsítvány tartozik az adott accounthoz, amit le szeretnék nyomni a torkán.
-
Siriusb
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Így látatlanban nehéz eltalálni, mi lehet a gond.
Én ellenőrizném egyrészt a postafiók beállításait (bejövő/kimenő szerver), illetve a cpanel-ben, hogy ott minden rendben van-e. Nézd meg, a szolgáltató milyen beállításokat ajánl, neked azok vannak-e.
Nem mondanám feltétlenül jó működésnek, hogy állandóan kivételeket kell hozzáadni, legalábbis én már rég találkoztam ilyennel. -
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszönöm!
Az odáig rendben van, hogy tudok kivételt hozzáadni a tanúsítványlistához, de nem igazán ez a gondom.
Az a bajom, hogy eddig a Thunderbird figyelmeztetett, és azonnal feldobta az új, elfogadandó tanúsítványt. Most már nem figyelmeztet, úgyhogy onnan jövök rá, hogy baj ban, hogy nem jönnek levelek -- ami az általam használt >10 account esetén nem mindig szúr szemet.
És az sem sokat segít, hogy nem tudom, hogy honnan szedjem elő az éppen elfogadásra váró tanúsítványt...
-
tjsz
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Igen. Rakd fel a "Provider for Google Calendar" bővítményt, az segíteni fog.
Modjuk ezzel meg az a gond, hogy ha egy eseményhez beírsz 2 (vagy több) sort, akkor minden sor után lesz egy üres sor is.
Pl.
Esemény: Meló
- 1. sor: fúrás
- 2. sor: faragásHa ezt a google szerveren megnézed, ott így jelenik meg:
Esemény: Meló
- 1. sor: fúrás
- 2. sor: üres
- 3. sor: faragás -
Siriusb
veterán
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok ebben a jól sikerült 102-es verzióban, hogy a google naptárt újra és újra engedélyezni kell?
-
A problémám a következő:
A levelezésszolgáltatóm tanúsítványait rendszeresen engedélyeztetnem kell biztonsági kivételként. Ezzel eddig nem is volt gond, amikor lejárt a kivétel, a Thunderbird szólt, ablak felugrott, én meg nyomtam egy elfogadást neki.
Amióta viszont (akaratom ellenére) 68-asról frissítette magát, nem dob fel figyelmeztetést, hanem egyszerűen csak nem működik az adott account. Egyelőre azt tudtam csak kitalálni, hogy ennek kikapcsolom a biztonságot, de ez nyilván nem megoldás.
Hogyan tudok biztonsági kivételt engedélyezni a neki nem tetsző tanúsítványokra?
-
Zola007
veterán
Feladó szerinti betűrendbe rendezés nem működik 102.3.1 (32 bit)
Valaki találkozott már ezzel?
-
atala
addikt
Így csináltam, de amikor új mappát létrehozok, akkor megint van Témacsoportosítás.
Emlékszem régebben én ezt már eljátszottam, és akkor működött. Most azóta van gond, amióta egyszer csináltam egy mentést (MozBackup-al), átraktam a laptopra, majd egy hét múlva onnan vissza.
Valami összeakadhatott.
Az újra telepítés nem jöhet szóba, mert akkor minden elveszik. -
tjsz
senior tag
-
SharpSA
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Diablo IV
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Spórolós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ok akkor a TB-n belül tömörítem. Remélem nem kell hozzá hely, mert totál 0 a helyem