Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple Watch
- Redmi Note 13 4G
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Nem tudom, akkor gondolom neked úgy van beállítva, hogy töltse le a leveleket offline böngészésre is. Nekem úgy van (valószínűleg csak online böngészésre), hogy hiába látom, hogy le vannak töltve a levelek, ha lemégsézem a bejelentkezés kérését, akkor hiába nyomkodok a levelekre, ismét bejelentkezést kér és nem hajlandó még megmutatni se a tartalmát. Ettől függetlenül a levelek listája látszik. Gondolom OAuth2-nél is ugyanez lenne a helyzet, ha kilépnék.
Na közben meg is találtam ezt a beállítást:

Nálam ki van kapcsolva. Mert nekem csak az a lényeg, hogy ne kelljen a gmail webes felületéhez alkalmazkodni. Nem akarok se reklámokat nézni, se az új GUI-t "kitanulni". Aztán ha mondjuk 5 év alatt kitanultad, ismét variálnak és megint kezdheted elölről keresgélni, hogy mit hova dugtak.
-
sinick
senior tag
Úgy érem el, hogy a postafiókhoz tartozó elemek (mappák, levelek és csatolmányok) megvannak a profilmappában a helyi számítógépen, így TB-ben offline látok mindent Nincs ezzel most gond, csak ugye bejelentkezést kér, amire mégsem-et kell nyomni.
Szerk.: Félmegoldás! A kiszolgáló címét imap.google.com-ról átírtam 0.0.0.0-ra. Így legalább már nem kér bejelentkezést, csak jobbra lent szól, hogy "nem sikerült csatlakozni a kiszolgálóhoz".
-
cocka
veterán
Az az, amit valójában nem is lehetne. Na erről az egészről egy sztori jut eszembe, szintén iskolai csoport, kvázi "felnőttképzés", ami ugyanabban az épületben zajlik, mint ahova a natúr középiskolás, retardált hülye gyerekek is járnak.
A történet kb. 10 éves, szóval így tekintsetek rá.
Az iskola ideológiája: nem osztunk meg semmit LAN-on, mert lehal a szerver (talán, mert egy hordó fos?), inkább körbeadjuk a cuccokat valami random ótvar lassú pendrive-on VAGY feltöltjük a "közös" Gmail fiókba.
Szokásos eljárás órakezdéskor: mindenki jelentkezzen be a közös Gmail fiókba... Aha hát hogyne, csak a gépterem gépeit órák előtt a kutya nem ellenőrizte, odaülök, beírom a helyes jelszót és közli, hogy szokatlan helyről, Kaliforniából jelentkeztem be. (Valami idióta gyerek a játékához VPN-t használt és az persze teljesen természetes, hogy a gép ki-bekapcsolása után is megmaradnak a VPN beállítások meg az USA-beli IP) És hiába helyes a jelszó nem enged tovább, amíg nem változtatom meg. Megváltoztattuk és úgy már beengedett, de ugye ehhez az egész csoportnak új jelszót kellett megjegyezni. Egy faszkalap miatt szív az egész csoport és bárki leülhetett volna a kérdéses géphez.
Amúgy nem világos, hogy ha megszűnt a fiók, akkor hogyan akarod még a továbbiakban elérni? Tudtommal IMAP-on nincs olyan, hogy nem vagy szinkronban a szerverrel. Letölti ugyan a leveleket, de hozzáférést csak akkor enged ha beírod a jelszót vagy a rendszer egyszer már hitelesített OAuth2 esetén.
Az IMAP-ra kb. úgy kell tekinteni, mintha a webes felületet használnád web és persze reklámok nélkül.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
A gyerek elballagott az általános iskolából, így az ott kapott gmail címe megszűnt. Postafiókot (imap) nem törölném, mert kellenének a levelek. A TB viszont bejelentkezést kér, mert szinkronizálni akar.
A postafiók beállításokban a kiszolgáló beállításai alatt az indításkori és 10 percenkénti ellenőrzést kikapcsoltam, ez ok. Viszont ez nem befolyásolja az "Üzenetek letöltése" gomb működését. Azzal továbbra is szinkronizálni akar.
Mit kell (lehet) még kikapcsolni? Esetleg van erre valami kiegészítő?
Köszi, sinick
-
PunkZoli
aktív tag
hello
kérlek segítsetek, sehol nem találok leírást.
Kiírja a thunderbidr, hogy az "xy" levélszál válaszai nem jelennek meg.
És csak ki tudom x-elni ezt az infot a beérkezett mappa alján.de mobilos kliens megjeleníti.
Azt hittem, hogy témaszál vagy valami baszakodás, de sehogy nem tudom visszahozni ezt a levélszálat.
Hogy ? -
mjani1172
addikt
És egy másik más jellegű kérdés.
Nagyon nagy lett a profil mérete. Igaz sok levél is volt, de ettől függetlenül nagynak éreztem.
A google-n elfoglalt méret kb 50 giga, míg a a profil 250 gb. Ez törlés előtt 70 gb volt a googlen, itt meg 450 giga. Most egy új gépre is feltettem, mit lehetne tenni , hogy ne legyen a többszöröse mint az eredeti helyen lévőnek?
Természetesen tömörítve van, és már tényleg csak a legszükségesebbet tartalmazza. -
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Nagyon régóta használom és soha semmit nem állítottam és mindig egyforma volt a szöveg mérete, pont jó,minden gépen
De most gondom van, az új gépemen a thunderbirdben az üzenetlistában megjelenő üzenet szövegmérete nagyon kicsi, (pláne hogy ennek a monitora a legnagyobb) de inkább ami gond, hogy a sorköz kicsi.A nézetben állítható a sűrűség, de ott az oldalsó részek is változnak, pedig az most is jó, (sőt még nagy is)
Külön ezt lehet állítani? Így most nagyon kretén.Nem értem az irodában mindegyik gépen jó, kicsin, nagyon, minden állítás nélkül, de ezen nem. -
cocka
veterán
válasz
PéZsé4444fot
üzenetére
Belépésnél nem arról szól a story, hogy Gmailt használsz és eddig normál jelszóval léptetett be, amit most már át kell állítani OAuth2-re? Amúgy csak annyi a különbség, hogy van valami Google API a progiban, ami meghív egy webes felületet és ott kell bejelentkezni egyszer. Utána automatikusan beléptet.
-
PéZsé4444fot
friss újonc
Sziasztok,
Mozilla Thunderbird segítséget szeretnék kérni személyes megoldással. Fél évig nem használtam a TB mert régi volt a Mac gépem és már nem tudtam frissíteni. Most szeretném az új gépemen ezt a levelezőt használni, de a belépéssel problémám akadt illetve vannak egyéb gubancok is. Egy profi fél óra alatt megoldaná szerintem.Budapesti vagyok és nem lennék hálátlan -
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Nálam a Firefox nem jeleníti meg a beérkezett emailt, fordítót vagy az adblock ikonokat.
Mit és hol kell bekapcsolni? -
TomBond
aktív tag
A Supernova-ról tudok biztonsági mentést készíteni a MozBackup-al?
Próbálta már valaki? -
Ablakos
addikt
Egy fiók az egy személy felügyelete alatt van. Szerintem ahhoz egyféle aláírás passzol. Azt szeretnéd, hogy hol ilyen, hol olyan aláírást tegyen a levelező. Miből találná ki, hogy te éppen melyiket kívánod alkalmazni?
Fájlból vagy fixen "beégetve" a fiókba is lehet formázatlan vagy html típust beszúrni. Amit előre beállítasz, az lesz a levél aláírása. -
degec
senior tag
Tiszteletem 2.0 !

Segítenétek még egy picit.. kérném szépen..
Most a TB-ben a céges aláírásomat a postafiók beállításnál, az aláírás mezőben kitöltött sima text szöveg adja, oda írtam be amit szoktak, viszont másik aláírásra is szükségem lenne, mondjuk másik cégként.. látom, hogy fájlból is be lehet hívni, de az hogy fog kinézni? txt fájlból betöltöm a szöveget relatív formázatlanul, és minden emil írásnál betöltöm külön, hogy épp melyik cég nevében írok, és még formázom is? hogy néz ez ki, valójában....hogy praktikus ez ??? Én kizárólag sima txt formában levelezek, nem akarok htmlben létezni.. Köszönöm ha írtok valamit.
-
degec
senior tag
Tiszteletem. lehet ökör kérdés akkor bocsi.. de Supernovára 115..* nyilván frissíthetek gond nélkül utolsó 102.13.1....ről igaz ? Csinált már valaki ilyet ?
Köszönöm.. -
Met
nagyúr
Nemrégen raktam fel a Thunderbird-öt, amikor elindítom akkor az egyesített beérkezett üzeneteknél nyílik meg viszont a legrégebbi üzenetnél, nem a legutóbbinál "ahol hagytam".
Úgy szeretném, hogy fent a régiek, lent a frissebbek, így mindig le kell görgetni az új üzenetekhez. -
Ablakos
addikt
(Supernova, windows11)
Kapok 4 levelet, amit jelez a taskbaron az ikon egy négyes számmal. Elolvasom mindegyiket és továbbra is 4 olvasatlan levél látszik a taskbar és tray ikonokon is. Ezen még dolgoznak a fiúk? (lehet csak túl igényes vagyok)
-
Ablakos
addikt
Azt gondoltam megúszom az újratelepítést. Sikerült egy nyelvi katyvaszt telepítenem.
Környzet menü. Az almenükben még cifrább a nyelv. -
buhera73
csendes tag
-
bkiky01
senior tag
Sziasztok!
MacOS alatt hogyan tudom alapértelmezett helyesírás ellenőrzőnek nyelvnek a magyart beállítani új levél írásakor? Hiába kattintok rá új levélnél visszaugrik az angolra..
Köszi! -
Ablakos
addikt
Lehetséges a levéllista dátum mezőjét testreszabni? Elsősorban a hét napja (hetfő, kedd stb.) megjelenítve lenne az elvárás.
-
cocka
veterán
Hát őőő... a POP3 nem csak a beérkező emaileket kezeli? A küldötteket az SMTP elvileg.
Amúgy meg miért nem áll át IMAP-ra? Én gmaillel használom, de pont azért jó az IMAP, mert kb. szinkronban van a szerverrel, tehát ugyanaz történik, mintha webmailt használnék, csak a sok idióta reklám, funkciófrissítés meg ezt átpakoltuk ide, emezt oda problémakör egyszerűen megszűnik.
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Az a problémája egy ismerősömnek, hogy ha válaszol egy bejövő levélre, akkor nem jelenik meg az elküldött elemek között a válaszlevél, viszont a levél eljut a címzettnek.
(egyéb adat: kukac t-online.hu fiók, POP3)
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Tudtok valami megoldást?
Előre is köszönöm! -
sz.j
nagyúr
A neten találtam egy ilyen leírást, szerintetek ez megoldaná a problémámat?
"A Thunderbird levelezőkiszolgáló e-mail karakter méreteinek egységes beállítása" -
sz.j
nagyúr
Az alábbi probléma megszüntetésére kérem a segítségeteket.
Ha a sablonként elmentett szöveget egy új e-mailbe beillesztem az minden probléma nélkül lehetséges és semmilyen hiba nem jelentkezik.
Viszont ha ebbe a sablonból beillesztet szövegbe (az új e-mailben) bármit beírok vagy vágólapról beillesztek, akkor az utólag beírt/beillesztett szöveg betűinek nagysága sokkal kisebb lesz mint az eredeti szöveg ...
Ez mitől van és hogy lehetne megszüntetni ezt a hibát? -
SharpSA
veterán
Használja valaki MacBook-on a Thunderbird-öt?
Nálam az a probléma, hogy a mellékletben levő fájlokat nem adja át az adott programnak. A program elindul, de nem jelenik meg benne a a fájl. Például xlsx, docx, pdf (bár ezt maga a thunderbird is meg tudja jeleníteni), stb. Elindul az Excel, de nem jelenik meg benne a mellékletben levő fájl. Túrtam a netet, de megoldást még nem találtam. Más levelező programból minden melléklet megjelenik az adott programban. -
cocka
veterán
válasz
TomBond
üzenetére
Hát közvetlenül talán nincs, de úgy talán megoldható, hogy kijelölöd mindent, aztán fájl menüből save as és akkor egyszerre elmenti mindet egy külön eml fájlba.
Ezek a fájlok amúgy simán importálhatók pl. MS Wordbe és akkor abból már össze tudsz magadnak legózni valahogy egy beszélgetésfolyamot.
-
TomBond
aktív tag
Van lehetőség egy 11 levélből álló e-mail váltást pdf dokumentumba kimenteni valahogy?
-
Ablakos
addikt
Van arra esély, hogy minden menüpontot angol(us) nyelvűre változtassak?
Az alkalmazás felső menüsáv és a környezet menü nyelve magyar, a beállítások angol nyelvűek. Természetesen a settings/language alatt az angol a kiválasztott. Full lokalizált verziót (EN/US) rátelepítettem, de ugyanolyan katyvasz az egész felület.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Valahogy nem értem ezt a dolgot. Általában a Reply gombbal szoktam emailekre válaszolni és a szerkesztéskor mindig ugyanazt a betűtípust mutatja (asszem Courier New), de elküldéskor már bizonyos esetekben megváltozik.
Ha marad a betűtípus Courier New-n elküldés után is, akkor a forrásban a kódolás: charset=iso-8859-2 (ez elvileg a Central European ISO)
Ha nem marad, hanem valami ormótlan, olvashatatlan borzalomra változik, akkor a kódolás: charset=utf-8.
Na most a beállításokban a Fonts & Encodings résznél az Outgoing Mail résznél a kódolás nincs kiválasztva. Azaz ott semmi van, konkrét kódolás helyett.
Lehetséges, hogy valahogy a bejövő emailből fejti meg, hogy milyen betűtípussal válaszolok rá?
-
Ablakos
addikt
A tálca/rendszer tálca ikonja nálam piros karikával(számmal) jelzi, hogy van olvasatlan üzenetet akkor is, ha egy másik alkalmazás már "elolvasta" a levelet. Továbbá az aktuális fiók fejléc vastag betűs, pedig olvasatlan levél -jogosan- már nincs is alatta.
Ez másnál is így van? -
törölt tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Attól függ, hogy van beállítva, h tömörítsen-e automatikusan.
-
IT user
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Tömöríteni is kell törlés után a mappát, különben csak "logikailag" törli a leveleket, fizikailag nem.
-
Apollo17hu
őstag
egy kérdést feltennék azért még:
Kitöröltem egy rakás levelemet - a kukából is, de a profilom mérete ugyanúgy másfél giga maradt. Ez miért van?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Csak for infoként írom, hogy az utóbbi hetekben borzasztóan belassult a Thunderbird-öm, amit PC-n használok. Próbáltam safe mode-ban futtatni, többször is újratelepítettem, kipucoltam a régebbi leveleimet és a kukát, de semmi sem segített.
Végül megnéztem a feladatkezelőt, és a problémát az okozta, hogy a processzor 100%-on pörött. ...de nem a Thunderbirdtől, hanem a Bitdefender miatt, ami minden egyes levelet átvizsgál. Alapból nem kellene "megakadnia" egy-egy levélen, szóval valami gebasz lehet a Bitdefenderrel. Ezt még nem sikerült kiderítenem, mi a szitu, de ha ideiglenesen kikapcsolom a védelmet, akkor a Thunderbird hasít, mint korábban. (vszeg a Bitdefendert is újrarakom)
-
nullpoint
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Annyira nem egyszerű, mert beállítasz mindent , aztán vagy ott lesz vagy nem, vagy az összes bejövőt leszedi, vagy nem. Óriási küzdelem volt mire lejöttek a leveleim. Volt olyan levél is amit hibás dátummal érkeztetett.
Kimenő mappát csak cselezéssel tudod megszerezni.
Egy ismerős kérte hogy szedjem le a fiókját, nála egyéb galiba is történt. Mondjuk gyanítom hogy ez nem a Thunderbird hibája, hanem az indamail felvásárlója direkt szopatja az embereket, hátha egy két ember fizetni fog.
-
gondor53
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a Thunderbird-be menteni a citromail-es fiókom tartalmát, ha megszűnik a fiókom, a leveleim megmaradjanak mint egy archív állomány.
Csak sajnos most először látom közelről a Thunderbirdöt, így nincs ötletem, hogy fogjak neki. Erre tudtok korrekt megoldást javasolni? -
tjsz
senior tag
Mailfence.com
POP3 server: pop.mailfence.com
POP3 port: 995
POP3 security: SSL
POP3 username: teljes e-mail címed
POP3 password: mailfence.com jelszavadSMTP server: smtp.mailfence.com
SMTP port: 465
SMTP security: TLS
SMTP username: teljes e-mail címed
SMTP password: mailfence.com jelszavadIMAP Server: imap.mailfence.com
IMAP port: 993
IMAP security: SSL
IMAP username: teljes e-mail címed
IMAP password: mailfence.com jelszavad -
cooi11
senior tag
A digi levelezőt sikerült beállítani, (a digi honlapjáról).
De a mailfence nem megy! -
tjsz
senior tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem. A beállításokon belül keress rá a mentett jelszavakra, ott van lehetőség törlésre is.
-
nullpoint
őstag
Egy indamailes fiókból kellett leszednem leveleket. 103db volt a bejövőben, abból leszedett 78-at. Jó mondom akkor letörlöm és megpróbáltatom újra leszedetni. Ennek az eredménye az lett hogy az indamailről törlődött az a 78 darab, és a gépen sem találom sehol. Ellenőriztem a beállításokat, nem volt semmi olyan hogy törléskor törölje mindenhonnan a leveleket. Szemetesben nincs, recovery programmal sem találok semmi nyomot. Mi ilyenkor a megoldóképlet?
-
tjsz
senior tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Töröld az "agyában" tárolt jelszavakat és utána próbálkozz a jelszó mentéssel.
-
genndy
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Bármilyen furcsa, nekem ezt az oldotta meg, hogy kivettem a pipát a ‘Hardveres gyorsítás’-ból.
-
Blindmouse_
senior tag
Olyan miitől lehet hogy nem tud bejelentkezni a TB ha kipipálom a jelszó mentése a kezelőbe opciót?
Költözok egy másik gépbe, XP-s rendszer az azon futó utolsó thunderbird cuccait áthúztam a Win10-es gépbe, megvan a 20 évnyi komplett levelezés, az összes mail fiók, de minden TB indításkor be kell írni a jelszavakat, mert ha kipipálom a mentést, akkor nem bír belépni abba a fiókba, ha nem pipálom akkor simán belép és letölti a maileket. na ez akkor hogy?
-
tjsz
senior tag
https://pallas70.hu/kepzes-hirek/cikkek/pop3-vagy-imap
Mi a hibaüzenet?
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Most próbálkozom email címet hozzá adni de nem megy.
digit és mailfence címeket próbáltam.
Én nem értem a POP3 és társait,
ez ilyen formában reménytelen? -
nullpoint
őstag
Synchronization&storage menüpont másnál is hiányzik ?
-
Tamy
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
Azt hiszem alapbeállítás szerint is a kimenő levelek címeit hozzáadja a címjegyzékhez, de a Beállítások-Szerkesztés-Címzés alatt meg tudod nézni, hogy nálad is így van-e. Igaz ebben a többi e-mail címről kiment levelek címzettjei is benne vannak.
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Abban keresnék ötleteket, hogy van egy e-mail cím amit le kell cserélnünk, viszont értesíteni szeretnénk azokat akiknek erről az email címről küldtünk már levelet.
Hogyan tudok egy listát készíteni az elküldött levelek mappában szereplő email címekről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Diablo IV
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Spórolós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, fájlból behívom legyakorltozom, hogy formailag hogy fog kinézni..

Frissítette, és minden memaradt úgy, ahogy kell.