Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
és azt is, hogy ilyen részletesen leírtad mit kell tennem.
Egyszerű volt, így utólag már. Könnyen és simán ment minden. A sikeren felbuzdulva, azonnal betettem a TB-be a másik gmailes címemet is és a feleségem két gmailes címét is.Köszi még egyszer.

-
sz.j
nagyúr
"Mert ha megszűnik a mostani upcmail.hu akkor .... mit írjak oda? Hiába van gmail címem, kettő is, azt ha beírom az nem elég a biztos"
Szerintem gond nélkül megoldható, akár úgy is hogy a mostani upc-s e-mail cím mellé felteszed a gmail-t és addig még üzemel az upc-s mindkettőt tudod használni, majd utána a gmail-est.
Azt írtad, hogy neked problémát jelent ennek megvalósítása, ezért segítségképpen az alábbiakat ajánlom figyelmedbe.
Mielőtt bármit csinálnál érdemes egy biztonsági mentést csinálni akár a winről, akár csak a mostani TB-ről!
Gmail-es Postafiók létrehozása TB-nél:
Eszközkezelő>Postafiók beállításai
Alul klikk a Postafiók műveletekre majd a Postafiók hozzáadására, majd a megnyíló Meglévő e-mailfiókja beállítása ablakban az adatokat ki kell tölteni, majd katt a Folytatásra.A megnyíló újabb ablakban klikk a Kézi beállítás-ra ahol látható az automatikusan létrehozott/kitöltött adatok. Ezek az adatok általában jók, nem igényelnek módosítást.
Klikk a Befejezés gombra. Ezzel kész is vannak a lényeges beállítások, most már csak a baloldali almenükben lévő "kisebb" dolgokat kell beállítani.Sok sikert.
-
IT user
tag
A Gmail-nek is van SMTP szolgáltatása, amit a TB elég jól felismer és kezel. A szolgáltatódnak is kell, hogy legyen, mindegy, hogy UPC vagy Vodafone a neve.
Más email szolgáltatók szervereit szintén egész jó hatásfokkal ismeri fel a TB, akár a céges email címek szervereit is. -
Jenne
őstag
Másik szolgáltatóm az nincs, csak a Vodafone (előtte UPC) vezetékes internete, telefonja és TV, komplett csomagban.
Az a gondom csak, és ezért kérdeztem, hogy a Tunderbird-ben meg kell adni a Levélküldő kiszolgáló megadását, meg SMTP kiszolgáló megadását, de ezt nem tudom hogyan kell. Mert ha megszűnik a mostani upcmail.hu akkor .... mit írjak oda? Hiába van gmail címem, kettő is, azt ha beírom az nem elég a biztos. -
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ma olvasom a híreket és az egyikben szerepel, a ...Vodafone kihasználatlanság miatt 2021 március 1-től megszünteti a UPC-től megörökölt, upcmail.hu és chello.hu végződésű e-mail címeket...
A Tunderbird levelezőmben nekem is upcmail.hu cím van megadva. Annak idején elég nehezen is sikerült beaktiválni, Levélküldő kiszolgáló megadása, meg SMTP kiszolgáló megadása ...UPC ügyfélszolgálat telefonos segítségével ... már nem emlékszem a részletekre de eléggé nehezen sikerült akkor. A Tubderbird-ben hogyan tudok egy másik címet megadni a mostani helyett, hogy utána már oda jöjjenek a leveleim? Az is ilyen bonyolult lenne? Gmail-t meg lehet ott adni?
Kicsit láma kérdés lehet és tudom, de elég alap szintű felhasználó vagyok. -
ChRiS_RS
aktív tag
Hát srácok! Bravúrosak vagytok, komolyan mondom!
Ez a ?@&#! ESET... okozott néhány ősz, illetve kihullott hajszálat.
-
Subimp
tag
Sziasztok!
Nem tudom mi történt, de a keresősávból nem keres, és a beállításokban az alapértelmezett keresőszolgáltatás üres, de beírni sem tudok. A keresősávban szintén nem látszik semmilyen kereső. -
VaFec
csendes tag
Az ESET okozta a problémát.
Köszi a segítséget. -
brbf007
csendes tag
válasz
adalbert
üzenetére
November 30-a óta nem frissít leveleket. Elküldeni sikerül, de nem másolja be az elküldöttek mappába (viszont a gmail szerveren megjelenik), azt írja: "Az üzenet el lett küldve, de a másolata hálózati vagy fájlelérési hiba miatt nem lett elhelyezve az elküldött üzenetek mappájába (Elküldött levelek)." Letölteni viszont semmit nem tölt.
78.5.1 (32 bites) verzió, Win10, IMAP.
-
VaFec
csendes tag
Üdv!
3 napja nem jönnek meg Thunderbird 84.0b2-őn a g-mail-es levelek, és ha küldök, azt elküldi, de ezt a hibaüzenetet kapom, hogy "Az üzenet el lett küldve, de a másolata hálózati vagy fájlelérési hiba miatt nem lett elhelyezve az elküldött üzenetek mappájába (Elküldött levelek)."
Válaszokat előre is köszi. -
TomBond
aktív tag
Megcsináltam az ESET-ben a ki-bekapcsolást, és a kapcsolat biztonságát is átállítottam de nálam nem oldotta meg a problémát.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Aki használ freemail-es email címet, s nem tudja letölteni a leveleit, az próbálja meg, hogy a:
Kiszolgáló beállításainál a Kapcsolat biztonságát állítsa STARTTLS-re.
Nálam bevált. -
Apaf3j
tag
Egy kicsit utánanéztem, és azt találtam, hogy az ESET NOD vírusvédelem is bezavar, lásd [link] . Én nemes egyszerűséggel kikapcsoltam a letöltés idejére a NOD-ot, és szépen le is szedte az elmúlt másfél nap leveleit, de csak az egyik emaiil-fiókból, a gmail-t nem. Aztán kipróbáltam az ott leírt SSL/TSL varázslást ( [link] ), és így most a gmail-t is letölti
-
-
-
degec
senior tag
Tisztelet,
Lámulok az tuti..
vagy hüJülök.. baloldalon ahol a több emil fiók mappaszerkezete látható,, abban az emilfiókokat kompletten, hogy tudom mozgatni. pl felül legyen Telekomos, alatta az upc-s fiók, még alatta gmail-os
rángatom, kattingatok, de sehogy sem.. Köszönöm !!! -
Hikvision
senior tag
Üdv!
Pár napja észrevettük, hogy a Thunderbird-be beállított G-shuite alapú emailcímekről, ha más gmail-re küldünk levelet, akkor a spam mappába kerülnek, ha ugyan ezt telefonról küldöm, akkor megérkezik. Mit kavarhat be a Thunderbird levélküldésnél amit a gmail spam-nek érzékel? -
kangool
tag
Thunderbird 78.5.0 frissítés után az IMAP fiókjaimból a levelek letöltése megállt, semmit nem csinál a thbird.
Annyit kiderítettem, hogy a TLS 1.0 és 1.1 támogatása ki lett kapcsolva 78-as verziótól alapból a kliensből. Meg is csináltam amit ajánlott a support fórum része:
security.tls.version.min érték 1-re vagy 2-re állítása és a security.tls.version.enable-deprecated érték true-ra állítása. De ez sem hozott előre lépést.
Valakinek megoldása esetleg van? -
desigo
senior tag
Sziasztok!
Google jelszó módosítás után a TB-nél "thunderbird application-specific password required" üzenetet kapok.Se a régit se az újat nem fogadja el.
Mi lehet a megoldás? -
milu
aktív tag
Kérlek írjátok meg, ha hordozható Thunderbird-öt akar valaki használni (mondjuk egy pendrive-ről futtatva, hol és hogy kell beállítani, hogy honnan vegye az adatbázist (azaz a lekérdezett leveleket) (Egy magyarázó oldal linkje is megfelel!
-
-
sz.j
nagyúr
Azt jól tudom, hogy Windows 10 esetén a levelezést (bejövő/kimenő) a C:\Felhasználók\név\AppData\Roaming\Thunderbird\ mappában a Profiles mappa tartalmazza? Az itt lévő többi mappával meg fájlal meg nem kell törődni.
A prpfiles mappát kell lementeni és az új gépen beilleszteni.Ezt azért kérdezem, mert egy új gépen lévő frissen telepített TB-ra szeretném átmenteni az eddigi levelezést.
-
Darkness
aktív tag
válasz
sabrinho
üzenetére
milyen aláírást szeretnél beállítani? lenne egy minta, ami html -ben van?
nekem ilyen az első sor a .html ben:""<span style="color: #1f497d;font-family: Calibri;font-size: 11pt;"><strong> Darkness <br /></strong></span>""
-
Met
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Ha TB-hez kapcsolom a gmail.com-os fiókomat, akkor melyik a jobb beállítás, a POP3 vagy az IMAP?
Ezt azért kérdezem, mert eddig minden Thunderbird-en lévő fiók POP3 as, de most hogy a gmailt is a TB-hez kapcsoltam és ez automatikusan IMAP-os lett.
Esetleg ezt is át lehet (vagy ajánlott) átállítani POP3-ra? -
sz.j
nagyúr
Srácok, Egy kis infóra kenne szükségem!
Miután a Vodafone megvette az UPC-t most megszünteti az eddigi csomagban lévő e-mail fiókokat, ezért arra gondoltam, hogy a magáncélra a gmail.com-ot fogom használni, mindezt úgy szeretném, hogy a TB-on keresztül letölteném a gépre
Kérdésem az lenne, hogy
- ez megvalósítható?
- kell valami "különleges" megoldás hozzá, vagy egyszerűen úgy kell mindent csinálni mint például az UPC, email fióknál?? -
pontyos
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nálam is ez a helyzet.
-
Winner_hun
félisten
Nálam ez a hibaüzenet (egyáltalán erről van szó?

)xyz felhasználó jelszavának elküldése nem volt sikeres. A(z) www. freemail.hu levelezőkiszolgáló válasza: [SYS/TEMP] Temporary authentication failure.
[fm2lb00.freemail.private:2020-11-15 11:35:12]Aztán van hogy ezt dobja:
xyz felhasználó jelszavának elküldése nem volt sikeres. A(z) www. freemail.hu levelezőkiszolgáló válasza: [AUTH] Authentication failed.
A webes felületen be tudok lépni...
-
pontyos
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nálam leszedi magától is ahogy említettem, de kb minden harmadik alkalommal. Illetve ha a hibaüzenet után bal felül klikk, levelek letöltése. Akkor szépen lejönnek.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szinte biztos, hogy a Freemailnál van a hiba ... A könyvelőm egyidőben ezt használta és nagyon sokszor nem kapta meg az e-maileket
-
IT user
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Biztos, hogy a Freemail oldalán van a hiba, nem a Thunderbird-nél, a telefonomon az Aquamail is rendszeresen hibát ír.
-
válasz
pontyos
üzenetére
Szia!
Nekem is már régóta a freemailes fiókom folyton jelszót kér minden gépindulást követően. Mindegy hányszor írom be akkor is hibát jelez. Egy idő múlva magától abbahagyja és megkapom az emaileket. Nem bírok rájönni a hiba okára.
De hátha ír ide valaki valami okosat. -
sunpower
tag
válasz
pontyos
üzenetére
Szia!
Megoldódott a helyzet?
Nálam is ugyanez van (1 szolgáltatói és 2 régi freemailes fiók).
Már hívtam őket, de az volt a válasz hogy ők csak a webes felület működését "garantálják". Ez oké.
Tanácsolta, hogy írjak a fejlesztőknek a szituról ők segítenek. Természetesen nem jött válasz se.
Ha nincs megoldás, kénytelen leszek lecserélni valami más e-mail címekre, de nagyon nem akarnám, mert az összes helyen ezekkel regisztráltam.
Ha van megoldásod, szívesen venném. -
Winner_hun
félisten
Létezik olyan kiegészítő, ami mappákat a legutolsó használat szerint színezi? Pl amibe 1 napja került levél az kék, amibe 1 hete az sárga, amibe 1 hónapja az piros...
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az utóbbi egy-két hónapban többször előfordult, hogy a tálcán lévő TB ikon egy fehér mappaszerű valamire váltott és ha rákattintottam akkor azt a hibaüzit kaptam, hogy a programot törölték vagy áthelyezték (pedig nem) és nem nyílt meg a TB-t.Nálatok is volt ilyen, valamint hogy lehet ezt a hibát megszüntetni?
(Megjegyzés:
Természetesen tudtam pótolni a tálcára az ikont, a Start menüből áthúztam az ikont..., de ez csak részmegoldás.) -
fecs
senior tag
Sziasztok!
Egyik gépről szeretném átmásolni a leveleket. Profil mentés/másolás OK. Amikor elindítom a TB-t, akkor meg is jelennek a levelek. Második indításra viszont eltűnik minden levél. Mi okozhatja ezt? -
Kekmen
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi, de sajnos nem működik. Ugyan úgy indul, mint ha friss telepítés lenne. Már azt is megpróbáltam, hogy beállítottam az e-mail fiókot, küldtem egy próbalevelet, majd a TB leállítása után felülírattam a régi profil Sent fájllal (a levelek kiterjesztés nélküliek + Sent.msf) de akkor is csak azt az 1 levelet mutatta az indítás után. Érthetetlen, pedig 100%, hogy a appdata profile mappáján belül a Mail --> email fiókban tárolja a leveleket.
-
Próbáld ezt:
1. Lemented a profilod tartalmát, amiben a levelek vannak.
2. Törlöd az összes profilt az Appdata\Roaming\Thunderbird könyvtárból, vagy eleve az egész Thunderbird könyvtárat.
3. Elindítod a TB-öt, így létrejön az új profil mappa valamilyen xyz123 néven.
4. Bezárod a TB-öt.
5. Az újonnann létrejött mappába belemásolod a mentett mappád tartalmát, tehát az új profilod megmarad, csak a tartalma változik a meglévőre.
6. Elindítod a TB-öt és már a mentett levelezésednek kell megjelennie az új profilban. -
sz.j
nagyúr
Ennél a "csoda" v78.4.0-nél hogy lehet a kívánt levelet (beérkező/kimenő) archiválni, mert eltűnt az Archiválás gomb?
Közben megtaláltam ..., a frissítés valamiért törölte a Postafiók beállításánál a jelölőnégyzetből a pipát .... -
Kekmen
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm gépén egy hirtelen áramszünetet követően a Thunderbird úgy indul, mint ha most lett volna feltelepítve. A default profil mappáját lementettem az appdatából, abban benne vannak a postafiókok és a levelezése is a méretéből ítélve, de sehogy nem tudom visszaállítani. Próbáltam MozBackuppal készíteni egy backupot, de csak egy alap 3MB-os fájlt csinál, sem a beállításokat sem a levelezést nem menti le. Próbáltam új profilt létrehozni a profile managerben és az új profil alá bemásolni a lementett mappát, de az is csak szűz beállításokkal indul. Milyen megoldást javasolnátok, mert az elküldött üzenetekből sokra szüksége lenne és pop fiók lévén csak ott voltak meg. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Pár napja a kapott leveleket Thunderbirdből EM Client-be nem látom rendesen, továbbított levél, látom amit a küldő írt, látom a továbbított rész fejlécét, viszont a továbbított tartalmat nem.
Ha megnézem a levél forrását látom a szöveget, hogy HTML formátum, Horde webmélen írja hogy HTML tartalom le van tiltva.
Mit kell állítani a TB-ben hogy a továbbított levél is látszódjon ha HTML formátum?
Pár napja frissült le a TB amikről kapom a hiányos leveleket. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Hogyan lehet az FF "régi" kinézetét visszaállítani? Most frissült le valami miatt a 78.4.0 (64 bites) -re de hiányoznak a sárga, színes mappák.
-
Kékes525
félisten
Ismertek fordító programot, kiegészítőt 78.4.0 (64 bites) alá?
-
milu
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Ha egy új profilt készítek, a javaslatod szerint, az eredeti mappa struktúra megmarad az új profilban, ugye? (persze, ide már nem töltök le újabb leveleket, ahogy javasoltad)
Így talán gyorsabb lehet a program, nekem 27063 db levelem van, sokszor lassúnak ítélem meg a programot)Ha több almappám van, azokat egyszerre lehet archiválni?
-
Miron13
friss újonc
Több mint 10 éve gyűlik a levelezésem a Thunderbirdben.
Szeretném a régi - jelenleg nem használt - mappákat egy hordozható külső meghajtóra átköltöztetni úgy, hogy ha szükségem van valamire fel tudjam csatlakoztatni és látni a régi levelezést. Most az összes ritkán használt mappa az Archívumban van, de az nagyon sok GB tárhelyet foglal és szerintem lassítja / terheli a rendszert.
Az aktuális dolgok természetesen maradnának a belső meghajtón.
Van-e erre megoldás, hogyan lehet megcsinálni?
Vagy utópia..Ehhez kérném a hozzáértők segítségét.
-
degec
senior tag
HELP pls !
Legújabb TB, azt csinálja hogy random emberektől jött leveleket pl 2008 tól, ilyen fa szerűen maga alá gyűjt, időrendben, bejövőbe látszik hogy Tóth János 2008.10.01.-es email, lenyitom és lenyílósan alatta vannak a legújabb levelek, ez mi a franc ? hogy lehet ezt kikapcsolni.. ? Elég gáz, hogy egy 2008 as levél az első a bejövő mappában és a többi meg alatta, szűrő nincs, gyors szűrő sem.Köszönöm a segítséget !
-
pontyos
senior tag
válasz
janos1988
üzenetére
Windows postát cseréltem le rá, elsőre meglepett, hogy a nulláról a nyolc fiókom beállítása elég gyorsan megvolt. Egyesével minden beállítva stb... Utána döbbentem, hogy egy csomó dolog nem lehetséges. Vagy csak én nem jöttem rá, pl a fiókok sorrendje nem változtatható, csak az elsődleges. Fő nézet betű méret sehogy nem állítható, csak a fiókokon belül, vagy levélben.... Vagy igen?
Fő fiók Digi, kimenő levelezés tökéletesen működött, most néha jelszót kér, ami furcsa mert nem frissült. -
janos1988
addikt
Nem tudom mit csinálnak a fejlesztők, de ez a TB egyre szarabb...
-
pontyos
senior tag
Sziasztok, Freemail nálatok működik? Mindkét fiókot állandóan új jelszóval akarja betölteni hetek óta. Ritkán használom, de van kettő ami néha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Kés topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,ezért már át is váltottam másikra .....
Ez a ?@&#! ESET... okozott néhány ősz, illetve kihullott hajszálat.

és ott ? de ez a mailboxon belüli mappákat matatja, nekem a fő fiókokat kellene mozgatnom. 5 emilfiókot használok.. ezt az 5 öt kéne fel le mozgatni kompletten..
Na mindegy, majd egyszer talán jó lesz...
, közben rájöttem ....

Fő fiók Digi, kimenő levelezés tökéletesen működött, most néha jelszót kér, ami furcsa mert nem frissült.