- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
Másnál is eltűnt a térkép a Motorola időjárás widgetből, vagy csak velem szórakozik?
-
Akelaus
senior tag
válasz Angi9207 #948 üzenetére
Szombaton vettem észre. Digis net, már a routert fullra visszaállítottam, majd mindent újra beállítottam, wifi-t stb.. és amit észrevettem, hogy a 2,4 GHz-s wifinél hatványozottan előjön a probléma. Utolsó ötletem az, hogy visszarakom a Digi-s routert, mert hídban van egy Tp link-el.
Van más készülékem is, azzal nem volt gond.
Ma melóhelyen is megnézem majd, bár lehet itt csak 5GHz-s net van. -
Akelaus
senior tag
Nálam ez nem jelentkezett még, ellenben mostanában a fényérzékelő elég érdekesen működik. Van hogy full sötétében olyan fényerőt állít be, kiég a szemem, és kint az utcán elfelejti felvenni maximumra a tűző napon, de ha mégis sikerül, és lesz egy kicsi árnyék, akkor meg annyira leveszi, nem látom rendesen.
Fura ez, mert emlékszem kb. 1 éve mikor megvettem az egyik legjobb dolog benne pont ez volt, hogy tök jól szabályozta, illetve ilyeneket tuti nem csinált. Gyanakszom, hogy valamelyik frissítés lesz a ludas. -
Akelaus
senior tag
Nahát, imént dobott egy értesítést a teló, hogy frissítést talált. Kíváncsi vagyok meddig tart ki ez a lelkesedés a Motorolától.
-
Akelaus
senior tag
Na ha már YouTube. Teljes képernyőre hogy tudom kitenni, azaz hogy ne legyen a két fekete csík a videók szélén ha fektetve van a telefon? Ezen már túl vagyok, semmi nem változott:
Fent van a telón a NewPipe app is, az simán "kitölti" a kijelzőt, meg itt sem kell engedélyezni. -
Akelaus
senior tag
Köszi! Így már látom azt a kb. 20 képet. Remekül sikerült ezt elcseszni, mert elvben a telefonon ott van a Google Háttérképek app, de nem működik.
Természetesen megoldom más alkalmazással, csak.
Антей : képes rá alapból is a galéria, hogy bármilyen képet beállítsak háttérképnek, illetve lezárási képernyőnek is. Gondoltam, hogy 6-7 hónap után lecserélem a mostanit, és megnézem jött-e a frissítéssel új kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
Akelaus
senior tag
Egy érdekes dolgot sikerült észrevenni, nálam nincsenek háttérképek. Csak a dinamikus háttérképeket mutatja, ha rámegyek a stílusra, ott a telefonon lévő képeket, azaz a fotókat, letöltött képeket látom. 🤷♂️
-
Akelaus
senior tag
Ha azért kérdezed mert írtam itt, hogy vannak vele kínjaim, akkor azokról akkor tudok nyilatkozni ha újra előjönnek. Pl. ez a kb. péntek-szombati mobilnet dolog, hogy nem volt wifiről átváltva, úgy 2 hete nem jött elő újra, de akkor nem is volt még frissítve. ez 2-3 nap múlva kiderül
Nekem nagyon nem jön be, hogy két "kapcsolóra" került a wifi-mobilnet, eddig egyszerűbb volt váltani a 2 SIM-kártya közt, wifi pedig nálam megy folyamatosan, tehát nem kapcsolgatom (max. nem kapcsolódik sehova, ha olyan helyen vagyok).
Élénkebbek a színek, legalábbis amikor a háttérhez állítja be, ezt este is észrevettem a frissítés után.
Viszont a térerő dolgon semmi nem változott, azóta dobta már le 4G-ről. Ez sajnos a Yettel hibája is.
Belekerült a tematikus ikon is, jól nézne ki ha minden app támogatná.
Az oldalsávot nem néztem még meg.
Ami nekem nagyon hiányzott az a duplakoppos altatás, és most itt van, végre!
Lehet zárni a megnyitott appokat, hogy ne zárja be őket magától. -
Akelaus
senior tag
Plusz még az oldalsáv, és végre! van duplakoppos altatás.
Sajnos a VoWifi továbbra sem megy a Yettel-es kártyán, de ez nem csak a Motorolán múlik.
Amit még észrevettem, ott ahol kínlódtam eddig a Yettel-es térerővel, ma eddig (fél óra alatt) végig tartja a 4G-t, ott a Volte felírat is. Tegnap sorban dobálta le napközben 4G-ről H-ra. Kíváncsian várom ma mit produkál. -
Akelaus
senior tag
-
Akelaus
senior tag
Nem általánosítottam, hogy mind ilyen.
Felsoroltam, hogy miért nem. 💁♂️
Nálam ez, másnál más pl. a fura halszemoptikás képek, a hiányzó rádió app, a Bluetooth "gond" és írhatnám még amiket olvastam itt.És amit most felsoroltam, abból nálam egyik sincs. Írjam oda mindegyik ilyen hozzászóláshoz, hogy "csak pont nálad"?
Ők mivel lesznek előbbre az adott probléma megoldásában? Semmivel.Továbbra is a legnagyobb ok amiért soha többé Motorola telefont: az a Lenovo hozzáállása a frissítések/problémák megoldása terén.
44 évesen én már nem fogom oda vissza pakolgatni a szoftvert, Rom után kajtatni, 20 évvel ezelőtt ez még jó buli volt, de ma már az időm másra fordítom.
A "hibákat" pedig azért írjuk le, ha másnak is előjön, legalább tudja nem egyedi. -
Akelaus
senior tag
6. hete csinálja ezt a mobilnet dolgot. Erre két megoldás jött be eddig, vagy repülő üzemmód, vagy ha ez nem akkor újraindítás.
Másik foglalatban lévő Telekom kártya tökéletesen működik.
Ha az elejétől fogva csinálja, akkor arra gondolnék, hogy kifogtam egy hibás példányt, így viszont nem tudom mire gondoljak.
Az is lehet eddig bírta, vagy a SIM kártya adja meg magát, bár az sincs fél éves sem.
Megcserélem benne a kártyákat, aztán a jövő héten lehet minden oké lesz. 🙏🤷♂️ -
Akelaus
senior tag
Épp ma mondtam a páromnak, hogy utoljára vettem Motorola telefont.
Hetente játsszuk el a telóval, hogy nem csatlakozik a mobilnetre automatikusan (tegnap is, repülő üzemmód, és csak utána sikerült neki), ez az sms dolog amivel kinlodtam, és igen a frissítés.
Oké, teszteljék mert ne adjanak ki rossz frissítést, de ahogy olvasom itt, pont az történt, tré a frissítés.
Szóval amíg az A- sorozat is megkapja a Samunál a frissítéseket, itt lassan csak a felsőkategória.
Igaz a Samu árazása sem oké.Viszont a kijelző nekem tökéletes, élmény rajta olvasni a weboldalakat, vagy videót nézni.
Szóval valamit valamiért, de mégis van amiért azt gondolom, utolsó Motorolám. -
Akelaus
senior tag
Ma először terveztem lottót vásárolni a telefonon keresztül, mindegyik kártyára ezt dobta vissza, mikor elküldeném az sms-t.
Az előző telefonnal (Redmi), simán ment. 🤷♂️ valaki belefutott már ebbe? 🤔 -
Akelaus
senior tag
válasz Lathronos #568 üzenetére
Még el is fogadnám, hogy ezen az árszinten..,de kb ennyiért vettem anno a Redmi-t, ilyeneket nem produkált, illetve ha az elejétől fogva csinálja ezt akkor ez ilyen. De nem.
Egyszercsak lett újra hangja mind a két appnak. 🤷♂️
Ha újra eldobja a netet (vagy igazából nem tudom, hogy mit csinál), akkor kicserélem a kártyákat a slot-ban, és megnézem úgy mit művel. -
Akelaus
senior tag
Nálam második hete játssza el, hogy nincs net az egyik kártyával (Yettel).
Múlt héten szombaton reggel 7 körül, még szerencse hogy van egy Telekom kártya is benne, mert nem tudom megmutatni a bérletemet.
Ma megint eljátszotta, hogy hol volt hol nem net a Yetteles kártyán.
Múlt héten újraindítottam a készüléket ,és utána jó lett, ahogy ma is.Aztán, hogy fokozzuk a dolgot, nincs hangja az értesítéseknek. Messenger-Viber szintén.
Semmit nem állítottam a telefonon, szóval 🤷♂️
Ismét újraindítás, de nem történt változás. -
Akelaus
senior tag
válasz 83JLBekaroj #533 üzenetére
Na azért nincs. Újra fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és elmondani, hogy a telefon mutatja hogy nincs regisztrálva az IMS állapot alatt.
Voda nagy szokása állítani, hogy aktív.
Telekom sem volt nálam az, de egy perc alatt megoldotta az ügyfélszolgálat. És tényleg. 💁♂️ -
Akelaus
senior tag
válasz 83JLBekaroj #525 üzenetére
Én ahhoz semmit nem csináltam, a SIM kártyát a telefonba betettem, és megjelent az a beállítás ott.
Ez így volt a Telekom kártya esetében is. -
Akelaus
senior tag
válasz 83JLBekaroj #523 üzenetére
az IMS állapota regisztrált?
Nekem nem ezen a telefonon, de pont a Vodafone alá tartozó Netfone állította, hogy bekapcsolták a Volte szolgáltatást, aztán sehol semmi.
Telefonról küldtem végül nekik egy képet, hogy az IMS állapota, nem regisztrált.
Érdekes,utána lett Volte.
(Vodás kártya ebben a telefonban nem volt, igaz van olyan kártyám is) -
Akelaus
senior tag
Ez a telefon képes a Yettel hálózatán/kártyával a VoWifi-re?
Van egy Telekom kártyám, ott azonnal megjelent. Tegnap többen írták a Yetteles fórumban, hogy sms-t küldve kérésre bekapcsolják a Yettelnél is.
Megtettem, jött is az sms hogy aktív a szolgáltatás.
Viszont a SIM kártya beállításai alatt sehol.Van egy olyan tippem, hogy ez a készülék nem támogatott náluk.
-
Akelaus
senior tag
válasz trebrona #495 üzenetére
"NFC gyors" én eddig csak szívtam vele amikor a Bkk járatain akartam használni a Qr kód helyett. A fizetést már meg sem merem vele próbálni
Nem mondom, hogy nem a BKK cseszett el valamit, de hogy folyamatosan rossz azt valahogy nem tudom elhinni. Esetleg még az én bénázásom lehet, hogy nem jól tartom a telefont. -
Akelaus
senior tag
Mivel nekem Yettel-es kártya van benne, így erre tudok reagálni: ahol gyengébb a Yettel térerő ott nem túl acélos a teló. Illetve a wifit is eldobja a lakásban ott ahol az előző telóm (Redmi note 5) vígan tartotta.
Lakásban mértem ezzel és a párom telefonjával wifi sebességet, ezzel 100 fölé nem sikerült menni (ezres Digi-s net, saját router mögötte), párom telójával kb. a max. jött amit a router kiad wifin. Persze az a sebesség is elég mindenre amire használom. -
Akelaus
senior tag
Szerintem a Wifi antenna gyengébb mint mondjuk a régebbi, Xiaomi Redmi Note 5 telefonomé. Ugyanott ez ledobja a wifit, azon vígan megy.
Illetve a mobil antenna is hasonlóan muzsikál, ahol gyengébb a lefedettség ott képes eldobni a hálózatot, illetve 4G-n nem tudja tartani a mobilnetet.
Ezt konkrétan a héten szándékosan megnéztem, szintén a fent írt telefonnal vetettem össze. Yetteles kártyával, azon 4G, 2-3as térerő, ezen 1, és H adatkapcsolat.
-
Akelaus
senior tag
Nagy dolgot nem kell tenned, mint bekapcsolni itt:
aztán ha aktív, és fent tartja a 4G-t, esetleg a 4G+T akkor működik is.Illetve egy helyen lehet elvben megnézni még:a telefonról részre belépsz, és ott a SIM kártyára nyomva feljön egy "ablak". Ims regisztráció.
Mondhatja neked a telefonos kolléga, hogy tudja az előfizetés a Volte hívást, ha a szolgáltató nem kapcsolta be. Én 2x jártam így az elmúlt hónapokban, állították aztán csak kiderült hogy nincs bekapcsolva. Hozzáteszem ehhez (stabil) 4G kell.
Én szívok vele most a Yettelen, egy adott helyen, mert sz.r a hálózat. (ezt sem ismerik el)[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
Én szereztem gyorsan egy Domino kártyát. Alapból nem volt aktív a Volte hívás, bekapcsoltattam az app-ban a cseten, a Vowifit is, ha már megkérdezték. Indítottam hívást, leváltott 4G+-ról 4G-re, tudtam netezni közben, bár a hívás mellett nem jeleníti meg a HD-t. Múlt héten Vodás kártyás és a Tegnap esti Yetteles hívásoknál igen.
Közben néztem Cellmapper-en, ahol melóban tartózkodom épületet ügyesen lehatárolta a Yettel, azaz már nem csodálom, hogy nincs rendesen hálózat, és net. (persze az ügyfélszolgálat előadott egy hülyének nézzük az ügyfelet dumát).
Mivel az elmúlt 2 hétben mind a 3 szolgáltató kártyája volt a telefonomban, így kb. biztos: mind a 3 szolgáltatónál használható a telefonnal a Volte. A Yettel működik számomra furán. -
Akelaus
senior tag
válasz Uagen Zlepe #339 üzenetére
Nálam nem minden hívásnál, vagyis mióta Yettel kártya van a telefonban, azóta többnyire nem használja a Volte-t. Net van, igaz lemegy H-ra a jelzés, de jönnek az értesítések hívás közben.
4G+ nálam akkor van, ha olyan alkalmazást használok ami jobban használja a netet, amúgy többnyire H-4G.
Előtte Voda volt ott folyamat 4G+-on lógott, és minden hívásnál megjelent a HD. -
Akelaus
senior tag
Használja valaki a telefont Yettel-es számmal?
Az érdekelne, hogy a Volte megy ezen a készüléken.
A Yettel oldalán nem látom a támogatott készülékek közt, de használtam 70-es kártyával, ott ment a 4G+, és hívás közben tartotta is. -
Akelaus
senior tag
Ezt használom, mert ez van. Saomin nem így állítottam ezeket, ott időzítve is voltak mikor rezegjen csak, mikor csörögjön stb..
Reggel automatikusan átállt rezgőre pl. aztán meló végén csengés, este pedig néma-vagy ne zavarjanak. A ne zavarjanak ezen is megy, vagyis azt itt beállítottam mikor kapcsoljon be és ki. -
Akelaus
senior tag
hmmm... én ennyire nem vagyok kritikus, mert nálam az hogy 4G+-ról levált 4G-re elfogadható, főleg az előző telefonnal tapasztaltakat összevetve (Redmi note 5 valami).
(különben a térerőhöz visszatérve: mikor kínlódtam az előző telefonnal, betettem a kártyát egy ájfonba, és az említett Tab-ba, is hátha a telóval vannak gondok. Pont olyan sz.r volt azokkal is a Voda hálózata)
Ez a zenehallgatás közbeni dolog nálam nincs, vagy még nincs. Kamera nekem oké.
Viszont olvasgatva, hogy ki mit vett észre.. elgondolkoztam, hogy is lett ez tesztelve akkor a cikk elkészülte előtt?
Mert ezeknek (térerő/Wifi) ott is ki kellett volna jönnie.
Én elvagyok a telóval, meglátjuk mi lesz később.
Gcam még felkerül rá, ha találok hozzá, és ha lesz időm. Kíváncsi vagyok azzal milyen képek születnek. -
Akelaus
senior tag
"Nyomok egy Repülőmód be-ki és láss csodát, ugyan azon a szent helyen lesz 4G." ilyen nálam is van, bár legalább nem Edge sebességre dob le.
Amit észrevettem, hogy a wifi (is) elég érdekes, ahol a lakásban más vígan megy, ez a teló átvált a mobilnetre, mert szerinte gyenge. Van egy kínai tab-om, az ott vígan működik. Tegnap az erkélyen ledobta az 5GHz-s netet, de a 2,4-et tartotta, Viberen úgy beszéltem.
Nálam be van kapcsolva a többféle hangerő, illetve mozgatásra bejön az AOD, viszont nem változik a hangja a zenének amit hallgatok. Vonatoztam mostanában, ott random felébredt, közben ment a zene, és oké volt.
Gyorsan lekopogtam! -
Akelaus
senior tag
Ezt hogy érted: "ha felébred a telefon" ?
Én sokat hallgatok zenét vele, jacken keresztül, de ilyet nálam (még) nem csinált.
Értesítéskor van, hogy változik a hangerő, de az talán az előző telefonnál is elmondható.Térerő: mivel én is a Vodafone hálózatát használom, az elmondható, hogy elég érdekes..de! az előző telefonommal sem volt jobb.
Én ezt nem a készülék hibájának tudom be, hanem a Vodafone lelőtte a 3G-t csak épp a megmaradt hálózat képtelen kiszolgálni az embereket.
Sokszor látom, hogy 4G...aztán egyszercsak 4G+ ugyanott.
Sőt ha wifin van a telefon egy idő után már csak 4G-t mutat.
Gondoltam jobb lesz majd, ha a Digis ügyfelek is átkerülnek, akkor fejlesztenek. Úgy tűnik nem.
Magával a készülékkel ilyen szempontból nincs bajom. -
Akelaus
senior tag
Megjött nekem is a készülék, belaktam amennyire tudtam gyorsan. Óriási váltás az előző Xiaomihoz képest, már maga az Android 12 is.
Nagyon szép a kijelző, bár az értesítéseket ez sem mutatja csak ha felemelem vagy megkopogtatom. Bár lehet én állítottam be rosszul.
Pár képet csináltam vele, telón nézve több mint jó.
A Xiaomin fent volt a Noval Launcher, abban volt duplakoppos képernyő kikapcsolás, annyira megszoktam, hogy (még) ezt is kopogtatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest