- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Nagyon csini videó lett!
Ilyet hogy lehet csinálni?
Amúgy igen, a kábeleket nem kalkuláltam bele.. De nincs olyan sok végül is. Van a Pico-psu, abból a morex csati a hot-swap rackbe megy, a másik tápcsati pedig a riserbe. Van egy ventikábel, meg egy 220V-os kábel. Más szerintem nincs. Ja de, a rengeteg SATA kábel.
Igen azon gondolkodom majd picit, hogy hogyan kellene elvezetni..
-
Goblin12
őstag
Király meg is van.
Imi, most működik, érdekes.
Phanteks PH-F140TS a rögzítéshez szánt lyukai 120mm-es ventihez vannak igazítva? Ahogy látom igen. de mind1 újra tervezem akkor: https://lh6.googleusercontent.com/-Lz89SM6Nfzg/U6qqYPRFUlI/AAAAAAAAAGU/hCk_1G3Xcos/w603-h611-no/fan%252Bgrill.pnglink
-
chester91
senior tag
Önmagában eleve nagyobb darab faanyag lesz táblánként beszerezve, eleve azért, hogy inkább vágjunk, mintsem kidobjunk. Ha más nem, nem 44, hanem 45 cm lesz a magasság, és akkro 1 cm hely van. A ház eleve úgy van megtervezve, hogy az alaplapi tálca mögött 2,5 cm hely lesz az oldallapig, így majd összeépítést követően körvágóval oda fogok lyukakat vágni az alalpali tálcába, ahol a kávbeleket elvezetem. Bár igaz ami igaz, az alaplapi 12 V-os kábelnek jelen esetben nem túl sok helye lenne, így nem lehetne mögötte kidugni. Felül így speciel 10 mm hely kell az alaplap és a tető között. Alul-felül az alaplap esetében 1-1 cm-t hagytam neki, így amennyiben el is van mérve, kivágni ki lehet körvágóval (nem látszik, mivel takarja az alaplap). Egy valamit viszont valahogy be kellene szereznem: Az a házakban használt gumi, amin keresztül kivezetik a kábeleket. Az jól jönne, méretben is, ha meglenne előre, mert akkor tudnám, mekkora helyet kell vágni. Olyan helyeken, ahol meg finomhangolás kell méretben nagyon, úgyis az utolsó milliméterek kézzel lesznek megdolgozva.
-
imibogyo
veterán
Már leírták, de a tápegységre gondoltam. Hátulra egy kivágás (esetleg porszűrő, bár én ezeket soha sem tartottam semmire sem, mert annál sűrűbben szerelem, takarítom, cserélem a gépeimet, arról nem is beszélve, hogy szinte mindig nyitott, félig nyitott házaim voltak, úgy meg megint nincs értelme neki).
-
Pete55555
addikt
450*450-es, alul 320, felül 160 széles.
Radikat kétféleképpen rakhatod be, de szvsz "fekvő" pozícióban jobb lesz.
Milyen ?Méreteken lehet még változtatni kell, nyilván pumpa, tartály ilyesmik miatt, pár dolog mehet az alaplap mögé, viszont oda bereked a levegő, tehát HDD inkább a másik oldalra, az oldallapra, vagy ami mégjobb, hogy a táp alá kéne, hogy kerüljön.
-
becskeha
csendes tag
-
s3toraph
senior tag
Hmmm... és mi lenne, ha ennél, mondjuk megfordítanád a légáramlatot, és bentről fújatnád a radit kifelé, képen bal oldalt meg a beszívó ventik lennének? Esetleg ezt a tervet átvariálni úgy, hogy legyen picit hosszabb jobbról a ház ahol a radik vannak, ventik kifelé fújnak és belső oldalon vannak mint a képen, de teszel egy elválasztó falat a radik+ventik rajta és a gép belső világa közé. A gépet meg úgy tudnád hűteni, hogy alulra beszívónak, felülre meg kifújónak raksz ventiket. A radik két élénél, elöl és hátul a radi rekeszénél kilyuggalod, onnan beszívják a venti a levegőt, jobbra meg kifújják. Így nem lesz egy légtérben a gépeddel. Kérdés a szerelhetőség, hozzáférhetőség (csövek, stb.). Radim nem volt még, így ebben nem vagyok otthon.
Vagy a másik rajzodnál, szintén rekeszes leválasztást tudnék elképzelni. Egy ilyen L alakban, az alaplappal párhuzamosan, mint egy második tálca, a tápig és ott bekanyarodik az L rövidebbik szára. Így külön lenne a radi. Szintén bentről kifelé fújósra. Ehhez szintén lyuggalás kellene a radik két oldalán hogy legyen honnan levegőt szívni. Viszont, az ábrán így a táp, ha megfordítod 180-al mint volt róla szó, az meg pont onnan szívna be, azt a meleget amit a radikról kifújatsz. ezért meg kéne emelni az alaplapot/vagy kiszélesíteni a házat max.3-4 cm-el, így a tápot csak 90 fokkal forgatnád el, és oldalról (képen a vga ventijének irányából) tudna kívülről levegőt szívni, tehát ő mondjuk képen balról szív, radik jobbról és balról, tap fentre fúj ki, radikról hátra távozik a hő. Nem tudom mennyire volt érthető mire gondolok.
Így hirtelen ennyit ötletem van, talán lesz amit tetszik.
-
s3toraph
senior tag
Szerintem a tápra gondol. Fordítsd át 180 fokkal úgy hogy ne bentről, hanem kintről szívjon levegőt. Ehhez persze kell kivágást csinálnod valamilyen formában a ház oldalán neki, és akkor meg is van oldva a dolog. Táp és a ház oldala között lesz valami? Mert ha nem, akkor tehetnéd egészen közel az oldalhoz a tápot, hogy hozzáérjen, lyukat neki, és akkor így tuti friss levegőt szív kívülről.
-
Pete55555
addikt
Végülis életképes az ötlet úgy is. RAM-ok manapság nem igényelnek nagy hűtést, alaplap sem, főleg ha bordázott a tápellátás. Talán a táp nem fogja szeretni a meleg levegőt, emiatt feljebb kapcsol a táp ventije, ami megint csak +zaj, de igazából ez akkor derül ki, ha összerakod, meg persze táptól is függ, meg hogy mennyivel van túlméretezve. Bár én így is inkább akkor alul fúvatnám ki a levegőt, úgy nincs nyílás a gép tetején--> halkabb. Nameg a gép tetejére ráül a por, bekapcsolod a gépet, elkezdi kavarni felfele a port...
-
Pete55555
addikt
Íme:
Vázlatos, de a lényeg látszik.
Tápon gondolkozok, azt szerintem úgy kéne berakni, hogy lefelé fújjon kifele - mégse a radit melegítse.
HDD/SSD tetszőleges, nyilván a ház jobb oldali rekeszébe.
Radikat azért raktam hátra, mert azokon úgy tudom azért jobban hallatszik a venti, így a zaj forrása messzebb kerül. Előre meg akkor tökéletes a 2 db 200-as venti szerintem - vagy lehet mégnagyobb is.
Ez így 450*450 és 300mm széles. -
Pete55555
addikt
Az a helyzet hogy én néztem a hsz-t, de nem sokat tudok hozzászagolni a dologhoz.
Vízhűtésem nem volt még, ugyan alapvető dolgokkal tisztába vagyok, de talán az ide kevés
De mondjuk... ahogy látom a hellyel nincs gond, "bármekkora" lehet a ház ugye?
2 db 360-as radi férjen bele. Mi kell még?
Valami ilyen elrendezés lenne neked jó, nem ?Lehet tervezek neked egy kuckót, ha kapok ihletet hozzá
Szerk: Inkább leírom gyors: Carbide stílusban: a 2db 360-as radi a ház hátulján, állítva, ventik kifele fújnak. előtte meg felfele álló csatlakozóval az alaplap, úgy, hogy a VGA felőli oldal néz a radik fele.
Másik oldalon meg a táp, HDD-k.
Ház elején tetszőleges számú, és méretű venti. Mondjuk 4-6 db 14-eshogy jusson a radikra levegő, meg hűtse valami a RAM-ot alaplapot, HDD-ket is. Elöl ventikre porszűrő szivacs, természetesen halk ventik, amiből a porszűrő még fog is meg keveset. Így por nem jut be, hátulra nem kell, ott kifele megy a levegő.
Nos ?
-
Pete55555
addikt
Na igen, nekem is ez volt a reakcióm
Ezért is tanácsoltam, hogy vegyen léghűtést, ne gányoljon vizet (pláne, ha nem ért igazán hozzá)
Ha vizet akar, ott bizony zsebbe kell nyúlni, még használt alkatrészekkel is.
Jobban jár egy egyedi házzal --> jól fog kinézni, plusz jó tervezés esetén ELÉG bele egy jó léghűtő is a CPU-ra, a VGA-n maradhat a Peter. -
Pete55555
addikt
Egyetértek veled. Nem is fejtem ki jobban.
Szerintem jobban jár egy komoly léghűtéssel (20e+), plusz házat úgy tervezze, hogy a hűtés a leghatékonyabb legyen. VGA-ra elég a Peter2, az egy nagyon jó hűtő, csak legyen a házban megfelelő légáram. De ez főleg a tervezéstől függ. (és nem csak a ventik számától, gondolok itt a "rakjunk a házba 10 ventit tök értelmetlen helyekre azt' majdcsak jó lesz" emberekre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged