Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mobil flották
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
foka
aktív tag
válasz
chester91 #400 üzenetére
Hacsak nem olyanra váltasz, ami 3,5-ös, vagy 2×5,25-ös (Aerocool Touch2100 mint nekem is), vagy az alaplapra bízod a ventiket (jó alaplapnál lehet).
-
Pete55555
addikt
válasz
chester91 #391 üzenetére
Hát nem tudom... az az 5 mm. Rétegelt lemezből, még oké, de táblás fenyőből...
Ráadásul nem tudom lehet-e kapni ilyen anyagot, de ha 18mm-esből kellene neki megmunkálnia 5 mm-t, biztos hogy szidná a felmenőidet közben
Szóval szerintem tervezd át 18 mm-re, belül ami kell meg legyen valamilyen alu profilból, hogy ne foglaljon sok helyet.Pü-re itt válaszolva; Nincs most túl sok időm, de itt a topikban nyugodtan kérdezhetsz sketchuppal kapcsolatban, segítenek/segítünk ahogy tudunk. Illetve ajánlom imibogyo youtube videóját is. Topik eleje fele be van linkelve.
-
válasz
chester91 #391 üzenetére
Halgass rám, hagyj rá többet...
Ami nem kalkulálható, vagy nehezen az a kábelek, a ezed ha vmit szerelni kell... Nekem végezte fain faházam router dobozként pár cm miatt. Ha nagynak találod az elkészülte után, akor a rev.2 lehet kisebb, korrigálva az esetleges hibákat.
-
imibogyo
veterán
válasz
chester91 #389 üzenetére
Hát én eddig csak táblásított fenyővel dolgoztam önmagában, valamint bútorlappal (18mm vastag) azokkal nem volt gond. Nekem külön váz nélkül (zártszelvényből, vagy fakeret) nem tűnik túl stabil megoldásnak az 5mm-es anyag. Itt még találhatsz pár házat, ahol fával, vagy fa+fém párossal dolgoztam. Ahol 5 mm-es vastagságú anyaggal dolgoztam (laminált padló, ami azért elég erős) én oda is úgy éreztem kell a plusz váz. Persze ez lehet csak az én rigolyám. Én szeretem az olyan házakat amikre akár rá is ülhetek.
-
-
chester91
senior tag
válasz
chester91 #379 üzenetére
Közben
a nagyon kemény?? tanulás közbeneszembe jutott valami. A HDD és SSD helyeket mi lenne, ha nem hagyományos módon alakítanám ki? Gondolok itt arra, hogy hosszanti irányban élére állítva lennének az alján az alábbiak szerint:
A tárhelyek mellett hosszanti irányban lennének fából kialakítva 10 mm széles, 100 mm hosszú, és 25 mm magas rögzített sínek, amelyekbe belehelyezném magát a hdd-t/ssd-t. Ssd esetén nyilván nem feltétlen kell 100 mm hosszúság, rövidebb is elég. Esetleg annyit lehet, hogy minimális mélységben befaragni az alját, amelybe belesüllyed.
Kérdés ezzel kapcsolatban, hogy ha így oldom meg, akkor 10 mm távolság 2 hdd között elégséges-e, ha nem, 20 mm elégséges-e, ha az sem, akkor mekkora távolságot kellene hagyni. Ami fontos, hogy elölről, amennyiben 12-es ventiméretben maradok, 2x12 cm-es venti hűtené egymás mellett.
-
válasz
chester91 #373 üzenetére
Szia!
Legeygszerűbb, ingyenes a Sketchup, kiegekkel okosítható, utána már jobb. Kedvenceim a layer panel és a forgatós bővítmények, gyorsítja a tervezést. Bonyolultabb, de már igazi CAD program a Medusa4, otthonra szintén ingyenes. A többi ingyenes (Blender, LibreCAD, stb) sztem nem használható olyan könnyen, mint a sketchup. Az igazán profi cuccok fizetősek. Legjobb sztem a Solid Edge. Van benne lemezalkatrész-tervezés, pár kattintással terítéket készít, varratok felvihetők, stb. AutoCAD-nak is van már 3D része, de szvsz nem sokan használják 3D-re.Mivel ingyenes, a skiccelésre tökéletes, ezért legtöbben Sketchupot használjuk. Sok kész modell is van ehhez már.
Teszkó-ZS_ már eladta a gugli pár éve.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
chester91 #373 üzenetére
Olyat, amihez sok időd van.
Főleg utóbbinál, mert az alap házat is neked kell megcsinálnod mm-ről mm-re. A legtöbbünk itt Google SketchUp-pal bohóckodik, de SolidEdge lenne a legjobb megoldás, komolyabb melókhoz meg SolidWorks. Persze ezek összehasonlíthatatlanul bonyolultabbak és ha eredeti kell, akkor drágábbak is, mert a SU pl ingyenesen is elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honda topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja