- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
cbm1974 #3731 üzenetére
Itt merül fel a kérdésem, akkor mi értelme lett volna az XT biosnak? Ha úgyis spórolósba használtad volna.
Nyugodtan szétszedhető. Egy pasztázáson már biztos túl esett 5 éve alatt, ennyi idő alatt már a gyári paszta elporlad szinte.
A te egy heted se egy túl sok. 5 napot is engedtem, mert jelezted nem tudod átvenni....ezen se gondolkoztam, hogy beleszámítson vagy sem. Egyértelmű, hogy elfogadtam....szerintem Te se feltételezz rólam rosszat ez ügyben.
Hidd el sose adnák el hibás terméket . Használtam eladás előtt, csendesen tette a dolgát.
-
válasz
cbm1974 #3727 üzenetére
Szia
Mint szervízes/kokányoló amit akarsz titulus úgy írok:
Kipróbáltad /működött. Pont.
Elektrónikai cuccok meg tudnak bármikor dögleni kikapcsolt állapotban IS...
Saját szomorú tapasztalat... + az álltalam látotott több 100 cucc is ezt támasztja alá.
1 év után meg mit is vársz? Vatta új dolgok is tönkremehetnek 1 éven belül... ,ha meg nem régi tipus +drága a kari akkor meg RMA.
De ezt már neked kell intézni... 1 éve a te tulajdonod...
-
Bengio
tag
válasz
cbm1974 #3727 üzenetére
Erre egyébként van egy [Üzleti vita és megbeszélés] topik.
Egy üzlet 2 fél között a feltételek kölcsönös elfogadásával jön létre. Az egyik, és jelen esetben a konfliktust kiváltó feltétel a garancia. Ez a hirdetés szövegében 3 nap. Ezt a 3 nap próbagarit a leírtak szerint a vevő elfogadta. A 3 nap próbagari azt jelenti, hogy a vevőnek az átvételtől számítva lehetősége van 3 napig "töviről-hegyire", szemrevételezéssel ellenőrizni a termék fizikai állapotát (megbontás nélkül), valamint tesztelni, nyüstölni, nyúzni azt (túlhúzás nélkül, ahogy átvette). Nem takarítom, nem pasztázom újra, úgy használom, ahogyan kézhez vettem, hiszen egy használatra kész, működőképes hardvert vásároltam. A kölcsönösen kialkudott 3 napot követően a vevő értesíti az eladót a hardver állapotáról: jó, nem jó, kishibás, működésképtelen, stb. Szerintem, ha 3 nap után a vevő azt közli az eladó felé, hogy "most fejeztem be a teszteket, jól működik, hibátlannak tűnik a kártya.Köszönöm", onnantól kezdve bármiféle meghibásodás már nem róható az eladó terhére.
közbeszúrok:
Jelen esetben pedig: Utólag már ilyet leírni, hogy "ill. ütődésnyom is látszik a kártyán, tehát ezt valaki tuti, hogy buherálta...!!!" már abszolút nonszensz. Ahogyan az is, hogy: "3. Amikor láttam a nyomokat rajta és mégsem szóltam érte" --> Miért nem? Pont ez a lényege a garanciának. Látom, hogy sérült a kártya, nem jelzem, de 1 év múlva szólok, hogy hibás? Számomra ez logikátlan, egymásnak ellentmondó üzenetek (hibátlannak tűnik a kártya, de közben ütődésnyomok, majd 1 év múlva rossz??) és pont ebből kifolyólag teljesen ignorálnék minden panaszt az eladó helyében, hiszen a panaszt "benyújtó" fél szavahihetősége megkérdőjelezhetővé vált...folyt:
Ez tehát a konszenzus, a próbagarancia fogalmában, legalábbis az én olvasatomban.
Már csak azért is jogos ez, mert ha a gyártó, a forgalmazó üzlet, egy kiskereskedés 3 év garanciát vállal egy termékre, akkor nekem, mint ennek a 3 évnél idősebb, használt terméknek az eladója, miért is kellene, hogy még további 1 évre szavatoljam az szóban forgó termék (pláne elektronikai eszköz) hibátlan működését, ha ezt maga a gyártó nem tudja garantálni? Tehát még egyszer: ez volt az elvi része a dolognak: a kölcsönösen kialkudott, mindkét fél részéről elfogadott garancia időtartama. Ebben egyeztünk meg, az adásvétel létrejött. Pont. Részemről itt vége is lenne a történetnek, de:
A gyakorlati része: 1 év távlatában... bármi történhetett a kártyával. Lehet, hogy a vevő 1 évig bányászott vele, nonstop nyúzta, nem pasztázta újra, szétszedte, oc-zta, overvoltage-olta, stb. Ezzel borzasztóan vissza lehetne élni, ha mindenkit felelősségre lehetne vonni a vásárlástól számított 1 éven belül. Gyakorlatilag iparág épülhetne rá... -
Attix82
addikt
válasz
cbm1974 #3727 üzenetére
Mindenki képbe legyen a hirdetés: [link]
Privátba kérdezted 1 hónap után nem e megy tönkre? Már ez is egy érdekes kérdés egy 5 éves VGA-ról. Erre írtam, hogy 3 napot adok és nem vagyok jövőbe látó. Erre Te: Rendben megveszed.
Gépembe is egy 3080-as van, itt vettem PH-n 150k-ért. Ha tönkremegy 1 hónap után nem tudok senkihez se fordulni. Én ennek tudatába vásároltam , mert az új VGA-k meg 3x annyiba kerülnek.
Továbbra is tartom, hogy gépből lett kiszedve amibe stabilitási gond nem volt. Hibás VGA-t minek adnák el? Úgyis kiderül abba a 3 nap nyüstölésbe, használat közben.
-
Attix82
addikt
válasz
cbm1974 #3723 üzenetére
2007 óta vagyok regisztrálva, aktív tagja a PH-n .Senkinek se volt gondja velem. Azt hiszel amit akarsz jogod van hozzá. Nekem meg jogom van 1 év eltelte után azt gondolni amit akarok.
Kicsit nyers leszek: Ennyi idő után az emberek 99% elküld a f....be ilyen probléma esetén.
-
Attix82
addikt
válasz
cbm1974 #3719 üzenetére
Ha veszek egy új terméket , ami tönkremegy a garancián túl miközben én tudom, hogy csak 24 napot használtam a gyártó szerinted foglalkozik velem?
Nálam rendben volt, én használtam is ....ha hiszed ha nem. Ahogy Te is mondod mi volt a története vagy elhiszem vagy nem . Ebbe nem is akarok állás foglalni .
1. Mint láthatod nincs negatív értékelésem.
2. 2019-be jelent meg a VGA a piacon ez a típus....akitől vettem / beszámítottam ,hogy a fenébe tudnám követni az előéletét.
3. Nyugodtan lehetett volna szólni, én mondjuk 1 év elteltével nem is emlékszek már rá.
4. 3 napot szoktam mindenre adni ez független a terméktől . Megnézheted az összes hirdetésem. Még írtad is ,hogy 2 nap múlva tudod csak átvenni és utána tesztelni ....ebbe is belementem. Tesztelhetted volna 5 napig is.....
5. Amikor láttad, hogy 3 napot adok és megvetted beleegyeztél ebbe... ezen nem kell rugaszkodni.Mondjam azt, hogy nekem sincs közöm. Ezért is írtam, hogy hiába irkálsz privátba nem tudunk megegyezni ennyi idő eltelte után.
-
-
envagyok
veterán
válasz
cbm1974 #3714 üzenetére
Ne haragudj, de te azért elég rutinos kell legyél, hiszen hibás / jó videókártyás hirdetéseid egy évtizede látni folyamatosan itt HA-n.
Fura lenne, ha nem tesztelted volna le azonnal alaposan a kártyát, és nézted volna át.Ezt nem sértésként, csak objektív megfigyelőként írom.
-
válasz
cbm1974 #3714 üzenetére
Rendben, akkor a rágalmazaim alaptalanok. De sajnos 1 év után mi a terv?
Erre azért nehéz mit mondani.
Ne vedd semmiféle sértésnek, ha mégis elnézést, de a 3 nap próbagarit bevállaltad.
A rangot nem én kértem, arra harapok ha valaki ezzel baszogat. Ne kezdj el személyeskedni, nincs sok értelme.
Szóval ezt kérlek ne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest