- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
attilla84 #1823 üzenetére
egyébként neten rákeresve mások is panaszkodtak arra, hogy premier proval lekapcsol a gépük, más fajta gépük. Szétszedni nem kell a gépet, csak mutattam, hogy nincs szellőzés azon az oldalon. Ahogyan írtam, általában a ddr5 ram hőmérséklete is kiolvasható programmal, például hwinfo64-gyel.
80 fokig nem vészes, de 90-100 fok magasságában már lehet gond miatta. Ha van mininális légmozgás, akkor 50 fok fölő nem nagyon megy.
A legegyszerűbb, ha fejre állítod a gépet és az így felülre került alján lévő szellőzőrácsra irányítod a ventilátort és úgy próbálod. Érdemes közben figyelni a ram hőmérsékletet is, hogy alancsonyabb lesz-e terhelés közben.
Az amazon oldalon látható infók alapján az első 30 napra van amazonos visszküldés, mivel nem az amazon árulja, hanem a kínai eladó. Sok webshop esetén létezik ilyen "piactér", amikor ők csak a hirdetésben, esetleg a szállításban vesznek részt, de más az eladó. A közvetlen visszaküldhetőség után már a kínai eladóval lehet egyezkedni, de ő valószínűleg kínába kiküldést kérne, ami nem olcsó és van benne kockázat is.
-
azbest
félisten
válasz
attilla84 #1820 üzenetére
Videólejátszás és külön-külön terheléstesztek, pláne rövidebb idő alatt nem okoznak akkora terhelést, mint folyamatos 2-3 órás cpu-t és gpu-t is pörgető videó renderelés.
Az, amikor lekapcsol és egy ideig vissza sem lehet kapcsolni, úgy hangzik, mintha komolyabb túlmelegedés történne. A premier pro közben érdemes nézni a fogyasztást, hőmérsékleteket.
Az is előfordulhat, hogy nem a cpu melegszik túl, hanem mondjuk a ram vagy ssd. Pláne úgy, ha az egész gép már átmelegedett és esetleg nincs légáramlás a ram részen.
Az amazonos hirdetésnél lévő ssd cserélő videó alapján a gép aljában vannak a ram modulok és az ssd. Ezeknek semmilyen aktív hűtésük nincsen, csak egy kis rács alattuk. A ddr5 ramok üresjáratban is simán felmelegszenek 80 fok körülre zárt tárben, terhelés alatt akár többre is. Elvileg hwinfo vagy aida vagy más program akár ki is tudja olvasni az értéket. De ha nagyon noname a ram, akkor lehet hazudik az értékről. Anno sokkal kisebb teljesítményű gépemre is azért tettem ventilátort, mert főtt a ram és ssd benne.
A videóból képkocka, a gép alja:
a gép aljában, zárt térben az ssd és a ramok passzívan, nem látom hogy lenne légcsatorna, hogy a másik oldalon lévő hűtés ezen át szívja vagy fújna levegőt:
Szóval szerintem próbáld megemelni a gépet, hogy a négy sarka alá teszel valamit, hogy középen legyen hely és ventilátorral fújni az alját. Közben ne takard el a többi szellőzőjét sem. Ha úgy nem kapcsol le, akkor vlasz túlmelegedés az oka.Ha ez az oka, esetleg usb csatolós ventilátort az aljára tudhatsz tenni, megemelt lábakkal. Vagy, ha a gép teltején nincs szellőzőrács, akkor fejjel lefelé használva a gépet és rátéve a tetejére ventilátort. Esetleg kisebb laptophoz való ventilátoros hűtőpadot alá, ami fújja. Vagy nem tudom ez milyen [link]
Másik ötlet: érdemes lenne azt a tápegységet is figyelni. Elvileg teljes terhelésen egy ilyen gép simán elfogyaszthat tényleges 90w-ot. Nekem 120W-os dc tápot adtak a 6800h és 8845hs masinámhoz és biosban 90w körüli limitje van. Az a 90 lehet eléggé határset. Esetleg a tápegység is túlmelegedhet és akár az is lekapcsolhat.
Ha az usb4 portja a gép táplálására is használható, akkor ha van kéznél 100W-os typec pd töltőd, azzal is lehet tesztelni.
Közben találtam videót, amiben látszik a belseje jobban [link]
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- Zelda Játékok
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest