- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Ixion77
üzenetére
Első része pontosan így van, egyszerűen hülyeség az egész eGPU, és hülyén is néz ki. A régebbi (olcsó) VGA-k szintjét majdnem hozzák a mai iGPU-k, az újabb VGA-k meg annyiba kerülnek, mint a miniPC.
A forrasztott RAM-al nem értek egyet. Teljesen jogos, hogy sokat gyorsul tőle az iGPU, lásd 780M és 890M közötti különbség, aminek a fele szerintem simán a forrasztott RAM-tól van (5600 vs 7500/8000). Viszont még forrasztott RAM-al se olyan gyors az iGPU, hogy értelme legyen, a bővíthetőséget meg hülyeség feláldozni. Később simán bevethetők ezek a gépek még kis home servernek, vagy könnyebb őket eladni is, ha bővíthető. Laptop más, azt úgyse piszkálja az ember, szóval ott nyugodtan lehet forrasztani.
60W-ot fogyaszt az asztali gépem idle-ben. A miniPC-m meg ennyit fogyaszt, ha játszom vele, és kb 10-20W között a sima böngészős felhasználásnál. A gyártók szerintem azért nyomatják a laptopot, mert nagyobbat tudnak húzni rajta, és a legtöbb ember úgy van vele, hogy egyszerűbb a laptop. De feljövőben vannak amúgy a miniPC-k, és ez részben az Apple-nek köszönhető.
#1541 azbest: jaja, nekem is van egy régebbi Zenbook-om, szeretem, az Asus jó gépeket csinál. Én a 90-es évek eleje óta használok laptopokat (igen tudom, és igen tényleg), de otthoni elsődleges gépnek már 25 éve használok asztalit. Egyszerűen más a kis munkaasztalod, ahova leülsz. Melóra azóta is laptop, mert egyszerűbb, és többször is próbáltam otthoninak is laptopra átszokni, de nem ment (egy Thinkpad ment asszonynak, a Zenbook meg igazából csak úgy itt van). A gyerekeimnek is MiniPC-t vettem tavaly, pedig a fiamnak asztalija volt, és ez jobban bejön, csendes, kis helyet foglal, és mindenre jó. Egyedül az a parám, hogy ha beszarik, nem oldja meg egy alaplapcsere, de talán nem fog, hiszen ha rendesen meg van forrasztva, mi tud tönkremenni a kondikon kívül.
Na és a budget 500€-s miniPC + Xbox kettőssel akkor mindenki egyetért, mint legköltséghatékonyabb megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Gamer PC Ryzen 7 2700 RTX 3070 8GB 16GB RAM 512 SSD
- Gamer PC Ryzen 7 9800X3D RTX 5060 32 GB RAM DDR5 1TB SSD GARANCIÁVAL
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Intel Core i9 10900F/Radeon RX 6700 XT 12GB/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Ryzen 5 5700, RX 6600 XT, 32Gb DDR4 3200MHz, 980Gb SSD, 650W GOLD
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- 225 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- darkFlash Shadow Pro
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest