- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #62356 üzenetére
Most gondolkoztam rajta, nem-e át kéne költözni az ATX toronyból az ITX házba.
De szerintem a lustaság erősebb lesz.
-
válasz
viperabácsi #62354 üzenetére
Ugyanaz jutott róla nekem is eszembe.
-
Új Aerocool ITX/mATX ház? [link] Jónak tűnik! Kár, hogy egyelőre semmi bővebbet nem találni róla a neten...
-
válasz
HUN_Sector #62157 üzenetére
Testvére: [link] 2 db 140-es ventit bevesz előre.
-
válasz
modecom1994 #62123 üzenetére
Phanteks Enthoo Evolv ITX-re nézz rá, de a méreteket neked kell ellenőrizni! [link]
Kevés helyen árulják már csak, az egyik ez: [link] Másik megoldás, ha Apróra fog feltenni valaki használtan.
Esetleg Phanteks Eclipse P200A: [link] [link] Ez a szellőzés miatt mégjobb lenne, viszont ez csak front radis és felsőtápos...
-
válasz
zed1983 #62107 üzenetére
Most szemezgetek az Aerocool CS-109-cel. Micro ATX, TG, van belőle fehér. Finoman szólva sem tökéletes ház. Kb. 2 kilót nyom, jobbra-balra hajlik az anyaga, hátul ~1,7 cm hely kábelmenedzsmentnek, a táp felül van.
Ettől függetlenül jópofa és eléggé kompakt a mérete.
-
válasz
HUN_Sector #62099 üzenetére
Önmagában a Kolink Coretól is elég, nem kell egyedi kábelszett hozzá.
-
válasz
sasNAXO #62043 üzenetére
Nem akarom venni, topikösszefoglalóhoz gyűjtök adatot/véleményeket, mindent.
-
Sziasztok,
Érdeklődnék a full réz TR AXP-90 hűtővel kapcsolatban, hogy mik a tapasztalatok? Van-e valami előnye a sima, alubordás AXP-90-hez képest?
Laza 10k forint a különbség közöttük, szerintem a réz nem akkora durranás, meg teljesítményre se hozhat annyit. -
Vótmá? [link] 8700G build 8000-es ramokkal.
-
válasz
HUN_Sector #61817 üzenetére
Pontosan milyen procin van és milyen házban? VGA van a gépben?
-
válasz
HUN_Sector #61815 üzenetére
Mit tapasztaltál? Ez nekem értékes infó lenne.
-
válasz
viperabácsi #61780 üzenetére
Én az 5700 XT-hez undervolt nélkül használnám a 450-es tápot. Nem kell ettől annyira bexarni, én se vagyok informatikus.
MSI Afterburnerből teljesen jól undervoltolható egy valag kártya. Rákeresel a kártya típusára + undervolt kifejezés és jó esetben (ha népszerű a kártya) akkor nagyon sok infóhoz hozzájutsz vele kapcsolatban. Már előre kitaposott utak vannak, főleg régebbi típusoknál, így csak a megadott értékeket kell beállítani, amit a fórumon az adott illető leírt.
A lényeg: undervolttal nem lehet elb*szni semmit. Ha nem megfelelő a feszültség, akkor max összeomlik, de fizikai károsodás nem fogja érni a készüléket. -
Van egy 5700 XT-m, amihez a gyártó honlapján 600-as vagy 650-es tápot ajánlottak. Az egész gép kompletten, csutkán nem kér 300 wattot.... fali fogymérővel megnéztem. Ennek a 450-es is sok. Plusz még lehet a kártyát szépen undervoltolni is, amivel simán nyersz 50 watt körül.
-
válasz
viperabácsi #61747 üzenetére
Általánosságban ITX-be alacsony igényű komponenseket pakolnak. Drágább hardverhez már nem Csíftekben gondolkoznék, de azt le is írtam korábban. RX 6400 meg RX 6600 vagy RTX 3060 confighoz meg elég a 450-es.
-
válasz
phulee #61743 üzenetére
Őszinte leszek, meglepődtem, mert jónak néz ki, bár az SFX tápoknál engem mindig zavar a tömöttségük... Kis helyre sok dolog bezsúfolva, majd egy kis ventilátor erőlködik velük... dupla golyóscsapágyas, nem tudom mennyire hangos. Tartósnak tartós, az biztos. Van benne minden védelem, CWT bél, kondik vegyesen japán és kínai. Hát őszinte leszek, még az is lehet, hogy megvenném, de 2 év garancia az nem sok (nyilván ezzel is próbálják letolni az árát).
Megnézném a versenytársakat is többé-kevésbé ugyanebben az árban, hogy mit tudnak nyújtani:
be quiet! SFX Power 3 450W Bronze (BN321)
Fractal Design SFX 450W 80Plus Bronze (P-AS2B-450-EU)A Fractal valószínűleg Sirtec beles. Ha nem cicereg, akkor az is jó választás, még, ha kicsivel drágább is.Szerk.: közben utánanéztem, ugyanaz a bele, mint az FSP SFX Pronak... Kérdés, hogy mivel tud többet a felárért. -
-
-
-
Van egy Kolink Satellite házam, direkt olyan ITX gépházat kerestem, amibe ATX táp még belefér. Használtan, jó minőségű ATX tápokat simán ki lehet fogni 10-15k forint körül. Picivel nagyobb a méret, cserébe nem szívod a fogad az ár miatt.
-
válasz
viperabácsi #61624 üzenetére
Van egy LGA775-ös configom egy kb. 25 éves gépházban. Q8300 + GT1030
Left 4 Dead 2-t viszi 75 fps-en.
-
válasz
TESCO-Zsömle #61525 üzenetére
Hát, ha nekem nem hiszed, kérdezd meg tőlük: [link]
Ez tavaly (vagy előtte?) volt, nem tudom, hogy azóta igényt tartanak-e már a magyarok pénzére is vagy még nem.
-
válasz
HUN_Sector #61522 üzenetére
Menjenek már a p......ba. Egy holland webáruházból tápot akartam rendelni, mert az adott típust egész Európában csak a hollandok árulják... Azt írták, hogy csak akkor szállítanak, ha német vagy osztrák számlázási címem van, egyébként nem.
-
válasz
HUN_Sector #61484 üzenetére
Na ez egy nagyon szép ház.
Ha építenék egy új ITX configot AiO-val, akkor valszeg ilyenbe menne.
-
Szia Uram! MiniPC előretelepített spyware-rel érdekes lehet?
-
Mozgolódás Apuéknál? [link]
-
válasz
HUN_Sector #61018 üzenetére
Vagány lett.
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #61010 üzenetére
agyérgörcs után egyik hétvégén véső+kalapács kombóval bonttatta szét
LOL szép kis lecke volt. Nem semmi, hogy mik mennek. Kollégám festő vállalkozó, aztán mesélte ő is, hogy régebben a mesteremberek mind ittak egytől-egyig. Neki is volt olyan, hogy építkezésen a kőműves délelőtt 10 órakor már kifeküdt olyan részeg volt, aztán helyette kellett újraraknia a falat. Festőként. De legalább a brigádvezető megdicsérte, amikor meglátta, hogy milyen jól sikerült. -
válasz
Pista0001 #60985 üzenetére
Ez a ház a kiegészítővel viszont nagyon pacek. Pont a napokban sikerült egyet beszereznem nekem is. Én arra fogom használni majd, hogy a meglévő 2 SSD mellé egy harmadikat is betegyek ebbe a házba, de jó ez mindenre. HDD-vel bővíteni, vagy slim optikai meghajtót is beszerelni.
Egyre jobbak a Chieftec házak. -
válasz
HUN_Sector #60855 üzenetére
Giga 1650? Valamelyest offos kérdés, tudja-e a fan stopot? Tehát alacsony terhelésen ki van-e kapcsolva a ventije?
-
válasz
HUN_Sector #60809 üzenetére
Na ennyit a Tube-ról...
-
válasz
HUN_Sector #60807 üzenetére
8700G-ről már vannak YouTube-on valódi tesztvideók? Mindig amikor egy ilyen videót megnyitok, attól tartok, hogy kamu...
-
válasz
HUN_Sector #60784 üzenetére
Mecsoda vitrined van. Egyébként szerintem pacek kis ház, csak nehogy belerúgj, ha az asztal alá kerül.
-
válasz
flashpointer #60767 üzenetére
A mindenit, ez nem semmi!
-
válasz
gordonfreemN #60759 üzenetére
Szép, vagány! Tetszik!
-
Asrock N100DC-ITX build. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest