- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Köszi, ez tényleg faja.
Nincs most energiám végig olvasni a leírást.
Csak érdekességképp a kijelzőre vajon értesítéseket is ki lehet rakni? Mert akkor tökre jól rá lehet beszélni a főnököt hogy ilyen kell irodában.
Csak 1 napig nem szabad válaszolni az emailekre, aztán lehet is mondani hogy:
"látod főnök, ha ilyen értesítés paneles házikó lenne, tuti látnám hogy jött egy email" -
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
Az 5 literes házikó nagyon bejön, már csak rtx 4xxx kártyát kéne beledarálnia valamelyik gyártónak.
De az a 69 mm-es max cpu venti kicsit kevésnek tűnik.#58245 Rick4
Ez nekem sántít, kicsit mindenbe bele akar kapni és két szék között a pad alá.De ha már akkor ez érdekes, kicsit fura hogy most akkor van-e benne paneltáp vagy sem:
[link] -
PROTRON
addikt
Félreértettél. Direkt "kitakartam" az összeg részt, hogy ne arra fokuszálj, erre sikerült ráfókuszálni.
A lényeg az volt, hogy ha az a kérdésed hogy a PICO-dat ki tudja ellátni tégla táp megoldással adott teljesítmény, adott csatlakozó fej esetén, akkor nála mindenféle választék van és ellenőrzött alkatrészekből dolgozik.
A Te dolgod, csak gondoltam 1 levélváltást megér, mivel úgy is csak házhosszállítással küldi.
Csak nem mind1 hogy eboytól valamit berendelsz egy dél amerikai ismeretlentől, aztán kapsz valami egész mást és megy a hercehurca, ahogyan az sem megoldás hogy ali expressről random kínai csodát rendel az ember és épp nap közben a legrosszabbkor robban le a gépe...vagy viszi is magával a cuccokat.
Ehhez képest Ő legalább országon belül van és érdeke hogy saját maga meggyőződjön róla hogy megbízható alkatrésszel dolgozik. -
PROTRON
addikt
"300w-os paneltápból van itthon kettő is, az nem gond, az adapterrel nem vagyok tisztában, mert 200W-nál már TFX-re váltottam, aztán abból lett 350w ugyanabban a házban, végül a kix itx tornyom..."
Pont ezért idézném a nemrég lezajlott privát beszélgetésünket az említett kollegával:
"
tapkockam 12voltos a legnagyobb 400w
de van 300 is
hany wattos a pico amit meg akarsz vele hajtani? ar/ ertek aranyban a 180 es 220 wattos jon ki jol,ezek yxz forint kornyeke,a 300 es 400 wattos meg zxy forint
"De persze nem szólok bele a dolgodba.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #58196 üzenetére
Amúgy a cpu-hoz kapott gyári hűtő elfért volna?
Tudom használt piacon nem mindig kapod hozzá, csak elméleti síkon érdekel, mert ugye nem mindenkinek számít a hangerő, pláne amikor süvítő laptop hűtővel szerelt barebone-t vesz.
Szerintem a 2100ge procid erőseb mint a 90k-s bareboneokban lévő celeronok.Ha a kényelem számít, akkor miért kéne barebone?
Bármelyik PC bolt vállal 6k-ért gépösszerakást, +2k a tesztelés.
Ha a barebone esetén kifizeted akkor az egyedi összeállítás esetén sem esik a verseny keretrendszerén kívül.Nyilván akkor picivel drágább barebone-al vagy versenyben.
-
PROTRON
addikt
Hol szerepelt itt, hogy bármelyik másiknak árban jobbnak kell lennie, mint a másiknak, ha nem volt sehol sem a preferenciák között az ár?
Na az előző hsz-ed alábbi bekezdésére reagáltam:
"
Ha megnézed a kínálatot, teljesen korrekt áron mennek ezek a kis mini pc-k, még egy összerakható itx konfignál is jóval olcsóbban, méretben negyede, azaz akinek htpc- sima böngészgetés, monitor hátuljára szerelés jellegű igénye van, annak már ma sincs értelme nekifogni saját gépet összerakni. Ott vannak az intel NUC-ok, beelink kisgépek, Gigabyte brix, zotac tbox, minisforum, msi cubi, és mindenféle más, itx méret negyedét kitevő darabok. Nekem már 10 éve is volt acer veriton, meg foxconn nano-pc-m, most is van még egy kis 1037u procis giada gépecském tartalékban, ezek mind árban- méretben- fogyasztásban töredéke egy jó itx konfignak, és tegyük hozzá, az emberek nagy része szívesen vesz olyan gépet, amit otthon bedug a konnektorba, és az működik.
"Pont az a lényege a leírt mondataidnak, hogy a 130k-s egyedileg összerakható mATX konfighoz képest "korrekt" áron vannak a kis gépek. Ezért raktam be az adatlapot, hogy milyen legolcsóbb böngészős konfigot rakok össze amihez viszonyítunk, ugye ár-érték használatóságot.
Mert amiket láttam mini gépek, azok amennyire nézegettem a hasonló teljesítményért már keményen rá kell fizetni, amellett ha bármi forrasztás elszáll benne oda a karbantarthatóság. Míg az egyedi gép esetén sok mindent tudok rajta cserélni.
Tehát ezért indult a beszélgetés, hogy milyen igény mentén is kellene az 1-2 centi magasság-hosszúság növelét bele erőltetni az ITX kategóriában, hogy mATX lapokat is rögzíteni lehessen, ne csak felesleges légkömétereket.
Az Inter-tech JX 500 a kinézett Asrock H470M-hdv alaplapot még lehet hogy fogadni tudja, de nem biztos, ellenben ebben a legolcsóbb legkisebb mATX alaplapban nincs m.2 slot.
A még olcsóbb, de M.2-es mATX lap már nem fér bele ebbe a házba, pont kéne olyan házikó ami a többi irányban ugyanekkora méretű, de lefele hosszabb, matx alaplap is belefér."
Azt is érteni kellene mellé, hogy sem az emberek, sem a cégek nem olyanok már, hogy egy ilyen pc beruházás olyan tétel lenne, aminél anyagi megkötéseket kell alkalmazni, ami miatt utána a kihordási idő alatt szenvedés lesz a munka, amelyik cégnek nehézséget okoz jól megfizetni a megfelelő munkaerőt, és komoly, rendesen működő hardvert biztosítani a megfelelő sebességű munkavégzéshez
"
Ez sem maradéktalanul igaz, pláne akkor nem amikor mondjuk 50 PC beszerezéséről döntenek. Ott már számít az ami neked nem, vagyis hogy 20-30k-t tudjanak spórolni darabonként, ezért versenyeztetnek.
Te ismersz pár céget, de nem mindet.
Nem véletlenül panaszkodom a főnökömre, a "minek költsünk rá, hisz még megy" hozzáállásával. Lézergravírozóból nem volt hajlando a 115k-ba kerülő 10W-osat megvenni, mert "gyenge", inkább a 340k-ba kerülő 22W-osat akarja.
Miközben hiába magyaráztam neki hogy a 10W-ossal is fel tudjuk gravírozni a fém plakettekre a szükséges szövegeket. Inkább többet költ, mert van miből.
De nem hajlandó a 10 éves i3-2320-al szerelt PC-ket lecserélni, mert hogy elviszi még a word-ot...igaz 10 percet kell várni mire sikerül acrobat pro-ban összefűzni a doksit, amikor az újabb gép 2 perc alatt végez, de még "elketyeg"...pedig van pénz, de drágállja a PC-ket. -
PROTRON
addikt
A seggszikla J4125-ös lapot sokat nézegettem, próbáltam értelmet keresni neki, akármilyent...mindenben gyengébb mint az Odroid H2+ amikor azt még kapni lehetett 110 dodó(+ vám-áfa-szállítás), vagy ma már H3+, persze ma már 165 dodó az alapár.
Egyszerűen a pcie slot semmit sem ér azokon a területeken ahol ilyen gépet keresnek a vásárlók, simán megtévesztő a piaci jelenléte annak a lapnak, csak annak van ténylegesen értelme megvennie aki már korábban megvette és tönkrement benne az integrált proci, mert valamiért elengedett a forrasztás.Az a gondom az elméleteddel, hogy egyszerűen a probléma a csipset és VRM körökkel van.
Nem a több M.2 meg pcie meg sata slot miatt miatt kell tehát az alaplap terén magasabb összegűt keresni egy H610-nél, hanem mert egy rakás fontos alkatrész terén is probléma mentessé válik a hosszútávú, 10 évre szóló használat.
Mellette azért építünk gépet, mert az üzembiztosság érdekében a legtöbb alkatrésze cserélhető. És akkor még az árról nem is beszéltünk.
Sok esetben az egybegépek esetében a csipset és egyéb tápkörökön spórolnak az olcsóbb példányokon, amivel felhasználói élményt rontanak.
Amire rárakódik hogy a celeron J4125 szerintem a legminimum, de inkább a 6005 procinál kezdődik a kompromisszum mentes irodai PC.
Amikor mancika napi email kezelése és tecsőn Umbrella videóra táncolásáról van szó, 2 db monitoron. Vagy bemész egy EON ügyfélszolgálatra és látod ahogy megőrülnek az ügyintézők az akadozó PC-től, mert a gazdasági osztály által vezényelt, rendszergazdák nélkül tartott beszerzésen valami olcsóbb egybegépet sikerült beszerezni, 3x-osan túlárazva.Ehhez képest mATX alaplapból már komolyabb alap kiszerelést lehet venni.
Most a játék kedvéért összeraktam a fenti említett minimálisnak számító teljesítményt:
Windows nélkül!
H470M - alaplap, legkisebb mATX;
Pentium G6405 proci, 4 magos;
2x4 GB crucial ram, olyan amiben már megbízom;
250GB Crucial MX500 (itt lehet hogy tudnánk spórolni 500 hufot, a fele akkora teljesítménnyel);
JX 500 házikó, beépített 120W panel táppal, lehet hogy elfér benne az alaplap, lehet hogy 1-2 centi hiányzik;
120W tégla ACDC táp;Ez így 112.329 huf, az egyik drágább boltban, tehát nem a legolcsóbb összeállításban.
A win10 nekem nem ér meg 15k-nál többet akkor, ha a géphez van kötve.
Tehát 130k-ért milyen egybegépet ajánlasz ami tényleg legalább ennyire kompromisszum mentes? És nem kártya PC...
Most az új Odroid H3+ (celeron N6005 procival) alapból 165 dodó, hozzá házikó 16, tápegység 9,4, szállítás 25 erre rakódik a vám+áfa, ami kb 31,5 %-al növeli az összeget Így kb 283 dodó, azaz kb 96.000 huf, ehhez jön még a ram + SSD
Összesen kb 119.470.
Ezzel is versenyezhetnek az egybegépek, de itt már kínos hogy nem tudok annyi mindent szervizelni rajta. Ellenben több portja van mint az egybegépeknek és használhatóbb egy J4125-nél. -
PROTRON
addikt
Én 3 irányt látok:
1: teljesen mini-itx házikó, éppen csak a legszükségesebbeknek van hely az alapon kívül, sokszor csak panel-pico vonalon,
Ha van hely dedikált VGA-nak, akkor valamelyik iráyba növelni kell, amibe már a felesleges légköbméterbe belefér a tápegység is:
2: szendvics, akkor az alaplap mögött, a VGA mellett van még némi felesleges hely a tápegységhez, így nem kell az alaplap egyik irányába sem növelni a méretet, abban az irányban marad az eredeti itx kialakítás, vagy ahhoz közeli --->pont nem elegendő ahhoz hogy mATX-et elhelyezhess.
3: ha nem szendvics, akkor a VGA az eredeti pozíciójában mindenképp a hűtőegységével helyet kér magának, ami miatt valamelyik irányba az itx alaplap méretén kívül növelni kell a méretet.
Ezen eset az, amikor lenne mód arra hogy legyen hely az mATX lapnak és tényleg csak 2 centin múlik, miközben a méretek miatt már eleve elbukta a térfogat azt hogy versenyezhessen a szendvics layouttal. Ahogyan a VESA mountot is el lehet felejteni, amit azért is lehet elfelejteni mert a VGA hűtő súlya miatt eleve felborulhat a nem megfelelően kiegyensúlyozott monitor.
Innentől kezdve azon az 1 literen már nem múlna, amivel arrébb kell rakni hossz irányban pl az elölre kerülő tápegységet, vagy a VGA hűtőjének takarásában a házat úgy kialakítani, hogy tényleg csak rögzítést biztosítsanak az mATX-hez, hisz ezeket a PCIe slotokat úgy is kifogja takarni a hűtő...nálam is a 3090 TI nem csak a felülről második slotot, de még a 3.-at is takarja, a második VGA-hoz mindenképp riser fog kelleni...mind a két VGA számára.Na ez utóbbi az ami kissé kiakasztó.
Tehát hogy amúgy is számolnak azzal hogy a VGA hűtés miatt növelik a magasságot de ebben az irányban lespórolják azt az 1 centit, példának okáért:
Magasság esetében 17 cm itx helyett 20 cm-ig beférne alaplap, mert kell a hely a VGA hűtés miatt, de egy mATX már pont nem, mert úgy alakítják ki a házat hogy ütközik. Miközben ott van a hely alul mondjuk még két ház ventinek, vagy AIO radinak, amit egyébként nem mindenki akar használni, de emiatt pont nem fér be az mATX.
Mellette a VGA hűtése miatt meghosszabbítják a házat, ami miatt a tápegység is ugye elölre kerül, és így szélességben is csak 2 centin múlna hogy előrébb rakják a tápegységet, ami 2 centi az alaplap és a tápegység között ráadásul segíthetne a kábel elrendezésben is!
De még se úgy alakítják ki, inkább szenvedjen meg a user összeszereléskor, hátha sikerül elcsípnie 1-2 vezetéket, vagy túlságosan meghajlítania.
Na emiatt a viselkedés miatt röpködik a "miért nem fér bele mATX". Mert maga a térfogat már lehetőséget adna arra hogy mATX is beleférjen, de a rögzítések és az "ITX-nek szánjuk" kategorizálás miatt van direkt lehagyva a lehetőség. Nem azért mert egyébként mérnökileg ne lehetne megoldani látványilag hasonló térfogatban.Nekem sikerült bele erőszakolnom a TFX tápegységet olyan házikóba, amibe flex-atx-nek volt hely és vígan el fér, még szellőzik is. De ha a bolttól kértem volna összeszerelést, tuti nem vállalták volna, mert ki kellett vágni a házból 1 vékonyka alu (egyébként merevítő) darabot, meg 2 extra rögzítési furatot kialakítani. Azt aláírom, hogy a ház fedelét is meg kellett emelni, hogy 40 helyett 47-es hűtő beleférjen.
Az más kérdés hogy a mini-itx léghűtő oldalról felfűti a tápegységet ha felpörög a proci, de ez flex tápegység esetén is probléma lett volna. -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58172 üzenetére
Szupervagy, köszi.
BTW van nekik egy reward programjuk is, ha bizonyíthatóan összeraktál egy konfigot HDPlexel és forum bejegyzést készítesz belőle a megadott helyeken, akkor kapsz egy 30 usdkupont.Szerk.: nem csak kupon, "refund"ként is lehet kérni, tehát paypal accra visszautalják a 30 dodót.
Szal most hogy szereztem használt piacról egy HDplex 250 DC Hifi-t, meg csinálom vele a mini konfigot, majd megírom a bejegyzést, megkapom a kupont, megveszem az új GAN egységet és eladom HA-n a régit.
Így legalább kevésbé fog fájni az ára...azért a 40k is durva, elvileg free shipping + free VAT Budapestre, de majd meglátjuk mert Deautsche post-al küldik. : O -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #58160 üzenetére
Igen, a "minél kompaktabb kialakítással" teljes mértékben tudok azonosulni.
És tényleg jobb lenne a topicot átkeresztelni "min-itx"ről inkább kis lábnyomú PC-k kategóriává, mert szétaprózva az egyes topicoc idővel elhaltak.
Anno volt értelme minden fél centi méret különbségért új topicot nyitni, de ma már nem igazán éri meg fenn tartani amíg technológiailag hasonló dolgokról van szó. Mert azért a felhasználók 90% ugyanúgy 1 db VGA-t fog belerakni a gépébe függetlenül attól hogy itx, mATX vagy rendes ATX és sokszor csak az ár dönt, ami megtévesztő mert méretkategóriánként a VRM és csipset kialakítás eltérő árazást von maga után.De pl az Rpi meg embedded PC-k már technológiailag is sokban különböznek nem csak a méretében, így jogos hogy van külön kártya PC topic még akkor is, ha egyébként NAS-nak megépítve már kb mini-itx méretűek lesznek.
Míg sokszor egy itx-mATX server gépet is be lehet úgy állítani hogy alig fog többet fogyasztani mint egy kártya PC-n alapuló gép.
Amúgy az a topic is kb tettszhalott... -
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #58155 üzenetére
Mi az feljebb való méteres nemiszervéért kellett 120 mm ventihez gyártani, mikor egy 49 mm magasságú hűtő bőségesen elegendő irodai PC-hez?
Mit kezd egy gamer azokkal a kis PCIe slotokkal, belerak egy quadro kártyát, aztán minecraftozik? (Mondjuk én tényleg beleraktam a gépbe quadro kártyát és toltam rajta kis Half life 2-őt.)
A talp elgondolása tettszik, de túltolták a méreteket, minden irányban fele ekkora gépház kellene, alul egy kis extra nehezékkel a stabilitásért és már rendelném is...3asával, először saját céges használatra, aztán ha megvan az összeválogatott összeszerelési metódus simán árusítanám más cégeknek...vinnék mint a cukrot a vacak AIO-k helyett. -
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #58152 üzenetére
Semmi baj nem lenne az elméleteddel, ha lehetne kapni olyan mATX házat, ami minimális méretű (milyen jófej vagyok a gyártókkal hogy anyag költséget spórolok nekik) és VESA mounttal monitor hátuljára tudnék aggatni, hogy az irodai AIO PC-t kiválthassuk mi földi halandók, akik nem értjük az árakat.
De megkövetlek ha mutatsz ilyen kis méretű házikót:
max 49mm hűtőmagasság, ehhez igazodó teljes magasság (azaz alacsonyság), éppen hogy elfér egy mATX alaplap, ahogy pl a Chieftec IX-01B-nél éppen hogy elfér a mini-ITX alaplap egy panel táppal, mondjuk a fent említett HDPlex 250 GAN típussal.
És persze perforált szellőzés, meg VESA mount, jó ha van 1 db USB 3-as normálos port rajta, nem kell fanci "C", meg plexi tető...meg persze 2 db kapcsoló. -
PROTRON
addikt
válasz
prolad #58145 üzenetére
A legújabb generációjú 250-es tápjuk már nem igényel külső ACDC téglát, lehet "ikresíteni" hogy 500W teljesítményt tudjál kivenni, gyárilag adnak hozzá szimultán indításhoz kábelt.
Ráadásul passzív...már csak elérhetőnek kéne lennie az 55k hufos árcédülája mellé...mármint darabja 55k huf és lehet kettő darab kellene a Te igényeidhez.
[link] -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #58134 üzenetére
Ha majd legközelebb jön 6 literes, csak a kedvedért beírom oda is.
Ez most olyan részedről, mint amikor valaki mini-itx, vagy mATX házikóba akar csúcs VGA-t rakni és kapja a megszólásokat hogy minek ment oda...Amúgy nézegettem mini-DTX alaplapokat és eléggé durva hogy egyes tervező zseniknek sikerült úgy meglépni a szintet, hogy ha egy alaplap kategória direkt azért nagyobb mint a mini-itx hogy legyen hely elférni, erre fogja és az M.2 SSD alá betervezi a csipsetet és annak hűtését, miközben az egész alaplap meg üres.
-
PROTRON
addikt
válasz
F.B.I. #58110 üzenetére
A CPU hűtő helyett valszeg valamilyen AIO fog kelleni, mert a legtöbb ilyen kocka alakú kisebb házikóban csak átrendezéssel tudták megoldani a légköbmétert.
A legtöbb(95%, kivéve 3x árú workstation alaplapok) min itx lapon csak 2 db ram foglalat van, de szerencsére használt piacon ha előre megveszel valakitől 2 db 16GB-s modult, akkor utána szép lassan de el tudod majd adni a 4-es 8gb csomagodat, lehet egyben is sikerül. Lehet kicsit rá kell majd fizetned összességében. -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58091 üzenetére
Ennek folyamat futnia kell, vagy 1x beállítod, beírja magát valami registry részbe, majd utána kilőheted a programot, mert a beírt rész alapján automatikusan fog történni?
Csak mert amikor VGA-t cseréltem és azóta is furán viselkedik a Asus Tuf 3090 TI, nem hajlandó a performance módnak megfelelően, egyfolytában járatni a ventit. Mint ha megragadt volna a semi quiet módban, azaz 55 fok elérése után vár még 5-10 secet mire bekapcsolja a ventiket, csak hogy van amikor az már sok és addigra túmelegszik a kártya.
Persze a himbálózás után már jó, de elsőre ez bosszantó... -
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #58084 üzenetére
Az utolsó bekezdésedre céloztam.
Ha leakasztod a 3-ból a 3. pint, akkor "DC" módú beállítás esetén simán fogja az eredeti görbe szerinti %-okat ráküldeni, feltéve hogy nem CPU hűtő, mert CPU hűtő esetén kötelező elem a fordulatszám visszajelzés, mivel anélkül azt hiszi hogy nem forog egyáltalán az adott venti, ezért leállítja a gépet a bios.Az én EVGA P2 1000-es tápommal is ez a gondom, hogy csak 2 pin-es venti van benne amihez hőmérséklet alapján akarja a feszültséget beállítani, így 40% terhelésnél nem tudja elindítani(mert az indító áram túl sok az adott venti típusnál és beesik a fesz).
"Be kell röffennie". -
PROTRON
addikt
#58077 sasNAXO
+1.
Ahogy írod, ha PWM-re állítod, akkor az alaplap a pwm alapon akarja a 3 pin-es ventit is szabályozni, ezért nem fogja jól vezérelni.
Ezen a szinten különbség van aközött hogy valamit szabályozol vagy vezérelsz, noha a laikusok számára a két szó "felcserélhető"-nek tűnik. Irányítástechnikai hülyeségek...Ha az alaplap tud "DC" opciót, akkor az van arra szánva ahogy írod, hogy 3 pin-es ventinek tudd a fordulatszámát vezérelni.
#58076 Rick4
Én még 99-ben p166-ossal kezdtem, aztán pentium-2 400 (amivel kapcsolatban át lettünk verve, mert a celeron 733-as proci amivel eredetileg kértük a PC-t épp behalt összeszerelés után, ezért rábeszéltek minket a készleten lévő p2-400-asra, egy geforce 2-essel), majd egy belépő asus alaplapban celeron 1700, végül egy komolyabb asus alaplapban egy celeron 2400-as.
Szal én is szép lassan lépkedtem felfele.
Amúgy mind a kettő asus lap kereken a 4. szülinapja utáni 1 héten adta meg magát.
Azóta nem is csodálkozom semmilyen asus gixeren.Bár a 2400-as esetében épp dual boxban futott 3 kliens a lineage 2 játékhoz, ami mellett épp solidedgeben CNC marási program házit akartam leszimulálni amikor megtudtam hogy ez az alaplap is füsttel működött...mármint a kondik a CPU körül elpukkantak, meg egyebek...reménykedtem egy tápcserében, de hát bilibe lógott a kezem.
Azóta egy AM+-os Asus alaplap, ami csak netezős gépben van, azon is elpukkantak a kondik egy része, ami miatt csak 4-5. bekapcsolási kísérletre sikerül képet adnia. Mármint egyébként bekapcsolódik, jön a windows xp login szignál, csak kép nincs mert a PCIe slotnál lévő kondik elpukkantak.A mostani MSI x299 pro alaplapomon nem is merek biost frissíteni, nehogy a működő rendszert elszúrjam...pedig járna neki a kényeztetés, mert azért volt ott egy mikrokód változtatás a 10940x porickkal kapcsolatban, amivel használom.
Valszeg ha frissítenék, akkor utána picit jobban tudná kezelni a proci kapacitást, volna értelme felraknom az Intel extreme tuningot(jelenleg nem akar futni) és valszeg az autocad tényleg a legerősebb proci magon futna, nem pedig random valamelyiken, mert jelenleg tudom hogy teljesítményt vesztek.
Annak a proginak 1 magon kell a legmagasabb elérhető órajel, ami mellett a többi magon tudna futni a winfos, de valamiért folyton megakasztják egymást a folyamatok. Valszeg bios frissítés és teljes rendszer újratelepítés utána az IET is tudna futni, ami most nem akar.
De amúgy az MSI szoftveres részlegével nem vagyok kibékülve, a Dragon centerben nagyon bíztam hogy 1 helyen tudom az összes vacak RGB-t ki kapcsolni, meg beállítani az összes venti profilt, ehelyett folyton lefagy a program
Az alaplapon nuku RGB nincs, csak egy "oké" fehér led.
De a venti profilok egyébként úgy zajlanak ahogy anno beállítottam, csak nem tudom átállítani, mert le van fagyva a progi.Az RGB meg eleve nem képes a többi gyártó alkatrészeit kezelni...külön kell az Adata ramokhoz elindítanom az adata RGB-jét, hogy kikapcsolhassam, amit utána lelövök de megjegyzi a beállítást...hogy 5-6 ki-be kapcsolással később megint elfelejtse.
A VGA-val már nem is próbálkozom...
-
PROTRON
addikt
Anno apám az asus alaplap elhalálozásakor gyorsan egy asrock-ot kapott a boltban.
Amilyen instabil volt az az alaplap 10 éven át nem mertem tőlük vásárolni.Most a céges géphez Asrcok-tól volt értelmes áron mini itx alaplap "H" csipsettel, szal nem volt választás. Kapott esélyt.
Maga a teljesítmény rendben van, mivel nincs széthajtva a belerakott 10600K.
Node az alaplapi usb-kkel rendre gondok vannak, hol nem látja, hol látja de nem tud powert biztosítani neki, hol lefagy, hol az egyik kiüti a másikat.
Nem mindegyik, már kitapasztaltam hogy melyik az a 2 usb port ami használata esetén gondok vannak.Ettől függeltenül irodai PC-be simán megint vásárolnék, de csak is az ára miatt.
Oda ahova komoly munkaállomás kerül, komoly VGA-val, oda nem.Pedig amikor a saját homeoffice munkaállomásomat raktam össze, nagyon csábított a Asrock Taichi x299, valamint CLX verziók.
De sajna tervezői félreértelmezés miatt nem vehettem meg őket, pedig 60k-ért volt HA-n, egy éppen csak teszt-cikk írás miatt kibontott példány.
Hiába tudott végre az intel CLX proci is 48 PCIe lane-t, az Asrock mérnöki olyan bután gondolkodtak, hogy 8-at fixen a M.2 slotok irányába kötöttek be, nem pedig egy negyedik PCIe slotba. -
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #58065 üzenetére
A ház hosszára célzol?
Mert magasságilag a VGA mellett elfér egy hosszabb alaplap, csak az alsó csavarokat nem rögzíted. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #58036 üzenetére
Most nézem csak hogy ezek ellopták az én spanyol viasz ötletem, hogy hogyan lehet mATX házba full ATX alaplapot és fullos rtx VGA-t rakni...fullos tápegység mellett. Csak elrontották hogy melyik irányba kell néznie a tápegység ventijének.
No meg ilyenkor csak olyan AIO-t szabad használni, amelyiknél a cpu-blokknál van VRM venti...jobban minden, minden folyadék hűtés esetén csak olyat szabadna használni. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #58018 üzenetére
Átmenetileg inter-tech NAS 200W pico-psut nem elég?
Mert az Ipon-nál minden hónapban tudnak rendelni 1-5 db-ot, szal ha épp nincs, 2 hét múlva felnézel valszeg megint lesz.
Ha minőségibb kell, akkor valóban szívás...az ilyen panel tápok mint amit linkeltél, azok nem jók neked fizikailag? Mert 105 dodó a 400W-os belőle HDplexnél és van készleten.Mini-box sem játszik? Gondolom kimeneti paraméterek miatt...
Ha ac-dc tégla táp kell, akkor meg itt a forumon épp levelezek egy kollegával akinek van 200-230W-os eredetileg dell téglái, több darab.
#58023 sasNAXO
Szerintem Ti ketten nem ugyanarról beszéltek.
Szerintem Te az én 250W panel tápomról írsz örvendezve, AxBattler meg a pico-psu hiány miatt szomorkodik. -
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
"Ha a hűtő magasságot ír, tehát cooler max height, akkor rászámoltak procit, foglalatot, lapot, távtartót, és a 40mm a hűtőé."
Köszi, ez a távtartó ami útban van, szal ha az kikerül akkor rendben lesz.
Vagy másik opcióként ott a JX-500, annál csak 45 mm-t ír hűtőhöz, de talán abból az 1-2 miliméterből nem lesz gond...híres utolsó mondatok.
Elvielg a JX-500-ban 120W panel táp van, de ac-dc nélkül, már ha hinni lehet a hiteltelen leírásoknak.
Ha hiszünk nekik, akkor br. 172k a konfig ami szimpatikus összeg. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57980 üzenetére
"40 mm ha nincs"...no de ezt úgy kell érteni, hogy attól még mert nem rakok bele SSD-t, attól még benne hagytátok a tartólapot nem?
Tehát ha a háttértár-tartó lapot is kiveszem, akkor lehet hogy csak "dudorodni" fog?
Nem nagy cucc venni külön aftermarket hűtőt ami csak 40mm és éppen elég egy i3-hoz, csak amikor már egy teljes irodát kell felszerelni 3-5 PC-t, akkor már inkább elinnám a teljes összeget, amibe még a főnök is belemenne mire végzek a 3 PC összeszerelésével és beüzemelésével win10+office+acrobat pro+DWGtrueview.
BTW lehet hozzá kapni DVD bay kiegészítőt mint a IX-01hez, szal ki lehet emelni még 10mm-el az egészet, csak az még pénz...Igen, a teljesítményt azt vágom, ez ilyen próba cseresznye, hogy idle mellett mennyit kér, meg hogy a tényleges irodai terhelés során, pl excell táblák és word mellett megnyitva egy 20 tabos firefoxot, tecsővel...van irodában másik PC-ben 300W-os táp, azzal tudunk majd tesztelni.
De én is azzal számolok, hogy könnyen 90% hogy a panel táp kivesz és helyére egy inter-tech NAS 200W pico + külső tégla min 120W-al...legalább is itt a forumon mindenkinek javaslom a biztonsági tartalékot.
Most meg akasztják a hóhért...Csak mert idehaza a server i3-8100 procival full load alatt se megy 55W fölé, falból mérve.
Épületvillamosságis cégként azért van az irodában pár műszer amivel le tudjuk ellenőrizni a tápegység tényleges terhelését a falból.
-
PROTRON
addikt
Hmmm...kíváncsiságból összepakoltam az egyik bolt kínálatából az Inter-tech ITX-601-be egy kis irodai konfigot a konfiguratorral.
Alig bruttó 167k, így hogy elérhető az Asrock b660m-itx/AC.
A "H" csipset az további 14k lenne és igazából csak 1 db alaplapi "C" csatival tud többet, meg ugye biztosabb VRM hűtéssel.
Bár ezutóbbi nem biztos hogy lényeg ha eleve csak a beépített 60W panel táppal használjuk egy i3-12100-al.
Ami ráadásul jó pont a B660 esetén, hogy ennél nincs felesleges második M.2 slot, ami takarná a csipset hűtést.Az egyetlen gondom a házzal hogy nem tudom a gyári intel hűtő belefér-e, mivel elvileg 40 mmt írnak, de lehet hogy ezt a beszerelt a HDD tartó elemmel együtt érti?
Ugye olyan elrendezés mint a Chieftec IX-01B esetén. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57951 üzenetére
Ezek max terhelés melletti adatok, vagy tecső használat alatt?
Szerintem nem jól fekszik fel az a hűtő...nem bántásból, de levetted az aljáról a fóliát?
Mondjuk az is igaz hogy bent tud ragadni az ilyen házban a hő. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57944 üzenetére
Én azt hittem hogy a másik irányból le tudod csavarozni az usb-k PCBjét, elvégre, innen úgy tűnik mint ha belső menetes cucc lenne belepréselve a fém lapodba. Ahogy pl a power gombnál is van. És akkor az egész panelt le ki tudnád hagyni.
Amúgy a fenti aldis mágneses cucc neked is jó, egyik mágnest felragasztod a zára, a másikat meg a mesh lapra.
Amúgy nem opció egy külön vásárolt USB csatlakozás?
Tudom drága, mert pl 5k huf az usb "C" kivezetés, de simán kapni olyat amelyiknél 1 alaplapi csatira 1 előlapi kimenet van, csak ilyenkor a rögzítés szokott a gond lenni.De mitől forró?
Mert nálam az irodában lévő mini itx konfig esetén érthető hogy a nálad is használt hűtés miért nem bírja, abban egy 10600K proci van, az meg messze 35W TDP fölött van még word alatt is, csak úgy heccből.
Na ott tényleg érzem a meleg levegőt fújni kifele minden résen át.De hogy 35W proci esetén hogy lehet forró a házad, az nekem rejtély...
-
PROTRON
addikt
válasz
KaqXar19 #57941 üzenetére
Ez biztos info?
Mert akkor eléggé inkorrekt tőlük hogy az egyes egységek weblapján ez az info szerepel a duties and taxes-nál:
"
If your delivery address is in the EU, you can choose "Free Shipping" regardless of the warehouse. If the order is shipped from a warehouse in Hong Kong, the goods will first be sent to a German warehouse and then forwarded to you, all costs are already covered by the seller.
"
Itt egy egész EU-t írnak, nem szűkítik le.szerk.:
Most ránéztem a ship-terms oldalukra és ott tényleg egyesével fel van sorolva minden európai ország EU belül és kívül...magyarország (igen, szándékosan kismegűvel) nincs a felsorolásban.Bajszos népünk győzni és mert mindenkinél jobban teljesítünk! : @
-
PROTRON
addikt
Srácok ezek elég jó árak ingyenes EU-n belül házhozszállítással és elvileg átvállalt vám+áfa fizetéssel nem? [link]
Pl a legújabb Venus gép 512 SSD-vel és 2x8 gb rammal 509 ajró, ami kb 194k huf, egy kisebb mini-itx gépért...De a leginkább a Nuc ami jó árasnak tűnik, rtx3070-el 1009 ajróért.
Persze ezek mind integrált cpu-sak és csak a ram+SSD-t lehet bennük cserélgetni.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57907 üzenetére
Tudod te mennyit hajlandóak az emberek fizetni a kikapcsolható LED-ért az ilyen eszközökön?
Nálam a TV-n is ki van kapcsolva a LED amikor nincs bekapcsolva a TV.
Nagyon zavar éjszaka hogy világít a klímának a zöld ledje... -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #57894 üzenetére
A gond nem azzal van hogy kihasználod vagy nem.
Ha nem használod ki, akkor is felmelegszik, ami kis hőt akkor is el kell szállítani. Ezeket nem úgy tervezik hogy minden melegedő egységről valami hőcsővel elvigyék a meleget, bizonyos belső alkatrészek esetén kell a légáram.
Viszont ha eredetileg egy erősebb ventire méretezték, egyszerűen a gyengébb venti fuvallata nem ér el oda, ahova kell.
Majd mint a béka a lassan felmelegített pohár vízben, szépen túlmelegszik és lecsökken az élettartam. Nem minden alkatrésznek csak 1-2 kritikus pontban lévőnek.
Persze ilyenkor egy szakértőnek 2 perc kicserélnie azt az 1-2 cuccot ami elpukkant mert nem javíthatatlanok, csak kellemetlen.#57888 Crabface
Nekem is az a gondom hogy már újként vásárolva is baromi hangos volt az 1000-es EVGA tápegységem, csak hogy kifutó széria volt és ha visszakapom azt az összeget nem tudtam volna ugyanilyen minőségű és teljesítményű egységet venni.Ráadásul ugye DC vezérlésű 3 pines venti, szal quiet módban, amikor ráakarja adni a 40%-os feszt, mert elérte az 50 fokos hőmérsékletet, nem bír magától elindulni, mert nem lépi át az induláskori áramlöketet.
Ami miatt beragad egy loopba és géppuska ropogást hallok. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #57880 üzenetére
És persze irodai PC-t nem vonalkód leolvasó, beléptető kapu vagy a biztonsági kamera csatlakozási képességgel reklámoznék.
De amikor megláttam a szivárvány füstöt a lan portokból, na akkor dobta le az agyam az ékszíjat, mondom magamban akkor a passzív hűtés mellett itt száll ki a füst a hyperspeed prociból.Mert azért NAS-ként már illene legalább 1, de inkább 2 db 2,5-es porttal rendelkezni, költségben alig 7k-t dobott volna, de értékben legalább 20-at.
Azt értem hogy iparból szóltak nekik hogy kéne ez meg az és gyártsanak rá koncepciót, de oda meg IP65 is kellene. : O
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57878 üzenetére
Ezzel nem tudok azonosulni, mert mikor multinál voltam volt megfizetett helyszíni rendszergazda csapat, így nem madridból kellett galambpostával engedélyeket kéregetni.
Most a kis cégnél meg nem is foglalkoznak ilyennel. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57872 üzenetére
Köszi.
Jaja rájöttem már miért esett ki amikor céges irodai PC-t raktam össze fejben (amire aztán a fpni nemet mondott, mert hogy a 10 éves PC-n még megy az acroba...jah...10 perc alatt össze tud fűzni 2 oldalt):
Az ára. 20k-ért házat nem akartam, de akkor még nem tudtam hogy belső panel és külső tégla táppal együtt annyi. Azt hittem hogy azokat még külön kell majd megvenni, ami még 12+7k.20k egyben már megérős kategória lett volna, anno.
Most már a 30k ára miatt megint kiesik, mert 14k alatt már van legkisebb méretben is, a leggagyibb itx házikóból, mellé még mindig 12k a 200W pico(azon havi 1-2 példány amikor épp kapni a boltban) és 10k-ért 120W téglát is lehet szerezni, ami azért jó ha van headroom.
Ja bocs nettó árakat írok, tehát ez nettó 30k és oké, drágább, de van benne bővíthetőség meg headroom.És ez a méret kell, legalább is amikor még 45k-ért kapható volt normálisan felszerelt (értsd megbízható) itx alaplap, szal olyan 140k-ban megállt az irodai AIOban a PC rész kiváltása.
Ezt felpattan egy új 24" monitor hátára, mellé egy négyzetes monitor másodiknak, új egér+bill (mert az eredeti HP-sat használják ami már alig jár 10 év után) és örömbódottá, 250k alatt megállt volna munkaállomásonként.
És nem tépné a haját a kollegina amikor 4 napja van a lassú PC miatt 2x5 munkanapnyi melóra, amit normálisan pörgő géppel is legalább 5-6 munkanap megcsinálni. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57870 üzenetére
Van hogy annyit még a 60W-os táppal is ki tudnak szolgálni kis szerencsével, bár valszeg azon pár pillanatra amikor épp felboostol tuti többet fog elkérni, de direkt rövid boost-okkal programozzák ezeket.
BTW az előre telepített alap panelek sokszor 4,5A-t tudnak a 12V-os ágon állandó terhelésként kezelni. Csak hogy tudj mivel számolni a jövőben.
Amúgy melyik házikó is ez? Mert nekem meg van 120-as külső téglám.
-
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #57845 üzenetére
Faja, viszont felmerült bennem egy kérdés, a drave cage-hez van "átalakító szett" hogy VGA-t lehessen odapakolni? vagy fele ilyen-fele olyan kialakításúra?
Elhiszem fura a kérdésem, hiszen 224 a leghosszabb oldala, de azért abba az ITX VGa-k bőven beleférnek, de akár 1-2 nem kifejezett itx is talán. -
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #57822 üzenetére
"Ez a belső sim-es dolog nem világos."
Pedig az írásod alapján még is teljesen világos.
Épített mobil munkaállomás (thin mini itx alaplap fektetett ram modulok, riser kábellel beüzemelt VGA, vékony oldalra eltolt hűtőegység, épített akkupakk és töltőelektronika, kihajtható monitor etc...) be keresk további helytakarékos megoldásokat.
Elhiszem hogy egy strapa tokkal használt tablet a méret és össz tömeg okán lehet kényelmes, de ha egyszer kellenek a funkciók, akkor kellenek a funkciók, amelyeket egyben a bolti megoldások ártól függetlenül nem tudnak biztosítani, de sok esetben még kiegészítőkkel sem.#57821 Qkackca
Igen, ilyen adapterrel gondoltam használni, meg ebből is van kábeles változat(ADT-Link) ha hely gond lenne az alaplapi port környékén.Főként az érdekelt, hogy ha ebbe belerakom a SIM-et, akkor ismertek-e olyan mPCIe modult, ami a fenti 3 funkciót egyben el tudja látni.
De Pista írása alapján két külön modul kell, mely esetben olcsóbb ha elkönyvelem hogy USB-s mobilneten vagy olcsó de nem túl acélos kapcsolatú, vagy drága megoldások vannak. Szerencsére nem CS:GO-hoz fog kelleni terepen.
Cserébe a mPCIe wifi+BT-ből tengernyi a választék olcsók terén is. -
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #57814 üzenetére
Köszi, persze hogy tudtam, csak nem sejtettem.
Viszont akkor jó az értelmezésem, hogy általában a belső simes kialakításokhoz még kell külön egy mpcie-os mondjuk 4G modem hogy mobilnet legyen.
#57813 Rick4
Na szép, viszont az a rezes cucc az érdekelne, mennyire volt jó? Mondjuk ha polcon figyel akkor lehet meg is kaptam a választ.#57816 sasNAXO
Vicces hogy a kryonaut és a kryonaut extreme váltogatják egymást. -
PROTRON
addikt
Felmerült egy másik téma:
Van 1 db mpcie csatlakozóm(jelenleg wifi kártya van benne) a mini itx alaplapomon (régebbi generáció) és ebbe kéne nekem 3 funkció:
wifi;
bluetooth;
mobilnet;
találtam ilyet: mpcie - > mpcie + sim slotKérdésem hogy valaki próbált már ezt a 3 technológiát egy slotban alkalmazni?
Azért kérdezem mert azt látom hogy van külön mpcie 4g modul, amibe nem tudok sim kártyát rakni, ráadásul nem ismer se wifi-t se bluetooth-ot.
Meg külön vannak wifi+BT modulok.
Tehát elvileg 2 modulra lenne szükségem legalább, de a sim kártya miatt lehet hogy háromra?Ismertek megoldást a fenti 3 technológia 1 modullal történő használatához, amihez elég csak a negyed vesémet kifizetni?
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #57797 üzenetére
Az a helyzet hogy nem vagyok elég bevállalós, pedig már kacérkodtam a gondolattal hogy a 10940x procit delidelem, felpolírozom a direct diet azzal a 4-5 század miliméterrel majd oda conductonautal valami D15-nél durvább léghűtést neki.
Aztán belekarmolni vele a 14 fullos magon 5GHz +-ba...no nem csak 1-2 pillanatra, hanem stabilan.
De aztán érteztem valami furcsa szagot és kivettem a kezem a biliből.
Az XBOx S killer, sub 2,9 L gamer PC esetén viszont kelleni fog a conductonaut, még ha a delid nem is...vagy legfelső kategóriás thermal pad.Ami faja az iFIXIT szettből azok a spudgerek meg a kék feszítők, meg az ESD-es csipeszek. A többit már megtanulta lemásolni kína.
Mármint a bitekből ugyanazt tudják a negyed annyiba kerülő szettek is, tartósságra is.
A felxibilis szár, na abból kell a minőség, ez iFIXITtől független.
Nekem az alábbihoz hasonló alap szett van, csak 2k huffal olcsóbban szereztem, cserébe a flexibilis szár első használatkor megadta magát, az "ESD" csipesz pedig nem kapta meg a certificate-t, de műszerrel rámérve nem vezet.
Olcsó műszerész csavarhúzó szett típus kategóriája: [link]
Meg régebben a mobil kijelző szereléshez szánt iFIXIT tapadó korong faja volt, de ott átvették kínától az olcsó gagyit és már nem/nem olyan jó.
Maga a csavarhúzót elbaszcsiszták hogy kivették a furatot a fejéből, így nem tudsz keresztül dugni rajta erőkart, amivel jobban tudnál szétszedéskor csavart lazítani.
És ugye egyik se racsnis, pedig azért az Ifixit árába beleférne.
A kést is érdemesebb inkább kínából rendelni, vagy valamelyik hazai műszerrész boltból, az iFixites nem elég tartós, túl vékony, de nem elég vékony, miközben nyeklik hajlik, de sose jól.Fém spatulából nem érdemes a ifixitest venni, mert azok fejeinél van jobb, ha kifejezetten fogorvosi kiegészítőket árusító boltból rendelsz, keveset még spórolni is tudsz, cserébe tartósabb és jobb formájú fejekkel szerelteket tudsz szerezni.
Tehát azokon a versenyeken nem annyira a legfullosabb vezető képességet nézik, hanem megfelel egy középkategória is, csak a fontos hogy extrém viszonyok mellett is ugyan azt a keveset tudja mint szoba hőmérsékleten? jó tudni.
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #57793 üzenetére
Igen már nekem is megvan ez a szett, ezzel egészítettem ki a "műszerész" csavarhúzó szettemet. Majd kövinél már tudom ezzel kenegetni, csak lemosni nem szeretem.
A piszkafák minőségével nem vagyok elégedett, fogtam kezemben a 15k+-os szettekben lévőkből és határozott különbség van.
Tehát az olcsóbb szettbe kiszórják a beragadt készleteket és leakciózzák.
A kék vastag feszítő, az faja. -
PROTRON
addikt
10940x proci esetén az a kevéske is számít...tecsó.
Árban szerintem nem durva, mármint oké 2-3x-os ár, de összességében pár ezer forintokról beszélünk 500k-1millás PC-k terén...
Most már van "extreme" változat is, még 2 W/(m-K)-el jobb értékkel.
2g kb egységárban ugyanannyi mint a sima változatból 2x1g.
Nekem a simából anno 5,5G-set vettem, még van belőle jó pár PC/notebook után...De mit értesz az alatt hogy "nem otthoni használatra"? Úgy érted hogy a vizskozitása miatt inkább sorozatgyártó gép általi pasztázásra szánták?
#57780 Grave_444
Korábban én is azzal a hozzákapott spatulával csináltam, de az valójában ultra gagyi. -
PROTRON
addikt
Faja ez a PC Building simulatoros VR-ban készült építésről render kép, mikor készül el IRL?
Amúgy jaja, irodákba ilyen PC-ket kéne office használathoz építeni, akkor talán az irodisták is időnként belekérdeznének a dolgokba és nem kéne minden egyes excell telepítéshez rendszergazdai segítség.
-
PROTRON
addikt
Én keresem keresem, csak lehet nem jó helyen, azért nem találom, segíts, melyik mezőn keresgéljek ?
Amúgy ezt a kérdést akkor is tedd majd fel amikor ugyanúgy 2,5M-et keresel belőle, de az infláció miatt már nem 6 pengő a kenyér a sarki boltban, hanem 2 milla forint.Itt a 20. század derekán Alien május elseje!
-
PROTRON
addikt
Naja, a sima kisker PC boltok meg általában úgy csinálják hogy megveszik bruttó nagyker áron, ezt felírják mint "beszerzési összeg", ezt mutogatja az utcáról beeső vevőnek hogy "nézd nekem is milyen sokat kellett érte beszerzést fizetnem", erre rápakolja a "csak 3-5 százalék alamizsnáért dolgozunk meg ebből tartjuk fent az üzlethelyiséget", ezt veszi alapul mint nettó kisker árat.
Ekkor visszaigényeli az általa befizetett nagyker áfá-t, mert hogy Ő csak tovább értékesítette az eszközt "márpedig 2x áfázni az törvény ellenes".
De a vásárló számára a fenti nettó áron fogja eladni a terméket ami után persze befizeti a teljes áfát.
Így annak ellenére fizeti meg a magyar vevő a boltban 2x az áfát, hogy állambácsihoz csak 1x került be a kasszába és a boltosok meg rínak hogy "dehát nézd milyen magasak a beszerzési árak"...aztán év végén csak csurran cseppen a vezetőségnek 1-2 új bömbi.
Lehetne őszintén is hogy bevallják "srácok kell 20% profit, vagy lehet menni ebayre vásárolni".Szal fogod az USD árat, átírod euróra mint nettó + szállítás, felszorzod 1,315-el "mert behoztuk az országba" majd még 1,27-el és akkor megkapod hogy a plázában, vagy a szomszéd utcában lévő PÍCÍ boltban mennyit kell fizetni érte...akciósan!
Vagy megveszed kínából ebay-en keresztül és akkor csak az első 1,315-ig bezáróan kell megfizetni.
-
PROTRON
addikt
Nekem még sose sikerült a P95 manuáléját rendesen értelmezve tesztelnem a gépemet.
Az hogy egy SSD 2500/2000-et tud, van egy rakás más adata ami alapján el lehet dönteni hogy mire használható / mennyi a tényleges különbség. Ott a Kingston A2000-es széria, kiváló volt amíg lehetett kapni, biztos hogy erősebb a te Adata SSD-dnél, pedig az is csak 2000-es általános adattal bírt.
Hiába raksz egy trabantba ferrari motort, attól az még ugyanúgy rángatni fog mint az eredeti motorral.
Szal itt sem mind1 hogy belül milyen alkatrészek vannak.
Van idehaza Adata SU630 sata ssd-m, hiába van ráírva ugyanaz a 300-as érték mint a 850-es samu m.sata SSD-ra, ég és föld a kettő közötti különbség használatban, rendszer reszponzivitásban.Adata-ból csak a fullosak amik jók, a középkategóriában nagy a szórás, tapasztaltam.
Hasonlóan 2000-es Adata gyegébben teljesített mint a Kingston A2000-es amit céges gépbe vettünk.Amúgy meg a sebességgel kapcsolatban tudom Linus-t udvari bohócnak tartjuk, de tény hogy csináltak videót ahol leültették a kollegákat 3 PC elé vaktesztelni az SSD sebességeket amikor kijött a gen 4.0. Maga a PC többi része ugyanaz volt, ugyanaz az alaplap, ami tudta gen 3 gen 4-et, ugyanaz a proci-ram, gpu...és persze mindegyiknél a megfelelő driver volt fent hogy kihasználja az adott SSD technológiát.
10-ből 8 ember játék és általános office használat során a Sata SSD-vel szerelt rendszert érezte a legsmothabban használhatónak szemben a gen 3.0 vagy gen 4.0-val szerelt M.2-es SSD-vel szerelt változatnál.
Legalább is amikor megkérdezték hogy rendszer sebesség alapján tippelje meg melyik volt a leggyorsabb hisz abban kell legyen a gen 4.0 SSD...legtöbben a Sata-sat mondták.
-
PROTRON
addikt
Azt azért ne felejtsd el hogy más a használati üzemetek.
Csak játékok alatt semmi különbség nem lesz, de még irodai programok alatt is csak nagyon nagy excell táblák esetén...CAD, 4k video render on to go vágáshoz, 8k fotomanipuláció programok, vagy amihez Te használod, server oldali írás-kiolvasás az teljesen más tészta mint amire átlag embernek szüksége van.
Az én CAD programom esetén láttam a különbséget, napi jelleggel kb 10-30 percet nyerek (aktuális felhasználás függő) azzal hogy 2000-es SSD helyett 3500-asra váltottam, mert az IO-K is módosultak 300k ról 600-800k-ra...az az ami számít.
Csak a 2000 helyett 3500 semmit nem számít napi használatban... -
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #57632 üzenetére
Kár a gyári venti kattogásért, jó macera lesz kicserélni gonodolom.
De faja a konfig.
Jó az a 4090...
D15 extrákkal?
600-as tápegység??Amúgy az általam linkelt videóban 850-es silverstone van...
-
PROTRON
addikt
Igazából szerintem a legjobb munkaállomás konfig a következő:
10-11 colos Tablet aksis üzemmódban korlátozott de egyébként fullos procival szerelve, továbbá olyan erős grafikai teljesítménnyel, hogy egyszerűbb 3D fájlokat (pl Solidworks) lehessen a helyszínen módosítani egy bejárás alkalmával. De azért a komolyabb 3D feladatokhoz kell a kraft, ott már nem kényelmes a proci melegedése meg kellene VGA is.
Ezért:
Homeoffice/Irodában 1 mozdulattal rácsatlakoztatom egy dokkoló állomásra ami egy célhardver "mItx PC", tehát nem univerzális alaplap, hanem a tablet és VGA közti dedikált kapcsolatot biztosítja, némi IO-val, meg extra hűtést a procinak. Természetesen a felhasználó irányába hangszigetelés.
Dokkolóba belefér a dedikált, felső kategóriás VGA+hűtése, amire rácsatlakozik PCIe gen 4.0 full x16-al a tablet procija, mert ki van vezetékezve a PCIe gyorscsatlakozó a tablet felfogató részre. Még 1db x4-es port, mert bármikor kellhet, pl auidohoz.
A dokkoló extra léghűtést biztosít a tablet procija számára is a felfogatáson keresztül.
Olyan tápegység amivel elbírja a VGA-t + a tablet aksijának töltését.
A dokkolóban legyen hely HDD vagy SSD számára, lokális biztonsági mentéshez, mert ugye alapvetően a munka NAS-on tárolod a dolgokat és felhőn keresztül csatlakozol a tabletben lévő 512-es SSD-ről futó 3d cad programmal a projekt mappákhoz, de kell hogy legyen lokális biztonsági mentés, pl fotókról.Hátul IO portok kivezetése, 2-3 monitor, headset, usb: egér+billzet+ egyéb tasztatúrák, elöl usb pendrive/okosmobil számára A és C is, legalább 2,5G LAN.
A tablet felfogatás tartó kihúzható legyen, hogy magam elé tudom hajlítani a tabletet, ha tapicskolnám a kijelzőt.
Extra ha még opcionálisan hozzá lehet csapni a tápegyég elé egy kis kompakt szünetmentest, hogy ha áramszünet van akkor a VGA miatt legyen idő lekapcsolni az egész konfigot...2-3 perc.
-
PROTRON
addikt
Sőt mondok még:
Berakja az ablak alá, az elejére meg olyan kijelzőt, ami ha mögötte fény van akkor azt átereszti, de ha nincs fény akkor kijelzőként mondjuk olyan kandalló videó fut rajta, mintha ilyen designer gázkonvektor lenne, ami amúgy is imitálja a kandalló funkciót. -
PROTRON
addikt
A fanyalgók(kis házba full power=fúúúúj) felé még 1 utolsó kérdés:
Ez most akkor ITX-nek számít, vagy nem? [link]
Mert sajnos belefért a 4090es...850-es tápegységgel...igen, az egy SFX táp, ami minden irányban 30%-al kisebb a normál méretű 600-asnál...és van rajta 12+4 tűz csatlakozó alapból.#57605 imibogyo
Nagyon tuti.
Lehet csak emiatt leszerelem a FÉG átfolyós gázüzemű vízmelegítőmet és átállok elektromos bojlerre, majd annak a házikójába építem a passzív munkaálomást.
Na nem azért szerelem le mert gyűlölöm, vagy mert a katved a társasházi lakásomban béleltetni akarja velem a hozzá tartozó kéményemet, amibe csak ez a vízmelegítő van belekötve és ez kb 200k+-ba kerülne...áááá...nem azért.
Mostmár klímával fűtök, szal nem lesz cirkó... -
PROTRON
addikt
Te tudsz dönteni rövidebb mint 3 év alatt?
Nekem sose sikerül...látod még mindig nem döntöttem hűtő ügyben, bár az ajánlgatott TR Peerless jónak tűnik, de lehet megvárom az igérgetett D15 refresht év második felében...most hogy van klímám, már nem annyira durvák a melegek homeofficeban nyáron. -
PROTRON
addikt
Tehát gyakorlatilag egy laptop alsó részre gondolsz, mert ha azt letudják hűteni akkor ide is jó lesz.
Inkább AIO irányba mentek el a tervezők, mert monitorra mindenkinek szüksége van, de nem biztos hogy ami billzet egyik embernek jó, az a másiknak is kényelmes, sokan billzetet keresnek külön maguknak, ugye gombok, szélesség, vezetéknélküliség.#57589 Ispy
Szerencsére csinálnak számítógépet is AIO-ba, nem csak apple csodákat.
De a jó teljesítményűeknek ott is megvan az ára. -
PROTRON
addikt
Nem ördögtől való hogy univerzális keretként amit AM4-hez terveztek az némileg átdolgozva(1-2 hosszított núttal pl) jó az LGA1700-ra is, de nem tudhatod hogy a boltok raktáraiban pontosan melyik érvjáratból származó készlet van, lehet amit anno kiküldtek csak az ára miatt nem fogyott annyira közben meg nem tartalmazta még az újabb készletet.
Simán lehet a webshopban "kicsi elírás" amiért "felelősséget nem vállalunk, nem ok a visszaküldésre", szal a megérkező doboz a döntő. -
PROTRON
addikt
Na igen, nehéz belőni hogy mi a valódi ITX ház méret kategória, hiszen egyik végén ott a deskmini széria, sokszor pico+tégla táppal vagy hdplex-el, másik végén meg az igény a dedikált VGA-ra amihez jókora tápegység is kell.
Hol a határ?
4 liter-be is belepakoltak már dedikált VGA-t tápegységgel (Velkase Velka 3 [link] ) , akkor ami efelett van az már nem is itx?
vagy 7 - 10 liter?Egy biztos, hogy minden ilyen házba amibe standard alaplap belefér, itx lapot biztos hogy beletudsz rakni, ezért vagyok gondba amikor háznál ráakarok szűrni, hiszen minden atx házbál is be van pipálva hogy itx lapot is fogad...
-
PROTRON
addikt
Nem tudom miért fanyalognak itt egyesek, szerintem tök valid a kérdés.
Minek foglaljon el egy PC ház felesleges teret az asztal körül, ha egyébként megoldható a hűtés. Pl flow through-ra, mármint az egész házat és belső elrendezést...
Nekem rendes Atx alaplapom van, így nem tudok rárepülni vele a mITX frontra, csak mATX-ra,.
Rengeteg olyan házat látok neten amikre itt a forumon is Itx házként hivatkoztok holott éppen csak nem fér bele mATX alaplap, meg csak SFX-L tápegység fér bele különben a kábelekkel tökön lövöd magad. Közben meg simán megoldható hogy a gamelés során a 4090-et kihajtó CPU is meg a VGA is éppen határhőmérsékleten mozogjon léghűtéssel. Persze ehhez belül úgy kell forgatni az alkatrészeket, esetleg extra légcsatornát építeni a VGA flow through részéhez az ellenoldali elszívó ventikig, hogy ne ragadjon be a meleg levegő és fűtse fel a CPU-t.Nem mondom, hangja tujtira lesz, mert a szent sokszögből valamit fel kell adni, de mint műszaki ember szerintem megoldható.
Meg azt se mondom hogy prime95+furmark full burn teszt egyszerre nem fogja túlmelegíteni, de nem is ez volt a kérdés, mert kevés olyan munkafelhasználás van ahol tényleg egyszerre így bezabálnál mindent.
Ha meg csak annyi a cél hogy a 4090-et kiihajtsa game-k alatt, oda nem is feltétlen szükséges a legdurvább proci.A gond azzal van ha ilyen bullygonló márkokat futtatsz csak azért hogy jól felhevítsd az adott egységet, ahelyett hogy elkönyvelnéd a hangorkán és füllhallgatóval használnád a mindennapokban.
Szerk.:
BTW még az is opció hogy az asztalon egy csendes kis mini konfig, ami belefér az általad említett x300 házikóba fixen lerögzítve az asztal távolabbi oldalán, aminek a hátából egy PCIe riser gen 4.0 kábel megy a kifejezett dedikált VGA házikóba(akár külön táppal, ami kapja a főgéptől a bekapcs vezérlő jelet ahogy bányászkonfigoknál csinálták), ami meg az asztal hátsó részén, alulról van felfogatva, így a venti hang nagyrészét az asztallap felfogja.
Így nem egy nagy ormótlan gépházat kell pakolgatni, a két kisebbel lehet játszani elhelyezésileg, némi keretek között.
Én úgy tudom ha elég kitartóan keresel találni megoldást a PC ház nyitás nélkül lecsatlakoztatható riser kábelre ha valamiért a mini házikót el akarod vinni a vonatra. -
PROTRON
addikt
Jaja és akkor még az ilyen különbségekkel még nem is foglalkoztunk eleget, hogy az alap léghűtőket ugye kis méretű tényleges hőleadó csipre tervezik, míg az enyém valójában belülről így néz ki: [link]
Szóval első lépésként:
A fentiek szerint delidelnem kéne és ellenőrizni hogy voltak-e légbuborékok alatta;
ha már úgy is leszedtem az ihs-t, akkor a felületi görbeséget ideje lenne le-lappolni hogy tényleg sík legyen, mert tuti hogy nem jó gyárilag, ami szintén durván beleszól;
majd liquid metal-al kezelni és összerakni;180k-s cpu-val mint egyetlen munkaállomásom, valahogy nincs kedvem ezzel játszadozni.
-
PROTRON
addikt
"szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül"
Mea culpa."valaminek a tömege 20%-kal több" meg "biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik"
"azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni"Na ez az, a termodinamikát nem lehet meghazudtolni, nagyon résen kell lenni, mert attól még mert valaminek nagyobb a tömege, nem biztos hogy tényleg több olyan hőleadó felülete van, ami bele is számít. Lehet csak felmelegszik, de nem tudja hatékonyan leadni, mert az áramlás nem úgy lett megtervezve, emiatt belassul azon a részen a folyamat, így hiába nagyobb tömegű, nem okosabb. Tehát hiába nagyobb a tömege, akkor sem biztos hogy amiatt mert több a lamella felület. De még ha több a lamella felület is, akkor sem biztos hogy megfelelően több...
A noctua meg is mondta, hogy pl a hőcsövek fizikai korlátai miatt nem tudnak jobbat mutatni a D15-nél, pedig 7 éve keresik a választ...a ventiken tudtak kicsit optimalizálni, ezáltal tud még 1-2 tized fokot nyerni, de ennyi...az a helyzet hogy másoknak se sikerül, ha sikerülne , tehát lenne valóban erősebb teljesítményű konkurencia akkor nem keresnék annyira az emberek a D15 -öt 45-50k-ért, hanem a konkurenciát. Azért nem csak a nevet nézik az emberek PC vásárláskor...
Ez a termoshiphonos fantázianevű megoldás igéretes volt, de itt más a helyzet ami miatt nem optimális intel procikra, elvileg a talp átdolgozásával és réz anyaghasználattal megoldja majd az IceGiant, de addig pénz kell nekik a TRx tulajoktól, mert intel procikra nem hatékony, pláne ha csak 100W-al terheled, így pedig kevesen veszik...Aztán könnyen előfordulhat hogy az én 10940x-emmel is valójában ez a helyzet mint a videón lévő xeon-al, tehát hogy a ihs szarul lett beforrasztva és emiatt száll el a hőfok, aztán én meg a szerencsétlen toronyhűtőt szidom: [link]
-
PROTRON
addikt
Ez a különbség aközött ha valakinek van egy szakmája és azon belül maximálisan csak arra figyel (Noctua) és ott kihozza a tervezésből a maximumot, meg aközött ha mindenféle dolgot IS gyártunk PCháztól kezdve RGB vezérlőn át és egyesével az egyes részlegek nem csak a saját szakterületen kell hogy dolgozzanak, hanem átnyúlnak. Oké, a hibalehetőségek 95%-át így is letudod fedni, de amikor a maradék 5%-hoz kell nem egyszerűen kicentizni, hanem ki miliméterezni a dolgokat, na oda a "célgépek" kellenek mérnöki területen is.
A noctua csak a hűtések hatékonyságának az utolsó 0,1%-nyi kimaxolásán dolgozik, több évtizede. Mások is kitudják számolni hogy a ventilapáton barázdák milyen dolgokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Mások is ki tudják számolni hogy a hőcsövek belsejében a falvastagságok milyen tizedes érték változásokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Ezért van az hogy a BeQ a dark rock pro 4-et csak 250W TDP-vel reklámozza, míg a NHD15 afelett is tud, ellenben nincs ráírva.
Pont azért mert a Noctua felelősen akar eljárni, mivel nem ismeri pontosan a jövőbeni processzorokon belül az elrendezéseket, nem meri azt mondani hogy minden procinál ugyan az lesz.
Pl nem mind1 hogy overclockolt 10900k-t, AMD TRx, vagy 10980XE procit akarsz hűteni. Mindent megmérve hiába látod azt hogy ugyanakkora hőenergiát kéne disszipálni, még is ugyanaz a hűtőegység a jóval több magot tartalmazó TRx-et lehűtve, a 10980XE esetén dry outol.Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
A Trx procikat vígan lehűti, oda jobb választás bármilyen folyadék hűtésnél, míg a 10980XE procikkal meg szenvedős, mert a CPU blokk elrendezése belül a TRx procihoz lett tervezve....
Ráadásul 10900k a más elrendezésével felejtős is ezzel a hűtőegységgel, oda nem szabad felrakni....cserébe 91k huf.
A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban. -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #57424 üzenetére
Szegény ismerősöd, most mondhatod neki hogy a többiek azóta ötleteltek adott árkategóriában és vannak még jobb lehetőségek.
Legközelebb én is beírom ezt a szöveget, csak mellette megvárom a reakciókat és csak akkor szólok havernak ha már a második körös reagálások is beérkeztek.
-
PROTRON
addikt
Köszi a tippet, a jelenlegi cuccomról is valahol ilyet olvastam, aztán közben meg a hőcsövek saját korlátaival meg úgy tűnik a processzorok valódi terhelésével nem tud megbírkozni...
Amúgy ez a teszt is azt hozta ki hogy a NHD15 a legerősebb, márpedig ezen a szinten az a kis teljesítmény különbségek is számítanak...francba használt piacon megint lemaradtam a jó vételekről...az elmúlt félévben elfelejtettem a hűtőket is sasolni. -
PROTRON
addikt
Hol találtál erős tesztet róla?
Amit én találtam, ott 150W-nál gyengébben teljesített mint az én jelenlegi Silver arrow extreme-em 200W terheléssel és én 1 db ventivel használom, a videón 2-vel használták.95W-os procik terén persze azonos a teljesítménye ezeknek a szörnyeknek...
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #57407 üzenetére
Köszi hogy behoztad ezt a topicba.
Rá is kerestem a gyártóra, hátha ennek a toronyhűtőnek van egy nagyobb, 14 cm, csendesebb ventivel szerelt változata, azonnal meg is vettem volna, de sajna nincs.De ahogy keresgéltem belefutottam a másik, XBox S killer PC számára GPU hűtléshez egységbe: [link]
Ha nem lenne szempont a csendesség, akkor ezzel a hűtővel ami usa-ban 100 dodó, + nemzetközi szállítás, simán meg lehetne oldani hogy 2,7 literbe beleférjen egy 6-8 magos cpu-val szerelt mini itx alaplap, 3060 TI mini VGA ezzel a hűtéssel szerelve...
Csak hát a 8000-12.000-es fordulatszám a 50 - 58 dBA az nem épp baráti a nappaliba. xD
Innen gondolom hogy a pumpa csendessége sem volt szempont, hisz úgy is ott a venti ami mindenkit leüvölt.
Kérdés hogy hátha noctua ventire cserélve is működne, bár kétlem, mert ilyenkor a radi felépítését is úgy tervezik, hogy az adott ventilátor lesz mögötte. -
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #57404 üzenetére
Igazad van, benéztem, tényleg csak 5 db csati van.
Tehát beizzítunk egy RTX 4090-et (hiszen nem egy 3050-es miatt kell a 12+4 tűz csati), mellé bepattintjuk a 350W-ot kajáló procit (ismét egy i3-8100 nem fog bekajálni még 1 db 8 pin EPS terhelhetőségét se, ebbe a buliba terhelést viszel), amikor is ráeszmélünk hogy dejó itt még van 3 db üres csati, dobjunk bele még egy VGA-t...
Node a legújabb 4080-asnak is illene 12+4 tűs csatit adni, de sebaj adapterrel megoldjuk okosba...na most ennek az egész felépítésnek csak akkor van értelme, ha sokszor járatjuk csúcsra, nemde?
Tehát a 4090 kéri a maga 600W-ját, amihez jön a 4080 "lekorlátozott" 450W, meg a cpu 350w...1400W és még jön egy kis tüske a 4080 részéről.Megoldás: ott a bitang konfigod, a bitang tápegységgel, ami annyira okos hogy visszakorlátozza a bitang 4090 kártyádat, hisz azért van a +4 pin hogy be tudja osztani a terhelést....
A nagy házakban is gond lehet abból hogy az egyre nagyobb teljesítmény kordában tartásáért felelős hűtőegység egyre több helyet igényel, szal a többi egységet kell minimalizálni, ilyen téren tök jó ha tudunk nyerni az SFF'''' tápegység mérettel...
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #57396 üzenetére
Engem az érdekel, hogy oké vannak procik amik esetén kell 2 esetleg 3 db 8 tűs EPS power...de miért van rajta 8 db PCIe csatlakozó, a 12+4 pinesen kívül?
Mi olyan eszközt tudtok ami PCIe x16 foglalatos és kell neki legalább 8 pinen a narancslé? Mert én a VGA-n kívül nem nagyon tudok olyat ami ennyire teljesítmény igényes cucc...ellenben ha már beraksz egy olyan kártyát amihez 12+4 pines csati kell, akkor ha mellé raksz valamit az is igényelné ezt, ellenben oda meg már a 1300W lesz a kevés, tehát akkor minek 8 db 8 pines csati? 2 megy a CPU-ra, meg esetleg még 3 ha van második VGA és megoldod nem szépen... -
-
PROTRON
addikt
Közben azért olvasgattam mások tapasztalatait, 4,5 GHZ all core felett a skylake x procik teljesítmény igénye és hőtermelése is baromira megugrik, másoknak ugy ment D15-el hogy 4,8 GHZ-re tolták a legjobb 4-6 magot, a többit meg 4,4-4,6GHz-re állították és akkor tudta a D15 90-95 fok tartani prim95 kínzás során...
A 4,8ghz 6 legjobb magon telejsítményhez (amivel anno reklámozták) már folyadék hűtés kellett nekik, mert túl gyorsan közli a hőt, nem tudja időben lereagálni a hőcső és jön a thermal wall, míg a folyadék esetén ha jó a cpu blokk, akkor van egy nagy tehetetlenségi felfogó képessége a folyadék tömegnek mire a radi üzembelép...
Azért amikor 4,8GHZ all core során 400W felett kajál HWinfo szerint és az csak közvetett érték...ezt pedig az eredeti kiépítésben nem tudja a sapkán keresztül leadni, már pedig alatta forrasztva van. :SSajna nekem az egyik leggyakrabban használt tervező progim 1 magon kéri a minél magasabb órajelet a smooth működéshez.
-
PROTRON
addikt
Örömmel látja az ember hogy vannak még úriemberek ebben a világban.
Fentebb viszont engem elgondolkodtattál azzal a Lucifer V2-vel.
A jelenlegi Silver Arrow Extreme egységemben hiába van 8 hőcső amik matematikailag optimálisan vannak elhelyezve a légáram szempontjából, prim95 alatt elfogy a 10940x-el szemben az erő...feltételezem a dry out, vagy az előző tulaj túl sokáig járatta venti nélkül és végleg kiszáradt a hőcső, nem tudom. HWinfo szerint 235-240W teljesítményfelvételnél elszáll a hőfok, 225-nél még gond nélkül tartja a 85 fokot...mert amúgy NHD15 a kiszemelt következő tesztelendő egység, hátha azzal kordában tudom tartani.Az általad írt Lucifer V2ről van valakinek személyes tapasztalata? Meg lehet valahol élőben nézni?
Egyrészről fura hogy egymás mögé helyezett hőcsövek esetén ilyen értéket tud...másrészről az elrendezés terén mint ha látnék esélyt mérnöki meglátásra.
pl ahol a venti motorja leárnyékol, ott szándékosan ki van hagyva a lamella, így megváltozhat a áramlástechnika...de nem akarok bedőlni a marketingnek. -
PROTRON
addikt
Most megkavartál, azt írod hogy mivel mindenki más pont fordítva csinálja mint ahogy Te, ezért jó a te elgondolásod ?
Mond csak mit iszol így este lefekvéshez? Kérek belőle én is.
Mert ha megnézed a gyártó rajzát ott minden irány a fordítottja annak amit Te intéztél.
Persze mivel nincs ilyenem nem tudom letesztelni pontos mérési eredményekkel.
Az biztos hogy ha mellette ülsz, akkor jól fog esni a meleg légáramlat amit a testedre fúj.te nem gyűjtöttél be amit csak lehet játékot Epicstore, meg steam giftek formájában?
Igaz egyikkel se játszottam, de van vagy minden nagy cégtől olyan játékom amivel ki tudok hajtani egy gpu-t...
Najó meg ott a Half Life Alyx amiért mondjuk fizettem, csak most ott tartok hogy eddig a fejes volt erősebb mint a GPU, most fordítva, a fejes nem tudja kihajtani a GPU-t. -
PROTRON
addikt
Az a "cpu load 7% mellette 50 fok hőmérséklet" pont azt mutatja nekem hogy pedig belül megreked a levegő.
A 23% load alatti gpu hőmérséklet is az 1336 venti fordulat melletti érték, mivel nem ismerem a pontos típust, így nehéz elsőre megítélni milyen a helyzet.
De elvileg lehetne csak 600-on is az a gpu venti fordulat...Amúgy tesztelted is a házgyártó által javasolt venti elrendezést, vagy csak saját kútfőből jött ez az elmélet hogy nem bírná tartani a turbót ha a VRM miatt felmelegedett levegőt kapná a radi venti?
Lehet hogy picit hangosabb venti profillal, de még is az lenne a jobb... -
PROTRON
addikt
" megint nyugi van fél évig!"
Uhh akkor inkább nem szólok hogy az ott...ööö izé..meg az a másik ott..uhh de nehéz megállni.
"Gondoltam, hogy valakinek egyből fel fog tűnni"
Csak ráncigálod az oroszlánok bajszát...hát ha telepakolod ERDZSÍBÍVEL hát hogy a fenébe látnánk keresztül kiégetett szemekkel?
BTW nem volt lehetőség alulra, alulról szívóra helyezni az a radit? Csak kérdezem, nem ismerem a ház belső kialakítását...
Jól értem hogy az alsó venti a tápegység burkolatának lövi a levegőt?
Amúgy a CPU hűtőről érkező meleg levegő egy része tuti hogy a VGAnál lévő felső résznél reked meg addig amíg a VGA ventije ki nem löki felül.Várjuk a FURMARK CPU+VGA full burn- burn baby burn! tesztekről készült screen shotokat.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57331 üzenetére
Amúgy anno azért adtam fel a keresgélést, mert szerettem volna olyat ami egyben GSM modem is, hogyha akarok 4G simet beletudjak rakni...na azok az igazán borsos egységek kombi változatban, miközben USB-be dugva fillérekből megúsztam volna.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57329 üzenetére
Ezzel a kártyával jó ötletet adtál, nekem csak wifi kártyám van a mobil munkaállomásba, csak lusta voltam vadászni kombi kártyát, amikor meg néztem drágállottam...asszem 10k felett voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest