- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
energy4ever #32915 üzenetére
semmi gond nincs vele, pusztán elvi a kérdésem.
Illetve hogy a proci hőmérsékletek vajon javulnának-e ref hűtésű kártyával. -
HookR
addikt
válasz
energy4ever #32754 üzenetére
-
imibogyo
veterán
válasz
energy4ever #32659 üzenetére
1. Mivel nálam és a gépüket használók 95%-nál abszolút nem életszerű az ilyen terhelés pár pillanatnál tovább, így nem látom értelmét a dolognak.
2. Már így is eléggé a "határon" mozog a paneltáp terhelés szempontjából, nem szeretném, hogy esetleg pont egy ilyen (amúgy szerintem értelmetlen) teszt miatt végezzem ki.
Bár nem gondolom, hogy azonnal baja lenne tőle terhelés szempontjából, de fő az óvatosság.... Azért végiggondolva a dolgot, ha már felvetődött. A mért 128 W-os játék közbeni csúcs is egy összesített, konnektorból felvett fogyasztási adat, melybe mind a 12V, mind az összes többi feszültség, mind az eszközök adott hatásfoka miatti hővé alakuló, de felvett teljesítmény is benne van. A 12 V-os ág valódi terhelése ettől jóval alacsonyabb.
SZERK: Na basszus tudod mit? Elindítottam ezt a vackot... De valami gebasz van. A CPU rész szépen fut, fel is ment az IDLE fogyasztásom 75 W környékére, de a GPU részben valami nem jó. Ha elindítom, mondjuk az FHD presetet, akkor szét akadja az agyát, miközben a GPU power-hez 5%-ot ír, vagyis nem kezdi el járatni a kártyát, így a fogyasztás 80 W környékén maximalizálódik. Egyéni presetnél is ugyanez a helyzet, miközben régen tudom, hogy jó volt. Lehet a végén kíváncsiságból felrakok egy régebbi verziót, hátha megjavul.
(#32661) Benőke:
Nem mondom, hogy sok mozgásteret hagytam magamnak ami a gép-intenzív dolgokat illeti, de azért nem drasztikus a dolog. A paneltáp valódi 12 V-os terhelését és az egész "tápegység-lánc" 85%-os jellemző hatásfokát feltételezve és a többi feszültség (direkt inkább alul tippelt, mintegy 10 W-nyi) fogyasztási értékét kivonva. még a 128 W-os csúcs fogyasztás esetén is úgy a maximum 100 W-os régióba tenném az ág terheltségét (és ugye ez 120W lehet, illetve peak-ben rövid időre 144 W). Tehát bár úgy látszik, hogy nagyon ki van centizve, azért elvileg még a "pont jó" kategóriába esik (szerintem pont ezért nem is oldott le még egyszer sem a gép még játék esetén sem, illetve ezért nem válik a gép instabillá sem nagy terhelés esetén). -
HookR
addikt
válasz
energy4ever #32652 üzenetére
Igen, a kábelek elvezetése és a szívó oldal szellőzése miatt is szerencsésebb lett volna inkább alul meghagyni a kellő távolságot.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #32652 üzenetére
A Displayport kabelemtol rase lehetne rakni a tetejet...
Tényleg szűkre szabták kb.:~40-45mm-re, de 90°-os csatlakozójú kábellel szerintem áthidalható a probléma.
Ha nem ref. hűtős vga-t használsz, nem látom akadályát felfordítani. Csak kicsit bonyolultabb beledugni /kihúzni a kábeleket.
A "referenciámon" 2x ennyi a hely a csatlakozóknak és lepattintható a fedél. Megfordítani persze nem lehet...
-
törölt tag
válasz
energy4ever #32654 üzenetére
Az, hogy közel van az oldallemez a ventihez nem ront a hűtés hatékonyságán? Igyekeznék minél halkabb gépet kivitelezni.
-
VTom
veterán
válasz
energy4ever #32556 üzenetére
Most látom, hogy rossz topikba írtam, a hűtősbe szerettem volna
Nekem 4790K-m van, 4.6GHz-re húzva játékok alatt a csúcs szokott 82 fok lenni, az átlag 68-70 fok.
Valahogy nyugodtabb a lelkem, ha csak a 70 fokot karcolja maximum
Csak kíváncsi vagyok, hogy valaki próbálkozott-e már ezzel, mert szerintem simán ráférne a 120mm-s venti, a magasságán sem növelne, max fél centit. -
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32522 üzenetére
Ha az Antec ISK 110 VESA-ra gondolsz akkor igen jár egy 90W-os.
-
válasz
energy4ever #32517 üzenetére
90W- os TDP-vel rendelkezik, szóval picopsu-ból csak a 160XT-t venném. Vagy inkább valami 250-350W-os TFX-et, SFX-et.
CHIEFTEC BT-04B
CHIEFTEC FI-01B-U3(#32518) Iscariah
Paneltáp + külső notitöltő is jár hozzá. -
válasz
energy4ever #32514 üzenetére
Akkor a legköltséghatékonyabb a korábban említett két alaplap közül az egyik + egy A8-7670K + 2*4GB 2400Mhz-es RAM kit.
Arra készülj fel, hogy inkább csak 720p/medium lesz a teljesítménye újabb játékoknál.Milyen lesz a gép tápellátása?
-
Mercutio_
félisten
válasz
energy4ever #32507 üzenetére
Játék már elég sok hőt termel, én ilyen konfigot nem tennék tv/monitor hátuljára.
-
válasz
energy4ever #32507 üzenetére
A10-7870k a max., ami APU-alapon megéri, és inkább 720p/Medium az, amit az új játékoknál remélhetsz.
ASRock A68M-ITX most a legolcsóbb deszka, esetleg MSI A68HI.Egyébként szvsz rossz irányba tapogatózol: játékra inkább i3 + low profile GTX750 (Ti) a jó választás.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #31856 üzenetére
Ebbe nem igazán látom hova férne el a " full-víz", amit korábban említettél
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #31856 üzenetére
Ilyen pici házat be lehetne tenni egy kis polccal az asztal lapja alá.
-
Ribi
nagyúr
válasz
energy4ever #31809 üzenetére
Ha már Z az alaplap miért nem raksz bele tuningolható procit? De legalább valami erősebbet, ha VGAból ekkora lesz?
Miért nem moduláris táp lesz? Egy kicsit kisebb moduláris könnyebben bele is férne. 700-as tök felesleges. -
energy4ever
addikt
válasz
energy4ever #31809 üzenetére
Megvettem a gephazat, mar a tap, 2db hdd benne is van. Beleprobaltam a vga-t. Nem ment bele.
Viszont ahova lehet dugna a csatlakozokat a vga-n, ha azt a femlemezt lecsavarozom, akkor majdnem belefer. Ha valaki fesziti a gephazat, akkor belemegy a kartya. Majd ha benne van, akkor vissza lehet ra csavarozni a csatlakozoknal levo femet is.
Mar nem gyozom turelemmel, hogy meglegyen az alaplap a procival!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest