-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
phulee #62249 üzenetére
Most fordítva ülök a lovon. Egyik sem musthave, nincs olyan amire rá tudom mondani, hogy kell és abból nem engedek. Ami volt funkció/felhasználás korábban, az is lehet, hogy már idő közben átalakult, nem szükséges csak félig.
Lehet, hogy túl sok már a gép itthonés az upgrade is felesleges (közben meg elég drága...), ezért nézem inkább a variációkat a félig szükséges igényekre.
Ill. van egy olyan elméletem amit itt is tartok: sokféle jó megoldás van már ami 5-10 éve nem létezett:
- Játék kell? Noti szóba sem jöhetett.
- Komolyabb munka? Arra se volt elég egy noti. Meg egy mITX gép is necces volt.
- Mini pc? Még nem is létezett...
- Szerver kellett alacsony fogyasztással? Ott meg nagy gép nem jöhetett szóba.
Ma meg ezekre egy rakás variáció megfelel már, akár külön, akár egybegyúrva.@Francia91
Most jött szembe egy RX580 vs 8700G játékteszt. Az én elmémben még egy jó belépő dvga-ként él, főleg a 8GB-os (nekem egy 4GB-os RX470-em van a szekrény mélyén), erre most szembesültem vele, hogy gyk. egálban vannak sok esetben. Durva.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest