Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Francia91

veterán

válasz gianni85 #59177 üzenetére

Viszont én arra jutottam, hogy az Arctic P12 slim ventiket cserélni fogom Scythe Kaze Flex Slim ventikre
    PWM-et nem használok az alsó és felső ventik esetében, és egy az alaplapi vezérlést megkerülő ventivezérlőt használok. Ezen a vezérlőn pedig egy "felező" kapcsoló van, amivel kb 1050 körül forognak az Arctic slim ventik. Viszont ez sok (és már hallható, a CPU hűtőm mikor 800 körül forog, lekapcsolva a ventivezérlőt, szinte néma a gép), elég lenne 600-700-as fordulat. Ha ezt az 1200-as ventit felezem teljesítményre a vezérlővel, meglenne a 600-as fordulat környéke, amit szinte nem hallani, de mégis segít mozgatni a levegőt.

Jaa, és hogy miért használok az alaplapi vezérlést megkerülő ventivezérlőt:

Anno, mikor elkezdtem a géphez vásárolni a cuccokat, vettem egy ilyen DeepCool venti elosztót. Ez a PWM jelet az alaplapi venti csatlakozóról veszi, az áramot pedig egy SATA táp szolgáltatja neki. Na most amíg a két felső venti volt rákötve, hibátlanul üzemelt. Az alsó két venti később jött meg, ahogy rákötöttem a harmadik ventilátort, megállt az összes.... Lehúztam az alaplapról, megnézni hogy mi a gond, és a ventiket egyesével az alaplapi CHA_FAN csatlakozóra dugdostam, amiről eddig az elosztó ment.... Egyik venti sem indult el róla... Nyilván kibaszta csatlakozót az elosztó.....

Vettem egy elosztót, ami már több retrógépemben működik évek óta hibátlanul 5-6 db ventilátorokkal, és azóta csodák csodája, megy mind a 4 rákötött ventilátor.... :U

Új hozzászólás Aktív témák