Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spgabor

aktív tag

Sziasztok!

Számitógép házas topicból irányítottak át ide ház kereséssel kapcsolatban. Illetve akkor már táppal és hűtéssel kapcsolatban is érdeklődnék.
    ITX házat keresek NAS építés céljából. Korábban néztem a Cooler Master házakat (Elite 120, 130), de a méretük miatt elvetettem őket. Ekkor felfigyeltem a Cooler Master Elite 110-re, mert az kisebb. Viszont mivel passzív külső tápos picopsu-val vagy paneltáppal szeretném hajtani a szekeret, ezért a teljes értékű táphely nem szimpatikus.

Kérdésem az, hogy ismer valaki olyan ITX házat, amelyben az alaplapon 2db 3,5-ös és egy 2,5-ös hdd helyen kívül nincs más? Nem kell plusz vga, táp, dvd és egyéb eszközöknek kialakítás, hogy minnél kisebb legyen. Sajnos eddig nem nagyon találtam ilyet, ezért kérdezem, hátha találkoztatok ilyen kialakítással, ami elkerülte a figyelmem.

Táp kérdéssel kapcsolatban viszont azt szeretném kérdezni, hogy milyen tápot ajánlanátok a leendő konfigomhoz, elsősorban pico vagy paneltáp területen. Eddig a következő Chieftec 120W CDP-120ITX-t néztem, illetve ha csak normál tápos házat találok, akkor az FSP 350W-os 80+-os tápját, bár ez lehet kicsit túl erős, de kis teljesítményen is jó a hatásfoka.
    konfigom:
    Asrock J4205 ITX (postán, holnap jön)
    8-16GB RAM lesz benne végleg
    jelenlegi HDD-im kerülnek bele a régi nasból, ami egy 3 és egy 4 TB-os WD Reg (tervben volt 3,5-ös HDD bővítés még, de szerintem nem valószínű, hogy plusz kerülne bele)
    egy 250GB környéki ssd-t is fog kapni

Hűtéssel kapcsolatban a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Egy jól szellőző házban lehet az egész passzív, vagy azért érdemes minimális huzatot csinálni benne?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák