Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz mrbig25 #15405 üzenetére

    Egyetértek.

    Saját tapasztalatok:
    1. Brazoshoz nem igazán értem miért kell extra hűtő, a legkisebb házba és hűtővel is befér kb.
    2. Tápból SFX-ből (ami a képen van) még én sem találkoztam olyannal ami halk. TFX-ből már igen (pl. itt árult Seasonic), de az kevesebb házzal kompatibilis, persze bele lehet applikálni.
    3. De ha hely kell és hűvösebb ház akkor én is valami paneltápot javasolnék. A Brazosnak oda-vissza elég bármilyen. Ha későbbi fejlesztések vannak kilátásban akkor egy nagyobb, 80-90W-os táppal el lehet lenni.
    Egy alulfeszelt 4 magos AMD vagy egy i3 szint ebbe belefér.
    - Ezzel a táp sem fog feleslegesen fűteni, sem zajongani.
    - Hely is lesz HDD-knek vagy másnak.
    - Vagy épp a szellőzésnek és a többi hűtésnek is jót tesz a felszabadult hely. Ezzel elég a gyári hűtő is akár egy i3-nak, vagy vmi átlagos hűtő egy alulfeszelt Llano/Trinitynek.

    Nekem most egy Atom+Ion-om van egy nagyon kis házban. Kb. ez a Brazos szint, ennek elég ennyi hely+hűtés: Modecom Feel 202

    Aztán van egy i3 konfig ebben: Spire Powercube. A két képen látszik, hogy mekkora a különbség a gyári SFX tápja és aközött, ha egy paneltpot tesz bele az ember és felszabadul a táp helye. Nekem is egy paneltápon van benne. (LR1106+PC-Power 75W - ez elég a fenti konfigokhoz határon. Egy kicsit nagyobb külső kocka jobb lenne hozzá.)

Új hozzászólás Aktív témák