-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
Criton #32047 üzenetére
Szerintem ne vedd személyes sértésnek, de tényleg iskolapéldája voltál a részben peches, részben rosszul döntő, - majd a döntései következményeit rosszul viselő - "polgárnak"; az emlékezetes Motowell-el a hegyre, majd a miért nem megy az Aerox kalandokkal.
Azt javaslom, légy rá büszke
Sz@rba léptél? Igen Kimásztál belőle? MajdnemLe kell vonni a konzekvenciát és továbblépni.
Somát nincs miért védeni, megéri a pénzét, de ez nem erről szól és szerintem itt senki nem is védte veled szemben.
Innen is visszavonulhatsz, de miért? Én nem éreztem csesztetésnek a neked szóló válaszokat, csak visszajelzésnek - kis csipkelődéssel - a jövőre nézve. -
SzlobiG
félisten
válasz
Criton #32042 üzenetére
Most már ha ennyi pénzt beleöltél, akkor ne add el rohadt nagy bukó lesz belőle.
Persze van egy határ ahol az ember megunja a pénz lapátolást, de akkor is meggondolandó a dolog nagyon főleg, hogy majd minden új benne tudod, hogy nem szar.
Runnernek meg teljesen igaza van ebbe.
Más: Délelőtt gurultam egyet tökjó idő van még ma is csurdig toltam a tankot 100km után tankolás és reménykedés, hogy nem lesz 5literes fogyi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Criton #32040 üzenetére
Azért bírom a csapatot.
Félre ne értsetek, robogós témában szívesen segítek, pláne ha tudok.
Ez ügyben is kérdeztél privátban annó. Beszéltünk is róla, nézd meg újra a levelezésünket.Idézek _magamtól_ 1-2 részt:
"De, miért akarod azt csinálni, mint SymbianOS? Neki is megmondtam világosan, h az nem az év biznisze, nézzen még szét. Az Istenért nem lehetett lebeszélni róla. Csak, azt nem értem akkor miért van szükség tanácsra?"
"Szerintem ez nem jó vétel, de még 160-ért sem. Az ilyet én meg sem nézem."
Már leírtam, h nem vagyok jós, látó, de röntgen szemem sincs, szimplán csomó olyan jel volt már fotóról is, amiből némi konklúziót le tudtam szűrni.
S, ezek után itt fő a fejed és facebook-on is megy az argentin szappanopera stílus, h mekkora szar ez a robogó. Akkor miért kell kérdezni egy nálad biztosan tapasztaltabbtól, ha úgysem veszed figyelembe?
Mellveregetés nélkül; ezt is megmondtam.
-
kcsa
veterán
válasz
Criton #31581 üzenetére
Ez egyébként tény. De a fő problémám az, hogy ha történik valami (nem kell nagy dologra számítani, elég ha hátulról elüt a helyi busz
) és a vizsgálat során kiderül hogy nem minden szabályos, akkor csúnya ügy tud ilyenből kerekedni...
szerk.: pont ezért csináltam meg anno motoros jogsit. Jártam rendszám nélküli 125-össel (Leoval), de féltem ha 1) történik valami elővesznek, 2) elég ha igazoltatnak, felénk sűrűn elő is fordul. Azóta szabályosan járok
-
fesii
aktív tag
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Criton #30089 üzenetére
Őszinte leszek. Ha én is felülök a motorra, nem mondanám, hogy teljesen szabályosan közlekedek. Inkább a gyors A-ból B-be való eljutás a célom.
Jó, nyilván nem megyek át a piroson, nem megyek át zebrán a gyalogosok között, de pl a sebességre egyáltalán nem figyelek. indexet sem mindig használok pl előzéshez, nomeg a záróvonal sem akadály. Persze azért a veszélyeztetés határain kívül.
Nem büszkélkedni akartam ezzel, inkább csak utalni arra, hogy motorral szerintem akaratlanul is máshogy közlekedik az ember mint kocsival."oda még simán beférek"
"mindegy a záróvonal mert pillanatok alatt megelőzöm"
és társai. Szerintem azért innen a fórumról is közlekednek így sokan. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Criton #30089 üzenetére
Jobbra kanyarodot balrol lehet elozni, szoval ugyis nekem van igazam, az hogy utana en is jobbra fordultam volna az mas teszta
Majd ha egyszer rendorsegi vagy biztositasi ugy lesz belole akkor jobban foglalkozom a dologgal, addig is legyen tanulsag nektek is, hogy az ilyenekkel ti is vigyazzatok.
-
Drakoo
tag
válasz
Criton #29883 üzenetére
Hát napi 30 km-t megyek kocsival és "gondolkoztam " egy robogóba csak most megláttam ezt és érted na XD Szerelem első látásra XD De Nem feltétlen akarom én ezt csak megkérdeztem a véleményeket
ˇˇ Csak tudod ha mondjuk ott van hogy 100-asért veszek egy robit akkor meg ha már lúd XD
-
Drakoo
tag
válasz
Criton #29880 üzenetére
Criton: Nem tudom hogy mire gondolsz!
SymbianOS: XDXDXD
De könyörögve kérlek benneteket ha legalább írtok valamit fejtsétek már ki mert mint mondtam nem értek hozzá ... .Még egy kérdés ha van olyan motor aminek nincs papírja vagy külföldről van behozva azzal mit lehet kezdeni? Vagy Hogy megy annak a menete? Pénzbe stb ?
-
válasz
Criton #29840 üzenetére
Nekem ilyen szempontból szerencsém van, mert reggel 7-től este 7-ig vagyok (a valóságban ez 6:30-19:25)
. Csak ugye még a buszra 30/30 percet kell számolni, így 5-kor kelek nagy átlagban, 8-re érek lakásra
.
Ez kegyetlen, de bejövős (vizes blokkal meg ahhh... imádnám)
.
-
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Criton #29594 üzenetére
Köszönöm urak!
DigitXT!
Külön köszönet a részletes instrukciókért!
A beletaposást természetesen nem állandó gyakorlatként értettem, hanem arra ha helyzet van.
A linket is köszi, tavasszal még nem voltam itt így nem tudtam hogy már volt téma.
Amúgy kb. mit kóstál egy ilyen vezetéstechnikai tréning (motorra)? -
DigitXT
félisten
válasz
Criton #27943 üzenetére
Miért, milyen vagány lenne már azt olvasni, hogy a szivarommal
kipöcköltem a kipuból a fojtást, a sarkantyúmmal leköszörültem
a variótárcsámat, öblítettem egyet motorolajjal (sercintősen félre
köptem persze), majd 6 lovat befogtam a gép elé s nulla fogyival
felszáguldottam a hegyre? (A deklit a hatlövetűmmel lyuggattam
ki, a rugókat meg magam edzettem keményre a tábortűz fölött.)Száz okom lenne rá, hogy ne
nyavalyogjak folyton, de most egy
sem jut eszembe. Tessék élvezni hozzá egy kis zenét is. -
DigitXT
félisten
válasz
Criton #27932 üzenetére
Minél inkább megnehezíted a lopást, annál kevésbé fog az menni. Ez tény.
Szóval ez az ugyanúgy fogják lopni nem más, mint melléduma.
Azt is a
betörők és a tolvajok szeretik hangoztatni, hogy amit nagyon (!) el akarnak
lopni, úgyis ellopják, ahova nagyon be akarnak menni, úgyis bemennek.
Habár így van, a kérdés, hogy mennyire akarják az adott javadat: mekkora
az értéke/mekkora kockázatot vállalnak érte. Azért szeretik ezt terjeszteni,
hogy minél többen lesz*rják az alapvető biztonságot is, illetve a komolyabb
védelmek használatát pláne. Annál könnyebb a dolga a betörőnek/tolvajnak.Ha senki nem mászkálhatna rendszám nélkül, akkor csak (!!!) alkatrésznek
tudnának egy robogót ellopni, tehát az kapásból megszűnne, hogy másnap
már el is adta a lopott holmit egy kamu adásvételivel... Ha erre azt mondod,
hogy ugyanúgy mennének tovább a dolgok, szerintem nem gondoltad végig.Ez ugyanolyan, mint a lezárás / védelem. Ha úgyis feldobják a teherautóra,
nem mindegy, hogy rajta van-e a kormányzár? Meg a tárcsafékzár? Vagy a
lánc? Aztán mégis mindenki rázárja - amit tud -, mert talán nem mindegyik
lopásnál használnak teherautót, markos legényeket, erővágót, stb. A gizda
barnabőrűt meg lehet, hogy megállítja a lakatod: inkább a szomszédét viszi,
aki azt hallotta, hogy úgysem számít a tolvajok ellen, ezért nem zárta.Te nem szoktad bezárni az autódat otthon? (Vagy esetleg CASCO-d van?)
Pont az "alkatrésznek" lopás ellen is van ötletes védelem, az UV gravír. -
runner 125
nagyúr
válasz
Criton #27891 üzenetére
Olvasod a topikot?
Pont az utóbbi időben hangzott el egymás után többször is, h a németeknél két smkp kategória van. Van egy moped kategória, na erre van a 25 körüli korlátozás. - Pont ezek miatt járnak olyan sűrűn mobil padokkal, mivel erre 14 éves kortól lehet jogsit szerezni, s a pénzes tinik előszeretettel tuningolják.
A sima smkp. jogsi meg talán 16, vagy valahogy így, de a lényeg, h két kategória van, és a normál smkp.-ra kint is 40 a megengedett sebesség.SymbianOS
A fényhasáb közepének a motor első kerekétől mérve 534,38 cm-re kell esnie. Tűréshatár nincs. Ha, már 1 századot eltér elzárnak 1 hétre, vagy közmunkában lenyomhatod a Deákon csikket szedve.
Andrew
A Monster női motor. De vicc nélkül. Ennél kisebb nagymotor jelenleg nincs a piacon.
Uzmany
Többször volt már téma a kintről betalicskázás.
Összességében mindig arra lyukadunk ki, h nem éri meg. Egy részből random elkocsikázni több ezer km-t a bizonytalanért iszonyú kockázatos. Más részből a tőlünk nyugatra hajtott motorokban sok a km, és nagy átlagban le vannak lakva. Harmadrészből egy fillérrel nem jössz ki olcsóbbra.
Akiknek megéri ezt csinálni, azok a bejáratott helyekkel rendelkező nepperek, de ők is a szart hozzák be, mert ott sem hülyén laknak. -
Bati0501
őstag
válasz
Criton #27893 üzenetére
Már egyszer olvastam,de "jó" volt megint...
Igazi magyar.Mondjuk runner-nek van abba igaza,h semmi se elég...én nem tudom,nem vezettem még-50-es- robogót forgalomban,de az is igaz,h itt az megy,h fizessék és fizessél meg megint...
Az sztem is szar lenne,ha rendszán kellene az 50-sekre,de az sztem nem rossz,h 14 évesek nem vezethetnek a forgalomban...
Tudom,én is gyerek vagyok-17-,de épp e miatt tudom,h milyen kölykök is vannak...80-nal futkározzanak a városban...+ a fizikai erejük sincs meg ahhoz,h egy 70-90 kilós robogót megtartsanak,szvsz.Az,h az A korlátlant felemelik 24-re,az már nem biztos,h jó,de biztos nem véletlenül:hány fiatal srácot látni pólóban és bukóban repeszteni a városban 600 és 1000 mocikkal...de ezek az emberek nem hinném,h 24 éves korukra megváltoznának.../aki ekkora motort vesz,az nem hiába adja ki érte a sok pénzt...szóval bonyolult,de azért még se kellene ennyire/
-
Bati0501
őstag
válasz
Criton #27891 üzenetére
Én is így tudtam,
de máshol fújták a saját dumájukat,nem hittek nekem,+ az a internetes cuccon is azt írta,h 40...köszi.
Ja, a németeknél az a mofa vagy milyen kategória: [link]-a cikk vége felé
/elég vicc,h 25-el mehetnek,bicajjal lehagyomerre már egyszer volt is példa idén nyáron,de az persze itthon történt
Akkor tényleg 40...
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #27761 üzenetére
Honnan kéne tudnom, hogy miről vitatkoztatok Ócsán?
Ha csak arról nem, hogy ki köszörülte a variótárcsádat?Nem kötöttem beléd.
Te írod, hogy félreértés van itt. És
a közelmúltban tapasztaltam, hogy a "rögeszméd", hogy
én értem félre a dolgokat, tehát kvázi te kötöttél belém.
Én direkt odaírtam a smiley-t is, szóval kár volt reagálnod:
nem véletlen használom a fejecskéket - hangsúlyozás, pl.Amúgy nem: nem félreértés van, hanem sz*rkavarás.
Szerk:
p.üt nem olvastam még
De akkor minek reagálsz itt a fórumban "izomból"?Két katt
a PÜ-ket megnézni, és ott válaszolni nekem - ha szeretnél.
Ne azt írd, hogy kiszálltál: észreveszem abból, ha nem írsz...---
Részemről maradok a motorozásnál... Ha majd bent lesz a
Malossi varió, akkor beszámolok róla, hogy kipörög-e 9K-ig
a gép. (Mondjuk azt korábban csak végseb. környékén érte
el, de elvileg a maximális ereje gyárilag is 8800-nál van...
Hát ha még ezt egy picit felfelé tolta a LeoVince 4Road?)
A mai napig nem tudom, hogy a gyári 6,5K nyomatékmax,
vagy ez a 9K körüli teljesítménymax. lenne nekem a a jó?!
Ez "szakmai" kérdés, amire szívesen olvasnék válaszokat!
Legrosszabb esetben persze a gyakorlat eldönti majd.- Ki evett az olajamból???
- Ki ivott a benzinemből??
- Ki aludt a tompítottam?!
- Ki köszörülte a tárcsát? -
válasz
Criton #27732 üzenetére
A fő gond itt egy szomszéddal van, az egész családdal. Pestről jöttek ki és az ottani dolgokat megszokva azt hiszik itt is az megy pedig nem. Tesóm mondta is neki, húzzatok vissza oda ahonnan jöttetek. A pali fújtatott és kiverte a víz. Úgy gondolom azok akik minden nap 4-5 kor redőny le villany fel és várfalat építenek a házuk köré ott baj van. Meg a beton ami elrohad télen a hótól, vannak bajok. A legjobban a lesekedés teszik az ablakból. Párom családja itt volt, párom tesója vissza is integetett nekik. Az előző generáció alkesz volt, mászott a nő a kertben ezek meg egyszerűen retardáltak. Mindezt úgy mondom, hogy szépen köszönök és egy szót nem szólok!
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #27656 üzenetére
Ha ennyire triviális mindenkinek, hogy rossz alkatrészt
szereltek be, miért nem reklamálsz a szerviznél...?
Szerk: függetlenül ettől, eleve nem volt 100%-os a gép.Vésőkalapáccsal szedték le neki a kuplungról azt a nagy anyát.
És ez konkrétan végignézted, vagy a "nyomokból" látod?
Légkulcs nem volt kéznél a jóembereknél? Mindenesetre
eléggé "rémtörténet", szóval értem én, hogy nem ajánlott.
Egyébként ezt már Smani is megírta, onnan másoltad.#27658: akkor benyelted, mint tanulópénzt. Értem. Sz*r ügy,
hogy tele van az ország ilyen "lelkiismeretes" szervizekkel...
Bár az külön vicces, hogy ezt a fórumos "robogós találkozót"
pont egy szerelőhöz beszéltétek meg, de hát ez van...Mondjuk valahol így megy ez: aki jó munkát végez, annak jó
hírét keltik, tehát jó esetben idővel még több ügyfele lesz. -
korpicschess
veterán
válasz
Criton #27616 üzenetére
Hát... Ahol az F15-öt vettem ott eléggé leszólták az Aeroxot. Úgy, hogy ők versenyeztek is robogóval, talán F12-vel, igaz abban ugye már semmi sem gyári.
Ami viszont tény, hogy az Aerox elég picike, hogy fér el rajta a lábatok? Nekem tuti kicsi lenne, legalábbis nem a legkényelmesebb, és csak olyan 186 vagyok.Más:
Olajban milyet ajánlotok (illetve honnan)? Ahonnan korábban vettem, már bezártak (ahol az F15-öt is, jó nagy szopás volt mondjuk), most meg ahol az akkumat vettem ott ajánlottak Repsol full szintetikus olajat, 2950-ért a régebbit ami kifutó illetve 3200-ért vagy 3100-ért a másikat, már nem emlékszem.
Azt is hozzátette a csávó, hogy rakjak a tankba mindig egy kicsit, hogyha az olaj résznél valami gond lenne, akkor ne basszak rá. Szerintetek?
Mondogatott még nekem valami oktánszám növelőt, hogy jobban megy tőle, meg tisztítja a motort, de ilyenben nem igazán hiszek...SymbianOS:
Nekem 2, nem is a legdrágább gumik se nagyon állnának meg 40k alatt. -
g@bo
nagyúr
válasz
Criton #27625 üzenetére
én is ezt láttam, vaskalapács és csavarhúzó, úgy ütötte az új gépet.
nem bírtam a döbbenettől megszólalni, a büdös bunkó nem ismeri a gumikalapácsot v a célszerszámokat.
csak otthon nézegettem, hogy a "szakszerviz" miként verte össze az új alu. cuccokat. (a variotárcsa is kalapáccsal jött le, mellé/ütötte a tengelyt is.) -
DigitXT
félisten
válasz
Criton #27616 üzenetére
"hulladékot" csináltak belőle
Biztos vagy benne, hogy a szervizben köszörülgettek neked?
Eleve a probléma (állításod szerint) már a vásárláskor előjött,
sőt, mindenféle "kínai tuning alkatrészekkel" volt tele a gép...
(Gondolom nem a javítás közben pakolták vele tele, nemde?)Szvsz ezekről minimum tudnia kellett volna az előző tulajnak.
(Kivéve persze, ha sosem vitte normális szervizbe a motorját,
és sosem szedte szét, hogy mégis mi van belehegesztve.)
Persze ez attól is függ, hogy mennyi ideig volt nála, és milyen
állapotban volt eközben... Ha ment rendesen, végülis nem volt
oka, hogy szétszedje... De azért karbantartani kell a dolgokat,
mert ha nem tudja, hogy mi-merre-hány méter, akkor könnyen
úgy járhat, mint én, hogy egyszer csak elszakad a szíj - hopp.
A szervizben b*sztak kicserélni, elvégre kívülről nem látszott...Azért pár év után elég sok minden cserés lehet: akkor legalább
már képben van az ember, hogy milyen alkatrészeket* használ.
Szerk: vásárlásnál sem véletlen szokták javasolni, hogy az alap
dolgokat érdemes azonnal újra cserélni.Függetlenül az eladó
állításától, mert nem lehetsz benne biztos. Tapasztalat... Aztán
ha törik meg szakad, nagyobb gáz, mint "tiszta lappal" kezdeni.*: jó esetben gyári... Vagy ha "tuning", akkor azért nem árt, ha
értelmesen összeválogatott, meg mondjuk "némileg behangolt". -
g@bo
nagyúr
válasz
Criton #27616 üzenetére
60k ért nem jó helyre vitted.... akkor ez olyan jó mint a vecsési old riders, ahol vaskalapáccsal és csavarhúzóval verte le a váltódeklit. aztán egy csavart én találtam meg a földön amit nem tekert be, mellesleg a fojtást nem tudta kivenni, mert a balek nem vágott az elektronikában elég mélyen.
sajnos, vannak mekk elekek rengetegen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest