Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Három napja valahogy így nézhettem ki amikor a nagy eső után választanom kellett, hogy vagy a szembejövő teherautó fog telibe fröcskölni, vagy inkább belegázolok a járda szélén lévő 15 centi mély rohadt nagy pocsolyába. Végül az utóbbi lett. Meglepő, hogy ilyen mély víznél már nem csak oldalra, hanem felfele is tolja a vizet a motor... intéztem egy szélvédőmosást a seggembe nyomuló autósnak.

A ContiTwist pedig kitartott.
-
30z.Samu
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mint pl ez?

-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Mégsem hatot...
Meg ahhoz képest ez jobban is megy szerintem. Csak kérdés, hogy ennyit megér-e ez a gép. -
30z.Samu
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na az derék! Szerintetek ez megéri az árát?
-
Tothgera30
veterán

-
30z.Samu
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért pörgetem is rendesen időnként, hogy haladjak, de nem cső gázzal közlekedek vele. Mindegy, a szezon lemegy, aztán majd az uborka szezonban kitalálom mi legyen a sorsa, mindenképp megy szerelőhöz, át kell nézetni. Ha tovább is adom, előtte azért valamilyen szinten rendbe lesz téve. Csak az a baj, hogy alkatrészt már vadászni kell hozzá.
-
30z.Samu
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
A "hályogkovácskodásnak" ehhez semmi köze, mert a kezdetektől ennyit eszik.
Azt is tudtam, hogy a tank kicsi (3,2L), csak eddig sose számoltam utána, hogy akkor most mennyi az annyi. Ha annyit enne, mint amennyit az eladó mondott (1,5-2 liter), akkor majd egy hétig el tudnék szaladgálni egy tankolással. És igazából ez tűnt fel, hogy kétszer megjártam a melót meg hazajöttem (kb 50km) és már hisztizik, hogy nincs benzin. De abban igazad van, hogy ha legalább menne is úgy...
Lehet, hogy titokban ez is 400-as és a blokkon ülök, csak nem vettem még észre és qrvára le van fojtva.
De én nem fogok "mélyebben" hozzányúlni, majd a szerelő átnézi, ha oda kerül. a sor. -
hermanyi
addikt
Az NRG DD-m is 5 lityit eszik . Fúl város ,sok sok lámpa, erős jobb kéz. Menni már nem megy pedig egy éve még szaggatott mint atom ,most meg hol megy mint barom hol meg eltűnik belőle az erő.
De ezt a gondomat huszi.gyb orvosolja remélem hamarosan . -
nyogo83
Topikgazda
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem az "átmeneti" 50-es Runnerem ugrik simán 75-80ra(gps szerint), 4,3-4,5 körüli fogyival.(Gianelli kipuff+Malossi vario). Nem bánom hogy ennyit eszik, mert legalább megy is.
De max az idei szezont marad még meg, mert városba 50-eshez képset marhajó, csak csomitartó gyakorlatilag semmi
Majd tavasszal valami 125-ös jön a helyébe. -
DigitXT
félisten
válasz
30z.Samu
üzenetére
Na, látjátok: az meredek, hogy sokat eszik, és nem is megy.

Még ha valami tuning 50-es lenne, ami azért meg meg indul ennyiből!
Vagy 400-as.
El tudom fogadni, hogy nem eszik, és nem megy. De
a nem megy és eszik, az valahogy kiveri a biztosítékot még nálam is.El tudom fogadni a megy és eszik felállást is! Kompromisszumokkal:
amikor beverte a 8,6-ot százon a városban, akkor vakartam a fejem...
A szerelő meg röhögött, mert tocsogott a karbi a benyában... Valami
"állat" annak idején nem nézte a levegő csavart, CSAK az alapjáratit.
Bár én is az állat kategóriába tartoztam ~2 hónapig: manuál nem írta,
és értettem én hozzá? Nem kellett volna ránéznem hozzáértés nélkül.
[DEGEC]Van az úgy, amikor a "hályogkovácskodás" többet árt, mint használ...
Nem akarok célozni arra, hogy valaki nemrég tekergette a karbiját, és
most lehet, hogy 6 lityót eszik neki a motorja, de legalább fullad is!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[/DEGEC] -
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
26 éves, 2T, hibás beállítással simán ehet ennyit. Nekem a Simsonom evett 5-6 körül. 41 évesen. De nem foglalkoztam vele, tankoltam, aztán terveztem a nagy generált. Jelenleg is várja...
Addig meg jön a nóta: Hogy ha nékem sok pénzem lesz befektetem a Simsonba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha elkészül megyek vele, egyenest' a Balatonra.
Amerre én járok száll majd a kék füst,
Engem ez nem érint amíg el nem ütsz.
Én a benzint nem sajnálom
6 literrel majd eljárok.
-
30z.Samu
titán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Vagy csak elviszed a motort, kipucolod rendesen és lehet hogy lecsökken fél literre a fogyasztása. Sőt, csak levegő kell neki...
Amúgy viccen kívül, ha jól számoltam, akkor qrva sokat eszik, valami oka csak van, azon kívül hogy 26 éves. 
Szerk.: Ehhez azóta nem lett komolyabban hozzányúlva, amióta nálam van. De mivel én csak nyáron kezdtem el napi szinten használni, szinte tuti, hogy az előző gazdájánál is ennyit zabált. Lehet, hogy többek között ezért adta el...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ilyen fogyasztással nem csodálom, hogy felvennéd.
Motor ára+ húgod+ 2 tevéért megszerzem neked
Szerk: Ilyen fogyasztással komolyan elgondolkodnék egy alapos generálon/motorcserén. A generál sem biztos, hogy hoz annyit.
Légszűrő tiszta? Gyerta oké? Karburátoron mikor állítottak utoljára?Azért ha számolgatsz egy 4T 50 ára kb 10 000km-en visszajönne... Csak a benzin különbségből.

4T 125 meg 30 000km-en. És az legalább megy. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem a Tact városban stabilan 3,8 körül evett... 5L-es tankkal 100-120km-enként tankoltam, és nem akartam kiszámolni. Mindig 4L körül ment bele, mikor hogy jött ki...
Amikor "túráztam" Győr-Budapest közt talpon hoztam el, 40-50km/h-val végig, akkor 2,7. Ez volt a rekordom.
A Maja már 4T, 180ccm, végsebessége majdnem duplája, gyorsulásban messze ott hagyja. Szóval... 3,8-4,2 közt fogyaszt általában. Jó, van hogy 5
De ha nem lopja ki az ég a gumiból a nyomást... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Túrás rekord 3,4L. 100-110 közt, néha nyélgázon előzve, mert innen már nem indul meg a gép, az előzés körülményes. (Ezért nem igazán alkalmas túrázni, de kompromisszumokkal azért nem kell megijedni ha a település végét jelzi a tábla.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mondtam, hogy másra kell...
Azon is humorizáltunk/tam már, hogy neked
mennyire kell gépjármű a munkába járáshoz... Hehehe. Ugyanazokat a totál
felesleges köröket futjuk, akárhányszor beírok egy "csúnyább" fogyi adatot?Én tudomásul vettem, hogy ez a motor kategóriájában megy, mint a disznó,
így nem egy takarékos fajta. Főleg, ha 0-100 tesztelek piros lámpák között!
Tudom, átlagembernek ez tök értelmetlen. Én meg tesztelek, és méregetek:
tudja-e még a 9 s-et? Hozott-e vmit a 4Road? Vagy csak "segg-dynoban"?Meg picit cihopata módra megyek. Én ezt élvezem. (Amíg bele nem halok.)
Egy szürke, unalmas, max. "váltórugdosással feldobott" KÖZLEKEDÉSBEN
nem sok élvezetet találnék. A Maját is kinőttem pedig az 180-as: mentünk
ki Szentendrére (teszteltünk), nyélen vitte a 110-et alattam, mint tavaly: jó.
Huszi meg odahúzott a Madisonnak, s egy brutális hangrobbanás mellett
otthagyott, mint a sz*rt.
Na ezért tankolok én ebbe a gépbe ~1,5x annyit.Nekem megéri...
Lehet rajta röhögni, de ez van.
Inkább csak azért jó a
fogyasztás folyamatos monitorozása, mert mutatja a bajt: karbi/légszűrő,
lapos gumi, nagy légellenállás, ideges jobb csukló, rossz benzin, akármi...Többiektől bocs az offért! A 4 liter fölött zabáló 50-eseknek lehet érdekes.
Szerk: a félreértések elkerülése érdekében NEM panaszként írtam be.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Na nem is motoroznék vele szívesen Pesten, az tuti.
Itthon meg a lámpáknál beállok a 3-4 db autó mögé, eszembe sincs előre "furakodni". Szerencsére a vidéki lét egyik előnye, hogy a dugó az ismeretlen....Ja, itthon az autót is alig használom, max. a heti nagybevásárlásra, a kisebb dolgokat egyszerűbb biciklivel intézni (ótvar kisváros, de a terület 3/4-e el van látva kitűnő, az úttesttől elválasztott bicikliúttal. A kocsival is szinte csak az országutakat járom, ezért a jó fogyasztás.
1000-es Yaris: országút, 95-105 km/h közötti tempó: 5,5-5,6 liter. Város kb. 7,0 liter, A fogyi 110 fölött ugrik meg, méghozzá drasztikusan: autópálya-tempóban a 8 is lemegy a torkán, de ott már annyira hangos belül, hogy nem csak takarékosság miatt nem járok annyival.
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Igen fasza dolog ám az oldaltáska az autók között.

Másra kell nekünk a motor, nincs ezzel semmi gond...
Tudod, hogy értem én a viccet, csak néha nem szeretem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ha már átlagfogyasztás, nekem 5,75. (Főleg város!)
Országúton stabilan 5 alatt tud, elég dinamikusan... 130 és
fölötte kezdi bekérni az 5 liyót. Jó az autó is. De másra van.
Autóval nem lehet motorozni. Motorral meg autózni. (Hogy
mindkettő elvisz A-ból B-be, nem teszi őket helyettesítővé.) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nono: 3 literes villatáska elöl, 2 db 10 literes oldaltáska hátul, fixre szerelve...

Egyébként ne nézd le, 75-80-ig rendesen szedi a lábát a kisöreg, igaz, meg kell dolgozni vele (váltó/kuplung/digitális gázmarkolat). Utána meg a szélirány és az út lejtése dönti el, hogy mennyi is az annyi...

-
DigitXT
félisten
Az van, hogy motorozni szeretek. Szóval még kevés is az a 15 perc!
Igen, a legnagyobb dugóban is csak pár percet veszítek. (Ott ahol a
sok autós órákat ül. Talán a topikban is volt, aki emiatt vett motort.)
Annyi, hogy kisebb motor, kisebb fogyasztás... De bogyó gépével én
tuti nem járnék melóba. Se dinamizmus/agilitás, se csomagtartó.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az autójával végképp nem, mert se ingyen parkolás, se 15 perces út.
Szóval qrvára nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt: ugorgyunk!
ON: a 4Road több méretben készül. A konzol és a könyök az mindig
típusspecifikus, de a dobból azért kevesebb fajta van. Maján kisebb.
Meg lehet csípni csak a dobot jó árban: típusspecifikus rész ritkább.
(De van, aki olyat is fogott már ki olcsón, azaz 30K körül, vagy alatt.)
Tőlem is elvitték volna anno 45-ért, de Burgmanra nem megy fel, lol. -
üszök
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem bírnék minden nap dolgozni járni.
Mikor úgy jártam alig vártam,hogy vége legyen,és megint járhassak 12-be. 
Más.
Amit vettél két 4road-ot azokban van méretbeli különbség,vagy csak más a könyök meg a felfogatás?
Kéne valami hangos kipu nekem is,de nem szánok rá sok pénzt.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
2,3 nekem akkor, ha nem indítom be.
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Hidegen tovább szipuztam....

-
szentkuti11
addikt
Szerintem az enyémet is lecsapoltátok, mert most 2,3-at mértem fogyasztásra. Bár betudom annak, hogy hidegben tovább szivatózik.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Húgodról is jöhet a specifikáció... A tevéket is beszámítjuk jó áron.

Látszik már, hogy péntek van, egyre butábbak vagyunk
szerk.: Egyébként rokonomnak ajánlottak egy Jet-skit a lányáért Thaiföldön. Erre ő visszakérdezett: És ha a feleségemet is adom, mind a kettőt vihetem?

Nem lett üzlet belőle.

-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
Szólj, ha kell a segítség. Jövő héten összefuthatunk, megnézem a motort, és megbeszéljük, ha érdekel... 
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Így van, ott is hagyom neked emlékbe.
A legendás Ran... 
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Helikopterrel megyek, leszállok a tetőn.

-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Nem is olyan rossz, bezárom a boltot és megyek a vadállatért.

-
DigitXT
félisten
válasz
szentkuti11
üzenetére
Majd felvehetnéd a 4Road-ot is.
A One X nem vesz fel mélyet.Tompító nélkül is, de ott meg valószínűleg kiütné a mikrofont.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
szentkuti11
üzenetére
Vadállat.
(Jók a mélyek: mivel vetted fel?) -
szentkuti11
addikt
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Így van!

-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
-
MájkülSamu, mondtam, hogy Bonnie-val ne kezdjél ki, Devon qrogatja a kamionban.
-
DigitXT
félisten
válasz
szentkuti11
üzenetére
Á, így csak tőlem lehet motort venni.

-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
De ha most megveszem, akkor huszi többet fog kérni, ha erre kérem a szárnyakat, ami 100 fölött kinyílnak.
Francokat, ez már 4T, jöhet a továbbfejlesztett Super Pursuit Mode. 
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
10 havi részletben, 0% THM-mel vedd úgy, hogy holnap már az én garázsomban fog pihenni.

-
DigitXT
félisten
Ilyen konnektor kell huszi.gyb szervizébe, és akkor teljesen mobil lehet.

Ha villany van, minden van: akkutöltő, elektromos ütvecsavarozó, fúró, flex!
Ami csak kell. És mindezt az út szélén bármikor előkapva. Állati...
De van még jobb ötletem. Elektromos motor! Végtelen hatótávolsággal!!!
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Csak azért mondod, hogy elvigyem a Suzukid, mi?
-
kcsa
veterán
-
30z.Samu
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Gondolkodtam az Address-en is.
Csak mire esetleg eljutok odáig, Te eladod a tiéd, pedig az tetszik.
Akkor a Katana-t hagyom inkább, mert az kétütemű injektoros, bár lehet, hogy van belőle 4T verzió is, csak én nem találkoztam még vele... Bár többen mondtátok, hogy a 4T 50-es robogó gyengébb, mint a 2T...szóval még nem tudom mi lesz. Mert ha esetleg a 4T-snek a vége mondjuk 50, akkor ezzel az erővel maradhat a Ran is. Jó, nem azt mondom, hogy cső gázzal közlekednék végig vele, de azért egy 50-es utazót tudjon. -
kcsa
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
4T esetében semmi félnivaló nincs az injektoron. 2T esetében meg nagy ívben kerülendő.
-
szentkuti11
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Vegyél egy jó Addresst
Viccet félretéve, Suzuki esetében nem kell félni az injektorostól, ezt sok helyről hallottam és nálam is beigazolódni látszik. Az Aerox nem rossz gép, de szerintem a robogók iPhone-ja, elképesztően túl van hype-olva, emiatt ár/érték arányról nem igazán beszélhetünk. A helyedben még elgondolkodnék valami Piaggio-n is, mert azok nagyon jó blokkok, alkatrészből is van sz*rásig, de megkímélt gép esetén nagyon ritkán van rá szükség.
-
30z.Samu
titán
Jó reggelt! Tegnap picit gondolkodtam, aztán egy pillanat erejéig arra jutottam, hogy egy picit még maradok az 50-es kategóriában, viszont nem biztos, hogy ez a motor megmarad. Szeretem, meg minden, de alkatrészt már nemigen találni hozzá. Szóval mindenképp egy olyan motor kellene, amihez van még alkatrész. Suzukira gondoltam ismételten, de a Katana-t találtam, ami a legfiatalabb 50-es robogó náluk, ami azt hiszem injektoros. Amivel nem lenne nagy baj addig, amíg nem kell hozzányúlni...
Aztán nézegettem Yamahákat, Apriliákat, lenne elképzelés, hogy melyik lenne az utód. Az Aerox-szal továbbra is szemezgetek, tetszik az a motor, de az SR50 sem közömbös számomra, utóbbi azt hiszem szintén injektoros sajnos. De ezt még átgondolom, nem kerget a tatár, a szezon hátra lévő részében mindenképp marad a Ran. -
üszök
őstag
válasz
Mr.Peter
üzenetére
Már kész volt mikor fényképeztem is.
Egész jó hangja van. Viszont hétfőig nem megyek a motor közelébe,ha hétfő délután írsz,vagy inkább kedd délelőtt akkor van esély,hogy nem felejtem el és videózok.Más.
Kicseréltem a teleszkóp olajat,valamivel jobb lett,de most meg érzem,hogy lóg a kormány csapágy.
Pedig néztem mielőtt össze raktam. Tavasszal kicserélem. Levettem a deklit is a blokkról mért kíváncsi voltam a szíjra,meg a görgőkre. 20,8 mm a szíj vastagsága,jó lenne megtudni mennyi a kopás határ. A variátor csúszkám valami eszméletlen el van kopva.
Túl nagy lett a kép mobillal nem engedi feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Crimson Desert
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg ahhoz képest ez jobban is megy szerintem. Csak kérdés, hogy ennyit megér-e ez a gép.

Az már valami...

Lehet rajta röhögni, de ez van.
Inkább csak azért jó a

nyogo83
sityupityu