- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Csontikka #12640 üzenetére
hogyaza...
tápcsere megvolt az sem segített, de úgy néz ki megvan a hiba.
A routernek semmi baja, amikor PC-t kötök rá a modemre direkt, akkor UPC barátunk más IP címet ad,
ha visszadugom a routert-annak a MAC-jének viszont mindig visszaadja a régi IP címet.Hiába a renew.. Router, PC mindig ugyanazt a "hozzárendelt" ip címet kapja...
Ha a régi IP címről netezek, lassú a net, ha erről a másikról akkor jön 50-el.
PC MAC-jét klónoztam a router wan portjára, így már a router is az "új" IP-t kapja.
Visszaállt a rend és újra minden gyors routeren keresztül is.
Ez mi a fene lehet ???
UPC korlátozta azt az IP-t? Vagy másik tartományban van másfele megy a jel és ott gyengélkedne valami?
Értelmetlen ez így, de reprodukálható!
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12639 üzenetére
Jó ötlet, köszi.
szét is kaptam a kütyüt, a kondik mintha gyári újak lennének, meg is lepett, sokkal rosszabbra számítottam.
Holnap szerválok egy másik tápot és meglesem azzal.köszi a tippet.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
matyi19 #12637 üzenetére
Sziasztok,
adott egy wrt54gl Tomato Firmware RAF1.28.121006
A jelenség: a net pár hete borzalmasan lelassult.
Net: UPC: 50 Mb
előzmény: fél éve ez a konfig tökéletesen üzemel, nem mondom hogy kihajtotta az 50-et, de 30-40-et simán hozott bármikor, és észre se vettem, hogy 2-3 MB/s-el töltött a nas mellettem...
Tegnap elkezdtem vizslatni az itthoni netemet mi okozhatja az itt leírt lassulást.
(google dns szervereinek beállítása nem hozott javulást)
Gép közvetlenül a modemre kötve... hasít minden.
Speedtest 50 / 5OK... lássuk:...
Routeren wireless OFF, 1 PC-n kívül minden eszköz lekötve.Speedtest 1-2 / 5
Router, modem reboot.
Speedtest 1-2 / 5
Router és modem közötti kábel cserélve.
Gép és router közötti kábel cserélve.
Router factory defaultba, nvram törölve, minden alapon hagyvaSpeedtest 1-2 / 5
Router FW újratelepítve:
Speedtest 1-2 / 5
Ventillátor ráállítva a routerre (nem mintha meleg lenne és húzva sincs)
Speedtest 1-2 / 5
Ugyanez a felállás, csak rádugva egy laptop kábellel a routerre:
Speedtest 1-2 / 5
Laptop modemre, router kihagyva:
Speedtest 50 / 5
most épp, szintén routerrel:
A CPU load-ja 0, nem terheli semmi.
Hálózaton másolásnál hozza a normál 100 Mb-et.
Ja, a router ettől eltekintve atom stabilan üzemel kb 7 éve. Nem indulgat újra, nem dobálja a wifit / netet.
Valakinek van még ötlete, vagy vegyek egy másik routert?
Köszi,
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
nyikszi #9604 üzenetére
Szia,
valami lábakat kellett összeérinteni és utána tftp-vel fel lehetett tolni a firmware-t, de már nagyon nem emlékszem pontosan (1x csináltam csak), de erről a linkről el lehet indulni.
( valami ilyesmi a lényeg:
Összekötöd a flash memória címző lábait, tehát más byte-okat küld ki mint amit a proci eredetileg kért. Emiatt nem lesz jó a checksum, és emiatt beindul a failsafe mode.
Ha meg már failsafe mode-ban vagy, elveheted a csavarhúzót, ezáltal rendbejön a címzés, és nyugodtan töltheted fel az új firmware-t. )sok sikert, és csak óvatosan!
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
h_143570 #8791 üzenetére
Tudomásom szerint a DHCP kiosztása MAC alapján működik. (ponthogy az IP cím kiosztása a dolog vége...)
A 192.18.1.1-es router WDS-en keresztül szemrebbenés nélkül kiosztja az IP-t a másik háztartásban levő kliens gépnek. (persze a saját tartományából és magát is jelöli meg átjárónak)
Egyébként ha rezerválom az MAC-ekhez az IP-t akkor sem jó, mert hiába irom be fixen a 192.168.1.100-on levő routerbe a második háztartás MAC-jeit, akkor is az első router oszt neki IP-t.
(ja és ha működne is, akkor is megjegyzem a fix ip hozzárendeléssel pedig értelmét vesztené számomra az egész, mert az a célom, hogy bármilyen konfigolás nélkül a megfelelő tartományból kapjam az ip-t és az átjáró beállítást)
De a segítő szándékot mindenesetre köszönöm!
Üdv,
Csontikkaja és még vmi...
(Wireless Ethernet Bridge módban meg lehetne megcsinálni, csak ugye akkor az egyik eszköz nem tudja kiszolgálni a Wireless klienseket!)
(ezért marad a WDS)
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
(1 hónap után felteszem még1x a kérdést hátha...)Adott két WRT54GL router, tomato firmware, 2 netszolgáltató, 2 háztartás gépei vannak összekötve.
1. router: 192.168.1.1
1. gép 192.168.1.51 átjáró (192.168.1.1)
2. gép 192.168.1.52 átjáró (192.168.1.1)
3. gép 192.168.1.53 átjáró (192.168.1.1)
stb.
2. router: 192.168.1.100
1. gép 192.168.1.101 átjáró (192.168.1.100)
2. gép 192.168.1.102 átjáró (192.168.1.100)
3. gép 192.168.1.103 átjáró (192.168.1.100)
stb.WDS-el van összekapcsolva a 2 router
Az 1. routeren a DHCP aktív, ezért a 2. háztartásban levő gépeknél manuálisan vannak megadva az átjáró adatok és az IP cím, mig az 1. háztartásban static DHCP osztja le.
A megoldandó feladat: 2 DHCP szerver üzemeljen egyszerre, egymástól függetlenül, így a 2. háztartást a 192.168.1.100 DHCP szervere szolgálja ki.
Az elméletet már kitatláltam, csak még a gyakorlati megvalósítással küzdök.
A 2 router között nem szabad átengedni a 67 és 68-as port forgalmait.
Ezt konfigolni egyik "normál beállításos" oldalon sem tudom, mivel ugye mind2 LAN hálózat.Viszont!
Találtam ilyet:
http://www.busybox.net/FAQ.html
ilyet:
http://iptables-tutorial.frozentux.net/other/iptables.html#lbBH
és ilyet:
http://wrt54.info/index.php/category/a-busybox-shell/Tehát... létezik a routerben belül valami jó kis konfig file (tudom, több is ), amit rátelnetelve linux alól lehet írogatni. Le is szedtem ezeket a file-okat, de nem tudom hova és mit kellene bele szerkeszteni.
Várom az ötleteket, amiket eőre is köszönök!
Üdv,
Csontikkaui:
Már az is sokat segítene ha valaki azt meg tudná mondani, hogy egy (normál valamilyen) linuxon hogyan kellene módosítani a routing table-t (és melyik filet ), ahhoz, hogy egy adott címről/címre érkező meghatározott portforgalmát eldobja!
Fontos, csak a 2 említett port forgalmát akarom blokkolni, mást nem! -
Csontikka
aktív tag
válasz
nebancsa #8555 üzenetére
Tomato RAF biztosan tud ilyet
http://victek.is-a-geek.com/tomato.html
IP-re és MAC-re is állíthatsz sávszélességet és prioritást.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Adott két WRT54GL router, tomato firmware, 2 netszolgáltató, 2 háztartás gépei vannak összekötve.
1. router: 192.168.1.1
1. gép 192.168.1.51 átjáró (192.168.1.1)
2. gép 192.168.1.52 átjáró (192.168.1.1)
3. gép 192.168.1.53 átjáró (192.168.1.1)
stb.
2. router: 192.168.1.100
1. gép 192.168.1.101 átjáró (192.168.1.100)
2. gép 192.168.1.102 átjáró (192.168.1.100)
3. gép 192.168.1.103 átjáró (192.168.1.100)
stb.WDS-el van összekapcsolva a 2 router
Az 1. routeren a DHCP aktív, ezért a 2. háztartásban levő gépeknél manuálisan vannak megadva az átjáró adatok és az IP cím, mig az 1. háztartásban static DHCP osztja le.
A megoldandó feladat: 2 DHCP szerver üzemeljen egyszerre, egymástól függetlenül, így a 2. háztartást a 192.168.1.100 DHCP szervere szolgálja ki.
Az elméletet már kitatláltam, csak még a gyakorlati megvalósítással küzdök.
A 2 router között nem szabad átengedni a 67 és 68-as port forgalmait.
Ezt konfigolni egyik "normál beállításos" oldalon sem tudom, mivel ugye mind2 LAN hálózat.Viszont!
Találtam ilyet:
http://www.busybox.net/FAQ.html
ilyet:
http://iptables-tutorial.frozentux.net/other/iptables.html#lbBH
és ilyet:
http://wrt54.info/index.php/category/a-busybox-shell/Tehát... létezik a routerben belül valami jó kis konfig file (tudom, több is
), amit rátelnetelve linux alól lehet írogatni. Le is szedtem ezeket a file-okat, de nem tudom hova és mit kellene bele szerkeszteni.
Várom az ötleteket, amiket eőre is köszönök!
Üdv,
Csontikkaui:
Már az is sokat segítene ha valaki azt meg tudná mondani, hogy egy (normál valamilyen) linuxon hogyan kellene módosítani a routing table-t (és melyik filet), ahhoz, hogy egy adott címről/címre érkező meghatározott portforgalmát eldobja!
Fontos, csak a 2 említett port forgalmát akarom blokkolni, mást nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged