Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csontikka

aktív tag

válasz Csontikka #12640 üzenetére

hogyaza...

tápcsere megvolt az sem segített, de úgy néz ki megvan a hiba.

A routernek semmi baja, amikor PC-t kötök rá a modemre direkt, akkor UPC barátunk más IP címet ad,
    ha visszadugom a routert-annak a MAC-jének viszont mindig visszaadja a régi IP címet.

Hiába a renew.. Router, PC mindig ugyanazt a "hozzárendelt" ip címet kapja...

Ha a régi IP címről netezek, lassú a net, ha erről a másikról akkor jön 50-el.

PC MAC-jét klónoztam a router wan portjára, így már a router is az "új" IP-t kapja.

Visszaállt a rend és újra minden gyors routeren keresztül is.

Ez mi a fene lehet ???

UPC korlátozta azt az IP-t? Vagy másik tartományban van másfele megy a jel és ott gyengélkedne valami?

Értelmetlen ez így, de reprodukálható!

• Csontikka

aktív tag

válasz Intruder2k5 #12639 üzenetére

Jó ötlet, köszi.
    szét is kaptam a kütyüt, a kondik mintha gyári újak lennének, meg is lepett, sokkal rosszabbra számítottam.
    Holnap szerválok egy másik tápot és meglesem azzal.

köszi a tippet.

• Csontikka

aktív tag

válasz matyi19 #12637 üzenetére

Sziasztok,

adott egy wrt54gl Tomato Firmware RAF1.28.121006

A jelenség: a net pár hete borzalmasan lelassult.

Net: UPC: 50 Mb

előzmény: fél éve ez a konfig tökéletesen üzemel, nem mondom hogy kihajtotta az 50-et, de 30-40-et simán hozott bármikor, és észre se vettem, hogy 2-3 MB/s-el töltött a nas mellettem...

Tegnap elkezdtem vizslatni az itthoni netemet mi okozhatja az itt leírt lassulást.

(google dns szervereinek beállítása nem hozott javulást)

Gép közvetlenül a modemre kötve... hasít minden.
    Speedtest 50 / 5

OK... lássuk:...
    Routeren wireless OFF, 1 PC-n kívül minden eszköz lekötve.

Speedtest 1-2 / 5

Router, modem reboot.

Speedtest 1-2 / 5

Router és modem közötti kábel cserélve.
    Gép és router közötti kábel cserélve.
    Router factory defaultba, nvram törölve, minden alapon hagyva

Speedtest 1-2 / 5

Router FW újratelepítve:

Speedtest 1-2 / 5

Ventillátor ráállítva a routerre (nem mintha meleg lenne és húzva sincs)

Speedtest 1-2 / 5

Ugyanez a felállás, csak rádugva egy laptop kábellel a routerre:

Speedtest 1-2 / 5

Laptop modemre, router kihagyva:

Speedtest 50 / 5

most épp, szintén routerrel:

A CPU load-ja 0, nem terheli semmi.

Hálózaton másolásnál hozza a normál 100 Mb-et.

Ja, a router ettől eltekintve atom stabilan üzemel kb 7 éve. Nem indulgat újra, nem dobálja a wifit / netet.

Valakinek van még ötlete, vagy vegyek egy másik routert?

Köszi,

Üdv,
    Csontikka

• Csontikka

aktív tag

válasz nyikszi #9604 üzenetére

Szia,

http://www.google.hu/search?hl=hu&client=opera&hs=J4B&rls=hu&q=wrt54gl+bricked+15+16+pin+tftp&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=

valami lábakat kellett összeérinteni és utána tftp-vel fel lehetett tolni a firmware-t, de már nagyon nem emlékszem pontosan (1x csináltam csak), de erről a linkről el lehet indulni.

( valami ilyesmi a lényeg:
    Összekötöd a flash memória címző lábait, tehát más byte-okat küld ki mint amit a proci eredetileg kért. Emiatt nem lesz jó a checksum, és emiatt beindul a failsafe mode.
    Ha meg már failsafe mode-ban vagy, elveheted a csavarhúzót, ezáltal rendbejön a címzés, és nyugodtan töltheted fel az új firmware-t. )

sok sikert, és csak óvatosan!

Üdv,
    Csontikka

• Csontikka

aktív tag

válasz h_143570 #8791 üzenetére

Tudomásom szerint a DHCP kiosztása MAC alapján működik. (ponthogy az IP cím kiosztása a dolog vége...)

A 192.18.1.1-es router WDS-en keresztül szemrebbenés nélkül kiosztja az IP-t a másik háztartásban levő kliens gépnek. (persze a saját tartományából és magát is jelöli meg átjárónak)

Egyébként ha rezerválom az MAC-ekhez az IP-t akkor sem jó, mert hiába irom be fixen a 192.168.1.100-on levő routerbe a második háztartás MAC-jeit, akkor is az első router oszt neki IP-t.

(ja és ha működne is, akkor is megjegyzem a fix ip hozzárendeléssel pedig értelmét vesztené számomra az egész, mert az a célom, hogy bármilyen konfigolás nélkül a megfelelő tartományból kapjam az ip-t és az átjáró beállítást)

De a segítő szándékot mindenesetre köszönöm!

Üdv,
    Csontikka

ja és még vmi...

(Wireless Ethernet Bridge módban meg lehetne megcsinálni, csak ugye akkor az egyik eszköz nem tudja kiszolgálni a Wireless klienseket!)

(ezért marad a WDS)

• Csontikka

aktív tag

Sziasztok!
    (1 hónap után felteszem még1x a kérdést hátha...)

Adott két WRT54GL router, tomato firmware, 2 netszolgáltató, 2 háztartás gépei vannak összekötve.

1. router: 192.168.1.1
    1. gép 192.168.1.51 átjáró (192.168.1.1)
    2. gép 192.168.1.52 átjáró (192.168.1.1)
    3. gép 192.168.1.53 átjáró (192.168.1.1)
    stb.
    2. router: 192.168.1.100
    1. gép 192.168.1.101 átjáró (192.168.1.100)
    2. gép 192.168.1.102 átjáró (192.168.1.100)
    3. gép 192.168.1.103 átjáró (192.168.1.100)
    stb.

WDS-el van összekapcsolva a 2 router

Az 1. routeren a DHCP aktív, ezért a 2. háztartásban levő gépeknél manuálisan vannak megadva az átjáró adatok és az IP cím, mig az 1. háztartásban static DHCP osztja le.

A megoldandó feladat: 2 DHCP szerver üzemeljen egyszerre, egymástól függetlenül, így a 2. háztartást a 192.168.1.100 DHCP szervere szolgálja ki.

Az elméletet már kitatláltam, csak még a gyakorlati megvalósítással küzdök.

A 2 router között nem szabad átengedni a 67 és 68-as port forgalmait.
    Ezt konfigolni egyik "normál beállításos" oldalon sem tudom, mivel ugye mind2 LAN hálózat.

Viszont!

Találtam ilyet:
    http://www.busybox.net/FAQ.html
    ilyet:
    http://iptables-tutorial.frozentux.net/other/iptables.html#lbBH
    és ilyet:
    http://wrt54.info/index.php/category/a-busybox-shell/

Tehát... létezik a routerben belül valami jó kis konfig file (tudom, több is ), amit rátelnetelve linux alól lehet írogatni. Le is szedtem ezeket a file-okat, de nem tudom hova és mit kellene bele szerkeszteni.

Várom az ötleteket, amiket eőre is köszönök!
    Üdv,
    Csontikka

ui:
    Már az is sokat segítene ha valaki azt meg tudná mondani, hogy egy (normál valamilyen) linuxon hogyan kellene módosítani a routing table-t (és melyik filet ), ahhoz, hogy egy adott címről/címre érkező meghatározott portforgalmát eldobja!
    Fontos, csak a 2 említett port forgalmát akarom blokkolni, mást nem!

• Csontikka

aktív tag

válasz nebancsa #8555 üzenetére

Tomato RAF biztosan tud ilyet

http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

IP-re és MAC-re is állíthatsz sávszélességet és prioritást.

Üdv,
    Csontikka

• Csontikka

aktív tag

Sziasztok!

Adott két WRT54GL router, tomato firmware, 2 netszolgáltató, 2 háztartás gépei vannak összekötve.

1. router: 192.168.1.1
    1. gép 192.168.1.51 átjáró (192.168.1.1)
    2. gép 192.168.1.52 átjáró (192.168.1.1)
    3. gép 192.168.1.53 átjáró (192.168.1.1)
    stb.
    2. router: 192.168.1.100
    1. gép 192.168.1.101 átjáró (192.168.1.100)
    2. gép 192.168.1.102 átjáró (192.168.1.100)
    3. gép 192.168.1.103 átjáró (192.168.1.100)
    stb.

WDS-el van összekapcsolva a 2 router

Az 1. routeren a DHCP aktív, ezért a 2. háztartásban levő gépeknél manuálisan vannak megadva az átjáró adatok és az IP cím, mig az 1. háztartásban static DHCP osztja le.

A megoldandó feladat: 2 DHCP szerver üzemeljen egyszerre, egymástól függetlenül, így a 2. háztartást a 192.168.1.100 DHCP szervere szolgálja ki.

Az elméletet már kitatláltam, csak még a gyakorlati megvalósítással küzdök.

A 2 router között nem szabad átengedni a 67 és 68-as port forgalmait.
    Ezt konfigolni egyik "normál beállításos" oldalon sem tudom, mivel ugye mind2 LAN hálózat.

Viszont!

Találtam ilyet:
    http://www.busybox.net/FAQ.html
    ilyet:
    http://iptables-tutorial.frozentux.net/other/iptables.html#lbBH
    és ilyet:
    http://wrt54.info/index.php/category/a-busybox-shell/

Tehát... létezik a routerben belül valami jó kis konfig file (tudom, több is :) ), amit rátelnetelve linux alól lehet írogatni. Le is szedtem ezeket a file-okat, de nem tudom hova és mit kellene bele szerkeszteni.

Várom az ötleteket, amiket eőre is köszönök!
    Üdv,
    Csontikka

ui:
    Már az is sokat segítene ha valaki azt meg tudná mondani, hogy egy (normál valamilyen) linuxon hogyan kellene módosítani a routing table-t (és melyik filet :) ), ahhoz, hogy egy adott címről/címre érkező meghatározott portforgalmát eldobja!
    Fontos, csak a 2 említett port forgalmát akarom blokkolni, mást nem!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés