- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni
Eddig egy Linksys WRT 54-GL routerrel osztotam itthon a netet. Több mint 3 évig használtam Tomatoval hibátlanul. Kb. 2 hónapja vettem még egy routert, egy Linksys WRT 320-at. Ennek n-es wifije és 4 db gigabytes LAN portja van. Mivel a 320-hoz nincs Tomato, így mindkettőre feltettem a DD-WRT-t. DHCP szerver bekapcsolva.A hálózat jelenleg úgy néz ki, hogy a 320-as kapja a modemtől az ADSL netet. Ehhez kapcsolódik egy gigabites switch, amin az asztali gépek és nyomtatók vannak az irodában. Egy másik porton van egy kb. 30 méter hosszú kábel, ami felmegy a szobámba. Erre van kötve az 54GL. Erre szeretném kötni vezetékkel a média lejátszót és a Hello HD boxomat, ill. 2 laptopot wifi-n.
A vezetékes része tökéletesen működik, viszont a wifi-t nem igazán tudom, hogy kell beállítani. Először AP módban próbáltam. Úgy gondoltam, hogy a vezetéken kapott netet ossza tovább wifi-n. A 320-ból jövő kábelt az 54-es LAN portjába dugtam. Az SSID és a titkosítás ugyanaz volt mindkét routeren. Ekkor az volt a gond, hogy a laptopok gyakran csak 3-4. próbálkozásra tudtak felcsatlakozni a netre.
Pár napja olvastam itt a fórumon, hogy a 2. routert repeater bridge módba kell állítani. Megcsináltam ezt is a leírás alapján, de így sem lett jobb. Szerintem az a baj, hogy a 2 router wifi-n is látja egymást. Viszont kábellel is össze kell kötnöm őket, mert a médialejátszónak kevés a wifi.
Most ott tartok, hogy az 54-re visszaraktam a Tomatot, de itt már végképp nem tudom, mit állítsakLégyszi segítsen valaki.
Köszönöm!
-
Sziasztok
Kb. 2 hete vettem egy Linksys WRT54GL routert. Tomato firmware-el használom. Minden tökéletesen működik, csak este, ha többen torrentezünk nagyon lassú a böngészés.
Feltettem egy képet a qos beállításairól: [link]
Légyszi nézze át valaki, hogy mit nem jól állítottam. Azt akarom ,hogy a böngészés nagyon gyors legyen. A többi nem számít. A netem ADSL 7200/560k. Azt vettem észre, hogy ha online videót nézek, nem tudja folyamatosan lejátszani. A sebességgel nincs gond, ha ftp-ről töltök, kb 880 és 900 k közt jön le és 65-70 közt fel. Viszont ha pl. egy HD video trailert nézek, 480-as felbontásban még jó, de 720 és 1080 as felbontásban nem tudja folyamatosan lejátszani a quicktime, pedig a gépem és az internet sebessége is elég gyors hozzá.
A sebesség beállításokat próbáltam scripttel is megadni, de az sem jobb mint a tomato qos beállításai. De az is lehet, hogy a script generátort sem jól állítottam be.
Írja le valaki nekem, hogy mit kell beállítani.
Azt ne írjátok, hogy próbáljam másik firmware-el, mert kipróbáltam a többit is, de a tomato tetszik a legjobban.
Köszönöm -
válasz
DBasseros #935 üzenetére
Szerintem modem hiba lesz. Próbáld meg a modemet közvetlenül a géphez csatlakoztatni, router nélkül. Ha így is szakadozik, akkor modemhiba, ha nem akkor vagy a router vagy a wifi kártya hibás. Azt nem írtad, hogy milyen modemed van, és hogy milyen wifi kártyát használsz. Ha több gép csatlakozik a routerhez, akkor próbáld ki őket egyesével
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged