Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz
Colonel993 #4532 üzenetére
Értem, pedig fórumokon sokan dicsérik. Köszi a segítséget, akkor nézelődöm tovább.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Colonel993 #4485 üzenetére
Most kezdtem bele a fotózásba, pár hónapja. Inkább csak hobbi, de egyre jobban beleásom magam
Néztem használtan egy 055-496 kombót pár hete, de azt elvittek előlem. Pedig 50k-ért nem lett volna rossz.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Colonel993 #4481 üzenetére
Time lapse, éjszakai tájfotók főleg. gaben75, FLx: Úgy érzem meggyőztetek
-
Klemice
senior tag
válasz
Colonel993 #4478 üzenetére
Lehet valaki 6 éve egy 1000d-vel tolja és üvegbe rakta a pénzét
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #4476 üzenetére
Miért ne lehetne? Nem gagyit kell venni és akkor lehet körbe forgatni. Beállításhoz is már létezik filléres "vízmérték"...
-
Noddy
senior tag
válasz
Colonel993 #4285 üzenetére
Köszi.
Még élőben nem láttam, csak a specifikációk és leírás alapján választottam ki. Mindenképpen leellenőrzöm majd. Igazán ami miatt e mellett döntöttem, hogy van hozzá rövid középoszlop, ami alacsony növények fotózásánál jól jön, ennyi pénzért manfrottoból, csak "egyszerű" állványt kapok (Compact Advanced). esetleg ha van valakinek ebben az árkategóriában javaslata szívesen veszem. -
blendész
tag
válasz
Colonel993 #4262 üzenetére
Olcsó manfrotto alatt a 40-50 Ft-os kategóriát értem, aminek már erősen illene használhatónak lennie. Már nem emlékszem a pontos típusra, ami kifejezetten gyenge volt, azt tudom, hogy a nemrég frissített szériák közt van egy-két szimpatikus modell.
Stabil pedig nem attól lesz egy állvány, mert Gitzo van ráírva. A méregdrága állványok nem attól méregdrágák, mert egy ökröt is elbírnak, hanem mert előfordul, hogy azt az ökröt egy kilóval kisebb önsúly mellett bírják el, mint mindjuk egy Benro. Azért mert félmillió, nem lesz golyóálló, sőt: sok esetben a teherbírásuk még kisebb is, mint egy olcsóbb darabnak, mert lehet, hogy az adott modellnél a súly minimalizálása volt a cél.
Egy átlagos felszerelés, minden ép ésszel kigondolható körülmények közti stabil megtartására alkalmas fej nélküli minőségi állvány - célnak megfelelő választás esetén - ki kell jöjjön max 50 ezer Ft-ból. És akkor az árintervallumnak nagyon a tetejét írtam.
Ami efelett van, az vagy valamilyen külön extra "furfanggal" rendelkezik vagy speciális masinák alá tervezett cucc, vagy pedig alacsonyabb súly mellett képes szintén a fényképező stabil tartására. Ebben az irányban persze a végtelenségig el lehet menni, mindenféle űrtechnológiás cuccok használatáig. Ha valakinek van több százasa állványra, akkor vegye meg, biztos könnyebb lesz cipelni.
Azért az elárulnám, hogy munkatársakat meglehetősen ritkán látok Gitzok hadával, jellemzően a pénzes amatőrök veszik ezeket. Valóban minőségi márka, de ár/érték arányban meglehetősen a sznob kategóriában játszik, legalábbis manapság.
Nem akarok lebeszélni róla senkit, én is szívesen mászkálnék hónom alatt eggyel, de senki ne jöjjön azzal, hogy ha stabil cucc kell, akkor vegyen a fórumtárs a 700D alá kéccázé' giccót, mert a giccó, na az stabil. -
HKorn
veterán
válasz
Colonel993 #4259 üzenetére
köszi!
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #4257 üzenetére
Ezekből az első a BEST...
Az utolsót meg felejtsd el, félre néztem... nem is Free Shippinges, illetve magán eladótól van stb...
-
HKorn
veterán
válasz
Colonel993 #4257 üzenetére
tudnál linkelni ebayről valamit, ami árban jó és minőségre sem túl rossz? (nem kell, hogy nagyon extra jó legyen, inkább valami ár/érték bajnok kellene)
-
HKorn
veterán
válasz
Colonel993 #4254 üzenetére
ok, köszi azért a tanácsot, megfontolom, lehet nem veszek semmilyet, eddig is elvoltam nélküle.
egyébként a fotózás ezért is veszélyes, rengeteg pénzt el lehet szórni vázakra, obikra, egyebekre. Mindig van jobb, mint a mi felszerelésünk
-
HKorn
veterán
válasz
Colonel993 #4252 üzenetére
kösz, de:
- elfelejtettem írni, hogy nagyon nem profi célokra kellene, sőt még csak kültéren, szabadban sem terveztem használni, benti fotózáshoz kellene a rossz fényviszonyok miatt, leginkább családi képekhez, azokhoz is csak alkalomszerűen.
- 35 ezer forint nagyon sok egy fotóállványért nekem, főleg hogy alig használnám.
- akkor ez most teljesen használhatatlan?
- egy ilyen mennyivel jobb esetleg?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #4188 üzenetére
Köszönjük az építő jellegű hozzászólást...
-
JasL
őstag
válasz
Colonel993 #4156 üzenetére
Nekem szerintem nem jó a gömbfejes, mármint nem ideális választás. Én 2 különböző gépet akarok rajta üzemeltetni, egy fényképezőt és egy digitális videókamerát is, utóbbira jobb a kallantyús megoldás.
Egyébként azért nem akarok 25-nél többet költeni rá, mert nem biztos, hogy valaha is használni fogom az állványt, max esküvő vagy ilyesmi, az is saját, vagy házibulin (gyerek születésnapja) szoba sarkába beállítva... tehát elég lightos felhasználási módot tervezek csak, nem szabadba akarom cipelni ahol 130km/h-s szél fúj, főleg nem hetente 3x felállítani. Valószínűleg egy HAMA is megtenné, csak arról olyan sok rosszat írtak, hogy inkább mégsem.
-
Laybee
őstag
válasz
Colonel993 #4159 üzenetére
-
Byk01
őstag
válasz
Költséghatékony megoldás Csájnából rendelni egy KS-0 gömbfejet, és venni egy erősebb állványt fej nélkül (nekem AT-213 van, de elég lehet a 113 is).
A gömbfej egy Benro fej másolata, szerintem jó, én EZ alapján választottam. -
Laybee
őstag
válasz
Közben olvasva benneteket, megkérdezem, hogy kb 50ig milyen állványt javasolsz milc alá? Köszönöm.
-
JasL
őstag
válasz
Colonel993 #4151 üzenetére
Más is ezt mondja?
-
Loboda
senior tag
válasz
Colonel993 #4114 üzenetére
-
kiskornel
addikt
válasz
Colonel993 #4110 üzenetére
Az ilyen kenceficékkel csak csökkented a surlódási együtthatót. Márpedig a stabil helyzethez pont az kell. Inkább ne kend. Száraz ronggyal töröld át a látható részeken.
-
gaben75
tag
válasz
Én amikor vettem a Manfrotto-t külön felhívták rá a figyelmem, hogy ezeket nem szabad semmivel sem kenni olajozni zsírozni szilikonozni mert nem tesz neki jót (állítólag gyárilag fóka zsír van benne)
-
Andrew31
senior tag
válasz
Ha azt szeretnéd, hogy megálljon a kívánt pozícióban, jó lesz szárazon is.
-
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #4057 üzenetére
Én még az Indurot venném bele a képbe. Jó áron hozzájuk lehet jutni, és ami nekem van elég stabil is.
Manfiból is bele lehet futni, de inkább egyedi hibába, nem konstrukciósba. Nekem indult el lefelé a gépem a másfél éves állványon, mert eltört a szorító klipsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest