- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Tomika75 #30215 üzenetére
Úgy szokták, hogy mérik, és ha elérte, akkor kikapcsolják a fűtést, ha egy szint alá megy, akkor visszakapcsolják. Szóval így ingadozik a célérték körül a hőmérséklet. Itt van róla leírás: [link] Gondolom ezt kéne egy áramkörbe tenni egy szenzorral és egy fűtővel és beállítani a szintet. Van erre egyébként kész megoldás is: [link] Ez mondjuk 230V-os, de gondolom találsz 12V-osat is. Az egészet egyébként termosztát-nak hívják, ha hőmérséklet szabályozásra használják, de persze bármi mást is lehet szabályozni ezzel a módszerrel, pl vízszintet egy tartályban, vagy vegyiparban, biotechnológiában vannak kemosztátok, amik ugyanilyen elven működnek. Nem tudom, hogy van e elektronikában valami varázslat még ezen kívül, én csak vegyész oldalról tanultam ezeket. Azt tudom, hogy manapság még divatba jött az ilyen mini számítógépek, mint arduino használata hasonló célokra, mert azok programozhatóak, lehet adatot is gyűjteni róluk, stb. Hogy ezen a kettőn kívül még milyen megoldások vannak, azt nem tudom, nem értek hozzá. Esetleg valami hőrelé, ami még lehetséges, az kikapcsol, ha elért egy bizonyos hőfokot, és ha visszahűlt, akkor zárul újra az áramkör.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tomika75 #29582 üzenetére
Gyári prusa profillal nyomtatom, teljesen jó. PETG eleve macerásabb, jóval bajosabb anyag, mint a PLA, ezt azért tapasztalom. Nekem anyagmennyiségből kellett visszavenni, mert az sok volt, valamint 240 helyett a 235 kicsit jobb. Tweakelni lehetne a profilt, de amit most nyomtatok, annak totál mindegy
-
imibogyo
veterán
válasz
Tomika75 #29429 üzenetére
Természetesen a sárga betét van jelen esetben nyomtatva, mert négyzet alakú rudat kellett befognom 3-pofás tokmányba és a meglévő csapágyházaimból rögtönzött "állóbábokba", de persze vannak csapágyházaim is nyomtatva 10-es tengelyekhez, azok is tökéletesen működnek és megfelelően erősek is...
-
cross56
senior tag
-
cross56
senior tag
válasz
Tomika75 #29259 üzenetére
Ennyi a tudása szerintem
Kijelzi ezen kívül a hőmérsékletet és a páratartalmat valamint van rajta 6db filament kivezetés.
Pár oldallal előbb érdeklődtem ki hogyan tárolja, szárítja a filamentet.
Többen is írták, hogy átalakítottak IKEA-s dobozt, és abba raktak szilikagélt.
Sokkal olcsóbb és valószínűleg ugyanezt tudja.
Én a jóval drágább de kicsit könnyebb utat választottam. -
tothferenc
aktív tag
válasz
Tomika75 #29214 üzenetére
Azert igy sem veszes az aruk, ha hozzaveszed azt, hogy tamogatod vele a hazait, es normalis minosegu filajuk van.
Arra lennek kivancsi, mikor all vissza a hazai piacon a "rend", mikortol lehet mondjuk ujra Spectrumot meg DD-t kapni. Bar ha a filanora kozel egy arban lesz veluk, en maradok a hazainal. Max ha valami extrem szin/egyeb anyag kell, nezek mashol. -
adatfalo
senior tag
válasz
Tomika75 #26804 üzenetére
Én vettem egy pakk PETG-t, fehér nem is volt benne, sötétebb színek, kék, zöld, barnás színek és kérésre kaptam pár feketét is (személyesen vettem át, kibontották és átnéztük). 2 barnás filamentet bontottam meg, az egyik nyomtatómon szépen nyomtat (saját építés, Craftbot+ extrúderrel) a rendes Craftbotom viszont elég csúnyán kezdte a nyomtatást, de gyanús, hogy nem a filament hibája, újra kéne szintezni.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Tomika75 #25205 üzenetére
A heatbreak egyértelműen ajánlott szerintem. Nem nagy beruházás és sok szívástól kímél meg. Én a 3djake-en rendeltem, olcsóbb a szállítás és az ára kb. a gyártói.
Az extruderrel még kínlódok mint malac a jégen, majd megírom mire jutottam.Ja, mégvalami: érdemes a dupla sheet-es változatot (sima és texturás) rendelni a nyomtatóból.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Tomika75 #25161 üzenetére
Jó a Mini, hozzám most érkezett meg. Igazság szerint én egyből alkatrészcserével kezdtem, sokat lehetett olvasni hogy a gyári heatbreak hajlamos az eldugulásra. Teszem hozzá, nem általános és ugye a csendes többség nem tolong a fórumokon, hogy az én nyomtatóm pedig jól működik. Ez részemről csak elővigyázatosság volt, másrészt meg szívesen kísérletezek
Amúgy tényleg majdnemhogy plug and play, kb 20 perc volt az összerakása (4 csavar meg pár csatlakozó vezeték). -
Saccco
nagyúr
válasz
A 18³ teljesen jó nyomtatási méret. A Prusa-k teljesen jó gépek. A support részt fizeted meg mellé. Nagyon jó a támogatás a cég és a felhasználók felől is. Náluk nem annyira meredek a tanulási görbe. Ők állnak a legközelebb a plug'n'play nyomtatókhoz. Sőt per pillanat szerintem az ő szeletelőjük a legjobb.
A mini-t nem lesz egyszerű moddolni, ha szeretnéd, valszeg felesleges amúgy. -
azbest
félisten
válasz
Itt egy friss videó prusa mini és ender 3 összehasonlításról [link]
Lényegében a prusa előnye, hogy minimális munkával beüzemeled és működik, előre elkészített profil, ha az ő filamentjüket használod, még annak is van behangolt profilja.
Ha nyomtatni szeretnél, komolyabb terméktámogatást, garanciát, akkor a prusa valószínűleg jó lesz.Viszont nem tudom hány hónap most a várólista prusánál. 2 hónap?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kutya topik
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest