- Google Pixel topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
válasz
AndrewTdi #25314 üzenetére
Hobbi 3d nyomtatásban nem vagyok kompetens, csak tegnap kezdtem a nyomtatást, csak én az ezen az ipari vonalon dolgozom, és a műanyag az ott is meleg!
Szóval nagyon nem mindegy, mindent befolyásolnak a helyes technológiai paraméterek, szilárdság, felület...stb.
A PLA-nak alapból nem kell akkora hőmérséklet, és minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban degradálódik az alapanyag, törékenyebb lesz a végtermék.
A sebesség az én elgondolásom szerint szintén a szilárdságot befolyásolja, jobban összehegednek a szálak, mert a nyomtatófej fúvókája ~190-250°C, tovább tartózkodik az adott helyen. A ABS pl lényegesen nehezebben olvad, ezért a jó hegedéshez is több időre van szüksége. A szál előtolás is fontos paraméter, hőmérséklet és alapanyag nagyban befolyásolja, hogy milyen sebesség kell hozzá. Minden-mindennel összefügg, és lehet, hogy odafigyelés nélkül is lesz egy műanyag bigyód, de mennyire lesz erős és szép, meg mérethű?Itt látod, hogy mennyit számít egy jó beállításnál is némi optimalizálás:
https://www.youtube.com/watch?v=yJHcoFY4er8&ab_channel=CNCKitchen
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- YouTube
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest