- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz
parandroid #185127 üzenetére
Ja. Az engem is érdekelne. Sőt, a 7800x3d után mondhatni megjött a kedvem a próbálkozáshoz.
@4264adam
Nyílván. Ezért is aggályos, hogy a 4070Ti(S)-nél már előfordulhat. De tudom, hogy több dolog (rossz kábel, rosszul összedugott csatlakozó, túlterhelt csatlakozó, megfeszített kábel, ...) is összejátszhat, csak nem nagyon van kedvem részt venni az ilyen jellegű bétatesztelésben. -
parandroid
félisten
-
KAMELOT
titán
válasz
ribizly #185119 üzenetére
4080 és lehet csináltatni kábelt, így nem kell cserélni tápot sem.
kope984: 7800XT
-
kope984
csendes tag
Sziasztok!
Milyen videokártyát ajánlotok full hd gamingre?
Jelenleg egy RX 6750 xt van a gépemben, amit kicsit gyengének érzek a monitoromhoz, ami egy full hd 200 Hz-s MSI Monitor.
Csak játékra kellene. Tápot nem szeretnék cserélni.
A keret kb. 180 ezerRyzen 7 5700x3d
X570s alaplap
16 GB RAM
700 W 80 plus gold táp
MSI 29 Zoll 21:9 Full hd 200 Hz MonitorKöszönöm!
-
ribizly
veterán
válasz
xtremist #185120 üzenetére
Őszinte leszek: annyira sok rosszat olvastam és láttam róla, hogy én nem akarok ilyen "terhet" a nyakamba. Ameddig nincs belőle egy olyan revízió, ami 100%-os (már pedig tudomásom szerint még mindig egy szar szétmászós, vacak), addig nem szeretném a gépben látni. Meg igazából ha jól tudom ez helyből 3db 8PIN-essel táplálkozik, amit megint indokolatlannak érzek, és akkor inkább veszek egy esetleges elfüstöléskor egy ASUS RTX4070 DUAL OC-t.
@#185121ollie
Eleve nem is cél a csere és az első érdemi kártya valóban az 5070 volna.
Az olvadásra csak annyit, hogy én is azt gondoltam a 600W-nál van gond, de erre pont a napokban jött szembe egy reddit post egy 4070Ti kapcsán ugyanez a probléma... Így nem jött meg a kedvem hozzá. -
válasz
ribizly #185119 üzenetére
Akkor az egyedüli lehetőség a régi 4070 (GDDR6X-es), ha még egyáltalán kapható. A sima, és újabb GDDR6-osak tudtommal már az új csatlakozóval szereltek. A 4070 meg kb a 3080Ti szintjén van, de inkább alatta valamivel, arra nem érdemes lecserélned, hacsak nem a jóval kevesebb fogyasztás a cél.
És amúgy miért nem akarod az új csatlakozót? Csak 600W körüli fogyasztásnál voltak problémák (ami közel van a szabvány maximumához), a 4070 változatok meg mind 300 alatt fogyasztanak.
Ha mégis meggondolod magad, megvárnám helyedben az 5070-et, ami valszeg pár hónapon belül megjelenik. -
ribizly
veterán
Sziasztok!
Viszonylag aktívan követem a piacot és nem érzem elérkezettnek az időt a cserére, de ha a következő évben kellene váltani valamire, akkor mire volna érdemes váltani az ASUS TUF Gaming RTX™ 3080 Ti-t?
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
CM H500P Mesh
EVGA SuperNova 850G2
MSI B650 Tomahawk
AMD Ryzen™ 7800X3D
Noctua NH-D15
32GB Kingston Fury
ASUS TUF Gaming RTX™ 3080 Ti OC
Acer XV272UP2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1440p@144Hz (125Hz-re van most korlátozva).3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Elsősorban játék (főleg PUBG, de amúgy single címek és VR), de az utóbbi időben sokat van használva a VGA konvertálásra (H264 -> H265).4. Mennyi pénzt szánsz rá?
<500k.5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Mindegy, csak garancia legyen rá.Ami még szempont.
- Halk legyen (nyílván az ASUS RTX4070 DUAL ~25dBA-ja kevés esetben elérhető, de valami hasonló volna a cél), mert a mostani ASUS 3080Ti TUF Quiet Mode-ban UV mellett kb. "néma".
- Nem vagyok hajlandó betenni 12VHPWR-es kártyát a gépbe, sőt meg akarok maradni a max 2x8PIN kábel mellett. -
badd
tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Ez alapján valószínűleg egy 4060 lesz. Az Intelt azért nem választanám, mert gyors keresés alapján egyelőre elég vegyes a kép a Resolve és Avid támogatottsága kapcsán, és hogy mennyire kell esetleg pluszban mókolni vele, hogy rendesen menjen.Egy kérdés, hogy ha használtan van egy 3070Ti azonos árban, mint egy 4060, akkor megérheti-e, vagy annyit az a plusz teljesítmény nem adna, mint amennyivel régebbi/használtabb/több fogyasztású?
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #185110 üzenetére
Ha tud várni és még j150k alatt lesz akkor a B580 jó választás.
-
badd
tag
Sziasztok,
Egy Asus Strix GTX960-DC2OC-4GD5 utódját keresem, és ehhez szeretnék iránymutatást kérni.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
CPU: i7-12700K
Alaplap: Asus ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
RAM: G.Skill Trident Z 32GB (2x16GB) DDR4-3000 CL15
Táp: Corsair RM650i
Ház: Fractal Design Define R5
Monitorok: Dell U2410, NEC LCD2490QUXi2
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
2 db 1920x1200 monitor
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?
Leginkább munka (főleg videóvágás), és azért váltanék, mert mostanában többször használom a DaVinci Resolve-t, ahol úgy érzem, hogy kellene egy erősebb VGA bizonyos helyzetekben. Mindenképpen Nvidia vonalon maradnék, mert tudomásom szerint a Resolve is azt szereti jobban, meg a másik főprogramom, az Avid MediaComposer is.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Első körben max. 150k.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Lehet használt is, ha valamiféle garanciával lehet venni.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Könyvajánló
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest