- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John_2nd
csendes tag
válasz
azbest #11248 üzenetére
Van egy DIGI kábel előfizetésem és vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI TV tunert, hogy a digitális csatornákat vehessem. A leírás szerint a tuner alkalmas DVB-C vételére és a melléket DVBViewer TE2 program képes felsorolni a kábelen elérhető csatornák nevét, azonban se hangot se képet nem képes produkálni. Nem tudom mi lehet a gond.
Próbálkoztam XP 32, és Win 7 64 redszerekkel, telepítettem MPEG4 codec-et, mindhiába.
Ezért keresek egy olyan tunert, amelyik bizonyíthatóan együttműködött már valakinél a DIGI-vel. -
negro
őstag
válasz
azbest #11212 üzenetére
Aha, ertem. Azert fasza, h anno direkt ugy vettem a tunert, h digitalis adasokat is tudjon majd fogni nem gondoltam, csak antenasat amivel sokra nem megyek... Igy viszont akkor mit tehetek? Cserlnem kene a tunert egy DVB-C -re alkalmas tunnere? De akkor meg nem felesleges a HD BOX? (mennyivel egyszerubb lenne ha hangszoros hdmi-s moniorom lenne gondolom)
-
VBalu987
csendes tag
válasz
azbest #11076 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked és fo_di -nak, hogy válaszoltatok! Mivel a Nintendóhoz volt adva ezért nem tudtam a pontos nevét, meg persze 15 év az sok idő, de most már tudom.
Na kb erre gondoltam, s kb 1000-nél többet nem szántam rá.
http://www.antennak.hu/index.php?kat=104&id=658
Nincs olyan amihez ne kelljen megvásárolni az f csatlakozókat, meg szerelgetni? Miért gyártják ezeket F csatlakozókkal?
Lerajzoltam, hogy mire is gondoltam, vagyis mi volt a dobozban:
http://kepfeltoltes.hu/120610/koaxkapcsolo_www.kepfeltoltes.hu_.png
lehetett persze úgy is használni a Nintendót, hogy egyből a TV-be dugtam a Nintendóból kijövő koax kábel, meg behangoltam akkor is valami UHF sávra.
Kapcsoló nélküli közösítőt azért nem szeretnék, mert lehet, hogy interferál.Köszi és üdv,
VBalu987 -
honlaca
csendes tag
válasz
azbest #11062 üzenetére
Kipróbáltam, egyelőre nem akar összejönni:
STB kimenetek: 2xScart, RCA video+hang
TV Tuner bemenet: komponens, RCA video+hang, S videoAmi érdekes az az, hogy a PVR szoftver a video bemenet választáskor ezeket engedi választani: Analóg TV, komponens, S video, CVBS (tehát nem RCA vagy kompozit)
Amit próbáltam:
1. hang és video RCA ki-be: hang oké, kép futott CVBS bemenetet választva, más inputon nincs kép
2. hang RCA ki-be, video RCA ki - Svideo be: mint fent, csak Svideo input alatt fut a kép
3. Scart ki - hang és video RCA be: mint első (+kicsit búg a hang)
4. Scart ki - hang RCA be, video RCA-Svideo átalakítón Svideo be: mint második (+kicsit búg a hang)Úgy tűnik RCA-n is szalad a kép (talán mert nem kompozit bemenetet ír, hanem CVBS-t és ez azért nem ugyanaz (a csati sima jack-nek néz ki)), illetve S-video-n is szalad a kép (itt már nem tudom, hogy miért, igaz csak átalakítás útján tudom megoldani, mert az STB-n nincs S-video out).
Van ötlet, hogy mit próbáljak még (koaxon átjött a kép és a hang is, de a képminőség nem az igazi, talán kicsit jobb, hogy az stb-n átjön a jel, de nem sokkal, mint direktben a kábelről)?
Köszi
-
honlaca
csendes tag
válasz
azbest #11043 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reagálást.
A mostani tunernek (egyébként nem egy mai darab) van video bemenete, adtak is hozzá egy átalakítót, ami képes fogadni S-videót, RCA-t és komponenst is. Akkor ha kérek +1 STB-t, abba be a koax, onnan mondjuk SCART-RCA kábellel áthozom a képet és a hangot a TV Tunerbe, akkor a TV Tuner szoftverén tudom nézni (és hallgatni) az adást jobb minőségben, mint eddig?Kérdések még vannak:
1. Koaxot gondolom nem kell tovább hozni? Ha a koaxot nem hozom tovább, akkor a TV Tuner szoftverben gondolom nem kell keresni a csatornákat, csak meg kell találni a videójelet és az STB-n irányítom, hogy mit hogyan nézek?
2. Ha az STB-t elraknám a színről és nem annak a távirányítójával irányítanám a TV nézést (nem igazán van hely neki), hanem erre a TV Tuner szoftverét és RC-jét használnám, akkor kellene továbbvinni koaxon is az adást az STB-ből a TV Tunerbe és ott szoftverből megkeresni a csatornákat? Ehhez viszont kellene a DVB-C tuneres kártya?Igazából az a bajom, hogy digitális kábeltv-re fizetek elő de a jel a megjelenítőre már valahol biztos, hogy visszaalakításra kerül analógra (ezt a TV-mnél nem tudom kikerülni, mert egy elég régi Pana plazma (SCART és komponens bemenettel, bár utóbbi talán alkalmas digitális jel vitelére) és a jelenlegi STB-n sincs csak SCART és RCA kimenet, de a számítógépnél a monitoron van HDMI és DVI-D bemenet is, így az lenne az ideális, ha a koaxon hozott kódolt (a kikódoláshoz kellene az STB, mert szerintem T-Home-nál nem megy a cam modul) digitális jel az STB általi kikódolását követően analógra történő konverzió nélkül (tehát STB-ből ne SCART-on, hanem pl. HDMI-n (IPTV-s STB-n kívül van ilyennel rendelkező egyáltalán a T-Home-nál?) keresztül menjen tovább a PC-be, ahonnan szintén HDMI-n megy a monitorba. Ezt el tudom érni? Egyáltalán okoz az valami minőségromlást, ha közben van analógra történő konverzió, mert ha nem, akkor ezen nem nagyon feszülök tovább?
-
ggg1
aktív tag
válasz
azbest #10963 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én néhány évvel ezelőtt - még a digitális tv korszak előtt - foglalkoztam sokat ezekkel a tuner-kártyákkal. Akkor volt is egy komoly kártyám, és jó sokat foglalkoztam vele, állítgattam az ACM kodekeket, hogy mi az a bitráta, amivel még valós időben tud jó minőségben divx-be rögzíteni, ráadásul akkor még a cpu-k, a gpu-k és az egyéb kiegészítő jelfeldolgozó processzorok nem támogatták hardveresen az ilyen mpeg kódolást. Azóta a technika sokat fejlődött, és kétség kívül praktikus ebben a digitális tévében, hogy a stream eleve mpeg tömörítésben jön, így könnyű a rögzítése, nem sok feldolgozást igényel.Akkor, ha jól értem, egy digitális adás rögzítése nem követel nagyobb erőforrást a számítógéptől, mintha csak nézném a műsort? (persze azon kívül, hogy a hdd dolgozik)
Megnéztem a listát, nagyon jó kis összeállítás! Köszönet az összeállítójának!
Ha jól értem, akkor egy ilyen usb-s tökéletesen megfelel az én célomnak, legalább nem használom fel a pci express slotot a gépben, usb az rengeteg van...
-
kutga
félisten
válasz
azbest #10955 üzenetére
Nem is akarok, jó lesz az analóg laptopra, most is az van még, amíg nem szerelik át a beltérit, de az csak a TV-n lesz, a tuner maradhat analóg.
Köszönöm a választ, így már tisztább a kép. Ilyen analóg (vagy inkább hibrid) tunerből mi az ajánlott? Az Aver termékeket kissé drágállom, van vmi jó alternatíva?
-
uselessgumi
csendes tag
válasz
azbest #10873 üzenetére
Srácok (Avermedia_hu, azbest)!
Köszönöm szépen a válaszokat!
@azbest: Nagyon jól összefoglaltad szerintem is!Megmondom őszintén most Kína győzött, megrendeltem és gondolom valahol hánykolódik a tengeren vagy ilyesmi.
Ha megjön és érdekel még valakit a 2000 Ft-os ócssó kínai, referálok. Ha bedöglik/nem működik/eltűnik/egyéb, akkor jön a Volar
-
róland
veterán
válasz
azbest #10780 üzenetére
Viszont DVB-T igen. S elég jó a jel, mert Keszthely észak-keleti határában van egy kis teljesítményű adótorony. Vagy délnyugatra fordulva rálátni az újudvari (Nagykanizsa) adótoronyra.
(Persze a panelházak betonacél szerkezetei rendesen leárnyékolják a jelet azon házakban.)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
azbest #10724 üzenetére
Igen, volt fejlesztés.
De a Cryptowork-el voltak problémák.Pénzügyi számítások után a fejlesztés leállt.
(A706 típus számon futott is termék: A706
de már nem gyártjuk.)És ezt teszteltem is Mindig TV extrával.
Működött. (A717 volt a tuner)Most sajnos még azt sem tudom garantálni, hogy A717 jön.
Harcolok....kis országunkért. -
Teodor52
senior tag
válasz
azbest #10713 üzenetére
Csak azért nem linkeltem be az adott topicot mert ott leírtaknak megfelelően apámnak lenne szüksége a tunerre upc és laptop mellé,nekem viszont itthon asztali pc-hez és t-home-hoz kellene.
Igazából műsorrögzítés végett szeretnék tvtunerhez jutni,de viszont abból a szempontból nem tudom, hogy milyen megbízható az msi!?
-
Teodor52
senior tag
válasz
azbest #10711 üzenetére
A tunerhez adnak egy csatlakozót, amit összedugsz ezzel
gondolom az ezzel az a scart-rca-t jelenti azon belül is az rca-t, amit a hozzá adott csatlakozóra tudok dugni!A belinkelt képen is látható de hol?Mert egyetlen csatlakozót látok az viszont a rádió antennához tartozik!
-
Teodor52
senior tag
válasz
azbest #10709 üzenetére
Egy user szerint:
Van egy átalakító a beltéri és a tuner között, ugye a beltéri felől Scart, a tuner oldalán meg RCA. Ennyi. A tunerhez adnak egy csatlakozót, amit összedugsz ezzel, a tunerba egy sima mini usb, és már mehet is. Ha megnézed a belinkelt képet, azon is látszik.
A felhasználó tapasztalatát írtam le.
De biztonság kedvéért rákérdeztem itt is mert számomra a csomagban lévő átalakító nem látható amivel a scart-rca átalakítót rátudnám csatlakoztatni!?
-
SaboteurN
csendes tag
válasz
azbest #10697 üzenetére
Ez jó ? Conax Kártyaolvasó
-
Gabe24
csendes tag
válasz
azbest #10591 üzenetére
Köszi hogy segítesz, mert tényleg nem nagyon értek hozzá. Viszont annyi hogy simán videó kimenet nincs az stb-n nekem. Scart, audio (piros-fehér), komponens, hdmi, ilyenek vannak. Eddig úgy kötöttem össze hogy scarttal a boxba és a kábel másik végét (piros-fehér-sárga) a tunerhez kapott kábelbe dugtam, tunert a pc-be és a programba (windows media center, vivo tv...) rámentem hogy composite, de úgy csak fekete a képernyő semmi sem jön.
-
-
Gabe24
csendes tag
válasz
azbest #10585 üzenetére
Próbáltam már azt is hogy a VivoTv ami alapból kaptam ehhez a cucchoz annál kiválasztottam hogy Hybrid Device-Composite, de sajnos úgy sem működött a dolog. A media centerben 3 dolog közül lehet választani, az pedig Kábel, Műhold, Antenna. Na én ott a Műholdra mentem rá, kompozit videojel keresésre, na és ott a kis ablakban semmit sem mutat.
-
grunge
addikt
válasz
azbest #10518 üzenetére
Jó nekem géppel is, ez a része tökmindegy a dolognak. Eddig sem volt boxom a tv-hez csak rá volt dugva a tv-re a koax és kész. most uj albiban vagyok és nincs ott tv, szal géppel kell megoldani. Fent linkeltem egy Leadtek tunert az megfelelő darab? Nem szertnék 30ezreket költeni, de 20k alatt bármilyen ajánlat jöhet,
-
törölt tag
válasz
azbest #10504 üzenetére
Azt egyébként nem értem ha egy kártyán minden ott van ahhoz, hogy vegyen DVB-C-t -T-t és analog-ot is, akkor miért marad ki az egyik. A Terratec Cinergy T PCIe Dual esetén pl nincs analog vétel, pedig mind a tunerek, az egyik demodulátor és a broadcast decoder is képes rá...
-
ice9
tag
válasz
azbest #10500 üzenetére
viasat3, comedy,cartoon network(összesen 13-at) mindent megtalál 80%körüli jelszinten, de egy ingyenes sincs
muxra utaló beállítást nem találtam
régiónál próbáltam ausztriát, litvániát stb (ahol mpeg4-et használnak) de ugyanez az eredmény
media centert sikerült belőni, de az is csak a fizetős 13ast találta meg.
-
Pá
addikt
válasz
azbest #10474 üzenetére
Köszönöm.
Akkor besétálok a helyi boltba, megveszem a legolcsóbbat, felteszek egy progit a lentiek közül és nézem az F1-et. Amíg ennél többet nem akarok, addig nem fogok nagy különbséget érzékelni a legolcsóbb és a drágább tunerek között.Gondolom DVB-C-nél is hasonlóan működik. Itt kb nagyságrendileg hol van az alja az áraknak? Ha 10-15k-ig beleférne egy ilyen, akkor inkább ezt választanám, hogy ne kelljen szenvedni az antennával.
Esetleg konkrét javaslat budapesti boltból? külföldről nem rendelném.
-
sunpower
tag
válasz
azbest #10460 üzenetére
A kártyával semmi bajom, de ha full HD-ben megy a tv, akkor kicsit darabosabb lesz a rendszer kijelzése. A tv kép nem.
De mielőtt elkanyarodnánk ironikus vonalra, azért gondolom az szerinted sem normális, ha egy videokártya 100% körül működik. Vagy igen?
(Mivel csak az AIDA van feltelepítve, azon tudom megnézni. Pár programot elindítottam, nagyítottam-kicsinyítettem a tv ablakot is, stb.... Tehát nem csak ránéztem, hogy mennyi az érték, aztán kész.) -
sunpower
tag
válasz
azbest #10452 üzenetére
Nem hangos és nem is melegszik, mert egy erősen túlméretezett egyedi vízhűtőrendszer hűti a kártyát is. (Tudom, ezt nem kéne vízhűteni, de ha egyszer van egy rendszer, akkor miért ne? Na meg szeretem a csendet, és ebben a kategóriában nem a minőségi ventillátorok dominálnak.)
Lehet hogy elég erős a kártya, de akkor miért megy majdnem 100%-on ha full HD-t nézek???Daa-raa:
Valami AMD kártyán gondolkozom, de mivel sok évente cserélek videokártyát, valami olyasmi lesz, ami viszonylag friss, de nem játékosoknak készült, mert nálam nem szempont.
Az alaplapom egyébként egy GA-970A-UD3. -
sunpower
tag
válasz
azbest #10248 üzenetére
Bocs, ez még lemaradt, mert már nem engedett módosítani.
Lehet hogy akkor marad a választékban a Technisat Cablestar Combo vagy a Terratec H7?
Egyelőre nem kell kártya, de ha esetleg úgy alakul a már említett dolgok miatt, akkor meglegyen a lehetőség és ne kelljen ezért új tunert venni, vagy összekendácsolni valamit hogy működjön.Azért vagyok rákattanva az egész digitális TV-re, mert múltkor csak poénból bedugtam a tunerembe a gyári antennát, hogy kipróbáljam egyáltalán a digitálisat (Aver hybrid ultra USB). Aver TV programmal a beállítás full egyszerű, 1:02 alatt megtalálta az összes DVB-T csatornát(!), piros a kódolt, fekete az ingyenes. Na de a kép! Ha finoman fogalmazok, akkor ég és föld. Hozzá képest az analóg olyan mintha egy szúnyoghálón keresztül nézném az adást!
Na ezért szeretnék egy megbízható, esetleg később kártyával is használható, minőségi tunert, amit jó ideig tudok használni.Köszi!
sun
Flashget: Vagy igen, vagy nem, de erre nem lehet építeni, mert annyira nem olcsó cuccok.
-
sunpower
tag
válasz
azbest #10248 üzenetére
Lehet hogy szóba került, de amikor a támába bekapcsolódtam, akkor nem olt energiám csak 1800 hozzászólás olvasására visszafelé.
Nem nagyon szeretnék kísérletezni a dologgal, mert vagy összejön vagy nem.
Azt viszont nem nagyon értem, hogy ha így meg lehet oldani a kártyás előfizetéses vételt bármilyen tunerrel (és programmal), akkor egyes tunerekben miért CI slot van? Mert abba ugye az olvasó és a kártya közé még megy egy "modul". Ha jól értelmezem akkor az a kódolásért felel?
Sima kártyaolvasónál akkor miért nem kell az a "közdarab"?Köszi!
sun
-
ManY
senior tag
t-home os valamilyen 5800 as
van rajta usb es ethernet is szo tuti meglehetne oldani de nem akarom a szolgaltato cuccat butykolni
ok is tisztaba vannak vele ha tud is ilyet ok ezt letiltottakhbo hd miatt vagyok oda annyira a shuttle ert
de most egyenlore mellekes az 1080i rogzitese mert eleg koltseges lenne ahogy elnezem
es megcsak abban sem vagyok biztos hogy t home nem rakott e bele valami okossagot
ami ezt letiltana... -
Konix
csendes tag
Hát-hát nem egészen ez van a valóságban! a diginél vagyok, elsőre digitális tunerrel próbáltam, seholsemmi csatornát nem talált! Majd jött az analóg és most is ugyan ott tartok. A gép felismeri az usb-s tunert videót lejátszik, de csatornát nem talál!!!!
Ez most már végkép érthetetlen. Mit szúrhattam el? Mások is okuljanak. -
Pancsermeste
őstag
De nem fut a mediacenter, sem az MSN, se más progi. Sztem ami szóba jöhet, minden programot és szolgáltatást kilőttem már.
A Win7-et is direkt visszaghosztoltam, szinte szűz állapotra. 2 ismerősömnél pedig működik rendesen Win7 alatt, csak én vagyok ilyen béna, nem jövök rá, hogy mi a szösz van! -
bluyoo
nagyúr
Sajna nem digi van .... (2000-es falu).
Nekem könnyű dolgom volt analóg,digitális majd egy hónap Ip-tv.De neki nincs lehetősége ..
Na mindegy akkor ez halott ötlet marad a pc.
Ez hibrid akkor gondolom megfelel a célra.Ha netán van jobb készülék (lehetőleg iPon-on) megköszönöm a javaslatokat. -
Flashget
félisten
vagy esetleg a tévének van pvr funkciója
-
Harlond
tag
de azon sajnos nincsen HDMI kimenet, én meg csak úgy tudom a monitorra kötni... illetve a HD-s adások miatt nem is szeretném mással hozzákötni... Amit a digi ad, csak sima SCART csatlakozó van.
Esetleg tudsz ajánlani olyan set top boxot ami megfelelne? Mert foggalmam sincs hogy milyen kellene :-S -
Avermedia_hu
senior tag
Ajánlott végfelhasználói ára az A717-nek: 149 USD.
Tehát még a magyar viszonyok között is bőven 40 e Ft. alatt kellene maradnia az árnak.Valóban nincs DVB-C kategória.
Érdemes a magyar Avermedia oldalt használni.
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Itt már szűkített, Magyarországon megvásárolható terméklista van.
-
Avermedia_hu
senior tag
Bocsáss meg, de ennyire egyszerű.
Mi kevesen vagyunk a DVB-C igényünkkel. És a pár dollár, akkor pár dollár, ha nem havi 50 db a várható kereslet egész Európára.
CICA: Igazad van, de Ismét a számok mögé kell nézni. A Piacot kb 75-80 %-ban olyan szolgáltatók fedik le, ahol nem lehet saját Ca modult használni. (itt a Sat TV-t is kalkuláld!)
Csak a példa kedvéért. Az Avermedianak van CA slotos TV Tunere. (DVB-S2). /R889/
Alig tudtunk eladni... Pedig ár/érték arányban egyedülálló. -
törölt tag
Akkor minden tunernél keresnie kellene. Nem igazán létezik olyan, amihez ne lenne.
Bár a WMC-t nem ismerem, elég régen próbáltam. Már akkor sem jött be, és erről azóta sem hiszem, hogy változott volna a véleményem. Nem szeretem ha egy alkalmazásban semmi érdemi beállítás sincs. A csatornák sorba rendezése meg egyenesen rémálom, de ez minden MC-re, FrontEnd-re igaz. Persze aki TV-hez van szokva, annak nem feltétlenül. Mondjuk hozzá teszem, a 14 évet Thomson TV-nken ezerszer kényelmesebben lehet bármit beálítani, és pl csatornákat rendezni, mint akármelyik MC-n/FrontEnd-en. Nekem ez már elég ahhoz, hogy ne tekintsem őket felhasználóbarátnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest