- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorPro
addikt
válasz
roti86 #107377 üzenetére
Ez a sorozat nem támogatja az OpenWr-t. Elengedem így ezt a vonalat. Nincs energiám meg kedvem se vele kinlódni. És nem is találtam hozzá megfelelő romot.
Frissen van most beüzemelve egy Xiaomi AX3000T EU és tökéletesen kihasználja az ezres optikát. Marad ez.
Köszi mindenkinek!
-
Ekkosh
tag
válasz
roti86 #105919 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem szét van szedve, a 2.4-es re nem is csatlakozom soha. A "másik Asus routerrel jobban járnék" dolgot kifejtenéd bővebben kérlek, nem teljesen értem. Cseréljem le a földszinti routerem? Vagy fentre is egy Asus routert vegyek AP módban? Miért lenne ez jobb szerinted?
-
törölt tag
válasz
roti86 #103609 üzenetére
Bocsánat, rossz modellre kerestem rá (BE3600). De így se lesz rá support, szóval összességében nem tévedtem, XIMR patcher sem fut rajta.
Airoha, mint gyártóról életemben nem hallottam.
-
thmsk
csendes tag
válasz
roti86 #101982 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok és a tippjeitek, Neked is MaCS a válaszod!
A tápegységet már kicseréltem, nem oldotta meg a problémát.A channeleknél is meglesten melyik, én is ebbe láttam a megoldást, meg is csináltam és 3 nap után eldobta a 2,4 Ghz-et de minden zölden világított, net is de csak volt 5 Ghz-en.
A baj ilyekor az, hogy itthon kell lennem ha ilyen történik ( a kamerák miatt ) mert az admin felületre nem akar belépni csak UTP-n keresztül, távolról és azon kívül sehogysem enged belépni.Olvastam a külföldi fórumokon, hogy reseteld ha máshogy nem megy meg úgymond olyan alap információkat amik nem oldják meg a problémám.
Ezzel nincs gond a reset valóban segít de 2-3-5-7 nap után megint ugyanaz a helyzet és ez nekem nagyon furcsa.
Áram van, net van de a router eldobja a 2,4 ghz-et és érthetetlen, hogy miért.
-
woodworm
veterán
válasz
roti86 #71088 üzenetére
Van itthon egy dir-860l, abban csak a 2,4 GHz-es wifi korábbi szériás, de nem tapasztaltam még hátrányát a kevesebb ramnak. Extrém terhelésnél jöhet elő, pl. cfw alatti torrentezés, sok futtatott feladattal.
Az, hogy az asus elérhetősége azonnali és hazai garancia van rá, miközben az átlagára nem sokkal több a xiaomiénál, szerintem erősen elgondolkodtató. -
-
roti86
őstag
válasz
roti86 #71067 üzenetére
Ki melyik routert választaná? Asus AC57-U vagy Xiaomi mi Router 3G? Melyik jobban testreszabhatóbb? A kínai felület engem nem zavar, van google fordító... Tud valamelyik olyat, hogy energiatakarékos módba kapcsol a megadott időszakban?
Egy mai napig jól működő WR841N v9 routert akarok leváltani, viszont TP Link ebben az árkategóriában nem ajánlott.
-
-
-
válasz
roti86 #14394 üzenetére
Én úgy tudom, hogy v4-ig moddolható, a v5 már nem nyerő...
http://www.huwico.hu/node/737De van saját topikja is, ahol a tulajdonosok tudnak neked biztos infókat adni...
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/friss.htmlA Tomato Firmware ezeket támogatja:
Linksys WRT54G v1-v4, WRT54GS v1-v4, WRT54GL v1.x, WRTSL54GS
http://tomatousb.org/doc:build-types
http://victek.is-a-geek.com/tomato.html -
válasz
roti86 #14336 üzenetére
Szia!
Szerintem a Linksys WRT54GL az a router, aminek a WiFi-jét még a mai napig nem sikerült felülmúlni, egy gyártónak sem, még saját magának a Linksys-nek sem! A baj csupán annyi vele, hogy egyrészt kicsit régi, és csak a g-s WiFi szabványt ismeri, ebből kifolyólag maximum 20 Mbit/sec, amit WiFi-n továbbítani tud, másrészt pedig korához és teljesítményéhez képest kicsit drága. Ezektől függetlenül, ez beszórja WiFi-vel a fél utcát. ITT is, szinte mindenki kitünőre értékeli, tehát ez egy biztos választás lehet... A kérdés csupán az, hogy mekkora netet szeretnél megosztani?! Mellesleg fel lehet tenni a rá a Tomato firmware-t, amivel remekül konfigolható a sávszélesség elosztása, nehogy a szomszéd Pistike el-torrentezze a felső lakó kapacitását is. Egy ilyen megosztásnál szerintem ezeket a képességeket is szem előtt kell tartani.
Persze nyilván ha mondanak egy újabbat, jobbat, ami tuti, hogy megfelel, akkor azt kell venni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest