Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Gear S3 - második kör
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Apple Watch
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
azért az is számít(hat), hogy sokaknál kifogástalanul működik tp-link router, a 7-es vagy nagyobb széria esetén nincs probléma! az csak egy dolog, hogy azonos vagy hasonló chipset...stb esetén néha csak a "márka" dob jócskán az áron, egy nevesebb gyártó terméke esetén, de akinél a gyártó számít, annál ez nem számít(hat)... továbbá valakinél csak néhány gyártó preferált, a többi lehet bár jó, a csillagokat is lehozhatja az égről, akkor sem fogja elismerni...
végül pedig mindenki azt vesz a pénzéért, amit csak akar!
csendben jegyzem meg, hogy lehet neves gyártó, ha egy széri(áj)a problémás, akkor semmit sem ér, hogy melyik gyártó neve díszeleg rajta, gondolom az nem kárpótlás a hibával szemben...
vagy amit később említettél; én például láttam új asus rt-n15 vagy linksys wrt320n routert napokon belül behalni, akkor ne is nézzek rá többet asus vagy linksys routerekre?
pedig sok más asus vagy linksys router kifogástalanul működik, még azonos típusból (is)! -
válasz
üzenetére
Én ASUS párti vagyok, tehát az RT-N10 és RT-N12 egyértelműen benne van, bár 15Mbit-et vígan elvisz az első is, utóbbi azért jóval erősebb. D-Link alsó kategóriát én elfelejteném inkább, A Linksys-ek viszont jók, és ahhoz még hozzátenném az E2000-et is.
Gubek-Einste
Mint fentebb olvashattad, nem használ WiFi-t, így annak semmi jelentősége! -
válasz
üzenetére
A csak 54Mbps-et tudó wifi routereket sürgessen felesd el mert már nagyon régiek, idejét múlt technikát használnak és nagyon lassúak. Ma csak N-es szabvány ismerőket érdemes venni, lehet Lite N-es (150Mbps) típus is de a lényeg, hogy N-es legyen.
Én a következő típusokat ajánlom:
Linksys E1000
Linksys E2000ITT van néhány összehasonlító teszt routerekról.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

pedig sok más asus vagy linksys router kifogástalanul működik, még azonos típusból (is)!
Gubek-Einste
Dr.NX