Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ala

tag

válasz HoTDoG #105716 üzenetére

HoTDoG
    Köszi a tapasztalatodat. Emiatt szavaztam én is erre a párosra.
    Nekem a következő tapasztalataim vannak:

TP-LINK WR1043ND + Cudy M3000 vezeték nélkül összekötve.
    Ez is jó eredményt hozott úgy, hogy az elrendezés: 6-8 m levegő, téglafala, amin van egy vas ajtó, 5 m levegő, téglafal, amin ugyan úgy van egy vas ajtó majd max 1 m levegő. Tehát két egy 5 m-es folyosó két, szembe lévő oldalán található helyiséget láttam el ezzel a két eszközzel.

Cudy WR3000S + M3000 vezetékkel összekötve MESH-be
    Jól működik, ugyan úgy az előző helyszínen használva.

Cudy WR3000S + M3000 vezeték nélkül MESH hálózatban:
    Helyszín 2 szoba+hall panellakás, ahol a nagyszoba és a hall találkozásánál a nagyszoba oldalán van a WR3000S router módban és a konyha kisszoba és külső fal találkozásánál az M3000 MESH módban.

A leg eldugottam helyen is (konyhában a mosogatógép alatt (mert ott a vízszivárgás érzékelő) meg van a 450 Mbs (az eszköz szerintem ennyit tud max. Pingben sem láttam nagy növekedést.

A Cudy kezelőfelülete: A korábbi tapasztalatok után kicsit gyermetegnek tűnik, de minden funkció megvan.
    Rendszer stabilitás. Egy-kétszer volt újraindulás, vagy kihagyás, de ezen zavarok nem mindegyike származhatott az eszközökből.
    (A két helyszínen párhuzamosan két remdszer működik folyamatosan)

Ami nekem zavaró volt a konfigurálás alatt, hogy mindig teljesen újraindult a rendszer, míg az Asusnál megszoktam, hogy voltak olyan folyamatok, amihez nem kellett teljesen újrabootoltatni a rendszert, ez lassíthatja a beállítási folyamatot.

A mobil applikáció nagyon jól működik.

A fenti infók kb egy hónap használat alapján szerzett tapasztalatokat mutatnak.

• MadKet

tag

Szia,

Pont erre kerestem volna a választ, hogy 2db routerrel tudok-e jól működő mesh-t csinálni úgy, hogy a 2 routert nem tudom kábellel összekötni. És ha jól értem a tesztedből akkor ez 2db WR3000S Cudy-val megoldható (wifi backhaul).

Én azt szeretném elérni, hogy egy 70nm ház egyik sarkából a legtávolabb lévő ponton is normális net legyen, hogy a kinti kamerák jól menjenek. Jelenleg egy Asus AC1750 router van, de ez sajnos nem elég erős.

A setup így nézne ki nálam:
    Telekom modem --> kábellel összekötve egy Cudy-val --> wifin egy másik Cudy-val mesh --> 2. Cudy-ból lan kábelek mennének a kamerákhoz ha wifin még mindig nem stabil (a kábelezés a tetőtérben lenne, a 2. router olyan pontra kerülne hogy onnan tudok kábelt vinni felfelé).

Valaki meg tudja erősíteni hogy ez így működőképes dolog lehet ? :)

Bár ahogy olvastam a Cudy magában is elég erős lehet és lehet nem kell 2 router.

Köszi előre is a választ! :)

• kpityu2

addikt

Hát, ez kimerítő teszt, sokaknak hasznos lesz. Ritka az olyan teszt amikor masszív falon keresztül hasonlítják össze z ezközöket. A Cudy-ra korábban is írták, hogy térerőben jó, ez ismét bebizonyosodott. Így mesh-sel meg még hangsúlyosabb. Én mondjuk kerülöm a kínai cuccokat, nem azért mert jujj lehallgatnak egy backdooron, hanem mert sose tudni mikor kezdik el használni a nemzetközi helyzet fokozódásával és nyilván nem én leszek a célpont, de botnet hálózat része se akarok lenni. De ez ilyen egyéni mánia.

• _NCT

addikt

Nálam is hasonló a helyzet, annyi, hogy itt 30cm vasbeton födém és egy 30-as fal van a képletben + rack szekrényben a router. Én azt vettem észre, a klienstől is nagyban függ a sebesség. Iphone hozza a 250-260 Mbps-ot az emeleten, ugyanitt két Dell (5320 és 5420), az egyik max 100-120 között tudja, kb 82-90dB erősséggel, a másik 150-200 között fix 79dB erősséggel. Egymás mellett van a kettő kb 10cm-re. Most AX4200-al próbáltam, OpenWrt alól.

• Fall-N

veterán

Érdekes. Láttam már egy-két videót a Cudyról, de nem nagyon volt még velük tapasztalatom és elég friss gyártó. Viszont a legtöbb tesztelő dícséri. Akkor ezek szerint nem is olyan rosszak. Viszont sok helyen az ASUS olcsóbb, annyira nem olcsó sok helyen a Cudy.

Új hozzászólás Aktív témák