Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ala
tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
HoTDoG
Köszi a tapasztalatodat. Emiatt szavaztam én is erre a párosra.
Nekem a következő tapasztalataim vannak:TP-LINK WR1043ND + Cudy M3000 vezeték nélkül összekötve.
Ez is jó eredményt hozott úgy, hogy az elrendezés: 6-8 m levegő, téglafala, amin van egy vas ajtó, 5 m levegő, téglafal, amin ugyan úgy van egy vas ajtó majd max 1 m levegő. Tehát két egy 5 m-es folyosó két, szembe lévő oldalán található helyiséget láttam el ezzel a két eszközzel.
Cudy WR3000S + M3000 vezetékkel összekötve MESH-be
Jól működik, ugyan úgy az előző helyszínen használva.Cudy WR3000S + M3000 vezeték nélkül MESH hálózatban:
Helyszín 2 szoba+hall panellakás, ahol a nagyszoba és a hall találkozásánál a nagyszoba oldalán van a WR3000S router módban és a konyha kisszoba és külső fal találkozásánál az M3000 MESH módban.
A leg eldugottam helyen is (konyhában a mosogatógép alatt (mert ott a vízszivárgás érzékelő) meg van a 450 Mbs (az eszköz szerintem ennyit tud max. Pingben sem láttam nagy növekedést.
A Cudy kezelőfelülete: A korábbi tapasztalatok után kicsit gyermetegnek tűnik, de minden funkció megvan.
Rendszer stabilitás. Egy-kétszer volt újraindulás, vagy kihagyás, de ezen zavarok nem mindegyike származhatott az eszközökből.
(A két helyszínen párhuzamosan két remdszer működik folyamatosan)
Ami nekem zavaró volt a konfigurálás alatt, hogy mindig teljesen újraindult a rendszer, míg az Asusnál megszoktam, hogy voltak olyan folyamatok, amihez nem kellett teljesen újrabootoltatni a rendszert, ez lassíthatja a beállítási folyamatot.
A mobil applikáció nagyon jól működik.
A fenti infók kb egy hónap használat alapján szerzett tapasztalatokat mutatnak. -
Ala
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes az alábbiak közül megvenni?
Asus RT-N18 U
Asus RT-AC 66 U B1
AsusRT- AC 68 U
Alapvetően elégedett vagyok az N18 u-val (van is egy), viszont egy tp link 1043ndv2-t szeretnék lecserélni. A fő szempont jelenleg a VPN lenne (gondolom ha az N18 elég, akkor a többi is tudja teljesíteni ugyan azt a szintet). A VPN még elég képlékeny dolog. Eddig próbáltam a gyári FW PPTP VPN-jét, de bizalmatlan vagyok vele, így az Open VPN lenne a cél. VPN szempontjából egy tunel kapcsolat lenne a cél, illetve mellette egyenlőre max 2-3 eszköz csatlakozna fel.Tanácsaitokat, véleményeiteket és segítségeitek előre is köszönöm!
-
Ala
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van olyan router, amit tudnál erre a célra ajánlani? A leírást nagyon szépen köszönöm, van itthon egy másik routerem, szerintem ki is próbálom vele, igaz tudom, hogy az nem ugyan az, mint ha a kiszemelt példánnyal csinálnám meg.
-
Ala
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet, h hülye kérdés, de AP-t úgy is létre tudok hozni, hogy vezetékkel kötöm össze a két routert? Akkor nem lesz "két egymáson belüli hálózatom"? Ha ezt így egy hálózatként össze lehet rakni, akkor megoldható lenne az is, hogy egy gigabites VPN képes wifi nélküli routerre kötöm rá a mostani routerem, ugye? Mert akkor lehet, hogy inkább azok között kellene körülnéznem, mint pl.: ez a router.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket tapasztalotokat, hogy az ASUS RT-AC66U AC 1750 route4r mennyire jó választás? Jelenleg egy TP-Link A7 AC1750 V2 routerem van. Igazából egy dolog hiányzik belőle, az pedig a VPN. Túlzottan nem vagyok jártas a dologban, ezért is kérek segítséget. Az Asus routerben van lehetőség arra, hogy VPN szervert üzemeltessek rajta, ha jól tudom. Ezek mennyire használhatóak és biztonságosak?
Gondolom jelerősségben ugyan azt tudja mint a TP-Link. Érdekelne még az is, hogy az ez mennyire stabil?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Ala
tag
Helló!
Nekem is tudnátok segíteni? Én ebben szeretnék segítséget kérni.
előre is köszi. -
Ala
tag
Üdv!
Jelenleg egy dlink di 604-est használok, de van 2 probléma amivel nem tud megbirkózni, az egyik, hogy nyomtatót nem lehet ráköni (usb), a másik, hogy nincs rajta wifi.
ennek megfelelően szeretném lecserélni egy olyan routerre ami van print server (usb), wifis (nem kell, h n-es legyen, mivel csak g-s wifi van jelenleg, valamint van valami előnye ha mégis n-eset veszek?) és lehetssen rá dróton keresztül is gépeket kötni (szokásos 4 port)
Eddig ezeket nézegettem, ajánlották:
Asus wl 500w
Asus WL-600GRemélem tudtok nekem segíteni, és előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Spórolós topik
- Autós topik
- Suzuki topik
- OpenMediaVault
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Dr.NX