- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
Intruder2k5 #54195 üzenetére
WLAN-on mennyi a teteje kb? (ideális esetben)
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #54193 üzenetére
Szuper, köszönöm a rövid kifejtést, ugyan szinte biztos vagyok a dolgomban és az összefoglalóból néztem ki de akkor a v3-as tutira kezelni tudja az 500-as majd a későbbiekben 1000-res netet? Csakhogy biztosra menjek.
(#54195) Intruder2k5
Köszönöm a segítséget! -
KisApám
addikt
válasz
Intruder2k5 #53991 üzenetére
Köszi! A progi jónak tűnik. Szerencsére egy TP-LINK 1043ND v1-el is igen jól el lehetett netezni (twitch.tv videoközvetítést nézni) 2,4 GHz-en a környékemen. Az ASUS-nak biztos erősebb lesz a jele, no meg főleg ha jól beállítom a csatornát, ha rálelek hogyan, tökéltes lesz.
A grafikon elemzése után az ASUS menűjében meg csak meg fogom találni, hogy hova kell állítani és HOGY lehet a csatornát állítani.
-
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #53948 üzenetére
Szia!
Köszi, megnéztem és el vagyok szontyolodva mert ugyanazokról a hibákról
számolnak be mint amiért én készülök visszavinni az AC66U-t.Melyik szerintetek az a gigabites, lehetőleg AC-s, dual stacket kezelő
tipus ami random nem indulgat újra és ugyanúgy random nem dobálja el
a wifi-t, hogy csak az újraindítás segít? -
geprombolo
őstag
válasz
Intruder2k5 #53920 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, szerintem a két Asus közül fogok választani.
-
mm89
őstag
válasz
Intruder2k5 #53921 üzenetére
Köszönöm! Az emag on most jó áron van :
[link]Gubek-Einste
Akkor 14 es nem lesz
Ac sem szerintem mert sokkal drágább..
A linkelt asus jó árnak számít most? -
gerii
addikt
válasz
Intruder2k5 #53820 üzenetére
Köszi, ez nem tűnik túl nagy sebességnek. Van olyan frissebb Asus ami esetleg jobb vétel AC55U, AC58U?
A lényeg, az lenne, hogy nem feltétlenül akarnék egy nas-t is venni, ha megbírkózik a torrenttel a router, és a nagy bitrátás videókat át tudja tolni TV-re, vagy gépre. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #53675 üzenetére
Köszönöm! Akkor nem ugrálok! Marad az Ac56u.
Amúgy az Archer C7 is jó áron van szerintem ,ha valakit érdekel. Archer C7
18.900.-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #53672 üzenetére
40 fölött van mindenhol. itt 23.000.-
Gyengébb? A magasabb verziószám ellenére?Itt a legjobb Ac-s routernek mondják. [link]
-
itg
tag
válasz
Intruder2k5 #53568 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #53515 üzenetére
Az eSATA sosem volt egy elterjedt megoldás, manapság már szinte egyetlen új eszközön sincsen ilyen csatlakozó. Nem is értem miért tett a Linksys ilyet a router-ére.
-
válasz
Intruder2k5 #53512 üzenetére
De ez csak eSATA, rendes SATA portos nincsen?
-
válasz
Intruder2k5 #53512 üzenetére
És milyen SoC van mellette?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #53472 üzenetére
Köszönöm szépen l!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Intruder2k5 #53473 üzenetére
Igen kb arra gondolok, érdemes megvárni a black fridayt lehet lesz akcióban.
-
FirstTripla
tag
válasz
Intruder2k5 #53481 üzenetére
Oh értem, azt hittem, hogy hasonló lenne ezzel a Tomato firmware-rel mint a jelenlegi tp-link 1043 v1-essel, hogy ~120-ról 200-300-ra emelkedne a letöltés. Ezért nem tudtam eldönteni, hogy az asus mire képes.
-
FirstTripla
tag
válasz
Intruder2k5 #53478 üzenetére
Igen olvastam sajnos, pedig olyan jónak tűnik. És esetleg egy TP-LINK Archer C9 még pont beleférne a keretbe, és ahogy nézem ennek mind a le-fel töltése tökéletes lenne, illetve a belső másolás is kiváló. Erről van valakinek tapasztalata, illetve hogy milyen erős a wifije átlagosan, 2,4ghz-en főleg?
szerk.: Ez a Tomato nem tudom, hogy micsoda pontosan, de én szeretném a gyári állapotában elérni a teljesítményt.
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #53395 üzenetére
Openwrt-vel használom. 160 megánál megáll a tudomány. Akik gyárival próbálkoztak 300ig jutottak. Igazából kb 6 éve megvan szóval kiszolgálta az árát...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #53378 üzenetére
Persze, persze, tudom, hogy máshol is dívik az AC750.
Nekem a gyártók - időnként alkalmazott - típusjelölése megy az agyamra. Azért lássuk be az AC53 és az AC53U között jelentősebb különbség van, mint az USBItt még egy G-re sem futotta, mint az AC1200-nál.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #53370 üzenetére
Gratulálok az Asusnak
AC53 750-es wifi-vel és gigabites porzokkal <> AC53U 1200-as wifi-vel és 100-as portokkal!
Bocs, nem gondoltam volna, hogy mindössze egy U-ra futja nekik... -
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #53370 üzenetére
Akkor engem átvert a wikidevi:
https://wikidevi.com/wiki/ASUS_RT-AC53U -
LucentTwo
tag
válasz
Intruder2k5 #53366 üzenetére
Ez a típus mit tud letöltés szempontjaból!? Csak, hogy mit várjak el tőle, mi aza maximum amire képes lehet?
-
LucentTwo
tag
válasz
Intruder2k5 #53364 üzenetére
Akkor jobban jarnek az asus rt-n18u-val!? Amit ajanlottak.
-
LucentTwo
tag
válasz
Intruder2k5 #53362 üzenetére
Laptopokkal, Ps4-el, meg ugye telefonokkal.lenne hasznalva. De 2.4ghz-en jol mukodne?
-
superg
senior tag
válasz
Intruder2k5 #53336 üzenetére
Köszi a segítséget akkor RT-N56U B1 áll nyerésre.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Intruder2k5 #53328 üzenetére
Megérdeklődöm, megoldják-e
(#53329) Gubek-Einste: Köszi, megnézem, eléggé jó cuccnak látszik, igaz asszony idegbajt kapna még egy routertől (kettőtől), de majd jól elrejteném.
Közben addig magyaráztam a telekomnak, hogy nagy nehezen adtak 20 megás csomagot, 15/1.5-öt mér a speedtest, jobb mint volt de 2016-ban így is karcsú, főleg hogy nem is egy zsákfaluban lakom, de ez van sajna -
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #53310 üzenetére
vettem egy ilyet, és valóban tud kb ennyit, egy falon keresztül a telefonomon 77-78 Mbit-et mérek LE (router nélkül, vezetéken 94 volt a max), az 50 FEL pedig simán megvan. viszont rá kellett jönnöm (korábban upc 30/3-as net volt) hogy a laptopomban lévő wifi adapter gyengus ilyen tempóhoz, ugyanazon a helyen ahol a telefon volt, a 78-cal szemben csak 42-44-et tud, feltöltésben pedig 40-45 között.
(persze ezek speedtest.net adatok) -
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #53310 üzenetére
és Draken:
Köszönöm a választ!
-
itg
tag
válasz
Intruder2k5 #53103 üzenetére
Olvastam itt régebben, hogy lesznek új ASUS routerek.
Erről nem tudsz valamit, hogy a 30ezres kategóriában is lesznek-e?ps. most láttam egy RTN18U-t, abban nincs ssh.
Nem tudtok olyan listáról, hogy melyik ASUS-ban van alapból SSH?
Köszi -
Darth_Revan
veterán
válasz
Intruder2k5 #53100 üzenetére
Hűha, majdnem 50k
A majdnem fele ennyibe kerülő említett TP-Link-hez képest megéri ezt a plussz pénzt?
Egyik tesztben azt írják ehez az ASUS-hoz, hogy "Slow at 5 feet". Ha túl közel lenne a gép a routerhez, akkor nem működik teljes sebességgel ?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #53078 üzenetére
Szia!
Adott egy netes aukciós oldal. A lényeg, hogy direktbe bekötve a netet 2ms válaszidőt kapok speedtest szerint. Amint bekötöm a routert ez felugrik 6-7ms-ra. Nos ezzel van a probléma. Ezt az időt kellene minél jobban csökkenteni. Router sajnos szükséges.
-
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #53054 üzenetére
Most csak a saját véleményemet írom le, nem kell mindjárt leugatni a fejemet.
az USB-s funkciók
Az az igazság, hogy próbáltam, de én annyira nem láttam értelmét. Bár van a routeremen két usb port (2.0-ásak), de gondolom ahhoz kicsit jobb proci kéne legyen a routerben, hogy flottul osztogatni tudjak.
Fájlmegosztás: Kipróbáltam hddvel és megmondom őszintén engem zavar, hogy az amúgy is nagy utp kábeles és tápkábeles káoszból még egy harmadik usb kábel is lógjon, merthogy egyértelmű, hogy hddt tennék rá, nem pendrive-ot. De egy ssdvel sem járnék sokkal jobban, mert az usb2 miatt lebutul a sebesség. De nemcsak amiatt, hanem amikor megosztom a tartalmat ftpn, akkor távoli elérés esetén a feltöltési sebességemnek a töredékét produkálja. Ha feltesszük, hogy az usb2 kb. 200 megabit/seces sebességre képes, akkor az a 2-3 megabit ftpn édeskevés. Nem mindenkinek van digi netje. (10 megabit a feltöltésem) Ha valami esetleg másnak kell, azt inkább fájlmegosztóra töltöm fel.
Médiamegosztás: A médiaszerver rész az nyilván jól működik, mert ennyi már elég a HD videok lejátszogatásához, viszont mivel a gép gyakran van bekapcsolva, amikor lejátszásra van szükségem inkább a gépen futtatom a DLNA progit és nem a routerre kötött cuccot osztom meg. 0-24-ben meg nem nézek videokat nyilván, másnak meg nem nagyon osztanék meg vagy ha igen, azt is inkább Plexszel gépen keresztül.
Nyomtatómegosztás: Működik, de nincs értelme, mert olyan behemót nagy a nyomtató, hogy ha 0-24-ben rá lenne dugva örökösen belebotlanék asztalra téve meg semmi másnak nem maradna hely kb. Ha kell valami, akkor előveszem, GÉPRE dugom és úgy nyomtatok. Irodában biztos több értelme van így nyomtatót megosztogatni, mint otthon.
4G modem: Ez is működik viszont az usb port miatt valamiért itt is lebutul a sebesség pedig nem egy gyíkfing 4G-s modemet kapott, ráadásul nem is kicsit, asszem 30 megabitnél sose mértem még jobbat, holott errefelé a 4G 70-et is tud. Na épp ezért használok inkább 4G routert. Ha mobilnet kell az pont erre való.
FTP jogosultságok kiosztása,
Na ezt aláírom, ez tényleg elég gagyi a gyári firmware-en. Mert ha pl. az egész tartalmat akarod megosztani, akkor ott nem lehet jogokat állítani csak bizonyos mappáknál és az is csak annyi, hogy van-e írási jog vagy nincs, amit elég tágan értelmez, mert nemcsak a szigorúan vett írási jogot érti bele, hanem a törlésit is meg a létrehozásit is.
Samba
Hát nem tudtam mi ez, gyorsan elolvastam. Nem szoktam Unix gépekre vagy Unix gépekről fájlokat megosztogatni. Szal. ez nálam kimaradt.
a torrent kliens
Hát 10 megabittel ne akarjak torrent klienst futtatgatni egy routerről. Szerintem.
VLAN-okat tudsz létrehozni,
Egy magamfajta átlagusernek szerintem fingja nincs mi az a VLAN, eddig nekem se volt, de most hogy elolvastam róla wikis cikket továbbra se tudom, hogy miért lenne ez jó nekem. Az OSI modellnél hiányoztam.
meg lehet növelni a WiFi erősségét
Csodálatos. Lefedi a lakást, az nekem bőven elég. Nem kell, hogy a szomszéd rálásson.
több DDNS támogatása
Majd ha szervert üzemeltetek, akkor esetleg megfontolom, hogy DDNS-t használjak. Egyelőre bőven megvagyok nélküle.
script futtatási lehetőség, és az erőforrásokhoz mérten szinte bármilyen alkalmazás telepíthető rá, és futtatható rajta.
Csodálatos, azaz szinte teljes értékű szervergéppé akarod upgrade-elni a routeredet. Mondom ez otthoni usereknél azért necces, mert
1. Nem biztos hogy van pénze olyan routerre, aminek a procija bírja ezt a fajta gyűrődést (torrent, ftp, médiaszerver, scriptek... ).
2. A feltöltési sebesség kb. egyedül a diginél fogadható el ilyen multifunkciós szervercélokra.
3. Véletlenül ezeket a szerverszolgáltatásokat nem tudja egy Raspberry Pi is?
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Intruder2k5 #53034 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítségedet. Ha ennyi, akkor ez van.
Gubek-Einste
Családi ház 40 cm-es falak (tégla), de egyik eszköz sincs messzebb a routertől 6 méternél. Család használja, más nem.
Köszönöm
-
patakidr
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #52960 üzenetére
Szia,
bocsánat, lehet, hogy buta kérdés, de nem gáz, hogy nincsen külső antennája az RT-AC56U-nak? Nálam egy TP-link 1043 nd-t kellene leváltania, amihez nagyobb külső antennákat rendeltem eleve, azonban egyre többet dobálja el a wi-fi hálózatot, bizonytalan/lassú lett a működése. Különösen azóta fokozódott a jelenség, amióta egy Honor 8 mobil került a családba.
Ha az felkapcsolódik, akkor az addig bizonytalan TP kidől. 160 nm a ház és 2 szintet kellene besugároznia, úgy, hogy a földszinten van a ház közepén íróasztalnyi magasságban a falon.
-
fishman985
tag
válasz
Intruder2k5 #52997 üzenetére
Köszi!
Az ár csábító volt, ezért kicsit gyanakodtam
Nem alaptalanul ezek szerintEgy gonddal kevesebb, köszönöm
-
zsloti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52984 üzenetére
Köszönöm
Esetleg az archer c5 megoldás lehet?
Köszi zs -
tomi5244
őstag
válasz
Intruder2k5 #52986 üzenetére
Köszi szépen, sokat tanultam. Szerintem akkor maradok 2,4ghz-en, mert inkább maradjon a (elméletileg) nagyobb hatótáv.
Amúgy, most majd' 3 szobával arrébb - egy válasz és egy főfal - 2,4ghz -n, és 144mbit-et ír.
Ha elindítok egy streamet ipaden, mondjuk 720p felbontású videót (NASról), akkor azért jó pár másodperc kell neki még elindul, gondolom ennyi ideig tart a puffer.
-
tomi5244
őstag
válasz
Intruder2k5 #52966 üzenetére
Most már tisztán látok, ez egy nagyon jó leírás, tömör és lényegre törő. Van esetleg ilyen N vs AC szabvány összehasonlításban is?
Annyit tudok, hogy az AC irányított jelre is képes. Milyen előnyei vannak még?
-
Slyer
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52966 üzenetére
Köszi!
Jó lesz nekem akkor az N18U..
köszönöm szépen a segítséget!
-
Marbob
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #52885 üzenetére
Szia. Köszönöm szépen a választ. Átgondolom.
-
Ed McLeves
tag
válasz
Intruder2k5 #52881 üzenetére
Áhhh, nagyon köszi!
Művelődök egy kicsit, mert nem értek hozzá (azt sem tudom pontosan, hogy az 1200G Plus fele annyi RAM-ja milyen hátrányt jelent egy routernél, a MIMO-szám mibenlétéről nem is beszélve)
-
Ed McLeves
tag
válasz
Intruder2k5 #52879 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást!
Igen, a Plus-osra gondoltam.
Ugyanitt az első értékelésben azt írják, hogy az Asus kijavította ezt a hibát... Amennyiben igaznak bizonyul ez, miben jobb az RT-N18U-nál? -
Locutus
veterán
válasz
Intruder2k5 #52834 üzenetére
-
Simi37
őstag
válasz
Intruder2k5 #52809 üzenetére
Értem
ed: Igen ő az, kábelen nagyon szépen kiadja a 120at de wifin...tetejére rakom laptopot, telefont: 66mbps. 5 méterre már csak 10mbps. Azért nem lett eddig cserélve, mert rokonnál van ez de őt annyira nem zavarta...eddig
-
Simi37
őstag
válasz
Intruder2k5 #52797 üzenetére
Ezek szerint a tréhóm 6 évvel ezelőtt gigabites routert adott o.O Nem semmi...
A 10/100as befogadni sem képes többet? Amúgy kizárólag wifiként lesz használva kábellel nem -
lacy86
addikt
válasz
Intruder2k5 #52792 üzenetére
Vegul ez lett a valasztas
Asus RT-N56U Black Diamond -
Hapi18
tag
válasz
Intruder2k5 #52747 üzenetére
köszi, kipróbálom
-
tejmaffia123
tag
válasz
Intruder2k5 #52719 üzenetére
Köszi !
-
petrson
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52616 üzenetére
Ok értem, köszi a választ. Ami most van egy TP_LINK régi egyantennás router, az a 20 Mbps-ot tudja max, ennél kéne valami komolyabb. Ha más nem, akkor a fentebb linkeltet beszerzem, már az is nagy lépés a mostanihoz képest.
-
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #52590 üzenetére
Én is itt néztem és nem láttam különbséget, V1 és V2 között még csak csak de V2 és V3 között nem
-
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #52588 üzenetére
Mikor láttam nincs v3 EU firmware éreztem, hogy zavar van az erőben
Lehet V3 router csak US-ban van?!EU-ban csak V2
-
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #52586 üzenetére
Na az szuper akkor, akkor csak egy v3 EU firmware-t kell beszerezni?
Itt semmilyen nincs fent. -
Tompie
őstag
válasz
Intruder2k5 #52584 üzenetére
...és v3-at hol lehet beszerezni? mert mindenhol csak v1-ről és v2-ről tudnak jobb esetben, de leginkább nem tudják, hogy a beérkező milyen lesz? vagy hát v2 lesz mert a v1 gyártása már megszűnt
-
b1sti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52576 üzenetére
Szerintem akkor marad az N56U, mivel nem hiszem, hogy a laptopom ki tudná használni az 1000-es digit
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Mennyire jó/megbízható a gyári firmware, amivel rendelkezik az N56U? Olvastam pár hozzászólásban, hogy nem mindegyik routernek jó a gyári.
-
b1sti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52574 üzenetére
Gondolom az RT-N18U lenne viszont a 3 közül a legjobb
-
Tin
veterán
válasz
Intruder2k5 #52519 üzenetére
tegnap éjjel, "csendben" kíváncsiságból kipróbáltam az n18u wifi sebességét a routertől 2 méterre, falak nélkül.
1000/200-as digi-n speedtesttel néztem, 200/200-at tudott. intel 7265 2x2-es laptoppal, 40 mhz-es wifi sávval. teljesen stabilan!
-
nfsu17
veterán
válasz
Intruder2k5 #52519 üzenetére
köszi, kezdem érteni.
tehát ha pl. veszek pc-be/laposba egy N300 usb-s wifi adaptert, akkor olyan 80-100 akár meg is lehet, de a 150 megabit sem kizárt. Így azért ez már nem olyan rossz. Gondolom az AC tudna már csak ennél többet, de ahhoz meg más adapter kell (gondolom drágább).
a mobilokba, tabletekbe meg akkor nincs ilyen erős (N300?) N-es wifi, azért nem lehet mondjuk s5-el 100 Mbps-ot mérni, csak mondjuk AC-n. Mert amúgy tudja, láttam youtube-on, hogy 150-el is ment a letöltés wifin. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #52477 üzenetére
Minden másodperc számít.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52470 üzenetére
Köszönöm.
-
laci_8519
tag
válasz
Intruder2k5 #52356 üzenetére
Másik topokban írtam, hogy megoldódott a probléma, viszont egy idő után megint elő jött, így marad a vásárlás. Bridge módba visszaállításkor jó a sebesség. Most így használom addig amíg nem veszem meg a routert.
Ezt néztem ki : Asus RT-N56U B1Láttam az ajánlott routerek listájában, gondolom ez megfelelő lenne. Ahogy írtam semmi extra, csak legyen normális net és wifi egy telefonhoz.
Vagy ha van jobb megoldás azt meghallgatom. -
laci_8519
tag
válasz
Intruder2k5 #52356 üzenetére
Rendben, végül is egy próbát megér.
-
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #52336 üzenetére
Értem, köszönöm.
Nem hiszem, hogy raknék fel más által készített firmware-t. Nem tudom, hogy kell. -
válasz
Intruder2k5 #52279 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Intruder2k5 #52277 üzenetére
Köszi
Az bugmentes? Legújabb Merlin van rajta. Arra simán rámehet a HGG?
-
farkas-j
őstag
válasz
Intruder2k5 #52235 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Én TP-Link párti vagyok (nekem is ilyenek vannak és a családba is ezt a márkát favorizálom), de az Edigitál-nál olvasott vélemények ettől a konkrét típustól elriasztanak. Az ASUS RT-N12 D1 viszont biztatónak tűnik. A régi típusok megbízhatatlanságát mára már (talán) kinőtte ez a márka. Meglátom mit szól a barátom ehhez a tipphez. Még egyszer köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #52224 üzenetére
Igy mar oke, koszi szepen! Nem ertek ehhez, ezert nekem nem mondanak semmit a jelzesek. Ez esetben eleg lenne nekem az N-es modem is, bar multkor volt ara a masiknak, akkor 28 korul listazta az ipon, szoval nincs nagy kulonbseg.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #52190 üzenetére
Köszömnöm! Új infó volt nekem.
52189) Gubek-Einste
öszönöm Neked is az infót!
-
La Magra
tag
válasz
Intruder2k5 #52164 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Végiggondoltam a dolgot, és mivel az esetek többségében 1 db gépet kell majd kiszolgálnia vezetéken, wifin meg csak ritkán 1-1 mobilt esetleg laptopot, arra jutottam, hogy bőven elég nekem az olcsóbb megoldás (TP-Link 1043ND). Remélem, nem nyúltam mellé és beválik majd az eszköz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #52166 üzenetére
Oké, megvárom ő tud e konkrétabbat. RT-AC55U-re érdekelne amúgy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #52164 üzenetére
Nézem ezt az Asus emu-t és nem teljesen tiszta nekem a Guest Network működése. Erre is be lehet állítani külön jelszavas védelmet? Mert az emulátorban ezeket nem lehet állítani és minden "Open". Vagy ez csak az emuban nem állítható?
-
La Magra
tag
válasz
Intruder2k5 #52162 üzenetére
És ez tényleg bő 5000 Ft-tal többet tud?
Egyébként feketét néztem ki a 1043ND-ből, talán v3, de nem találom egyértelműen leírva a webshopban, ahonnan venném (emag)... -
La Magra
tag
válasz
Intruder2k5 #52154 üzenetére
Nem kell AC, max 2 mobil használja a WiFi-t, kábelen van szükség az 500 Mbitre.
A kérdés inkább az akart lenni, hogy az újabb TP-Linkeket (mint pl. a 1043ND) is állandóan ki-be kell-e dugdosni? (A régebbinél, ami most van, ez valami típushiba lehet, ugyanis senki nem lepődött meg, amikor meséltem, milyen gyakran kell újraindítanom.) -
vottokar
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52153 üzenetére
Sajnos nem tudok dönteni.
Az az igazság, hogy nézegetek egy ideje és szimpatikusak az Asus hálózatos eszközei. De nem tudom, hogy kell-e mindenképp nekem a tudása. ( Mivel még több ismeretlenes az egyenlet otthoni szolgáltató ügyben, nem adnék ki 2x ezret, ha lehet, hogy nem is lesz igazán szükségem rá.)
Ahogy ismerem a szerencsémet, bármi is lesz a döntésem, a másik verzió lesz majd a jobb... -
vottokar
senior tag
válasz
Intruder2k5 #52149 üzenetére
Akkor lehet, hogy most kéne még venni AC55u-t, mert ősz végén már nem lesz? (akkorra lesz esedékes a gyorsabb net váltás, ahova már kellene..)
-
válasz
Intruder2k5 #52088 üzenetére
Köszönöm
Közben már olvasgattam ott is. Először kipróbálom gyárival, hogy megfelel-e az elvárásoknak, aztán ha nem, akkor fejest ugrom és remélem nem gyártok belőle téglát
-
válasz
Intruder2k5 #52081 üzenetére
Megvan az AC56U és már le is beszéltem az eladóval, hogy ma küldi
25k+pk és 2018. júniusig garis. Nyugtass meg, hogy jó boltot csináltam
Köszönöm Neked és Mindenkinek a segítséget
-
válasz
Intruder2k5 #52083 üzenetére
Tenyleg
Na akkor reménykedem, hogy még nem kelt el az AC56U.... -
válasz
Intruder2k5 #52081 üzenetére
Igen, igen tudom, igazából ha tudná ilyen téren azt, amit az AC1200G+, akkor az csodálatos lenne
-
válasz
Intruder2k5 #52079 üzenetére
Wifi lefedettségben melyik lehet jobb?
-
válasz
Intruder2k5 #52077 üzenetére
A Broadcom csak a CFW miatt érdekes, vagy más miatt is előnyt jelent? Ha eltekintünk a CFW-től akkor is gyengébb az AC55U?
-
válasz
Intruder2k5 #52075 üzenetére
Köszi
CFW nem szeretnék, jó nekem a gyári. Az AC56U szerintem emaghoz garis, akkor is azt javaslod, vagy inkább AC55U-t?
-
torpe23torpe
csendes újonc
válasz
Intruder2k5 #52031 üzenetére
Igen, most a RT-N18U tűnik legesélyesebbnek...
A hosszabb hsz.-omban foglaltakon gondolkodom, (guglizom). Ha már nem úszom meg 10k körül a RT-N15U típussal akkor érdemes e a legújabb technológia (AC Wifi) előtti N Wifi-s RT-N18U megvenni 20k körül, vagy akkor inkább már ASUS RT-AC55U 27k körül... Hátha működőképes marad addig, míg egyszer csak kitudom majd használni az előnyeit...
Vagyis most azon gondolkodom N Wifi vagy AC Wifi kicsivel többért...
Most ott tartanak egyébként a gondolataim, hogy talán fontosabb gyorsabb proci, több RAM, hiszen szerintem a pici lakásunkban minimális az esélye, hogy belátható időn belül élvezhessem az AC Wifi előnyeit, hiszen amit használhatok Wifivel, azt akár kábellel is összeköthetem, onnantól meg lényegesebb a proci+ram...
Jól gondolkodtam?
Köszi
-
torpe23torpe
csendes újonc
válasz
Intruder2k5 #52028 üzenetére
Köszi,
Ha jól értem, akkor ha ebben az egyszerűbb modellben van, akkor a még jobb modelleknél biztosan van. Ugye?
Köszi
-
kentucky
őstag
válasz
Intruder2k5 #51849 üzenetére
Köszi akkor azt veszem, és akkor valóban, inkább vadonat újat
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #51690 üzenetére
Vazz. [ezt ] rendeltem, ez most akkor a fasza vagy a szívás? Mert ha benéztem már küldhetem is vissza, pedig még itt sincs. )
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #51690 üzenetére
fura, az N12 D1 keresére nekem ezt hozta vissza az árgép
sajnos az USB-N14 nem vált be, amint elindítok egy akármilyen játékot, eldobja a Wifi kapcsolatot, akármelyik USB portba dugva, az alap driverrel és az ASUStól letöltöttel is Win 10 alatt.
-
válasz
Intruder2k5 #51649 üzenetére
Ez igaz, ezért is írtam csak a wifiről
-
válasz
Intruder2k5 #51630 üzenetére
Köszi
-
válasz
Intruder2k5 #51625 üzenetére
Ma is tanultam valamit
Azt hittem, hogy mindent ki lehet nyiffantani
. De akkor már ezért is érdemes ASUS-t venni, Mindegyikben van egyébként ilyen recovery mód? Hogyan lehet előhozni?
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #51621 üzenetére
Ehhez annyira nem értek, szerinted segíthetne? Ki lehet vele nyiffantani a készüléket ha valamit rosszul csinálok?
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51418 üzenetére
Köszi a segítséget
,megvettem az alap verziót,mert csak az van az edigitálnál (Jár nekem vissza 7 százalék az árból :-) )
Remélem be tudom állítani megfelelően -
vizslakutya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51416 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ezek szerint ez már megfelelne nekem?
Üdv. -
válasz
Intruder2k5 #51349 üzenetére
Ezt ne nekem mondjad, én tudom, hogy kb melyikre mi van.
A Padavan kimaradt. -
válasz
Intruder2k5 #51347 üzenetére
Ezt mire írtad?
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51344 üzenetére
hát ez akkor pech
figyelem a statisztikát az oldalon, de a gond az, hogy nem akarom nagyon a végére hagyni a feltöltést - és félek, hogy elveszik az az adatmennyiség, ami még hátra lett volna az előző előfizetésből.
-
voronoi
tag
válasz
Intruder2k5 #51326 üzenetére
Van mod kideriteni, hogy az enyem ilyen-e a router szetszedese nelkul? (nem mintha mar sokat szamitana, ugyis ujat veszek, de azert hajt a kivancsisag)
-
Paoloo
tag
válasz
Intruder2k5 #51288 üzenetére
De jó hogy megkérdeztem,köszi!
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #51248 üzenetére
NTFS-t olvas, vagy formázhatom át?
-
JasL
őstag
válasz
Intruder2k5 #51220 üzenetére
Értem, akkor marad a varázslás. Köszi az infót!
A hirdetést töröltem!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
wolf13
őstag
válasz
Intruder2k5 #51205 üzenetére
Köszönöm az útba igazitást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest