- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #51977 üzenetére
Én is a dual band felé hajlom, ezért is fontolgatom a WDR4300-at. Amikor legutóbb néztem, akkor még egy 5 GHz-es hálózat sem volt körülöttem, de legalább 5-8 különböző erősségű 2,4 GHz.
Teljesítményben és stabilitásban a WDR4300 hozza a WR1043ND V2/V3 szintjét, esetleg jobb annál? Mik az esetleges hátrányai?
Gondolom az 1043ND v1-hez képest mindenképpen előrelépés lenne a WDR4300?
Szerk: Asus annyira nem szimpatikus, ha csak nincs valami külön ok, amiért sokkal jobb lenne az N56U? Ha jól tudom, a DD-WRT sem megy fel az Asusra (igaz van Padavan, amiről sokan ugyan nem tudok). És drágább is, a WDR4300-at aránylag korrekt áron megkapom.
-
wocsok17
tag
válasz
Gubek-Einste #51154 üzenetére
Én már több mint 2 éve használom a xiaomi nagy routerét a feketét, abban gigabites portok vannak, és már kinőtte a gyerekbetegségeit is. Erős a wifije. Igazán rosszat nem tudok mondani róla, de nagyon nem másztam bele a lelkébe.
Viszont ezt a benne levő 1tb winyó miatt 40-alatt nem kapod meg. De annyiért nekem is van még 1. -
Tikakukac
titán
válasz
Gubek-Einste #51971 üzenetére
Jaja, de nincs ebben fura, míg laktam Kőbányán, ott is a sávszél fele volt meg napközben a csúcsokon és 10 után jöttek meg a bitek rendesen. Azóta nem tudom mi a téma, beköltöztem belvárosba, itt UPC van, az csúcson vereti 0-24.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gubek-Einste #51969 üzenetére
100-at amúgy nem tud a net, olyan 40-50 csúcsidőben max, nagyon későn szokott inkább 75-80-at.
Ha az a TP erre jó akkor vetetem is vele, mert rágja a fülem
-
Tikakukac
titán
válasz
Gubek-Einste #51967 üzenetére
Akkor a 10k körüli dolgokat felejtse el? D-Link alap fapad szolgáltatósa volt eddig az halt meg, szóval az igények tényleg minimálisak.
-
vettelf60
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51962 üzenetére
Linksys E2500 ról mi a véleményed?
Akkor az N56U is jó lesz később is viszont az AC51U-nak az 5 GHz-e gyenge (Lefedettségre vagy sebességre)?
-
vettelf60
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51960 üzenetére
Az nem lehet később probléma hogy pl az N56U kifutó modell? Tehát nem lesz probléma a kompatibilitással újabb eszközöknél? Míg ugye az AC egy viszonylag új dolog.
Esetleg ha már N600 akkor ez? [link]
-
vettelf60
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51958 üzenetére
-
LJ.
tag
válasz
Gubek-Einste #51951 üzenetére
Mennyira halott ötlet egy ilyen usb-s range extender? Nem tűnik túl bonyolultnak. Van ezekről valami vélemény?
http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_340906.html?wid=3#customer_review
-
LJ.
tag
válasz
Gubek-Einste #51951 üzenetére
Rendben, köszönöm, Ha lesz időm nekiállok majd, bár esélyes hogy még segítségért fogok fordulni
-
LJ.
tag
válasz
Gubek-Einste #51949 üzenetére
Szerintem megpróbálom akkor először ezzel, ha nem megfelelő, akkor veszek szerintem egy nagy teljesítményű n-es routert, ami kiváltja a UPC-s csoda masinát.
Milyen beállítások szükségesek, hogy működjön így a rendszer? Érdemes lecserélni a gyári firmwaret? Például erre? Jó lenne, ha wifin kapná a jelet az extender a UPC-s routerből, nem kábelen. Ez megoldható így? Valamint kell az IP-kkel foglalkozni, vagy a rendszer automatikusan beállítja magát?
köszönöm
-
LJ.
tag
válasz
Gubek-Einste #51946 üzenetére
A lakás ahol a társasház található nem nagy, összesen 16 lakás van. Így sok zavaró wifi hálózat sincs a közelben, gondolom ehhez hozzájönnek még a vasbeton falak, amik szintén leárnyékolnak.
Mint említettem én a felső beton födémet látom a legnagyobb akadálynak.
Az elfekvőben lévő router egy Asus WL-520g őskövület, úgy emlékszem hogy annó voltak hozzá még mókolt firmwarek. Vagy egy ilyen régi routerrel fölösleges szórakozni?
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Gubek-Einste #51946 üzenetére
Bocsi UTP-t akartam írni
Igen, kizárólag WiFi megosztásra kellene és szerintem elég a 100-as is. -
Ala
tag
válasz
Gubek-Einste #51939 üzenetére
Van olyan router, amit tudnál erre a célra ajánlani? A leírást nagyon szépen köszönöm, van itthon egy másik routerem, szerintem ki is próbálom vele, igaz tudom, hogy az nem ugyan az, mint ha a kiszemelt példánnyal csinálnám meg.
-
Ala
tag
válasz
Gubek-Einste #51935 üzenetére
Lehet, h hülye kérdés, de AP-t úgy is létre tudok hozni, hogy vezetékkel kötöm össze a két routert? Akkor nem lesz "két egymáson belüli hálózatom"? Ha ezt így egy hálózatként össze lehet rakni, akkor megoldható lenne az is, hogy egy gigabites VPN képes wifi nélküli routerre kötöm rá a mostani routerem, ugye? Mert akkor lehet, hogy inkább azok között kellene körülnéznem, mint pl.: ez a router.
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #51903 üzenetére
"Nehéz a kettő között választani mivel eléggé együtt vannak, talán a jövőre tervezés okán érdemes lenne az AC55U-ban gondolkodni de az N56U-ra van CFW is."
Az AC-re azért nincs mert még viszonlyag új a chipset vagy nem is lesz/lehet?
(Nem mintha fő szempont lenne... Az ilyen tákolásokkal rengeteg időt el lehet pocsékolni, sokszor semmilyen vagy igen rosz eredménnyel) -
Arpitov
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51924 üzenetére
Szia!
Koszonom szepen a segitseget! Vegul csak egy TP-Link 841ND routert vettem meg kulonbozo okok miatt. A routeres szobaban az ac kepes telefonommal(sony xperia z3 compact) csinaltam tesztet. 40mbit/s jott ki kozvetlenul a router kozvetlen kozeleben. A masik szobaban(kb 5 meterre a routertol ez a sebesseg mar csak olyan 10-13mbit/s a telefonnal merve. Igazad volt, szuksegem lesz egy usb-s adapterre is, hogy rendesen tudjam majd fogni a jelet majd a notebookon. A laptop egy osregi Lenovo G500(meg csak G-s wifire kepes). Az durva, hogy ennyire learnyekol 2-3 fal a panel lakasban. Erdekes volt, hogy telefonon nem tudtam 40 mbit/s fele menni a router mellett... Mi lehet ennek az oka? Van ertelme usb-s adaptert vennem a masik szobaba vagy nincs mese kabelezesbe kell fogni? :SKoszonom szepen!
-
zzola
titán
válasz
Gubek-Einste #51926 üzenetére
Köszi.
-
Arpitov
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51854 üzenetére
Koszonom a segiteseget!
Gondolkodtam rajta es a jovore nezve inkabb jobban zsebbe kell nyuljak ugy nez ki.
AC szabvanyt jo lenne hasznalni, jelenleg egy eszkoz kepes ra a lakasban (3-4 eszkoz lenne a routerre csatlakoztatva wifin egyidejuleg). LAN-on max egy NAS-t fogok rareszteni. A wifi stabilitasa es megbizhatosaga fontos lenne. Dual band-os halozatot szeretnek, mivel a panelban sok a router korulottunk.
30k-ig jelen parameterekkel melyik router ajanlott? Az adapterek kozul melyik ajanlott? Nem talaltam az osszefoglaloban. Koszonom elore is. -
válasz
Gubek-Einste #51909 üzenetére
Szervusz Kedves Uram!
Szívből köszönöm a segítséged.
Isten áldjon meg Téged! -
dugynok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51916 üzenetére
Köszi
-
dokee78
félisten
válasz
Gubek-Einste #51916 üzenetére
Kiszolgálja a kábellel rákötött 2 PC(1 gép torrentezés) és 1 Smart TV-t + a Wifis telókat?
Mert pl. a WR841N elmúlt 3 éves és napont megszakad a kapcsolat rajta.
Feltételezem nem bírta a terhelést. -
mzso
veterán
válasz
Kösz ismét.
"A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más."
Az a szomorú, hogy ilyenekkel kell szopni. A mobil simán tartja a kapcsolatot kilométerekről is egy adótoronnyal
-
dokee78
félisten
válasz
Köszi.
Egyébként a dobozokon szokták jelezni a verzió számot?
TL WR1043-ból melyik verziós a legfrissebb?
Az a gond,ha webshopban veszem akkor nem látom a dobozt,melyik verzió,így adhatnak régit is.junior11 Gondolom a V3 sem rossz vétel?
-
Tin
veterán
válasz
melyiket érdemesebb venni? teljesítmény (processzor), szálak kezelése, funkciók, pro és kontra? úgy értem, ha nem a wifi sebesség az elsődleges szempont, előnyök, hátrányok?
vagy egyszerűbben: melyik a jobb router?
Asus N56U vagy N18U ?
(mondjuk családi házas környezetbe, ahol nincs akkora wifi szennyezés)
(#51911): tehát az n18u, mint router jobb, az n56u előnye egyedül a dual band, igaz?
-
válasz
Szervusz Kedves Uram!
Először is nagyon szépen köszönöm a törődést.
Csak mobil telefonokhoz szeretnénk használni. ( LG G3-G4-K10, Samsung S4 ).
30000Ft.-ot szeretnék költeni maximum.
Ha szabad kérnem, akkor 5GHz-est ajánlj.
Előre is nagyon szépen köszönöm Neked.
Isten áldjon! -
dokee78
félisten
válasz
TP-Link 841ND TP-Link 941ND-ből melyik verzió? -
UserX
addikt
válasz
Firmware frissítés most úgy látszik megoldotta, hurrá, van Wi-Fi!
Remélem tartós lesz, nincs kedvem kiköhögni 20k-t. Ha nem megy, megveszem az ASUS-t. Még egyszer kösz a tippet!!!
-
UserX
addikt
válasz
THX!
-
Ed McLeves
tag
válasz
Gubek-Einste #51885 üzenetére
Köszönöm a választ.
Amennyiben az elvárásokat csökkentem és kiveszem belőle a HD-filmek akadozásmentes streamelését okostévére és a seedet, így meghagyva mindössze a VPN-képességet (androidos DigiOnline, MindigTV és M4Sport appokhoz külföldről) és az 54 nm-es panellakás wifi-lefedettségét (melyet most egy TP-Link WR740N biztosít), akkor is az Asus N18U lesz az ajánlott?
Előre is kösz. -
hesszan
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51890 üzenetére
köszi a gyors válaszokat.
ezt a közös ssid-t nem tudtam,de logikusnak hangzik, köszi.szóval akkor alaptalan az a félelmem h más más wifi hálózatra jelentkezve nem fogják látni egymást az eszközök.zsíír.ha abból indulok ki hogy a mostani routernél minden csak jobb lehet, akkor ac55u és marad pénzem sörre
(a4teamnél van 3év garival 28e)
Elméletileg (tudom nagyon változó és helyszínfüggő) de eszerint elérhető a 2-300 mbit is 5ghz-en egy klienssel. Amivel én elégedett is lennék, ha pedig jobb akkor csuhaj.az AC68U 50e ft árgép szerint. ha jól gondolom ezzel pedig még nagyobb sebesség érhető el. hmm. ennyit valszeg nekem nem ér.
#51891 HofiZoli: ASUS RT-N56U -- hmm. ennyi sört már meg sem tudnék inni! erősen elgondolkoztam. De a laptop tudja az AC-t, akkor gondolom/remélem profitálni is tud belőle ha megfelelő routert veszek. (meg az egyik teló is bár az nem fontos)
28e nekem most belefér routerre, még talán az 50is bár az már egy olyan összeg amit amúgy hihetetlenül soknak tartok egy routerért. (aztán majd persze Feleségemnek is lesz véleménye) De ott nem látom azt a jelentős különbséget (+22ért!) amit mondjuk látok az N és az AC között (+9ért)
naszóval kezdem magam meggyőzni az ac55u-ról. Beszéljetek le, illetve rá valami másra
nyitott vagyok.
köszi
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #51887 üzenetére
Kösz!
Az időtállóság végett, inkább dual-os-ban meg AC-ben gondolkodok.
Amúgy meg az Asus szimpatikusabb, mert a mostani TP-linkemmel sok szopás volt. (A wifi része mindig szarakodott, bár lehet hogy köze volt hozzá annak, hogy véletlen AC táppal használtam DC helyett, de akkor meg miért nem ment tönkre az egész?)Az jobb/rosszabb hogy ha belső antenna van?
Mennyire érvágás, hogy az AC55 csak két antennás az N56 háromjához képest? -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #51885 üzenetére
"A hardveres NAT képes eszközök mind képesek erre."
Az összefoglalóban ilyenről nem volt szó.És az olcsóbbak között csak ez szerepelt a listán ami 1000mbps-et tud. Hardveres NAT-os router listát nem láttam.
"Ajánlott eszközök 40k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)/Archer C5/C7/C8"Kösz, bár nekem inkább max 20-25k környékén érdekes. (A 40k-t csak azért emlegettem mert az RT-N56U B1 után csak afölött láttam még egy 1000-est) Úgyhogy gondolom egy pár kiesik. Majd átrágom magam rajtuk.
UI:
Egyébként a B1 miben más mint a sima RT-N56U? -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #51872 üzenetére
"Nem igaz, van több ajánlott eszköz is 40k alatt."
De csak ennél láttam akár 1000mbps-et.
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"Egy néhány vastag fal, családi házban. Leginkább telefonnal, laptoppal jelenleg. 0-4 mikor hogy
Az egyéb igényeket nem tudom. Ezért is kérdeztem, hogy ne utólag jöjjek rá mi jött volna még jól.
-
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #51872 üzenetére
Már kértem őket resetelni a vonalat és ők is 15Mbit/s-et látnak a mondemig. Ami a valós 1.8mb/s letöltési sebesség lenne.
1Mbit/s=128kbit/s
-
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #51805 üzenetére
Sziasztok!
Ma be szereltem a modemet is és a routert is. Ami először meg lepett, hogy sem a dobozon sem a routeren nincs fel tüntetve, hogy most D1 verzióval van dolgom. "ASUS RT-N12" ennyi van rá írva. Illetve össze szerelés után nincs meg a 18mbit/s ami az előző gyengébb minőségű modemmel és routerrel meg volt. Sem Wifi-n sem kábelen. Ezelőtt mind a két csatlakozási ponton a házon belül lehetett mérni a 18mbit/s-t.
előző modellek:
Modem: D-link DSL-360R
Router: D-link DIR-600Új modellek:
Modem: D-link 321B (új kivitelű változat)
Router: ASUS RT-N12 (webes wizard-on feltüntetve, hogy "D1")Telekom a szolgáltató, telefonos szolgálaton keresztül kértem már újboli kapcsolat frissítést. Ők azt látják, hogy a modemig 15Mbit/s jut el. Ami valós is mert a letöltési sebességem ezelőtt 1.8mb/s volt most pedig 1.4mb/s. Ugyanakkor a speedtest.net 18mbit/s-et jelzett most pedig 12mbit/s felé nem megy.
Nem akarok szőrszálhasogató lenni, mert a késleltetésem csökkent 30ms-ről állandó 19ms-re. És ha nem fog meg meg szakadni az internet kapcsolat elégedett leszek. Ha pedig meg oldható lenne az előző sebesség annak még jobban örülnék.
Eddigi tapasztalatok: Router led túl erős inkább asztal mögé érdemes helyezni, le takarva is át világít, mert félig átlátszó műanyag házban van és teljesen körbe szellőző nyílásokkal el látva. Ami nekem negatívum, hogy nem tudom fel akasztani az asztal oldalán ki alakított csavarokra" ahol az előző termékek voltak.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51866 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
freaghill
őstag
válasz
Gubek-Einste #51859 üzenetére
Szia,
Amit kinézett még ismerősöm, az egy WR941ND típusú router.
Ellenérvek, miért jobb esetleg az általad linkelt Asus N12 D1 illetve TP-Link 841ND?Előre is köszi!
-
lyzzard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51854 üzenetére
Köszönöm!
-
Punisher15
tag
válasz
Gubek-Einste #51836 üzenetére
Köszönöm a segítséget.Akkor sztem az Asus lesz belőle.Jobbakat olvastam róla,meg tudásban is többet tud,kicsivel magasabb áron.Ennyit megér hosszútávon.
-
Punisher15
tag
válasz
Gubek-Einste #51815 üzenetére
Szia
A net 60megas kábel net "Tarr Kft ".
Nekem mist egy 741 Tplink van.Az a gondom vele hogy dobálja a WiFi-t.
Neztem a 841/941-est nem tudom hogy számít e hogy a 5vagy 3 Dbi az antenna.
Van meg amit te írtál az 1043 ahogy neztem az 5dbi.
Nekem annyi lenne a lényeg higy vigye az 1-2 tv 2 laptopot meg a 4telefont.
Amit írtam 2 szintes családi ház,az se lenne egy utolsó szempont ,higy mennyen a teraszon is.
Ez olyan 10-20meteres kort jelentene. -
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #51833 üzenetére
köszönöm, benéztem, akkor megrendelek egy ilyet, aztán remélem beválik.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #51827 üzenetére
köszönöm, első körön én is azt néztem, így ha nem válik be, mégsem kerül olyan sokba. torrentezni szoktam néha, bírjon 5-10 wifis eszközt, és sokat vpn-ezek meló miatt. meg persze azért a wifije ne legyen harmatgyenge, bár nálunk aztán tényleg nincs nagy nehézség.
erre van tomato is, jól láttam? -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51829 üzenetére
Próbát mondjuk megér, de az ablakban vagy ablakon nem maradhat a router. Próba után úgyis visszaköltözik a 4x cm falra, ahonnan vagy kivezetem az antennát (=drága), vagy az egész routert (=[link]). Ez a játék viszont ismét időbe telik.
Köszönöm a segítséget!
Csaba -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51827 üzenetére
Igazából nem a szeretnék a lényeg, hanem az elég. De azért az ár sem utolsó szempont. A router és hozzá a kültéri antenna álljon meg 20 ezernél. Ha nem fér bele ebbe a keretbe, akkor egyelőre így marad.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51821 üzenetére
Köszi!
Ha beállítom magam, és CSAK EGY antennát akarok használni, akkor van más jó választás? -
Petyamester
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51813 üzenetére
Olvasgattam az asus routeres fórumot és többen írják, hogy néha szétkapcsol. Egy 60 ezer Ft-os router? Ennyi pénzért kicsit többet vár el az ember szerintem. Nekem eddig Tp-link routereim voltak és soha semmilyen probléma nem volt. Lehet inkább az AC1900-as felé hajlanék.
-
4264adam
veterán
válasz
Elnézést a 3hsz-ért. Moderátor törölheti az előzőeket. Utána olvasva, valóban az általad ajánlottak érik meg. Meg is rendeltem:
ASUS RT-N12 D1
D-LINK DSL-321B ADSL2+Remélem a megfelelő típusokat rendeltem. ASUS RT-N12+ pedig marad ugyan úgy repeater-nek.
-
4264adam
veterán
válasz
DSL360R fekete. Mostanában elég többször kapcsol szét pillanatokra.
Akkor ezeket venném:
-
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #51802 üzenetére
Köszönöm szépen, de a cégnél elég jól működnek.
D-Link DSL-360R ADSL2+ van most ami állandóan szétkapcsol. Illetve egy Asus RT-N12+ repeater is van, tehát a lefedettséggel nem lesz gond. Van valami más ajánlott? Nem kell semmi 10+k-s termék.Most is csak azért cserélek mert az elektronika el öregedhetett (8év). Szerintem routerből veszek még egy Asus RT-N12+. Modemből valami más ajánlat?
-
Űrvándor
tag
válasz
Gubek-Einste #51800 üzenetére
Köszönöm
-
Misi 007
őstag
válasz
Gubek-Einste #51777 üzenetére
Értem, köszönöm.
Ahogy olvasom Archer C5-ből a három antennás V1 lenne a jobb választás, kérdés, hogy kapható-e még? -
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51792 üzenetére
Értem, köszi! Akkor jó lesz ez.
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51790 üzenetére
Fogalmam sincs miről beszélsz...
AP, repeater mód...szóval akkor szerinted ez klafa..? Mert akkor egy olyat veszek...
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51788 üzenetére
Ha a későbbiekben nagyobb sebességű netem lesz, ahhoz is elég lenne?
És akkor pontosan ez lenne az, ugye? Ez rosszabb mint egy Asus? Vagy mindegyik ugyan olyan jó? -
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51786 üzenetére
Ööö...laikus vagyok...
egyszerű nyelven? Szoftver?
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51784 üzenetére
Ez miben jobb? Mert az adataiban nem látok semmi nagy különbséget...
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51782 üzenetére
3.2
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51780 üzenetére
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51777 üzenetére
941ND-m van...vagy van belőle újabb verzió?
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #51773 üzenetére
-2-3 téglafal
-max táv. 5 méter
-10 Mbit/sec
-asztalira van a kábel bedugva, onnan megy a router-be. egy laptop, 2 telefon csatlakozik rá, majd esetleg 2 tablet, plussz egy okos TV
-legyen stabil, gyors és biztonságos. -
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #51773 üzenetére
Köszi.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gubek-Einste #51715 üzenetére
köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51727 üzenetére
Ja nézem. Ez a pont to pont mit jelent? Nem mozdulhat el a kliense? Nekem szimpi ez a CPE210 az eddigiek alapján.
szerk:
Gondolom így, hogy irányított, lefedi a keretet. Kérdés, hogy a házat is lefedi e rendesen a kert mellett. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51721 üzenetére
Értem, köszi, akkor vagy kültéri repeater lesz a dologból, vagy lecseréljük mind a három antennát valami erősebbre. Tulképp ilyen felárral már egy normális routert is lehetne kapni.
Tudtok ajánlani olyan n-es routert 10-30 árkategóriában, amiről tudjátok, hogy nagy a hatótávja?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Akkor jól emlékeztem (én nem használom ezt a funkciót). -
minas
aktív tag
válasz
OK, akkor ezek szerint mégis inkább ez lesz a jobb a TP-Link helyett. Köszönöm. Multibitnek is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51709 üzenetére
"A 3 antennás eszköznek egyáltalán nem nagyobb a hatótávolsága mint a 2 antennásnak, a több antenna csak nagyobb link sebességet tesz lehetővé akkor ha van az annak kihasználására alkalmas kliens eszköz/adapter."
Nem véletlenül írtam smiley-t utána...
Nézegettem közben a hatótáv növeléssel kapcsolatos cikkeket. Szerintetek megérné mondjuk egy ilyen antennát venni hozzá, dob ez annyit a jelerősségen (olyan 50m-ről lehet szó)? [link] Nagyjából egy irányba kell lőni a jelet, hogy kimenjen a kertbe a kiülős részhez. Mennyire random, hogy melyik antennára áll rá a kliens? Mindig a legerősebbet választja?
-
válasz
Gubek-Einste #51696 üzenetére
Fut nálunk ez a kertlakbénázás, amivel már hetek óta boldogítom a hálózathoz értőket.
Ennek keretében (miután megvettem a kültéri AP-ot) ma kiokoskodtuk, hogy atetőn ugyan nem hatol át a wifi, viszont van egy szekrény egy tetőablakkal szemben, és ha abba tesszük az N18-ast, annak a jele bizony bőven elegendő a célojjektumnál -- csakhogy ugye "vissza is kell kiabálni"...Erre a célra egy TP-Link 841-est találtunk, ami majdnem elég jó is, abszolút határeset.Ha csak 15%-kal csökkentem a távolságot, máris stabil és gyors lesz a wifi az ő irányából is. Innen az ötlet, hogy érdemes lenne kipróbálni egy olcsó routert nagyobb jelerősséggel -- zavarni biztosan nem zavarunk senkit, mivel több száz méteres távolságban nem lehet más hálózat.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Utánajártam kicsit ennek a 10g router témának: http://www.router-switch.com/Price-cisco-routers-cisco-router-asr-1000_c13 Hát ilyen áron már kocsit lehet kapni nem is rosszat.
Azt hiszem még néhány évig maradok a gigabitnél, amíg lezuhan ezeknek a kütyüknek az ára valami életképesebb összegre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mire hármat számolok.
Egyelőre gigabites lan lesz, de arra gondoltam, hogy 1-2 év múlva csinálnék belőle 10g-s lan-t, ha van rá lehetőség, aztán érdekelne, hogy milyen áron van az ilyesmi.
-
törölt tag
válasz
Ismét köszönöm. Berendeltem.
-
LouiS22
veterán
válasz
Gubek-Einste #51680 üzenetére
Köszi az infókat, tippeket, C7 megvéve, beüzemelve, általános elégedettségre. Az egyetlen kicsit béna része, hogy firmware frissítésnél elfelejtette a beállításokat, még jó, hogy nem mélyedtem nagyon bele. Az OpenWRT egyelőre nem megy fel, meglátom, hogyan teljesít a mindennapokban a gyári. Ami nagyon tetszik, az a mobilapp és az eszközök szabad átnevezhetősége (ezzel mindig szoptam a Ciscónál, igaz, nagyjából meg is tanultam a MAC számokat).Az 5 ghz wifi két fallal odébb is csak 1 pálcikát ment le.
-
mutyi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51683 üzenetére
Mi a baj a Tendaval,mint gyártóval?
Nem olvastam visszafelé, így nem tudom,hogy milyen érvek-ellenérvek vannak a cuccaikkal, ezért kérdezem.Két házba is kellene router,de ahova most nekem kellene, ott nem nagy távolságra kell, jelenleg a Telekom saját D-link hgw-je van beépített antennákkal.
Kb. 20 métert kellene áthidalni, de 3 helyiséget és mivel vastagok a falak, így a harmadik helyiségbe már nem jut el a jel. A telefon sem szeret ott nagyon működni.
Viszont ott a kávéfőző és vettem hozzá wifis konnektort,de mivel nincs wifi így semmit sem ér.))
A netem 20/1, tehát nem túl nagy sávszélesség.
Van 1 asztali gép utp-vel és egy notebook, továbbá 2 telefon rácsatlakoztatva.
Összességében el lehet mondani, hogy abszolute egy minimál felhasználás, viszont szeretem a stabilitást.Volt régebben egy Tp-link 1043,de nem voltam vele maradéktalanul elégedett....
Nem tudom mennyit költenék rá, ésszerű határokon belül, 1-2 alternatívát szívesen vennék.
Igazából az 5 ghz-es tartomány sem feltétlenül kell, én megmondom nem is használtam még, nem sok értelmét látom, főleg ha több szobát kell áthidalni. -
LouiS22
veterán
válasz
Gubek-Einste #51680 üzenetére
Hopsz, ez kimaradt, jogos. Újépítésű társasház (a falak vegyesen beton és tégla - lakáson belül két válaszfal van. A szomszédság a társasházi létből fakadóan nagy és jópár hálózat van, jelenleg sem "automatában" használtam a wifis részt.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51667 üzenetére
Értem köszönöm, akkor legfeljebb kipróbálom a D-Linket is.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #51671 üzenetére
Igen, értem. Köszönöm. Már megrendeltem. Erre asszonyka már az udvarra is szeretne
Akkor, kábelen félútra rakom, majd veszek még egyet, és az megy repeaterbe. Akkor meg már a nagy réti tehenek is lóghatnak a wifinken.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #51669 üzenetére
ok Köszönöm.
Én azt hittem, simán kikerülhet a a zte, de ezek szerint nem.
A második eset problémásabb. Igaz összetudnám őket kábelen kötni, de akkor oldalra kerülne az asus és két üvegfalon át érhetne a jel a kívánt helyiségbe. Az meg ölég problemás. Ez a a szegény ZTE, ha a üveghez teszem az üveg túloldalán, már alig van valami. Aztán meg ott van még a másik üveg felület.
-
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51657 üzenetére
Meg tudnátok küldeni a konkrét linket, ami a már bevált CFW-re mutat, ehhez a típushoz? Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Köszönöm!
Csak azért kérdeztem, mert felmerült, hogy a Compal-eszköz nem komál bizonyos típusú routereket. -
battag
aktív tag
válasz
Köszi!
Ez akkor csak a "sima" repeater mód. Jól értem, hogy az ismételt wifi SSID-ját és egyéb beállítását viszi tovább?
Ezt az üzemmódot megbízhatóan tudja? -
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51651 üzenetére
Szia!
Köszi a javaslatot!
Milyen CFW van hozzá? Van személyes tapasztalatod? Tényleg legendásan megbízható, még CFW-vel is? -
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #51651 üzenetére
az N12 D1 tudja gyári fw-vel a repeater módot, Apáméknál úgy állítottam be egyet.
-
Laci.M
senior tag
válasz
Gubek-Einste #51641 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Villamosmérnök vagyok, tudom jól hogy nem lehet biztosat mondani, mindenhol mások a körülmények, de általánosan próbáltam érdeklődni, hogy közmegelégedés szerint melyik az ajánlott wifi-s szempontból. Tanultuk is az antennákat, bár sok nem maradt meg belőle...
Anno amikor lecseréltem az 1043ND-t akkor nem gondoltam volna, hogy egy nagyobb kategóriás, újabb, modernebb routeren gyengébb lesz a jel, pedig gondolom ezt más is megszívta...
Azt sem gondoltam volna, hogy N18U-t ajánlod az AC1200-al szemben. (ránézésre 4 vs 3 antenna)
5Ghz azért nem létszükséglet, mert az ugyebár a falakat nem szereti, mobilra, tabletnak meg elég amit tud a 2.4Ghz sebessége. Persze sebességből sosem elég, illetve nem 2 napra veszem, úgyhogy nem baj ha van benne.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste #51619 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy nézem, ez jóval olcsóbb, mint az Archer C5, akkor viszont mégis jobb lehet a repeater-kompatibilitás miatt?
-
válasz
Gubek-Einste #51610 üzenetére
Köszi
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51606 üzenetére
OK, azért bízom benne, ha a mostani egy antennás régi DI-524 routerrel még elfogadható a wi-fi mindenhol a házban, ahol kell, akkor a 1043ND a maga 3 antennájával (és valszeg jobb antennáival) azért még jobb jelerősséget produkál. Ugyanis csak ezért vennék egyet a szolgáltatói router mellé (mögé), mert amúgy nem kellene plusz szolgáltatások miatt.
-
válasz
Gubek-Einste #51608 üzenetére
Köszönöm, ez még árban is egész elfogadható. AC-sek között nincs ilyen?
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51597 üzenetére
Akkor inkább V3, mert azzal már nem kell vacakolni. A gyártó weboldala szerint amúgy már létezik V4 is.
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51594 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, közben elolvastam a korábbi hozzászólásaidat, előbb kérdeztem, mint olvastam. Azért ahogy látom, nagy türelemmel ismétled el minden érdeklődőnek, le a kalappal
A C2 nem ajánlott valóban, és mivel elég a 2.4 GHz wifi és az ac sem kell, kieséses alapon marad a 1043ND, ami olcsóbb, mint az Asus. Szerencsére - megnéztem - a gépekben gigabites hálókártya van, illetve a kábelek is CAT.5e UTP-sek. Amúgy a V2 és V3 modell között, csak a wi-fi sebesség a különbség?
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #51590 üzenetére
OK. Kösz. Tehát akkor keressek gb portos Asust, vagy TP-Linket? Esetleg lenne konkrét típus javaslatod?
Ezeket néztem, ezek közül melyik javasolt?
1043ND V2
1043ND V3
Archer C2N18U
-
válasz
Gubek-Einste #51587 üzenetére
Rágódom itt folyamatosan, hogy mi legyen...
Az lesz a vége, hogy a földszintre veszek egy AC56U-t a nappaliba (mert szép
), az emeletre meg felviszem az AC1200+-t, felrakom a folyosó falára AP-nek (AC56U-ból kap majd hálózatot LAN-on).
-
válasz
Gubek-Einste #51579 üzenetére
AC68U-ról mi a véleményed? Lenne használtan 40 körül.
-
koskoci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #51564 üzenetére
Koszonom a segitseget, rendeltem egy Asus RT-AC55U-t 24eHUFert.
-
válasz
Gubek-Einste #51579 üzenetére
Köszi, akkor ezen még gondolkodnom kell....
-
válasz
Gubek-Einste #51577 üzenetére
Elvileg E*igital-nál láttam. Azt lehet valahogy fektetve is használni?
-
válasz
Gubek-Einste #51568 üzenetére
Köszönöm
Akkor az AC56U jobb választás, ugye? -
fogtunder
nagyúr
válasz
azt tudom, hogy az N12 D1 nem tudja, a családban már 4-et üzemeltem be AP-nek. ott kezdődött a dolog, hogy volt egy N15U itthon Tomato-val, azt akartam beállítani erre a célra. viszont Intruder kollegával közösen a topikjában rájöttünk, hogy nagy valószínűség szerint hw hibás, és sajnos nem a tápja, ezért nézek új lehetőség után.
még egy N18U-t tutira nem veszek ezért, mert ahhoz túl drága és nincs másik kliens, ami használná. első körben lehet megpróbálkozom az USB adapterrel, aztán meglátjuk.
-
kstcsk
tag
válasz
Én is így gondolom, egy Asus N12 D1 megfogja tenni. Köszönöm a kimerítő választ.
-
válasz
Gubek-Einste #51566 üzenetére
Értem, akkor vagy jó lesz, vagy nem.... Mondjuk az nagyjából elképzelhető, hogyha ugyanitt egy Tp-Link WDR3600 jól működött, akkor az AC56U is jó lesz? Ennek úgy látom erősebb a hardware, mint az AC55U-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest