- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
proradeon #29615 üzenetére
Megfogadom a tanácsot, és a 3600 lesz a nyerő.
Köszönöm a segítséget!
(#29616) Multibit: Nem tudom, hogy kihasználnám-e, de eddig a 80/25-ös net óta nem volt olyan éjszaka, hogy ne menjen a torrent. Elég szép látvány, amikor 10,75MByte/sec szerepel a letöltési sebességnél, ráadásul folyamatosan, pár pixeles szőrök vannak csak a grafikonon. Ez csak úgy jött össze eddig, hogy ha a gépbe van dugva a net, és azzal osztom tovább.
-
válasz
proradeon #29611 üzenetére
Értem. Köszi a választ!
Nem feltétel, hogy ne legyen wifi benne, csak ha van olyan, amiben nincs, és ettől olcsóbb, miközben azonos minőségű a vezetékes része, akkor azt választanám.
De ha nincs, akkor nincs. Értem, hogy manapság ez alap.Az openWRT-ről hallottam, és ha fut a leendő rúteren, akkor azzal megoldom a monitorozást.
Viszont, ha már ennyit költök rá, akkor érdekelne, hogy melyik az a típus, amire azt mernétek mondani, hogy igen, 5-6 évig tuti megfelelő lesz.
Ez a TP-Link TL-WR1043ND jó választás lehet, vagy ne a legrégebbit szúrjam ki a megfelelőek közül?80 megás nettel mondjuk 24/7-ben torrent, plusz másik három helyről Youtube napi 5-6 órában?
Ha már veszek, akkor hosszú távra veszek, és túl akarom lőni a jelenlegi igényeket.Kössz!
-
kenyerr
tag
válasz
proradeon #29578 üzenetére
Köszönöm a választ, igen erre gondoltam én is, viszont ilyenkor nem lesz az első (dhcp-s) router nagyobb terhelés alatt? Mert ha igen, akkor jó ötletnek tartom egy stabilabb "főrouter" használatát. Mert egyébként előfordul, hogy újra kell indítani a jelenlegi 841n-et, szóval nem a legstabilabb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
proradeon #29578 üzenetére
Köszönöm szépen!
Arra egyébként van mód, hogy a jelenlegi Linksys G-s routert valahol elhelyezve wireless repeaterként üzemeljen, hogy így ügyesen sakkozva leterítsük a teljes házat?
Vagy van ennek valami akadálya? (összeakad a két jel, szűk keresztmetszet lesz a G szabvány, akármi...)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
proradeon #29557 üzenetére
Köszönöm a választ! Nem zárkózom el a 841N(D)-től sem. Gigabitre szerintem nem lesz szükség, komoly streamelés nem megy, letöltés nem megy, netezéssel meg semmi értelme gigabitet építeni.
Azt nem tudom még, hogy van-e esetleg olyan funkció, ami a 841-ből hiányzik, más viszont tudná, és esetleg SOHO felhasználásban szükség lehet rá. Én csak netet osztok meg routerrel, szóval bőven lehet, hogy vannak most már olyan szükséges és okos funkciók, amiket én nem tudok.
-
Elar
senior tag
válasz
proradeon #29562 üzenetére
Várj várj.
Tehát jelenleg a modem és a router egymás mellett van kint a "falban"
Ide futnak be a LAN kábeljeim amiknek a végei 3 szobában találhatóak - a falon lévő net kimenetekben.
Tehát a kábelezés megvan a 3 szobába.
A logikája abban volt, hogy akkor a sima router beküldi az anyagot falon lévő kimenetekbe onnan meg a wlanos leosztja a jelet. -
Elar
senior tag
válasz
proradeon #29559 üzenetére
Értem.
Annyira nem vészes a helyzet.
A gond, hogy gyakorlatilag kültérben van a router és a modem. Valamiért oda húztuk be a kábeleket (egy falban lévő doboz).
Innen kb 2 x 40 centi vályogon kell átjutnia a laptopig. Általában jó, de lehetne jobb.
A 3. fal már soknak is tűnik neki
3 helyre van behúzva a LAN - ezek a routerben futnak összeTegnap a Pr Telekomos azt mondta , hogy vegyek egy sima routert a modem mellé, a Wlanosat meg tegyem be a lakásba
(Köszi a tippet az antennára)
-
andrisms
aktív tag
válasz
proradeon #29490 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A 20megás T-netre nem kell jobb a TP-Linknél? Egy jobb routerrel nem nyerek többet a 20megás neten? (Úgy értem semmiben nem korlátoz engem az a wr841n?)Másik: ha a 941nd-vel tényleg csak pár Mbitet nyerek, akkor nem költök rá feleslegesen. Azért annyit nem ér.
Apple-nél: igazság szerint a Digis egységből jön ki mindkettő UTP, csak más-más irányba( van 4 lan portja, abból 2). Nekem olyan elképzelésem volt hogy mindkettő UTP kábelt a WAN portokba dugom, és nem alhálózatot csinálok, hanem két különállót. Vagy ez teljesen rossz ötlet, hülyeséggel próbálkoztam? Van ilyen lehetőség?
Ennek ellenére amít mondtál azt is kipróbált, de nem ment, legalábbis úgy emlékszem, de holnap megnézem mégegyszer.
-
BiriBum
őstag
válasz
proradeon #29467 üzenetére
Hello! Köszönöm szépen!
Igazából a leginkább költséghatékony megoldás érdekelne. A koncepció az, hogy éjszakára szeretném lelőni a WIFI részt, úgy, hogy maradjon a vezetékes kapcsolat.
A sávszélesség ennél jóval kisebb, nem is várható, hogy nagyon nőne a közeljövőben. -
rostiron
őstag
válasz
proradeon #29457 üzenetére
Köszönöm.
Egy print serverről olvastam a következőt : "Nemrég vettem egy TP-Link PS310U nyomtató szervert, amely képes külső hdd-t, pendrivot, stb.-it is kezelni. Azonban utólag derült ki, hogy a hozzá csatlakoztatott eszközöket egyszerre csak egy gépről lehet használni, így a megosztás teljesen értelmét vesztette."
Ennél ugye nincs ilyen gond ??? -
-
z123456789
addikt
válasz
proradeon #29362 üzenetére
3000
Meg ahogy látom 14 munkanap a szállítás.Amazon-ról meg már a héten lehet ideérne.
Jó, azért köszönöm.Ez is valami.Csak nem akartam abba a hibába esni, hogy esetleg ti itt vígan veszitek a routereket egy "olcsójó" router boltból, én meg aki eddig a MediaMarkt akciós routereit vásárolta behúzza egy drága helyröl, mivel fogalmam sincs mennyi lehet a reális ára. -
dlaccc
aktív tag
-
zzeN
aktív tag
válasz
proradeon #29232 üzenetére
Mi a franc ez az ellenoldal? Wifi erősítő?
Wifin mi csak a mobilt/laptopot használjuk (ami lent a nappaliban már szinte alig működik, elnyeli a beton plafon). Az a lényeg hogy kábelen fasza legyen
Ha már a routereknél tartunk. Elmúlt fél-1 évben heti/havi rendszerességgel elmegy a net. Sárga felkiáltójel -> hibaelhárítás -> és már jó is. Kezdi megadni magát?
-
válasz
proradeon #29224 üzenetére
Van rá 3rd party firmware, itt a fórumon is többen használják megelégedéssel!
-
ubid
senior tag
válasz
proradeon #29224 üzenetére
Nem kell semmi féle 3rd party, hiszen a NAS pont elég, azon van minden ami kell.Vargalex is azért lett csak felrakva, mert normál Firm-el még roszabb volt az egész router.
Vargalexé javított rajta bőven, viszont most más probálmák vannak vele.Hamarosan jelentkezek a loggal
-
Faterkam
addikt
válasz
proradeon #29024 üzenetére
Lehet, hogy én szerencsétlen vagyok, de vettem egy ilyen TPlink WR841N routert 5400Ft-ért (ami jó ár 5 év garral!) és nálam 1 hét alatt 2x dobta el a vezetékes netet, újraindítás után ok lett. A Wifit meg óránként. A 10Mb-es netből lett 0,5Mb, hiába állítottam fix csatornára :/ Ment is vissza garba :/
Most helyette D-Link Dir600-as megy gond nélkül, rendesen. De ez csak egy példa, lehet én nyúltam bele, vagy nem szereti a G580-as lapost
Hopp, most olvasom, a linkelt Edigitálos hszt!!!! Nekem is ilyen modemem van!!
Balázs (2013/07/11)
Ami nem tetszik: Dlink DSL 360R ADSL modemmel használhatatlan
Dlink DSL 360R ADSL (szürke) modemmel nem hajlandó működni, neten utánanéztem, nem én vagyok az egyedüli akinek nem működött ez a párosítás, aki ilyen típusú modemmel szeretné használni inkább válasszon egy másik routert...
Szerencsére szó nélkül visszavette az üzlet! -
dodopek
addikt
válasz
proradeon #29027 üzenetére
Megvettem a TP-Link WR841N routert. Eddig nem vagyok elszállva a teljesítményétől, bár lehet, hogy alapbóól ferde szemmel nézek a márkára. Mindenesetre eddig nem szakadt meg a net, és ez már pozitív... Meglátjuk hogy teljesít...
Mi az a mimo? Emberi nyelven, ha kérhetem...
-
HAL-9000
tag
válasz
proradeon #29010 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a szerviz nem fogja teljesíteni a 30 napos határidőt így levásárolhatom az említett árát és gondoltam beújítok, hátha van jobb.
TP-Link TL-WDR3600 -on nem érezhető az egyik antenna hiánya? Hány dBi-el megy ez a 2 antenna? A Wr1043nd-nek 3dbi a teljesítménye.
-
nikilauda
senior tag
válasz
proradeon #28948 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
A kérdésem még a következő:
Tudom -e a meglévő routeremet az általad ajánlotthoz használni a hatótáv kiterjesztésére? Ha jól emlékszem ezt meg lehet vele oldani. Például összekötném az újjal kábellel és a régit kivinném a garázsba. Így a teraszon és a kertben is lenne normális wifi jelem. -
Ragnar95
félisten
válasz
proradeon #28941 üzenetére
Tp-Linkekről azt olvastam,h mókolás nélkül gyári szoftverrel nem túl jók és ha lehet, elkerülném a mókolást, bár valószínűleg menne a dolog, de jobb szeretem, ha OOB működik valami
Arra gondoltam,h a routerre csatlakoztatott gép tudjon TV-re streamelni 35Mbps-os bitrátájú filmeket. Pont BD50 3D filmek streameléséről lenne szóA mostani router gond nélkül megoldotta ezt, illetve csak kb 30percenként pufferelt fél percig, de az még bőven kibírható volt.
40ezret nem szívesen adnék ki csak az ac miatt, úgyhogy akkor asszem azt hanyagolom inkább
Amúgy egyszerre általában 2gép, 5 telefon, 1 tablet és 1 nyomtató lenne a routeren, elbírna ennyit ez is gond nélkül, ugye? -
Wayne
aktív tag
válasz
proradeon #28844 üzenetére
A kettő között mi a különbség leszámítva az ac-s wifit? Igen csak vacilálok a háromszoros ár miatt. Még nem néztem utána, de most akarok venni egy mediaplayert is, nem tudom, hogy van-e már ac-s wifivel... okostelónak gondolom még nincs, de oda az n-es is elég. Ha mondjuk a tp-linket választanám és lenne 7-8 méterre falak nélkül egy mediaplayer, akkor játszaná a hd videókat? Mi lenne a 3600os tp-link asus megfelelője?
-
ketele69
tag
-
saltanus
aktív tag
válasz
proradeon #28871 üzenetére
Szia !
Megvettem a TP-LINK WR-841N routert műkodik is szépen, de az lenne a kérdésem h két gép is használja az adott routerol a netet, és nem lehet beállítani h egyenletesen ossza el a jelet a két gép között?
mert pl hugom nézi a youtubot nálam meg játék közbe felugranak a pingek és elkezdek laggolni, de kb fél perc után megint jo... nem lehet ezt valahogy egyensúlyozni akar valami masik programmal? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
proradeon #28871 üzenetére
Lehet kicsit félreérthettél, leírom megint.
A Technicolort én is bridge módban gondoltam, mindent kikapcsolnék, az csak modemként működjön gyakorlatilag. Onnan egy CAT 5E kábellel összekötném egy mellette lévő routerrel, amit vennék és az szórná át az egész házon a netet. Ezért kéne valami elég erős antennákkal megáldott valami.
Az, hogy nem biztos, hogy működni fog, mivel ez egy elég sokváltozós egyenlet, tisztában vagyok vele, mert szakmabeli vagyok, de internetről vásárolnám és ha kritikán alul szerepelne, visszavinném és visszakapnám a pénzem...
A ház közepére való router elhelyezésével az a baj, hogy pont a kábeleket szeretnénk elkerülni, mert nem igazán könnyen kivitelezhető a helyzet (tolóajtó, fél méter vastag fal)
-
Reader
csendes tag
válasz
proradeon #28833 üzenetére
Ok, köszönöm a választ.
Lenne még egy kérdésem: Ha egyszerre max. 1-2 eszköz csatlakozik a routerhez a wifi-n keresztül, akkor a 150 Mbps-es sebesség is elég lenne, nem? Vagy ezek a megadott sávszélességadatok erősen felül vannak becsülve? Ha nem, akkor akár a TP-LINK TL-WR740N router is megoldaná a feladatot. Vagy vannak más tulajdonságok is, amik a TL-WR841N mellett állnak?
-
MrSealRD
veterán
válasz
proradeon #28852 üzenetére
Köszi a segítséget.
Szerencsére én jól elvagyok egy wdr3600-al. (vargalex fw) 21napja megy. Ekkor cseréltem a gyárit OpenWRT-re.Az info-kat továbbítom, aztán úgyis az anyagi lehetőségek alapján döntik majd el mi legyen...még az is lehet visszajövök ide mert változnak az igények...
-
MrSealRD
veterán
válasz
proradeon #28850 üzenetére
Ettől tartottam is kicsit...mármint, hogy 1043ND-t ajánl valaki. Jó mert kiforrott típus, hatalmas tudásbázissal...de olvastam ilyen-olyan problémákat. Mivel nem nekem lesz a router ezért valami olyasmit keresek amivel minimalizálom a hibalehetőségeket...
Ha engednék a wifi sávszélből, de maradna a gigabit LAN akkor van más lehetőség? -
-
válasz
proradeon #28613 üzenetére
Igen biztos véletlen!
Szerinted itt például ki a megbízható véleményű felhasználó? Gubek-Einste, kali, Te, vagy éppen én? Vagy mindegyikünk? Na és mi alapján döntöd ezt el? Vagy más mi alapján döntse el? Ha Te is az vagy, és én is, az igen érdekes, mert homlok egyenest más a véleményünk az adott típusról... Ha meg én nem vagyok megbízható, akkor miért nem?
Én nem sokra tartom a TP-LINK-et, ez nem titok! Akkor én vagyok az egyik "nem túl értelmes ember"?
-
törölt tag
válasz
proradeon #28598 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak sejtem a 100 m2-es házat nem úgy kell elképzelni h.az egyik végében van a router és a ház másik, szembenéző fala attól majd 100 méterre van....
Lehet, hogy mégis így van, de nem ez a logikusabb. Különben is, ha 1 ilyen Belkinnel majdnem normálisan működött, akkor a két említett, attól sokkal modernabb már miért ne hozná azt, amit elvárnak tőle?
-
st6969
őstag
válasz
proradeon #28593 üzenetére
Rendben. Értem, és köszönöm.
Jelenleg egyébként egy BELKIN F7D1301qaz routerem van, ennek a hatótávja még éppen-éppen elmegy (de úgy néz ki cserélem, mert elhajigálja a netet mostmár szinte pár percen belül bekapcsolás után).
Nem tudom, azt esetleg lehet-e tudni, hogy az általad javasolt TP-Link TL-WR841ND várhatóan (akár egy kicsivel is) jobban sugároz-e, mert ha igen, akkor már megfelel. -
-
válasz
proradeon #28480 üzenetére
A WDS leginkább azonos hardverek és szoftverek közt működik megfelelően, ha eltérő eszközök vannak beállítva, azzal csak a probléma szokott lenni!
Rolli, mivel azt mondtad, hogy végül is jöhet a custom fw, ha megfelelő a hardver verziód hozzá, akkor leginkább egy Gargoyle-al tudnád beállítani a repeater módot!
-
And
veterán
válasz
proradeon #28468 üzenetére
Nem vagyok egy DD-WRT fan (egyszerűen csak használom), de van egy előnye: olyan hardvereken is fut, amelyekre egyszerűen nincs másik 3rd-party fw. Egyébként meg az, hogy 'szar', természetesen erős általánosítás: Igen, van olyan chipset, amelyikre nem igazán sikerült megbízható dd-wrt-t készíteni, ugyanakkor én már 8-9 éve használom Broadcom chipset-es Linksys-eken (ugye ez azért manapság már a belépőszint alatti kategória, újonnan erősen ellenjavallt ilyenek beszerzése), és soha hozzá nem kell nyúlni, teljesen stabil és megbízható. Újraindulás szinte csak áramszünetkor, sok-sok hónap elteltével történik. Mellesleg használunk melóban TL-WR741-est repeaternek dd-wrt-vel, ahhoz sem kellett nyúlni az elmúlt két évben.
A TP-Link 841 és a többi hasonló kategóriájú adatlapja pedig nem említ - univerzális - repeatert, csak WDS-bridge módot, ami firmware-től függően elvileg nem teljesen ugyanaz. De ha be lehet állítani úgy, hogy ne kelljen az 'ellenoldali' routert is hasonlóan konfigurálni, és hozzáférést biztosít wifi-n is, akkor nevezhetjük jelismétlőnek. -
válasz
proradeon #28468 üzenetére
Hát ez a Te véleményed! Viszont van aki ugyanezt állítja a gyáriról is! Mármint, hogy szar...
Épp ezért kár is ezen vitatkozni, mert mindenkinek megvan a saját meggyőződése, kialakult véleménye egy-egy típusról, és ahogy én sem foglak (és nem is akarlak) Téged meggyőzni arról, hogy a TP-LINK egy használhatatlan szar, úgy Te sem fogsz engem meggyőzni ennek az ellenkezőjéről!
-
válasz
proradeon #28466 üzenetére
A 84x széria az egyik legtöbbet ajánlott família itt, de ebbe itt most nem mennék bele, ha nem haragszol!
Amúgy meg fw-kről is mindenkinek más a véleménye, én hozzád hasonlóan pl. nem sokra tartom a DD-WRT-t, de ha ezt írtam le, abba is volt aki belekötött, mint ahogy abba is, hogy a TP-LINK minőségével is vannak problémáim!
-
vargalex
félisten
válasz
proradeon #28401 üzenetére
Szia!
Két dolog:
1. Az Asus RT-N16 is külső antennás
2. Mindkét összehasonlításból kihagytad: a TP-Link TL-WDR3600 szimultán dual band (2,4 GHz / 5 GHz), míg az említett 2 Asus router csak 2,4 GHz-et tud.(#28402) KaiotEch: Ez szokás kérdése. Nekem több évnyi OpenWrt használat után volt dolgom Tomato-val. Semmit nem találtam benne...
-
válasz
proradeon #28401 üzenetére
Hát szerintem az a 80MHz nem oszt nem szoroz, de tomato fw-nek szerintem könnyebb a kezelhetősége, nekem legalábbis átláthatóbb. Olvastam ezt a cikket és hát az a wifi... Elég gyengusz, gondolom a beépítettsége miatt.
Azt nem látom sehol mekkora antennák vannak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest