- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BrownB
tag
válasz
boozoo #28270 üzenetére
Ha mégis a padlásra tennéd a routert, akkor Mikrotiket vegyél. Jól bírja a hideget és a meleget is. Nem véletlen, hogy több mikrós szolgáltató is routerboardokat rak a tetőn a kis dobozkába. (Mínusz 20° - 40° és plusz 40° - 70° között bírják típustól függően.)
Ha megoldod és nem teszed a padlásra, akkor tökéletes a TP-Link.
-
válasz
boozoo #28270 üzenetére
Szia!
Azt sejtettem, hogy a már behúzott koax-szal nem tudsz variálni.
Én éppen úgy képzeltem a dolgot, hogy koax bejön modem-be, modem-ből egy UTP megy a ház közepén elhelyezett router WAN port-jába, és a router egyik LAN port-jából jön vissza egy UTP az asztali gépnek. A laptop pedig WiFi-n csatlakozik.
De ezt te tudod, hogy hogy tudod a legideálisabban megoldani.
Az UTP hossza miatt pedig ne aggódj, mert 100 méterig gond nélkül működik.
Azt, hogy a router hogy bírja a padlás körülményeit nem tudom megmondani. Mindenesetre én a téli hidegtől jobban félteném, mint a nyári melegtől. (De semmiképp nem raknám ki a padlásra.)
Az általam linkelt két router közül a TP-Link TL-WDR3600 gigabites, és továbbra is tudom ajánlani.
-
válasz
boozoo #28263 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, akkor az asztali géped a ház egyik végében van, a hely, ahol a feleséged a jövőben dolgozna a lapotopján, az pedig a ház másik végében. (?) Ez esetben érdemes lenne venni egy router-t (kerettől függően TP-Link TL-WR841ND vagy TP-Link TL-WDR3600) és azt nagyjából a ház közepén beüzemelni, hogy az egész lakást le tudja fedni megfelelő jelerősségű WiFi-vel.
Persze hogyha mindez nem kivitelezhető, és mindenképp az asztali gép mellé kell tenni az új router-t, akkor is van rá esély, hogy a 15-20 méterre lévő laptoppal tudja fogni a WiFi-t a feleséged, de ezt nehéz megjósolni, főleg a falak miatt. (Hogy ha csak 10-15 cm-es falakról van szó, akkor én olyan 2-3-as jelerősséget tudnék tippelni így látatlanba. De ezt nem garantálhatom.
)
-
válasz
boozoo #28263 üzenetére
Szia!
Az internet megosztásához router szükséges! Ha lesz egy ilyened, akkor már akár egy időben is használhatjátok a netet! 50-es csomaghoz, amennyiben belátható időn belül nem terveztek nagyobbra váltani, jó lehet például egy ASUS RT-N12 D1 típus, de ha esetleg szóba jöhet később nagyobb sebesség is, akkor Gbit-es eszközt kell venned, hogy akkor ezzel már ne legyen gond! A WiFi jel erőssége, hatótávolsága sajnos előre megjósolhatatlan, és nekem ez a 15-20 méter a három közfallal kicsit soknak tűnik! Ha stabil kapcsolat kell, akkor mindenképpen javaslom inkább, hogy egy központi helyről, ahol a modem és a router is lesz, mindkét géphez húzz ki UTP kábelt! Persze lehet a WiFi-vel is próbálkozni, aztán majd ha nem lesz stabil, akkor kábelezel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged