- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
stranger28
addikt
Ilyenekkel van rajta két gép, meg a telefonom (Lumia 800). Telefonnál elég kevés a kakaó, gépeknél sem sokkal jobb, de mondjuk van köztük pár betonfal. Viszont akkor sem az igazi.
Az is lehet még a gond, hogy felső szinten van a router, és földszintre megy a delej. Ugye így még a padló/plafon is ott van köztük.
-
Pecc
őstag
Megpróbáltam úgy, hogy reset, bandwith off, akkor az a helyzet, hogy egyik gép csatlakozik a serverhez másik timed out. Ujrainditás után ugyanigy csak fordítva, tehát másik gép tud csatlakozni, emez nem, azaz timed out. cod4ről van szo. 10/1es nettel. Annyi van beállítva, hogy az ip át van írva és egy port van nyitva egy másik nem is win-es gépnek (bár ez lényegtelen) hogy elérhető legyen hálózaton kívülről.
741NDvel gond nélkül ment a játék, csak az néha elfáradt és ujra kellett inditgatni, ez meg már ezzel kezdi...
Intruder2k5 - Ok, megyek oda, router gondok -
iancurtis
csendes tag
Igen erősebb, nem feltétlenül hivatalosan, de mivel köztudottan magasabb minőséget képvisel, így akár már egy hivatalosan gyengébb vas is erősebbnek minősül. Egy középkategóriás Tplink hivatalosan erősebb, mint egy E900 aztán gyakorlatban mégse. A pontos preferenciákkal nem fárasztanálak, nagyobb kocka vagy Te annál, hogy ne tudjad már réges-régen. Az E900-as wifis témát pedig meglesem!
-
maxika2004
őstag
miért okoz problémát ?
és mi az az extender ? mint láthatod nemnagyon vágom a témát...szerintem a mimó sem érdekel, és igazából csak azt nemértem, miért csak a sávszélesség a fontos a rutereknél,
menne csak rajt max 5 megás net, de 10x olyan messze !!!!!!! szerintem sokmindenkinek megoldaná a baját...mert ahogy itt a forumon is olvasom, 10 ből 9 embernek nem a sebességgel van gondja, hanem a távolsággal...
-
blakey
titán
Nekem nem volt az, lehet, hogy a sok wifi hálózat az oka vagy valami más, de gyakran dobott, már körbejártam minden megoldást, amint kiiktattam a 940-est megszünt az instabilítás. Ebből a szempontból jól vizsgázott a cisco. Többi része nekem nem fontos vagy csak nem volt rá szükségem, amint kelleni fog valami és nem megy a cisco-val akkor beruházok egy komolyabb routerre.
-
-
Freddy TNT
őstag
Kedves Troll !
Ez olyan nesze semmi, fogd meg jól válasz volt.
-tudom hogy nem csak pesten van,de itt nincs. Tényleg nem írtam de elnézést már javítottam.
-tudom, hogy van sávszélesség szabályozás sok olcsó szarban is. De nekem nem ez kell. Ezt világosan leírtam.Ha nincs építő jellegű hozzászólásod akkor miért kötsz belém ?
"azt ne az otthoni - olcsó - kategória alapszoftverében keresd!"
Véletlenül se írtál gyártót, típust ami viszont tudja ezt. Na ezért vagy te troll. Most komolyan, miért kell felb@szni az embert ??
-
Freddy TNT
őstag
Ember ez itt nem Budapest. Itt nincsen 150 megabites net. Egyébként 25-50 Mbsp lenne a net sebessége.
Helyi hálózatra meg elég a 100 Mbps. Azt, hogy mennyit szánok rá, nem szempont.
Az a szempont, hogy mi felel meg a célra ? Ha az van 10.000-ért meg 20.000-ért meg 30.000-ért akkor majd mérlegelek, hogy mennyit áldozzak rá.De ha azt mondom van rá 10.000-em de annyiért nincs az nem válasz. Érted.
Az általad belinkelt úgy nézem nem képes dinamikus kiosztásra
-
azért olvass bele a digi témába is (link), hogy milyen sok elégedett tp-link tulajdonos van
Én elhiszem, de a router gondok topik viszont azokról szól, akiknek meg nem megy, és azokon kellene valahogy segíteni! Na most attól, hogy az én TP-LINK-kel kapcsolatos véleményemmel vitatkozik valaki, nekik még nem oldódik meg a gondjuk!de olyat is olvasni, hogy más gyártó routerével sem ment (rendesen) a net, az elkötés miatt!
Tudom, hiszen - mint azt Te is láthattad már sokszor - pont én linkeltem már több alkalommal is ezzel kapcsolatosan Laca 012 kérdéses hsz-ét, ami pont ASUS routerről szól! Viszont TP-LINK-el volt rengeteg ilyen, és egyéb PPPoE probléma a topikban, más routerekkel meg csak együtt véve is néhány!már az is baj, ha egy tényleges hibát egy gyártó terméke kevésbé tolerálja, mint más gyártóé?
Nem, nekem nem baj! De többek közt pont ezért nem is ajánlom senkinek!a hiba, az hiba! a szolgáltató(k) "szakemberei" meg menjekenk a fenébe az elkötéseikkel, gányolásaikkal!
Ezzel egyetértünk, teljes mértékben! Viszont azt neked sem kell magyarázni, ha egy ilyennel felhívod bármely szolgáltatót, akkor az első "kérésük" az, hogy kösd ki a routert, és próbáld meg úgy! Aztán, ha úgy jó, akkor a továbbiakban le vagy sz@rv@, sz@r a routered, ami nem az ő bajuk!Továbbá érdekes, hogy Te tiszteletben tudod tartani az én véleményemet, ahogy én is a Tiedet, és nem próbáljuk egymást hónapról hónapra meggyőzni az ellenkezőjéről, hiszen tudjuk, az úgysem sikerülne!
Beri viszont csak néha beirkál ide, és próbál belém kötni, ahelyett, hogy mondjuk ráérős idejében inkább segíteni próbálna azoknak, akiket esetleg néhány nappal előtte pont ő rádumált a TP-LINK-re, most meg odaát szívnak vele a másik topikban!
-
bozsozso
őstag
Igazán a kinézete nagyon tetszik, viszont nem az az elsődleges mivel nem lesz szem előtt. Ami miatt erre rátaláltam az azért van mert most vettem egy dlink NAS-t és arról szeretnék full hd tartalmakat megosztani. Ahhoz viszont elkélne a gigabites port amit a nas tud is csak a router nem. A jelenlegi tp-link-el sincs problémám. Emiatt szeretném csak cserélni. Most lenne aktuális, mert valamikor a napokban át szeretném helyezni a nappaliból az összes eszközt az előszobába, ezért gondoltam, hogy akkor most jöhetne a csere is. Egyébként ezek a dlink-ek mennyire ajánlott kategóriába tartoznak? Ahogy nézegettem a leírást tetszenek a hozzá tartozó kontroll eszközök is, bár lehet a valóságban nem is használnám ki. Bár nem tudom ezt más routerrel is meg lehet csinálni?
-
jozsi252
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek
Én is úgy gondolom hogy jelen állás szerint, ez a best buy.
ASUS RT-N16 nézegettem még, de akkora felárat nem ér meg nekem. Illetve ezzel a TP-Link-el még sohasem volt semmi bajom, nemkellett resetelni meg semmi egyéb gond nemvolt vele. Annak ellenére hogy sokan szidják de nagyon jó router szerintem.
Viszont be kell látni hogy a 100 megabit már kevés hálózaton belül. Főleg hogy van amikor 10-15-20gb-os dolgokat kell mozgatni, nagyon kevés.
Amúgy a 100 megás router sebességbe hozza amit kell. 12 megabájt körül szokott másolni. A gigás router gondolom hozni nemfogja a 125 megabájtot, de olyan 50-60 megabájtal képes másolni?
-
McSzaby
őstag
Az ios a Cisco termékek operációs rendszere. A cisco az ún. ISR-k gyártását bízta a Linksys-re. (ISR= Wifi Router,ami magában foglal forgalomirányító és kapcsoló funkciót) és ebből kifolyólag adta a nevét hozzá. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó router ez a E2500, csak arra lennék kíváncsi, hogy tényleg van-e köze a Cisco IOS rendszeréhez.
-
Na igen! A másik topikban olvasva a hozzászólását, már egész meglepődtem, hogy a Linksys-t még szervizbe is kellett vinni, - ennyi dicséret után ezt igazán nem gondoltam volna - de aztán kiderült, csak ő volt a láma a beállításhoz! Szóval továbbra is Linksys a Best Of! Bár most, hogy megtudtam alberttől, hogy a Linksys a Pirellivel is kooperál, megint kicsit összedőlt bennem a márkáról felépített kép! Azt hittem, hogy az ilyen ISP-k által osztogatott tömegcikkektől távol tartja magát a Linksys! Hát tévedtem...Na de sebaj, majd jön megint vagy 5 újonc nem sokára, aki ismét eloszlatja a kételyeimet a Linksys-el szemben!
-
TKey7
csendes tag
Rendben!
Köszönöm szépen!
Pont most fejeztem be a mimo leírásának olvasását, és szerintem nem lesz rá szükség.Akkor viszont a 800as széria mellett fogok kikötni
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!Esetleg még ez milyen lenne? Most már a nevekből kiindulva megnéztem újra a dolgot, ez routernek tűnik számomra.
-
-
Ryoo
senior tag
Minden csatorna ki lett próbálva, wifi szennyezettség szinte egyáltalán nincs, egy netbook és 2 telefon használja a wifit folyamatosan, és az esti órákban, mikor minden gép be van kapcsolva, akkor produkálja a hibákat, legtöbbször azt, hogy nem tölti be a weboldalakat, miközben net van, mert egy stream, vagy egy letöltés nem szakad meg.
Magyaron volt mindvégig a wifi régió.
-
wolffy
aktív tag
Szia,
A beállítások megvannak a routerben, a csatorna 9-esre van állítva.
Az internet sebessége 10 Mbit/s, ami jön is, csak ha wifin csatlakozom lassabb az oldalak betöltése és sokszor akadozik, másodpercekre megáll. A routertől nem vagyok messze, max. 3 méter a távolság, a jelerősség maximális.
A router egy T-Home-tól kapott ADB/Pirelli A4201G a laptopomban pedig egy Ralink RT3090 wifi kártya van.
A Ralink wifi kártya driver beállításainál van néhány lehetőség, amihez én nem értek, hogy kell-e módosítani, erről mellékelek egy képet. Roaming sensitivity 3-asra van állítva alapból. -
Bling95
őstag
Tp-link WR841ND, a szögletes formájú
120-as fiber csak akkor számít hogyha ígyis ugyis vennem kell újat, mert ha már veszek akkor kicsit előre gondolok
Wifin mértem azt az értéket, pillanat dugok be egy kábelt
hoppá
kábelen viszont jön rendesen minden, nemgondoltam volna hogy wifin kb fele csak a sebesség...
-
Joshi
titán
Sejtettem, akkor marad a TP-Link TL-SG1005D switch.. Köszi.
-
Criton
veterán
rendben, nem is szándékozom akkor venni, ha nem éri meg. Feleslegesen nem akarok kidobni rá pénzt.
Egy jó beállítás kéne rá szerintem, meg egy hard reset (ezt konkrétan a szerelő mondta). De a hard resetről (10mp)azt hallottam, hogy akkor futhatok a netem után...Kábelesen semmi bajom nincs vele, és egy hétig a wifi is jó volt, de most mint ha meghülyült volna.
-
-
gyulank
addikt
De akkor konkrétan a 3x3 MIMO= 3t3r=3o3i? Mondjuk egyenlőre csak egy mobil, és néha laptop lenne rajta. De ezeken nem tüntetnek fel MIMO-t. Nem is láttam még feltüntetve semmin, csak routereken. Akkor ezt csak akkor lehetne kihasználni, ha mondjuk 6m-en belül lenne még egy 3x3-as MIMO-s router, és azon lenne egy másik gép?
-
gyulank
addikt
Ezek szerint a 2x2 MIMO 1 antennáján 2In, és 2Out van. A 3x3 MIMO 1 antennáján 3In, és 3Out?
Ha úgy nézzük, hogy a 2x2 antennás egyik antennája=2 MIMO, akkor 2x2 MIMO az 4 MIMO ami = 4IO összesen. Ha a 3x3 MIMO egyik antennája=3 MIMO, akkor 3x3 MIMO az 9 MIMO ami = 9IO összesen. Persze ez összeadva 18, de minden adáshoz kell 1 vevő, hogy létre jöjjön a csatorna, így 9 csatornáról beszélhetünk 9 (3x3) MIMO-nál, és 4-ről 4 (2x2) MIMO-nál. Vagy nem? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest