- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiviszem
tag
Szia.
A nyomtatót a routerre szeretném csatlakoztatni.Helyi hálózattal a mostani D-Link DI-604-es routerrel is meg tudnám oldani,de az volna az elképzelés,hogy bármelyik bekapcsolt gép önállóan nyomtathasson a routeren keresztül.Szeretném a nyomtatóhoz adott szoftver különféle lehetőségeit is kihasználni,(kétoldalas,füzet,poszter,stb)ez a routeren keresztül lehetséges e?A mono lézer nyomtatómnak usb csatija van,nincs eternet csatlakozója .Melyik jobb megoldás,egy olcsó nyomtatószerver(usb-eternet),vagy egy routrer nyomtató szerverrel? -
asadasad22
őstag
arra én is kiváncsi vagyok, csak nem lenne jó, ha a saját bőrömön tapasztalnám azt, hogy nem lesz kompatibilis vagy valami szar lesz, egy ilyen árkategóriás routerrel
a WRT160N átlagos használatra készült, oké. de mégicsak hozzádvágják ugyanannyiért (~10-12k), mint a 2 éves változatot, és mégiscsak tud N szabványt, és nem is régi, nincs is nagy hibja elvileg.. ez nekem valahogy gyanús. miben rossz az a router?
-
zeorsdfd
senior tag
Most úgy látom az asztali gépek maradnának vezetéken, switch-csel megosztva; míg az elé a gép elé, amelyik proxy-n osztja a bejövő netet tennék egy wifi routert. (ebben van most 2 hálókártya)
Így az wifis notik nem látnák a belső vezetékes hálót, ugye? Felmerül az a kérdés is, hogy ha azt akarom, hogy mégis lássák akkor mit csináljak? Na, elég bonyolult?:-)
Sávszélesség csak böngészésre kell és nem is folyamatosan csak néha. 10M-es a chelló van.
Linksysből milyet ajánlasz? -
asadasad22
őstag
köszi, még érdekes ez a sor is a wiki-n a témáról:
"Depending on the manufacturer, a firmware update may eventually be able to make current "Draft-N" hardware compatible with the final version."
vagyis elvileg egy fw frissítés valóban képessé teheti a Draft N eszközöket, hogy a végleges N szabványt támogassák, de ez persze gyártótól függ.
ez általad említett routerből több fajta is van: WRT54G/GL/GS
ezekből a GL a legerősebb tehát? 10k-ért adják, ami mondjuk nem is meglepő annak a fényében, hogy 2 éves a cucc, de az új szabványok támogatását kivéve végülis nem lehet sok szégyenkeznivalójaezen a WPA2-s dolgon viszont meglepődtem, főleg annak a fényében, hogy a telefonomon is láttam WPA2 opciót, érdekes ez a microsoft.. ez is valami olyan dolog, mint a directx10 mellőzése az xp-ből, amivel a vistának akarnak vásárlókat szerezni? számomra ez eléggé felfoghatatlan.
mindenesetre meg mindig hajlok a 610N felé, én is reménykedek benne, hogy mégiscsak egy cisco linksys, és abból sem éppen az alja kategória, most jelent csak meg 2 hónapja, ezért nincs még rá DD-WRT sem (dolgoznak rajta elvileg), az fw-je is 1.00-nál jár (volt pár build frissítés ezen belül), vagyis feltételezhetően ha valóban van is hibája, ahogy sokan írják, akkor is ki lesz javítva. feltételezhetően az N szabvánnyal nem lesz gondja később sem. csak azért zavaró, hogy sok pontozási rendszerben 5/3 az átlagértékelése a dolognak, 5/3-at senki nem ad rá, 1 vagy 2-t ad, akinek valami nagyon nem működik vele vagy szakad, 4 vagy 5-t, akinek minden okés. úgy vagyok vele, hogy inkább adnék ki kicsit több pénzt, ha tudom, hogy sok évig jó lesz a dolog, de nem akarom olyasmivel befaragni, hogy kiadok rá 30-40k-t aztán szakadozzon vagy valami baja legyen.. ebben az esetben is vszínűleg garival el lehetne intéztetni (ez meg a másik: ebay-en 25k-nak megfelelő összegért árulják-csak így meg nyilván nem lenne gari), de azért nem akarok ilyesmivel játszani..ami még érdekes, hogy közben látok egy ilyen modellt is: WRT160N. tud N-et (bár nem dupla módon, mint a 610N gondolom), asszem csak 10/100-as lan-t tud, viszont az 54GL árában dobálják, már-már gyanúsan olcsó.
-
gurgo
tag
Tehát ha a legnagyobb prioritású portnak 90% van garantálva, de éppen csak 5%-ot használ, akkor a kisebb prioritásúak osztozhatnak a fennmaradó 95%-on? Így már döfi
Mindenesetre én akárhogy játszottam mások leírásai alapján a tomato QoS felületével, mindig oda lyukadtam ki, hogy kb 10% feltöltést fel kell áldozni az uploadból a gyors pingekért. De akkor ez nincs így? (Ha így is volna nem a 10%-on problémázok, hanem az elven, hogy miért.)
-
róland
veterán
-
gurgo
tag
Szia,
Már nincs nálam a wrt54gl router, csak teszteltem korábban. Előtte egy Asus wl500g pr. és vmi mimo-s NetGear adta meg magát folyamatosan, valóban sokkal jobb képességei vannak ennek a Linksysnek. Kipróbáltam dd-wrt és tomato fw-vel, de én arra a tapasztalatra jutottam, hogy a tökéletes kihasználását nem tudja megvalósítani a feltöltésnek. Annyira nem ástam bele magam, de e két szoftverrel úgy emlékszem csak úgy tudtam "villámgyors böngészést" biztosítani erős feltöltés mellett, hogy a max feltöltést lekorlátozta egy fix százalékra (80-90). Ez azért zavar, mert akkor is korlátova van a feltöltés ha másra nincs használva a net. Csak amiatt kérdezem nincs-e ennél jobb megoldás, mert Windows alatt a cFos driver kihasználja mindig a teljes sávszélt, és nem kbit-ekkel számol mint e router QoS-e, hanem csak mindig az éppen legnagyobb priorú csomag megy előbb (nincs is megadva olyan, hogy minek mekkora sávszél garantált.), ennél fogva itt nincs kihasználatlan sávszél ha épp nem folyik magasabb fontosságú kommikáció.
De ha ez csak álom egy routeren, akkor a wrt54gl felé hajlok. Esetleg van rá hasonló linuxot futtatni képes alternatíva?
-
asadasad22
őstag
hogyhogy nem végleges a szabvány? elvileg ugyanúgy támogatja az n-t, mint az a,b,g szabványokat, nincs odaírva, hogy n béta vagy ilyesmi
ha pedig nem végleges a szabvány.. egy fw frissítéssel véglegessé tehető vagy sem? hardveresen azért elvárható lenne, hogy minden meglegyen benne, ami a végleges változathoz kell..
vagy elképzelhető lenne, hogy a jövőben a végleges szabványú n-es eszközök nem működnének ezzel a routerrel? mert az úgy több, mint vicces lenne..
nagyon nagy forgalmakat csak időnként bonyolítok le, esetenként 5-10 giga átrepül az egyik gépről a másikra, LAN-on keresztül. szóval jelenleg nem életbevágó dolog, de hosszútávra szeretném venni a routeremet, hogy x év múlva is megállja a helyét, márpedig a gigabites lan pár éven belül szerintem eléggé alap lesz. a nagy wifi sebességnek pedig szintén a jövőre nézve lenne leginkább értelme, ugyanis az n-es szabvánnyal gyakorlatilag el lehet érni a 100Mbit-es LAN sebességét, ez pedig már nagyon sok dologra elég lenne, mert a g-s szabvány sebessége még kevés volt pár dologhoz..
a leglényegesebb igazából, hogy megbízható legyen, ne dobáljon le, jól elossza a netet, ne legyen gyenge a wlan jel, stb.. utánaolvastam, és ezekből is eléggé ellentmondásos vélemények vannak.sokan mondják, hogy teljesen megbízható, minden úgy működik, ahogy kell, a teljesítmény is jó. volt aki azt írta, hogy az n-es kapcsolat egyáltalán nem működik nála és szakadozik a háló egyébként is. volt, aki azt írta, hogy szakadozott, de megoldotta egy fw frissítés, vagy pedig WPA használata WPA2 helyett, vkinek viszont fw frissítés sem oldotta meg. szóval meglehetősen vegyes az összkép a dologról. nem hiszem el, hogy egy ilyen kategóriás Linksys routernek akadozási gondjai lennének.. -
xrvman
őstag
Az nem baj hogy a DGL-4300 lassan 2 éves konstrukció? Esetleg nem járnék jobban egy DIR-655 tel? Igaz N es, de abban is van QoS, és tán jobb is mint a régebbi DGL-4300asban.
Olvasom az "itteni" routerek, csak odafelé kommunikálnak, tehát pl scannelést nem fogom tudni megoldani. Oda egy nyomtató szerver kellene. Akkor az olyan router amiben van USB tehát nem járható út.
DGL-4500 meg még nem kapható és gondolom drága lenne. -
fv82
tag
Szia! köszi a választ. Azóta az extreme digital honlapján megtaláltam a nem kitben árult változatáról a visszajelzéseket és igazad van, a 125Mbit tényleg csak marketing. Sőt a printerport sem működik igazán jól, mert csak egyirányú kommunikációra képes és a gép nem kap semmi információt a printer állapotáról, multifunkciós gép használatánál meg elve használhatatlan a scanner. (ezt persze csak egy hozzászólónál láttam)
-
Speed®
titán
Egész pontosan erről a Belkin PreN routerről lenne szó.
Nem a draftN és 108Mbps miatt kéne, inkább a MIMO kivitel ami kell.Egyelőre veszek egy sima 54Mbps karit és egy 8dBi antennát tesztre.
Ha a távoli gépekig rendesen elmegy a jel (>5Mbps elég), akkor már jó.Ha nem, akkor még szerzek valahonnan egy MIMOs karit kölcsönbe
De bízok benne, hogy mindenféle buhera nélkül menni fog, csak 30m..Az a baj, hogy árban kötve van a kezem, az ASUS amit írtál kb. 20k
A routerhez 7000ért jutok hozzá, mellé még egy kari az én költségem.
Ha hozza amit várok, minek dobjak ki jó esetben is 2.5x annyi pénzt.. -
jeni
félisten
Amit kinéztem az a
1.,Linksys W54 GL/GS/G szériák (mik a különbségek)
2.,D-link DGL 4300 ( a haverom szerint ez még a fullos játékokra is tőkéletes a rengeteg memória csatornák miatt is)
3.Most akciós a Belkin N MIMO wireles router+N USB adapter
ez a MM-n 20e.Ft áron van .
Ez jobban megérné mint az elözöt 2-t?Szerintetek?
Amire szeretném használni az a netes játékokra és a torrentekre (hogy ne szakadjon meg a net)
Köszi a segítséget
Esetleg más alternativa?
-
haralambusz
tag
Hát igazából egy megbízható, vezetéknélküli N-es router kéne, mert a mostani haldoklik...
Természetesen minél erősebb a WIFI-je, annál jobb és max 25ezret tudok ráfordítani!
Itthoni célokat szolgálna, de egy időben 4-5 gép is csalakozna hozzá vezetéken és vezeték nélkül is! Jó lenne ha a lehető legegyszerűbb menüvel rendelkezne, és valami kis tüzfal is csücsüljön benne!Igazából ezek az igények!
Most egy Linksys WRT54G van itthon... Valami hasonló, de újabb, N-es modelt keresek! -
Ziog
aktív tag
Valószínűleg így van, de nekem sajnos a gyári softtal nem működött. Abban a WAN portra nem volt állítási lehetőség. A tomatoban volt erre lehetőség, mihelyst azt felraktam minden rendben volt. Ezért gondoltam, hogy talán az csak 10 Mbit/s, meg hát specifikációban is láttam ilyet akkoriban.
Más dolog van egy Linksys BEFSR41 routerem. Ebben is a switch 10/100-as. Ennek ellenére a net úgy szakadozik vele hogy ihaj. Én arra gondoltam, hogy abban is úgy van, hogy 10/100-as a WAN port, de szerintem nem és ezért szakad. Vagy valami más miatt nem bírja.
-
Romvr
őstag
Ilyen van a koleszban és állítólag marha jó (Nem tudom sose próbáltam). Csak hát 10 ropogós ezresem van maximum erre a célra, így fizikailag nem tudok rá többet költeni.
Hagy kérdezzem meg, hogy a wi-fi antenna az mi a szösz? És milyen funkciót tölt be?
Gógliztam rá de nem találtam leírást (csak hogy hogy csináljak, de amíg nem tudom mire jó...
)
szerk.: Mármint az amit külön lehet megvenni...
-
Romvr
őstag
Kár hogy nem tudja garantálni jó lenne a hintaszékben ücsörögve napernyős, jeges italokat szürcsölgetve nézni a filmet laptopról, vagy netezni.
De már az is jó volna hogy barkácsolás közben gyorsan utána nézek 1-2 dolognak a neten. Bár lehet hülye ötlet, a fűrészpor mennyire tesz jót egy laptopnak? Hát a fém reszelék?mindegy de lehetőség... hogy ha akarnám akkor tudnám használni
Azért köszi a tanácsot. Most már legalább tudom hogy milyen routert vegyek. Mindig jó valami programot Édes Ékes Magyar Nyelvünkön tapasztalni
-
Magnat
veterán
Hi,
én ezzel vitatkozék, h a NATot hívják tűzfalnak ... a gyakran leszólt, olcsó SMC wbr akármlyen routerben van külön NAT és tűzfal is.
NAT :
Network Address Translation (NAT) allows multiple users at your local site to access the Internet through a single public IP address or multiple public IP addresses. NAT can also prevent hacker attacks by mapping local addresses to public addresses for key services such as the Web or FTP.
(Address mapping, Virtual server, Special appliation, NAT mapping table almenükkel, nevük alapján nagyjából sejthető, mit tudnak :-))Firewall:
The Device provides extensive firewall protection by restricting connection parameters to limit the risk of hacker attack, and defending against a wide array of common attacks. However, for applications that require unrestricted access to the Internet, you can configure a specific client/server as a demilitarized zone (DMZ).További opciók:
Schedule Rule
Access Control
MAC Filter
Parental Control
Intrusion Detection
DMZKülön felhívnám a figyelmet az Access Control és az Intrusion Detection opciókra, előbbivel adott (helyi) ip vagy mac címek forgalmát blokkolhatjuk (pl http, email receive, send, telnet, dns, snmp, all tcp,all udp), utóbbi segítségével pedig különböző hackelési tehnikákat blockolhatunk ( pl DOS), sőt, erről még mailt is küld a router, ha akarod.
-
amol
addikt
Előre nem. Ezért olvassa az ember mások tesztjeit és tapasztalatait
DD-WRT v24 RC-5 (11/23/07) std. Eddig szinte tökéletes, nem is tervezek rá mást rakni. Így már használható valamire
Még nem kell átmennie 3-4 falon a jelnek, de tervben van ezért kerestem olyat ami elég erős. Vagy a meglévő eszközökből összeállítok egy bridge-et. -
amol
addikt
Köszi. Tudom hogy az a Linksys jó, de annak ellenére hogy még nincs n-es eszközöm nem akarok beruházni még egy g-sre. Nézegetem az infokat és az ára ellenére az Asusról nem írnak annyira jókat, ráadásul az antennái is fixek. Az USB portról végülis le tudok mondani (ha végre tényleg megjelenne a WUSB akkor nem lenne kérdés), a lényeg az hogy atomstabil és erős legyen valami elérhető áron. Milyen ez az Edimax? Azt tudom hogy a Linksys, Draytek, Zyxel jó de azt nem mely modelljeik ilyenek, ill. nézegettem a D-Linket is, az sem rossz. Melyikre mehet még linuxos firmware?
-
Szabtom
senior tag
Értem. Már csak azt kellene tudnom, milyen kártyát vegyek a PC-be. Nem akarok két topikot hízllani, megtennéd, hogy átjössz a Mindent a Linksys WRT54G/GL/GS routerről topikba, és segítesz? Köszönöm!
-
Gyuro!
aktív tag
Ezt az Asus-t 20k körül láttam, az már kicsit sok lenne nekem! Amit felsoroltam 3 közül melyik lenne a legjobb választás szerinted/szerintetek? (tégla épület, nem vastag falakkal, egy szint)
Linksys-nek nincs usb-s routere 15k körül, ha van akkor címet is tudtok?
Valamint TP-Link-ről hallottam, h valami N-es routere van 16k-ért, hátha még usb-s is, erről tudtok valamit, netán címet? Thx! -
as_Rock
őstag
-
SLYM
veterán
hali. kösz a választ. egyébként kipróbáltam, megy a net a notin is ha átdugom a modemből kijövő USB-s kábelt a notira. (sajnos a noti hálókártyájára még nem sikerült drivert találnom, így ethernet helyett csak USB-s kábellel tudok rajta netezni)
pontosan ez az a router amit vett apám. ezen a routeren csak ethernet csatlakozó van. beszerzem a noti hálókártyájának driverét, mert addig ugye nem tudok haladni. (érthető amit mondok, nem mondok baromságokat? értem ezalatt, hogy az ethernet csatlakózó, hálókártya ezek ugye ugyanazok)
nincs küldső vinyóm, ezért gondoltam, hogy valahogy össze kéne kötni a 2 gépet. igazából a fogalmakkal itt se nagyon vagyok tisztába, szóval ilyen nagyon egyszerűen el tudnád magyarázni, hogy kell?
-
SLYM
veterán
a gond az, hogy beüzemelni se tudom. 3 kérdésem lenne.
az egyik, hogy van az asztali gépem. ahoz van csatlakoztatva a net. ha átdugnám most a laptopba és feltenném a szükséges cuccokat menne a net ugye? (mindjárt kipróbálom, de hátha vannak ezzel kapcsolatban érdekességek)
a másik, hogy, hogy kell a netet (fibernet, kábeles) megosztani 2 felé? azt tudom, hogy kell hozzá egy router, de ennél többet nem értek ehez
és az uccsó kérdés, hogy vannak az asztali gépemen olyan cuccok amiket át szeretnék tenni a laptopra is. a baj az, hogy ez kb 100 giga, szóval ezt valahogy lanba kéne megoldani. van egy ilyen kábelem amit még régen lanpartyhoz használtam. csak ugye ott nem én kötöttem össze a gépeket, szóval nem értek ehez se semmit. szóval ha valaki ért ezekhez tudna segíteni? köszi
-
as_Rock
őstag
Hm, az asus-ban nincs benne a vinyó?
Egyébként én is valami olyan megoldást keresek amivel megúszhatnám a letöltés miatt éjjel is zúgó gépet
Jelenleg van egy D-link routerem (4 port + 1 wifi), és egy 320-as sata vinyóm (a wl500GP-nél mintha lettek volna sebességproblémák, a wl700 pedig már túl drága)Adjam el a vinyót és a mostani routert, és vegyek helyette egy wl500-at, vagy van valami 15k körüli olyan cucc, ami router, + saját, vagy rádugott vinyóra tud torrent/ftp/ésatöbbi
letöltést, valamint ezen vinnyót a rajta lógó (utp és wifi) gépek mint halózati meghajtót látják?
-
Andrássy
csendes tag
Nos ne haragudj h zaklatlak, de még kicsit szeretném szakértelmedet igénybe venni. A sors ugy hozta, hogy sem az általam, sem az általad emlitett nem létezik már errefelé. viszont a következő megtalálható a szomszéd utcában. erről volna szó:
TP-LINK WIRELESS 108MBPS ROUTER TL-WR642G
Erről van véleményed? Megéri? 7900HUF
Előre is köszönöm! -
Andrássy
csendes tag
Ok. köszi a véleményt; mondom nem vok nagy szakértő! sajnos az általad említett router szerény megyémben nem hozzáférhető. ezért is szeretnék még annyit kérdezni, hogy mi az ami miatt a TL-WR542G-t ajánlod? mi a különbség ill. mennyivel jobb? esetleg személyes tapasztalat...
Előre is köszönöm! -
tlac
nagyúr
viszont ahogy írtam nekem usb-s rack-em van vinyóval, routerem meg nincs
a WRT54GL lett volna 15, de így inkább kicsit kiegészítem az asus-hoz és lesz usb is rajta (igaz, hogy az csak pár megát bír, úgy látom a d-link-nek ez jobban megy)a dns 313-ról (milyen hardware?) nem sok mindent találtam, inkább csak a 323-ról, az viszont kétszer annyiba kerül...
-
tlac
nagyúr
viszont az 1. megoldás kényelmes használatához kell még egy router is
ahogy olvasgattam az asus topikot nem tűnt úgy, hogy a torrent nagyon terhelné a routert
A D-Link totyikot olvasom, nincs már vele probléma, az új fw-ben javításra került a torrent probléma.ezt olvasod?
itt nem sok jót olvastam róla...
ez hackelhető? -
tlac
nagyúr
vegyél egy NAS-t, nagy valószínűsággel olcsóbban megúszod, mint az új router, külső HDD kerest + HDD kombinációt.
hogy hozod ki olcsóbban? 20-nál kezdődnek a nas-ok (és ez csak d-link)
én is gondolkoztam ilyen megoldáson, de nem tűnt egyáltalán olcsóbbnak (nálam már adott az usb-s rack vinyóval, de ha most venném, szerintem akkor is drágább a nas-os megoldás)
-
törölt tag
Köszönöm szépen!
D-Link DSL-360T/380T-ről nem is gondoltam volna, hogy ilyen komolyak...
Teszteket olvasván mindenképpen megéri a 10000 Ft alatti árat.
360T is elég lenne, de nem találok (Tudom Google a barátomde nem sikerült) "csak" 380T-t, mindegy melyik, mert ahogy olvastam: mind kettő jó. 1Mbites vonalamhoz bőven...
Köszi. -
milestone
tag
Köszönöm válaszod.
Az 1. desktop kábelen keresztül csatlakozna a routerhez (lesz majd helyette egy laptop, mely wifin). A 2. asztali gép kapcsolódása volt a kérdéses: kábel vagy wifi? Erre írtam, hogy a 2 sz.gép két külön szobában, közöttük 2 téglafal (ill. 2 ajtó), a távolság légvonalban kb. 8-9 m, de kábelezés esetén (a falak mentén) kb. 20 m-re lenne szükség.
Ha jól értem, te a D-Link és a TP-Link routerek között az utóbbi mellett tennéd le a voksod. A 2. gép USB-s vagy PCI kártyás adapterrel kapcsolódjon, melyik biztosít megbízhatóbb vételt?
A TP-Linken van kapcsoló a wifi lekapcsolására?
-
milestone
tag
Bon3ss, vetnél légyszíves egy pillantást az én kérdésemre is (#2788, #2790)?
Köszönöm előre is.A korábbi ajánlásaid alapján került a figyelmembe ez a bizonyos TP-Link router. D-Link ADSL-modem mellé kerülne. Számít az azonos márka, vagy gond nélkül szót ért egymással a D-Link modem és a TP-Link router?
-
-
DeFranco
nagyúr
Hali!
Köszönöm a választ. Ha jobb ötletet nem találok ez lesz.
Gondoltam rá, hogy kérdezek valami mást, és beleszövöm ezt is, de gondoltam becsületes leszek inkább ;) (up)
Valamennyit olvastam róla itt is, ezért is volt már egy konkrét ötletem. Amit nem tudtam kiszűrni az inkább a mire kell figyelni a funkcióknál része a kérdésemnek.
Olvastam a cikkedet erről, azzal is okosabb lettem, de a hsz-ekben van egy csomó fogalom, amivel nem tudok mit kezdeni, így kb a 20 %-át értem, így gondoltam hátha kapok egy listát arról, hogy MAC klónozást tudjon (ez tud?), figyelj az átviteli sebességére (asse tudom van-e ilyen, csak próbálkozok
) mondjuk egy x/y már elég, a nyomtatós rész neked nem kell, mert 2 gépen megoldod máshogy is stb. stb.
Nem tudom, hogy ezek mit tudnak, vagy mit kell tudni hogy jó legyen.
Köszi mégegyszer.
-
RAMBÓ
aktív tag
Bocsi, csak elég sok rosszat olvastam a linksys-ről. Lehet csak én fogtam ki egy rossz példányt (bár ezt a sorozatot eléggé lejárták).
Tényleg nem lesz használva a W-LAN része, mert 4 gép van itthon de 1 sem laptop és hála istennek a router lent van a hátsó irodában, amit 3-4 jó kis téglafal választ el a házban lévő gépektől.
A TP-LINK routerrekkel meg csak annyi a gondom, hogy ahová a garim szól ott nem árulnak olyat, és gondolom azokból kellesz választani ami van.
Így ezek közül választhatok majd:
Wired
-ASUS RX3041 Cable/DSL Router 7,7k
-D-link DIR-100 router 4port 9,4k
-Edimax BR6104K xDSL router 6,7k
-Netgear Router RP614E xDSL/Cabel Platinum 6k
-Roline kábelnet/ADSL router 10k
-ZyXEL P334 Router+Firewall 10k
Wireless:
-ASUS WL520GC Wireless-G WiFi router 14k
-D-link DI-524 router 54Mbit wireless 10k
-Edimax BR6204WG rádiós xDSL router 12k
-Gigabyte router GN-BR01G 54Mbit/s 11k
-Linksys WRT54G 15,5k
-Linksys WRT54GC 13,3k
-Linksys WRT54GL Cable 16k
-MSI RG60SE WLAN Router 108Mbps 11k
-Netgear router WGR614EE 54Mbps 802.11g Wireless Router 10k
-USR USR805463 802.11g 54Mbps Wireless Router 11k -
TokLac
senior tag
Köszönöm az iránymutatást! Az Asus WL-500p Premium mellett döntöttem! Az 550- el szinte megegyező árú, mégis fejlettebb. Ez a macintosh dizájn remekül illik a lakásba! A modemé nem, majd eldugom valahová!
Továbbá a modemes router ötletét is elvetettem! Ezért: hozzátartozik hogy nem mindegy hogy Anex-A vagy Anex-B (analóg, digitál). És akkor a kábelmodem csatlakozás lehetősége kilőve! Én döntöttem! Asus WL-500g Premium
-
FehérHolló
veterán
Asus WL500G Premium marketingrizsájánál van félkövér kékkel kiemelve egy hatalmas helyesírási hiba (than vs then). Ezután én nem kérek belőle, köszönöm!
Persze nem csak ez az indokom.Találtam a már fent említett USR-ből 23k-ért. Remélem, van is belőle, és nem csak rendelésre hoznak Magyarhonba. Valószínűleg ez lesz, ha meg nem jön össze, akkor Edimax.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest