Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• td

senior tag

Hali!

SD kártyához kéne file-rendszer helyreállító progi, mert valami elromlott egy okostelefonról való gépre mozgatás-visszamozgatás és az utána történő leválasztás során. Konkrétan előbb megnéztem pár fotót képnézegetővel, ekkor becahce-elte a Windows a Temp-be, utána átmozgattam a képeket a vinyóra (ez egy másodpercen belül megtörtént, ez egyértelművé teszi, hogy már a vinyóról nyomta át, illetve kerregett is nagyon, ahogy a két partíció között másolta az adatokat), aztán meggondoltam magam, és visszamozgattam a telefon microSD-jére őket.

Ezután jött az Unplug/Eject hardware, és itt várt egy csomó ideig, nem akarta leválasztani. Próbáltam az Androidon is kiválasztani a kikapcsolást, de semmi, aztán írta, hogy hiba a kártyán, helyezzem be újra. Itt kicsit feszegettem a hátlapot, hátha sikerül az USB-összeköttetés megszakítása nélkül kinyomni a kártyát (ez rossz ötlet volt amúgy), de a Windows közölte, hogy nem tudta rendesen kiírni az adatokat, úgyhogy elvesztek, konkrétan is megjelölve egyetlen file-t:

Windows - Delayed Write Failed
    Windows was unable to save all the data for the file
    \Device\Harddisk2\DP(1)0-0+d\DCIM\100MSDCF\DSC05133.jpg.
    The data has been lost. This error may be caused by a failure of
    your computer hardware or network connection. Pelase try to save
    this file elsewhere.

Vagy megszakadt az USB-s kapcsolat, vagy a Windows adta fel, ezt nem tudom. Később, ha jól emlékszem akkor, amikor lehúztam az USB-ről a telefont, ezt a hibát dobta még fel:

Windows - Delayed Write Failed
    Windows was unable to save all the data for the file K:.
    The data has been lost. This error may be caused by a
    failure of your computer hardware or network connection.
    Please try to save this file elsewhere.

A kártyán valamit annyira elrontott, hogy már nem tudja beolvasni, és az Android sem, ami egyébként formázni akarná. Kártyaolvasóval, és törölt file helyreállítóval sikerült rámennem a kártyára (TestDisk), de már eleve a képek könyvtárát is töröltnek jelöli. Belépve oda nem jelzi töröltnek a képeket, ellenben nem látja mindet, az elmúlt hónap terméséből csak az első pár napból néhányat, meg az utolsó napok egyikéről egy-kettőt. Ez a program tehát nem fogja nekem visszahozni a képeimet, legfeljebb csak egy részüket.

Erre a problémára szeretnék tippeket kapni. Ha valaki tudja, mi történt itt pontosan, és javított már ilyet, van bevált programja a célra, akkor légyszi jelezze!

Nagyon bosszantó egyébként a dolog, mert nem sokkal ezelőtt is előfordult már ilyen, akkor is visszamozagtás utáni leválasztásnál, de akkor nem vált hozzáférhetetlenné a teljes kártyatartalom, csak elveszett két-három kép. Azóta is ott pihen a kártya, hogy majd valahogy talán visszanyerem róla a képeket (mivel a TestDisk törölt file-ként nem tudta visszanyerni ezeket, arra gondoltam, mégiscsak visszamove-olta őket a Windows, csak mondjuk nincsenek lezárva, vagy a könyvtár tartalma nincs rendesen aktualizálva, és akkor még talán helyrehozható).

Nem tudom amúgy, hogy a képnézegető fogta-e a kártyát, és azért nem tudta-e a Windows lerendezni a dolgot, de ezt nem tartom valószínűnek, mert ilyen esetben mindig azonnal figyelmeztet.

Új hozzászólás Aktív témák