- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulcsari
csendes tag
válasz
Khelben #118217 üzenetére
Köszi, a tanácsot. Nem a videó vágás az elsődleges szempont hanem a fotószerkesztés. De mindegy is. nem riadok vissza a használt gépektől sem, és egyébként lehet kapni wqhd-t is 300 körül pl x1 carbon. De köszönöm a tanácsot. Végül talán megvan a kiszemelt. HP lesz 13,3as. az elég. Ráadásul 3K a kijelző.
-
törölt tag
válasz
Khelben #118207 üzenetére
Hali!
Az én munkatársam is hasonló paraméterekkel keres laptopot, hétvégén szeretné megvásárolni.
(1) Azonnal (előző laptop megadta magát).
(2) Maximum 150.000 Ft (ha igények engedik lehet olcsóbb).
(3) Internet, irodai programok.
(4) Játékra egyáltalán nem használná.
(5) Átlagos méretű matt kijelző.
(6) Minimálisat lesz hordozva a gép, ha lesz főleg házon belül, kertben (ekkor nyilván aksiról).
(7) Operendszer jó ha van, nem létszükséglet.
(8) Úgy gondolom, hogy ezen a szinten 500 GB HDD és 4 GB RAM, DVD meghajtó kellene.
(9) Webkamera, HDMI.
(10) Csak új gép.Akkor mondhatom neki, hogy Dell 5558 vagy a Fujitsu A514-es modelljeit nézegesse (szerintem vagy a Media Marktban fog, vagy az Extreme Digitalnál (utóbbit tudom, hogy nem szívlelitek)? Ebben az árkategóriában ASUS-t nem ajánlotok? Előre is köszi a segítséget, nem sürgetésképpen másoltam be másodszor is az üzenetet, csak kettőkor vége a munkaidőnek és gépe nem révén maximum sms-ben tudok neki irányt adni általatok
!
Köszi még egyszer!
üdv: Tüsi
-
w.miki
veterán
válasz
Khelben #118121 üzenetére
Ez a HP8560p (w is jó?) mSATA-val bővíthető? Vagy mit vennél még 100k alatt, ami halk, és tehető bele mSATA?
(Illetve tisztázzuk, hátha én értem félre:
mSATA, az a nagyon pici SD kártya méretű SSD háttértár, amire rá tudom telepíteni az op.rendszert, és a filmeknek megmarad a HDD, és DVD meghajtóm is marad.
Jól tudom, vagy tévedek valahol?
Az hogy van-e benne mSATA port, azt írják valahol, vagy a minőségi gépeknél ez természetes?) -
persil
nagyúr
válasz
Khelben #118195 üzenetére
Japp, de általában csúnyább/mosottabb a kép, mintha natív felbontásban használnám.
De köszi a gyors választ!
Igazából ez az egyetlen dolog, ami kissé visszatartana a k501-től. Full HD-ra kissé gyengének érzem azt a vga-t. Szóval 1366-ban számomra tökéletes lenne, a full hd viszont nálam egy felesleges plusz(nincs rá igény, annyit nem ülök a gép előtt, hogy kifollyon miatta a szemem, inkább a részletességet húzom fel, de full hd-ben túl kompromisszumos lenne)Másik, ha esetleg ezt tudja valaki. Lenovo y570-hez képest milyen a k501 billentyűzete? A laptopok billentyűzete (sokszor az ajánlottaké is) 90%-ban ilyen ultralapos szar, mintha érintésvezérelt eszközt ütögetnék, borzasztó. Az y570 billentyűi viszont jó magasak, rendes leütési úttal, imádok rajta írni. Ehhez képest milyen az asus-é?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Khelben #118128 üzenetére
Nem. Tuti hogy 15,6".
Van 13,3" meg 15,6" is. Itt van a 15,6".
Valojaban nem lesz sokat hordozva mert asztali gepkent hasznalja (meg en is) a laptopot, nagyon ritka amikor kiviszi a hazbol. Mindennapi hordozasra egy 12" laptop is nagy, arra egy 8" tabletet hasznal. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Khelben #118140 üzenetére
Köszi! Lányomnak kellene. Vettem már neki Dell E6320-at, de az nehéz neki. Őszintén szólva én sem szívesen cipelném egész nap. Ezért keresném a lehető legkisebb, legkönnyebb laptopokat, ami gépelésre jó. Innen nincs valami ajánlható vagy bármi más új? Tudom, hogy használt üzleti az ajánlott, de még a Lenovo X220 is nehéz volt.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Khelben #118111 üzenetére
Van rajta hdmi, az mukodik hibatlanul. Akkor ezek szerint az lcd kabel a legvaloszinubb? Lehet ilyen kabelt venni valahol, vagy javithato valami modon?
Nehany napja vettem a gepet es nem mukodott benne a webkamera. Leszedtem a kijelzokeretet hogy megnezzem be van e kotve a kamera de be volt, viszont a kamera kabele belemegy az lcd kabelkotegebe, ezert lehuztam azt is az alaplaprol aztan visszadugtam azzal a remennyel hogy talan rosszul erintkezett, de aztan amikor bekapcsoltam mar a fuggoleges csikos kijelzo fogadott.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Khelben #118023 üzenetére
& (#118024) QwErTy42: Köszönöm!
Se HDD, se Windows és a garancia is csak 2év. Ha nem lenne HDD, még oké, de a Windows 10 fontos lenne az illetőnek, és gariból is szeretne 3évet. Nincs semmilyen más lehetőség? HP Probookok, Dell Inspironok, Lenovo Yogak vagy Thinkpad Edgek nem rúghatnak labdába? Laptopsystemnél venné valószínűleg, és ha beleférne a keretbe, akkor pl. 4GB RAM-nál kérnénk bele +4GB-ot stb...
-
Kulpasz
csendes tag
válasz
Khelben #117817 üzenetére
Kedves Khelben!
Köszönöm a választ! Dell-ektől egy ismerősöm kvázi eltiltott, miután a vadonatúj gépét egymás után többször szervizbe kellett vinni, és így használni sem tudta. Nem tudom, ez az üzleti laptop kategóriában is előforduló dolog lehet-e?
HP-kről nem sokat tudok, hogy bevalljam őszintén. Köztudott előnyei/hátrányairól tudsz/tud valaki esetleg mesélni?
Valamint érdemes lehet-e kicsivel többért (~230-250e körül) mondjuk használt Lenovo Thinkpadet venni, vagy esetleg mást? Mire kell odafigyelni használt laptopoknál amúgy?
Köszönöm előre is a választ!
-
-
-
Solad
addikt
válasz
Khelben #117405 üzenetére
Sajnos a laptopszalonnal szeptember kozepeig nem tudnak adni a fusibol
A bestbytenal es a mm-nal talaltam keszleten, mindketto 4G rammal van, bar ezt nem latom annyira eget vero problemanak, az ssd opcio hianyat annal inkabb.
Tudnal-e esetleg egy nagysagrendileg azonos erossegu gepet ajanlani ( 250-ig felmegyek, de eredetileg ssd-vel.terveztem ennyit) a korabbi igenyek szem elott tartasaval, esetleg hatha masok szfulesebbek mint en es mashol is talalnak belole.
Fontos lenne hogy keszletrol azonnal elerheto legyen, mert svajcban vagyok es jovo kedden jon ismeros aki magaval hozna.
A kerdoiv ujra es frissitve hogy ne kelljen visszakeresgelni:
) A gépre szánt összeg forintban? 250k
(3) Felhasználás? Böngészés, filmezés, néha játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Csak League of Legends, az se zavar ha minimumon játszom.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", matt IPS lenne az elvárás
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem feltetlenul lenyeges az akkus uzemido.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mindegy, de nem baj ha van win licence
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD nem ártana, RAM min 4GBKoszi!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Khelben #117797 üzenetére
Eddig nem sok jó tapasztalatom volt vele. 2 éve ezt a típust használom céges gépnek i7tel, dokkolón 2 monitorral, és eddig 2x cseréltek gépet, vagy a kijelző körüli gumi csík engedett el, vagy a zsanérnál repedt, vagy a touchpad szállt el, vagy a lap halt meg (frissen pasztázva a proci 200MHz-en ketyegett max).
-
Speccy
aktív tag
válasz
Khelben #117776 üzenetére
Lehet hogy az van, de egy szóval sem írták sehol. Továbbá : Itt van mondjuk EZ, szintén nézegettem..EMAG-on 30K-val olcsóbb, de a drágábbik helyeken ott van hogy magyar billentyűzettel, ám az EMAG oldalán ki van írva hogy "a termék nemzetközi kiosztású klaviatúrával kerül értékesítésre"
-
_drk
addikt
válasz
Khelben #117760 üzenetére
Értem, túl nagyok voltak az elvárásaim
Akkor nem kell a a 17-es full hd kijelző! IPS se ha ez ilyen nagy extra. Elég a 15-ös.
Viszont a vasnak jónak kéne lennie I5 kellene hogy időt álló legyen, vagy az i3-ak is jók lesznek?Megnéztem a laptopokat. Később ezek bővíthetőek? HDD mellé ezekbe lehet SSD-t tenni? Vagy éppen fordítva.?
Amúgy az Asus tetszik legjobban. mert abban egyben meg van. még dedikált video kártya is csak hát az i3.
Bár a 360m se teljesen meggyőző. -
szucsi
őstag
válasz
Khelben #117691 üzenetére
Nem, de autóban nem is 1 milla a belépő szint. Mint ahogy notiban sem a 150, hanem inkább a 90. Tehát ha maradunk az autós hasonlatnál, ott a belépő szint 3 milla, én 4 és félért keresek olyat, amiben normális ülés van. Nagy baj lenne, ha 150-ért nem lehetne normális keyboarddal notit venni. Szóval konstruktívan, ha lehet. Kioktató faszságok nem kellenek.
-
szajmon1001
csendes tag
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Khelben #117591 üzenetére
Thx. Megmondom őszintén a HP 8570w jobban tetszik de a Dell kisebb. Egyéb tanács ami segithetne a döntésben ? Pl a 7440-ből van 14" FHD 1920*1080 AHVA matt LED -es illetve 14" FHD 1920*1080 IPS Multi-Touch LED-es változat is. Melyik a jobb habár ahogy sejtem előbbi. A dellnek előnye az NBD a a hp-nál nem tudom van e ilyen. .
A fotószerkesztés mindenképp külső monitorról fog menni, de azért a laptop kijelzője se legyen már annyira rossz.
-
debcamp
aktív tag
válasz
Khelben #117551 üzenetére
Én ezt elhiszem, alá is írom hogy nem mind1.
Ez a hálátlan mocskos része a dolgonak, hogy nem érti(k) meg az adott ember(ek) ezeket és csak az új, csak a lenovo (vagy más márka, mert neki valami nagyon okos azt mondta hogy "csakezajó") és ezt ráadásúl az adott keretből, mert ennyiért "nézdmár i5 van benne meg milyen jó kis gép, dehogy sz*r ez" ... és engme néz hülyének hogy mit akadékoskodok, meg miért nem bólogatok hogy ez milyen jó kis gép.. aha..Ilyenkor kicsit már bánom, hogy belefolytam a keresgélésben.. mert ilyenkor már mindennel engem zargatnak, keressek ilyet olyat ezt nézd már meg meg azt.. de ez miért nem jó, azzal mi a bajom.. stb...
-
debcamp
aktív tag
válasz
Khelben #117545 üzenetére
Nem hiszem el ,hogy 150-160e-ért (~400Font) nem lehet egy normális laptopot venni...
Nem gamer, nem üzlet, nem workstation.. csak egy megbízható, átlag laptop ami kibír 2-4 évet..Itt mindenkinek 3-500ezre van átlag emberként laptopra? Persze elhiszem hogy azok sokkal jobbak.. lehet tornázni a specifikációt meg az árakat egekig.. de álljunk már meg egy kicsit..
Nem rég egy MSI gépe volt 8gb ram, i3 3300 cpu, ati radeon 512 MB vga. 4 évig játszott rajta, használt ilyen olyan zene és videó szerkesztő programokat, gyilkolta és birta a gép...
Nem hiszem hogy akkoriban ez egy brutál gép lett volna.. ahogy most sem az kell. -
debcamp
aktív tag
válasz
Khelben #117531 üzenetére
Köszönöm, lesz ami lesz.
Most épp ez a jelenlegi kiszemelt:
Lenovo Z70-80 -
RAiN91
őstag
-
a_r_p_i
csendes tag
válasz
Khelben #117481 üzenetére
Szia,először is köszi a válasz! Viszont rákerestem erre a Fujitsu A555G-re és 2.5 kilós dedikált vgas laptopot találtam,valamit elnéztem esetleg? Mert nekem nem feltétlenül kell dedikált vga mivel nem játszanék rajta és a 2.5 kiló kicsit sok,mivel hordoznám..és nem kell óriási prociteljesítmény sem mert ha nagyon durva programozási feladat van arra ott a pc.
-
tiempo
tag
válasz
Khelben #117458 üzenetére
Ez baráti áron is 360 ezernél kezdődik, ez nekem sok. Asztali gépemben, ami pár éves config r9 280x van és vígan elvagyok vele, szóval nem a high end laptopot keresek. 300 a felső határ. AAA gameket ha nem bírja nem édekel, csak pl egy CS:GO, Heroes of the Storm, stb gamek fussanak rajta gond nélkül.
-
-
fabri07
aktív tag
válasz
Khelben #117417 üzenetére
Szia,
Én ezelőtt már voltam itt, nem tudom, hogy emlékszel-e rám.
Most akkor szerinted jobban járok egy Xbox one-al és egy 150-170 ezres laptoppal? Mintha vennék egyet 250 játékra és alapszintű programozásra?
Ilyen árba milyen laptopot ajánlanál, már nem kell játékra, ha megvenném az xboxot.
Válaszodat előre is köszi.
-
törölt tag
válasz
Khelben #117311 üzenetére
Köszi a választ! Ezt a gépet sikerült kinéznem. Az lenne a kérdés, hogy a benne lévő i5-6440HQ processzort ami 36W le lehet-e valahogy fogni amikor aksiról működik és nem kell akkora teljesítmény (netezés) a hosszabb üzemidő érdekében? Illetve lesz-e bármi előnyöm, ha 2*4GB memóriát használok az 1*8GB helyett?
-
szalacsi10
csendes tag
válasz
Khelben #117356 üzenetére
Igazából a személyes adatok rész csak egy dolog. Mondjuk már csak a gondolata is kiborít hogy illetéktelen egyének árgus szemekkel figyelik, hogy mikor mit csinálok épp. Legyen az egy letöltés vagy éppen bizalmas jellegű, személyes adatok használata. Nem tudnám így nyugodtan használni a gépemet.
Akkor ott vannak az idegesítő frissítések. Lehet hogy most még van mód a letiltásukra. De mi van akkor, hogyha gondolnak egyet, és megszüntetik a letiltó funkciót? Akkor az ember kénytelen lesz benyelni minden frissítést, akár jó, akár nem. Én kinézem ezt belőlük.
Másrészről, tudjuk jól, milyen a windows. A múltban már számtalanszor bebizonyította, hogy mennyire hitvány oprendszer. Én nemigazán részesítem ezért előnyben. Vannak sokkal jobb alternatívák is. Mondjon bárki bármit.
De az mégiscsak aljas dolog, hogy az ilyen új generációs notebookok csak a windows-al legyenek kompatibilisek. -
szalacsi10
csendes tag
válasz
Khelben #117306 üzenetére
Nézd, nem kell annyira kimaxolva legyen a grafika, csak legyen élvezhető. Mivel szeretek szabadidőmben játszani. Amúgy elsősorban a többi funkció az, ami lényeges (videóvágás, renderelés stb.) Esetleg kaphatnék példát árkategóriától függetlenül arra, ami az említett igényeimnek megfelelne? Mondjuk akkor nem 1,5 hanem 2 évig gyűjtenék rá.
-
SPeti1984
senior tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Khelben #117285 üzenetére
Köszönöm, választunk egyet azok közül.
Jól gondolom, hogy jobban jár egy FullHD-s változattal, mintha UHD-t vesz? 4k-n ugyanolyan részletességgel sokkal döcögősebbnek gondolom ugyanazt a játékot ugyanolyan részletességi beállításokkal, de személyes tapasztalatom még nincs az UHD-val.
-
szenbalu
csendes tag
válasz
Khelben #117281 üzenetére
Ismételten köszönöm a gyors válaszod, mérlegelni fogunk és meglátjuk, hogy ki tudjuk-e gazdálkodni a többletet.
Arról van információd, hogy a Fujitsu A555G-ben ha kicserélem a vinyót SSD-re, akkor az garanciavesztéssel jár-e?
Ahogy eddig néztem elég könnyen cserélhetőnek tűnt: [https://www.youtube.com/watch?v=ZR3nK0Gw9mQ] -
szenbalu
csendes tag
válasz
Khelben #117279 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod Khelben!
Arról van információd, hogy a Fujitsu-t lehet szerelni garanciavesztés nélkül? Az SSD csere miatt érdekel.
Ha az IPS-hez nem ragaszkodom, akkor 200 alatt is tudnál ajánlani gépet?
Mi a probléma a Lenovo-kkal? Régebben jó márka volt, azóta olvastam olyat is, hogy csak a ThinkPad-ek maradtak tartósabbak.
-
-
Tikakukac
titán
-
törölt tag
válasz
Khelben #117037 üzenetére
Tisztában vagyok azzal hogy kompromisszumos lenne a dolog, de a jelenlegi gépnél sokkal kevésbé kompromisszumos. Illetve nincs arra szükségem, hogy hatalmas, millió soros programokat kezelni tudjon a gép, sulis programozáshoz kell, ami pár száz soros programokat jelent maximum.
A gépek amiket írtál papíron egyenlőnek tűnnek a hp-val amit linkeltem (Valamivel erősebb proci, de kevesebb ram). Miért érné meg jobban azokat megvenni?A HP-ASUS-Fuji gépek minőségben mennyire különböznek?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest