- Mobil flották
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
fabri07 #167157 üzenetére
Utazás közben is lenne használva és 15,6"-os gépet néztek?
Ez azért elég kompromisszumos dolog szerintem. Kivéve ha kell a numpad. A kinézet alapján gépet venni meg aztán erős luxus manapság. Most kicsit megint haza beszélek mert nekem jó a tapasztalatom a saját matebookommal, de ha szép gép kell és nem fontos a numpad valamint az utólagos bővítés (forrasztottak a dolgok bennük) akkor:
Hordozással kompatibilisebb méretben, 14"-es:
erősebb:
[HUAWEI Matebook D14 53012BMY Ezüst laptop (14" FHD IPS/Core i5/16GB/512 GB SSD/Win10H)]
vagy kicsit gyengébb, de olcsóbb:
[Huawei MateBook D14 R5 (53010XUH) AMD Ryzen 5 3500U processzor
8 GB DDR4-2400 MHz, 512 GB NVMe PCIe SSD
14" FHD (1920 x 1080) IPS]vagy nagyobb méretben 15"-ös, sajnos numpad ezeken ebben a méretben sincs, nem is értem miért hagyták le...:
Ez gyengébb a két feljebb linkelt 14"-es gépnél de olcsóbb is
[Huawei MateBook D15 53010TUE Notebook AMD® Ryzen 5 3500U 2,1 GHz AMD Radeon™ Vega 8 8GB 256 GB SSD 15.6 " 1920x1080 IPS Windows 10]Várd meg a többiek mit mondanak, de a leírás alapján megfelelne mindegyik erőben és fémből is vannak, mégis egész könnyűek és mutatósak, akkuról 5-7 órát nálam elmegy az enyém (nem ugyan ilyen mint a linkeltek, régebbi generáció). Billentyűzetük világítós és egész jónak is mondanám... nem zörög, nem esik szét, nyomáspontja olyan macbook szerű. Hűtése excel és ilyenek mellett kb passzív, terhelésen viszont azért van hangja. Támogatással nem volt eddig gondom, francia a gépem és a garipapír sem volt kitöltve de serial alapján garanciás és cseréltek benne így is kijelzőt, pedig tényleg jogosan ráztak volna le, szóval szavam sem lehet. Kereskedelemben dolgozom, sokszor nem kellett magammal vinnem de amikor vittem sosem éreztem, hogy kevesebb lenne a többiek HP, Lenovo, Dell gépeinél. Persze itt főleg az üzleties kinézet ami elsőre számított, erőben nem igényleg nagyot. Ennek ellenére azért nem egy üzleti gép. Összességében szeretem, elégedett vagyok, így merem ajánlani őket.
-
Farkassacred
őstag
válasz
fabri07 #160422 üzenetére
Fontos figyelembe venni, hogy valójában mennyire is fontos az a kis" játék. Mert ezek a 200 ezer forint alatti munkaállomások valószínűleg sokkal leharcoltabbak, mint az a lenovo amit először linkeltem. Plusz az a lenovo magyar billentyűzetes, 2 év gyári garival. Azok a munkaállomások meg max 12 hónap garival rendelkeznek, és legtöbbször csak boltival..
-
Farkassacred
őstag
-
Khelben
nagyúr
-
fabri07
aktív tag
válasz
fabri07 #117159 üzenetére
Van még egy láncszem Lenovo Y50-70.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
fabri07 #116874 üzenetére
ez meg olyan, ha annyi összejött, gyakorlatilag +15-20%-ért kapsz egy jóval erősebb vga-t - ennek majd azért utánanézek mobil fronton mi a helyzet -, egy erősebb cpu-t, jobb gépet és normális 3 év gart
én azt mondanám inkább gyűjts még hozzá annyit, gondolom nem létfontosságú h most azonnal meglegyen, így nyár közepén főleg, de ezt neked kell tudnod
de ha nincs annyi és nem várhat inkább k501 -
Chaser
legenda
válasz
fabri07 #116867 üzenetére
de jó lesz, megjavul tőle a hűtés és minden ami gondos
egyébként, bántás és flame nélkül
értelmezés mint fogalom megvan?szerk:
örülök neki, h kitöltötted az összefoglalót
ezeket esetleg olvastad?Pár gondolat, mielőtt választasz:
Első és legfontosabb: a notebook nem asztali gép. Itt a hardver nem csak a processzor és a vga, hanem az egész gép együtt. Itt nem lehet kicserélni a hűtést nagyobb teljesítményűre, a kijelzőt szebbre, a billentyűzetet jobbra, a házat strapabíróbbra. Ezért fontos, hogy a választásnál minden tényezőt figyelembe kell venni, nem csak a cpu és a vga teljesítményét.
Második fontos dolog: a támogatás és a garancia. Notebooknál nagyon fontos, hogy megfelelő driverek álljanak rendelkezésre, hiszen az egyes alkatrészek nem cserélhetők. A garancia megbízhatósága és gyorsasága is fontos kérdés, mert a legtöbb hardveres hiba csak szervizben javítható és ilyenkor az egész gépet nélkülöznöd kell. Nem úgy van, mint asztali gépnél, hogy amíg a vga szervizben van, addig teszünk bele a fiókból egy másikat.
És végül a harmadik: mindig állítsd fontossági sorrendbe a felhasználási módokat, amire gépet keresel. Ritka az olyan gép, ami egyformán jó játékra és munkára vagy fotószerkesztésre és hordozásra, stb. Ezért fontos, hogy emeld ki azt a felhasználást, ami a legfontosabb neked és utána írd azokat a szempontokat, amikben hajlandó vagy kompromisszumokat kötni. Ne feledd: az asztali gépekhez képest a notebook használata a kompromisszumokról szól. -
Khelben
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest