- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #119083 üzenetére
Ha nem sajnálod az időt meg értesz hozzá akkor lesz gép 200k-ig még. Csak ahhoz tényleg kell sok gugli, sok keresés és, hogy tudd mit lehet venni.
Cha-b: Azoknak a fele nem kapható itthon hivatalosan, ezért is felesleges nézni. Egyébként ne. Sok kislány szipózott itt már, hogy jahj de miért ennyi. Hát azért, mert fehér csodagép kellett.
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #119076 üzenetére
Hát ez felhasználótól függ. De igen olyan 4-5 óra van benne. Ultrabook szinten ez nyilván gázos, MacBook tudja a dupláját pölö.
Azért vigyázz rá, messze nem 20-as meg 30-as Lati ez, hátulját baromi könnyű zúzni, gumitappancsok is szeretnek eltűnni róla meg elviekben ez is TP rokon lesz mert foltosodnak a panelek, de ez már ilyen alap.
Greentea: A Z50 sem volt semmi, de amit nézegetsz az az igazi betegágy.
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #119069 üzenetére
Dobálják fel a srácok az E7440-et lassan ennyiért még bőven garival, rendes akkuval, SSD-vel. Ennyit azért bőven megérnek.
Greentea: A 2"-al kisebb tesójánál remélem ötször jobb, mert botrányos az a gép. Az akku az nem tudom hogyan működik, 4 teljes ciklust nyomtam le és 3 oprendszert, mert úgy merül, hogy az valami gyalázat. A kijelző a legaljának legalja, a billzet meg gépelésre alkalmatlan. Na ott van a 100k-d elrakva
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #118839 üzenetére
Ellenkezőleg. Az üzleti és a workstation kategória tetején túl nem tudom mi van, de szerintem semmi. Amiket írtál az vagy prémium vagy üzleti vagy workstation. Ezek fölött nincs semmi, ellenben más munkára és feladatra való mind. Azt csak te tudhatod, hogy mi számít jobban, minden egyszerre nem megy.
-
laszlobak
tag
válasz
EXIEZ #118814 üzenetére
Nagyon nagy figyelmet kaptál a Fórumtól, segítségükkel (vagy magadtól - ez a végeredmény szempontjából mindegy) a listádban szó szerint jobbnál jobb gépek vannak. Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy átlagos felhasználásra prémium kategóriás gépek közül válogathatsz. Megértem, hogy parázol, mert ez a bőség zavara, de ne tedd, mert nagyon nem nyúlhatsz mellé.
Számomra a 15"-os, HDD-s HP a kakukktojás, nem értem, hogyan került a 14"-osgépek közé, de a HP EliteBook 840 G2 versenyző lehet. Szerintem a TP-k sincsenek már egy súlycsoportban a többivel.
Persze vannak különbségek, Pld:
- képernyő tekintetében: HP Folio > Dell 7450 > ZBook 14 >> HP 840G2. (ha matt kell, a Folio elbukott)
- akku üzemidő: HP Folio > Dell 7450 > HP 840G2 > ZBook 14
- várható élettartam (ezt neked soha, senki nem fogja számszerűsíteni, szubjektív megérzésem)
ZBook 14 > Dell 7450 > HP 840G2 >HP Folio = Dell XPS > újabb Lenovó TP-k
. - hardwer tekintetében a dVGA miatt a ZBook a legerősebb (a jelenlegi felhasználásodra felesleges), vlszeg a HP 840G2 lesz a leghidegebb, és a legcsöndesebb, stb, stb.Nekem ez a sorrend: Garancia, várható élettartam (márka, hűtés, javíthatóság), képernyő, billlentyűzet, teljesítmény, tömeg, design, zaj, stb. stb, de ezt már neked kell rangsorolnod, hogy ezekből Neked mia fontos, és mi nem. Neked vszeg más lesz.
Azt javaslom, a legtöbb garival rendelkező gépekből 2-3-at hasonlíts össze a Te fontosnak itélt szemponjaid alapján, csavarról csavarra, infót, teszteket bőséggel találsz a neten.
(#118799) Laatabar-: - Egyik megoldás, amit Mikulásbá javasolt, hozzáteszel még ahhoz a gyönge 400k-hoz még, és fél milláért megveszed azt a (egyébként teljesítményben és minőségben tényleg csúcs -) játékgépet, 2 évig boldogság van, és 2 év múlva gondolkozol, hogy mit csinálj a már elavult, leharcolt és eladhatatlan, (rosszabb esetben javíthatatlan) játékgépeddel, és újabb félmilláért kotorászol saját, vagy valamilyen zsebben.
- Másik megoldás, hogy tervezésre alkalmas gépet veszel, beírod ide a keresőbe pld.hogy "munkaállomás", és ennyi pénzért, ami most van, bőven veszel pár hónapos, brutál Dell Precisiont vagy HP ZBook-ot, amivel akár még 6-8 év múlva is tervezhetsz (ha addig nem tudsz még jobbat venni) . Az igaz, a GTAV nem fog menni maxon, mint az Asus-on.
(#118764) Ozsi009,(#118819) Ozsi009 : Nem ismerek nettó 140k-ért újonnan gépet, melyen élmény lenne CAD-ot futtani. Ezt a tipust keresd, garanciával.
-
Khelben
nagyúr
válasz
EXIEZ #118789 üzenetére
Kérdés: mennyire fontos szempont a magyar billentyűzet. Mert a ZBookon kívül egyikben sem lehet egyszerűen billentyűzetet cserélni. Jók ezek az ultrabookok, de a ZBook bemutatóján a HP-s csávó azzal demonstrálta a strapabírást, hogy lerakta a gépet a földre és ráállt. Próbáld meg ugyanezt bármelyik másikkal
Szóval sok hordozásra ezek közül én abban bíznék a legjobban, mert a hordozással együtt jár, hogy néha hozzáütődik valamihez, esetleg leesik, stb. A Zbooknak van a legnagyobb esélye a túlélésre.
A 850 sem rossz gép, de 15,6-os, ami hordozás szempontjából már nagyon határeset. Az XPS-ek meg inkább a nappali asztalán mutatnak jól, nem egész nap utazva, iskola padján hánykolódva. Nem arra készültek.
A T460S kakukktojás, nálunk van pár(száz) T540, nekem mindig olyan érzésem van, hogy ezek inkább az alsóbb ligákban versenyeznek, az a műanyagos ház valahogy nem jön be. Lehet, hogy strapabíró, de ránézésre senki nem hiszi el. Maga a Lenovo meg, mióta a kínaiaké, csak csúszik lefelé minden évben. Úgyhogy én biztos nem venném azt.
A Folio sem lenne rossz gép, de ha a Zbook 260k, akkor a Folio 180-nál többet nem ér, mert csak egy vékonyított 840, ráadásul házilag nem cserélhetsz benne semmit. A Zbooknak meg az egész alját le tudod venni egyetlen kapcsolóval, még csavarhúzó sem kell. -
Magnum_
nagyúr
válasz
EXIEZ #118695 üzenetére
A kerdojel egy link, kattints ra. Nalad nem kek?
Egy dizajnos 13.3-asra mutat.Nezz korbe itt az apron, par megbizhato eladonal vannak ujszeru es felujitott 12.5-es Latitude-ok jo aron. Szamlaval, garival.
A 15.6 meret pont nem hordozasra van.
En sokszor az 1.6kg-os gepemet se szeretem cipelni, lehet, hogy tablet is kellene?Btw most gyorsan ujra is pasztaztam es kitakaritottam gepem (bar nulla por volt benne kb) :-)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
EXIEZ #118693 üzenetére
Xps-t nem vennek, szamomra a t460s jobban hangzana.
De inkabb egy jo 12.5"-t keresnek, akar hasznaltban, de kotta allapotban, toredek aron. (En full felujitott, folias 12.5"-t vettem, es nagyon sokaig tervezek meg vele. Neha napja en is szerkesztgetek fotokat, nagyon kellene hozza egy kulso monitor, de majd lesz...) -
Zolly444
aktív tag
válasz
EXIEZ #118688 üzenetére
Ne legyünk már annyira lusták hogy az első sorát se olvassuk el az összefoglalónak.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Esetleg kicsit ha továbbolvasol: Otthonra / Kisebb irodába kellene gép, játék nem lesz. 100-150k Ft
Fujitsu A556 (régebbi változatai: A514, A555), Dell 5559 (korábban 5558), HP 250 (G4-től felfelé)
... -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #118661 üzenetére
Amiket néztél jó, 300-ból használtan van tényleg minden. De amit írtam örök, én gari nélkül ilyen szintű notit nem mernék venni, el kell fogadni bebuktázod a gép árának felét mire befutsz a gari végébe, eladod és kész. Akkut esélyesen még ezen belül is saját kp-ra fogod venni ha megmakkan. Ez van
Saint_: Nem írtam, hogy laptopot. Táp Seasonic platina pölö 7 év default
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #118659 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy garin túl bármi bajod van, megzakkansz az áraktól. Az XPS-be a kijelző szerintem 100k alatt nem áll meg és nem mondok újat azzal, hogy a vagány kijelzők elég sokszor térdelnek be. Még Mac-en is.
Mire kifutsz a gariból ezek a gépek érni fogják jó esetben a felét a mostaninak. Ergo bármi bajod van instant gazdasági totálkár. Ha belefér és ezekkel nincs gond veheted őket. Én hosszú távra már egy ideje max olyan dolgokat veszek ami vagy 5 év meg 7 év garis vagy meg tudom csinálni vagy pofátlan olcsó vagy zero elektronika van benne.
anorche1: Akkor egyéni ízlés dönt, mindegyik más valamiben és ugye ha IPS kell az is egyből lövi ki a gépeket.
-
Tikakukac
titán
válasz
EXIEZ #118656 üzenetére
Nézd meg élőben. Mindkettő új, meg csili meg nagyon felbontás meg csiricsáré. Garin belül nagy gond nem lehet, azon belül viszont add el, XPS meg ritka TP fronton is tudok meredek dolgokat.
anorche1: Attól függ melyikben milyen konfig van. Meg akarsz-e bele rendes kijelzőt.
-
Devily
tag
válasz
EXIEZ #118619 üzenetére
Szia!
Ha fontos a hordozhatóság (suliba jegyzeteléshez), akkor mindenképpen érdemes maximum 14"-ig belőni a méretet. Van lehetőség olyan gépet venni, ami használt, de újszerű állapotban van. Esetleg kibontott, de teljesen új darabokat is ki lehet fogni.
Ilyesmi felhasználásra simán elég egy DELL e7440. Mindenképpen FHD IPS-sel. Szintén DELL e5450 és a keretedből még egy garancia bővítés is bőven kijön, így kapsz rá +2 évet. Valószínűleg ez a HP Folio 1040 sem sokáig lesz fönn ennyi garival. Szinte új.
Van most XPS is. Itt a garanciára érdemes rákérdezni.A keretedből használtan szinte bármilyen prémium gép elérhető. Érdemes nyitott szemmel járni és sokat spórolhatsz úgy, hogy a minőség nem csorbul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest