Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
bbazsy
őstag
akkor viszont IBM mindenképp(sztem).
mert:
-ennél megbízhatóbbat, jobban összerakottabbat nem találsz(elfogult ibm fan)
-jó szervízháttér, kevés hiba
-kétmagos procit photoshop és társai kihasználják + kétmagos pár év múlva nagyonnagyon jól jöhet(mikor egyre több alkalmazást optimalizálnak rá)
ibmnél viszont pöcök(megszokható, ha nincs más - írtad, h utazásnál nem találnád jónak. na én meg pont akkor használom a legtöbbet.. miért? fogalmam sincs).
külső DVD meg a Te dilemmád, de sztem ha veszel egy 2-4-6-... gigás pendriveot, akkor azzal valamilyen szinten kiváltható a CD - DVD használat.. persze egy külső kell.
mod: jaigen: egy ibm X az pár év múlva is az lesz, de mondjuk egy asusnál ebben nem vagyok biztos(ismét elfogult).
max pár hónap után megveszem Tőled féláron, ha nem tetszik
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
''Az asus kijelző el van írva az usanotinál, mert a kirakott u5-ös az normál kijelzős volt, és a kettő közti különbség csak a proci volt (már a bemutató pld-ban celeronos volt) és a hivatalos adatlapon is elvileg normál a kijelző.''
Én személyesen nem láttam, ez alapján írtam, hogy colorshine: [link]. Mondjuk ez celeronról sem tesz említést.
Erre még figyelj:
''Main Memory DDRII 533, 512 MB on board, up to 1536MB'' (fentről) -
sssent
senior tag
Az asusnak colorshine kijelzője van, szóval nem anti-glare.
Rendes (kicsi, könnyű) notebook esetén a mutatóeszköz meglepően fontos szempont kell, hogy legyen. Gyakran előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az egér használata nagyjából esélytelen: utazás közben, vagy épp a kedvenc foteledben. Lehet, hogy ez az asztali után most még nem szempont, de hamar az lesz
A pöcök vs. tapipad kérdés kisebb vallásháborúkat szokott indítani. Én ismerőseim körében túlnyomó többségben azt tapasztaltam, hogy ha valaki 1-2 napig megpróbált hozzászokni a pöcök használatához, utána többet nemigen nyúlt tapipadhoz. Elsőre utóbbi közelebb szokott állni az emberekhez, a pöcök valóban egy kis megszokást igényel. Viszont amolyan ''irodai'' (office, programozás, stb.) környezetben szerintem jobban használható, mint akár egy egér (nem kell levenni a kezed a klaviatúráról). -
sssent
senior tag
Az U2500 a két magot kihasználó alkalmazások esetén gyorsabb lesz, mint az asztali, egyébként gyengébb. Persze messze nem annyival, mint amit pusztán az órajele sugall. A teljesítmény PS-hez, dreamweaver-höz, flash-hez biztosan elég, ezek inkább memóriaigényesek. Leszámítva esetleg tömeges RAW feldolgozásokat, meg hasonlókat - azokra kicsit többet kell várni.
A döntéshez priorizálni kell az igényeket, minden együtt sajnos nem megy. Akkuidőben az x60s a legjobb, az asus a leggyengébb. Teljesítményben persze az asus a legjobb, az x60 az arany középút. A hp-ból szerencsére kisajtolható az a nyomorult DVI, ami akár döntő is lehet. Ha leginkább csak archiválásra használnád, akkor egy usb-s ODD mondjuk 15K, nem olyan komoly tétel. Persze ha gyakran kéne, akkor az x60 kiesik.
Aztán ott van még a normál vs wide kijelző, a billentyűzet mellett a pöcök vs tapipad (nálam itt elvérzik a potenciális gépek 3/4-e), a 2 vs 3 év garancia, de egyáltalán nem elhanyagolható még a portok elhelyezkedése, és úgy általában a személyes szimpátia.
Nekem hirtelen ennyi jut eszembe, a dilemma feloldása innentől már rád vár.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
''Fontos a mobilitás és a halk működés, no meg a hosszú aksi idő, de kéne, hogy tudjak rajta dreamweavert, Photoshopot, Neobookot, Directort és Flasht futtatni és persze használni. (...) Gondolom akkor így már nem annyira jó választás az ULV proci..... legalábbis az amelyik ebben a hp-ban van. Jól gondolom???''
Nem ismerem az öszes alkalmazást, de több mint valószínű, hogy ezekhez még elég lenne ez a CPU. Most milyet használsz asztaliban, ami jó ezekre?
Ami a súlyt és az akkuidőt illeti:
A HP 3 cellás akkuja 28, a 6 cellás 55Wh-ás. A gép a 3 cellás akkuval 1,3kg, a 6 cellással kicsit több, mint 1,6. Az üzemidő - amennyire tudom - olyan cca. 3 ill. 6 óra.
#191-re:
Az asus 3 cellás akkuja 27Wh, a 6 cellás 54, vagyis nagyjából ugyanaz. A gép viszont minden bizonnyal sokkal jobban melegszik, az akkuidő is rövidebb (thx. normál CPU) - bár erről személyes tapasztalataim nincsenek. A súly megint hasonló: 1,4/1,6 kg akkutól függően. A teljesítmény persze jobb, és ez már 64 bites.
Ajánlanék még figyelmedbe esetleg egy ilyet: [link]. Személyes véleményem szerint kategóriájában ár/értékben jelenleg verhetetlen. 1,6 kg, ~7-8h (kis akkuval 1,3 kg / ~3h), és igen masszív darab.
A felsorolt alkalmazások alapján talán nem elhanyagolható szempont a DVI port, ami egyik gépen sincs. Az X60s esetén sajnos a dokkolón sincs, a HP-nál a dokkolón elérhető, az asusnál viszont abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán van dokkoló. Valaki igazítson ki, ha tudja.
-
sssent
senior tag
Szóval szerintetek ez milyen? [link] főlleg a procijára lennék kíváncsi, mert notiban annyira nem vagyok otthon, és noti prociban sem..
Vagy a Core Solo vagy az U2500 sor téves az adatlapon, az U2500 egy ULV Core Duo CPU. Lényegében az egyik legtakarékosabb kétmagos Core Duo. Ha a mobilitás (csend) fontosabb számodra, mint a teljesítmény, akkor ideális választás. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy olyan dög lassú lenne. Nem túl CPU igényes alkalmazások használata esetén ez is bőven több, mint elég. -
marsu
veterán
Szia!
[link] Viszonylag nagy bolt, sok készleten lévő áruval...
Cím:
1139 Budapest
Váci út 99. (BC´99 irodaház)
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig: 10 - 19 óráig
Szombaton: 10 - 16 óráig
Telefon.:
+36-1-412-0408
'' Bemutatótermünkben az országban egyedülálló módon 7 gyártó 60 féle készüléke megtekinthető, kipróbálható !!! ''
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűnyíró topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby rádiós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest