Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
A Dellt választottam. Remélem nem bánom meg.
-
törölt tag
válasz
hektor24 #13596 üzenetére
azért azt is érdemes figyelni, hogy ha 1080p-s filmeket akarsz rajta nézni, akkor gondolom nem az alap kijelzőn tennéd. szóval kéne legyen olyan kivezetése, ami bírja a HD-t, ezeken meg nincs sok választási lehetőség.
a Thinkpad-ekbe lehet akksit tenni az optikai meghajtó helyére, ha jól tudom. illetve vehetsz beléjük 9 cellásat az alap helyett is. ezekkel a módosításokkal már egész jó üzemidőt lehet belőle kicsikarni, bár nem biztos, hogy HD filmnézés közben menni fog a 3-4 óra. -
Overtaker
csendes tag
válasz
hektor24 #13596 üzenetére
A két Thinkpad érdekes, hogy egy árban van, a Quadros egyértelműen jobbnak tűnik, én azt választanám ebből a 4-ből. De ha a fizikai strapabíróság kevésbé szempont, akkor lehet, hogy érdemes egy "erősebb" kijelzőre rámeni, természetesen némi plusz memóriával.
-
hektor24
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #13594 üzenetére
A linkek:
[link]
[link]
[link]
[link]Azt tudom, hogy a kijelző miatt csak 720p-t tudok megjeleníteni, de lejátszani attól még letudja az 1080p-t is. A kérdésem arra irányul, hogy akadnak-e ezeken vagy viszi simán.
Az alapaksival gondoltam, hogy 2 óra körül van az üzemidő, ezért kérdeztem, hogy lehet-e ezekhez kiegészítő vagy egy nagyobb teljesítményűt aksit venni, amivel bírják 3-4 órát.
Egyébként köszi a segítséget!!!!!
-
Ziog
aktív tag
Igazából suliba kellene, plusz ami még ilyenkor előjön filmnézés, torrent, ftp szerver, kép és videó szerkesztések. VIrtualis rendszerek. Időnként játék, de ez az utolsó szempont. És mindezt mobilitással.
Amiket írtál gépek azért alatta vannak. MInd proci mind memória területén.
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
A következő notebookokat néztem ki:
- ACER Aspire 5720-301G16
- HP Compaq 6720s Business Notebook GR777ES
- IBM/Lenovo ThinkPad R61i NF5DCHV
- IBM/Lenovo ThinkPad R61i NF02EHLMi a véleményetek ezekről, melyiket ajánljátok?
A szempontjaim a következők: Windows Vistát szeretnék használni rajta, HD (1920x1080) videókat/filmeket nézni, megbízható legyen. Aksija valamelyiknek bővíthető vagy cserélhető akkorára, hogy használva kibírjon legalább 3-4 órát?Előre is köszi a segítséget!!!!!
-
kekegsm
őstag
válasz
(Kolombusz) #13579 üzenetére
Hat, neha 3.14%-al. De sokmindentol fugg.
-
kekegsm
őstag
válasz
afterburner_ #13569 üzenetére
adok a kettoert egyutt 20ezret. +10ezret, mert szepen sut a nap, es jol erzem magam.
-
Kbali
nagyúr
Mire szeretnéd használni a gépet?
A Pavilion-ra kvázi bolti garancia van, mivel itthon hivatalosan nem forgalmazták ezt a sorozatot. Ha esetleg baja lenne, sokat kell várnod az alkatrészre.
Ennyiért már tudsz venni csillivilli Dell 15-ös sorozatot, Hp6820-ast, Toshiba A200-at kb. ugyanaz a minőség mind. -
yoogie
aktív tag
-
Ziog
aktív tag
Notit keresnék 200.000 körül.
Eddig HP Pavilionokat néztem több helyen. Teljesítmény és ár arányában teljesen megfelelnek.
Ami kellne.
Core 2 Duo min 2.0-ás
2048 MB ram
és lehetőleg külön video kari.
15,4"-os kijelző.Ilyen árkategóriában lehetséges notit kapni? Többek írták már, hogy a Pavilionok hazai szervíze egyáltalán nem megoldott. Azok a cégek amik kínálják általában 1 év garanciát vállalnak. Nem tudom van-e valakinek tapasztalata ilyen notikkal, ha van ossza meg.
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #13582 üzenetére
a Sempron annyival jobb, hogy az egy mobil proci. vagyis, ahogy írták előttem, leveszi az órajelét (és talán a feszültséget is, de ez nem biztos), ha nem dolgozik. a celeron nem. az folyamatosan megy annyival, amennyi az alap órajele. tehát többet fogyaszt, jobban melegszik. ergó a hűtése egy ilyen belépő szintű gépben hangosabb lesz, és szinte biztos, hogy állandóan fog menni. ja, és még melegedni is fog a laptopo ennek tetejében valószínű (nekem leglaábbis elég szépen melegítette a kezem az MSI laptopom, amíg volt).
erre rájön, hogy szinte nincs szervízháttere a cégnek Mo.-on. kell még érv?
(ja, és ha most megkérdezed, hogy és akkor az Acer, meg a Fujitsu-Siemens, nost, azok is ebbe a kategóriába tartoznak. annyi a különbség, hogy a FuSi-nek leglaább van szervize az országban, de minőségben nem jobbak a gépeik semmivel... az Asus és a Toshiba nagyjából kezdi megközelíteni azt a HP-t, amit linkeltem, de nem érik el.) -
fwgoze
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #13582 üzenetére
MSI = gagyi műanyag, összenyomorított billetyűzet, nulla support...
A Celeron azért nem jó, mert nem tudja állítani az órajelét, vagyis maxon megy (ergo hűteni kell rendesen, vagyis fogyaszt int állat...), attól függetlenül, hogy mit csinálsz vele...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
afterburner_ #13569 üzenetére
egyrészt erre van külön topic...ahol szívesen felbecsülik neked....
másrészt, én nekem akkor sem kellenének, ha fizetnél érte, hogy vigyem el...és sokan fogják ezt mondani ebben a topicban...gondolom te sem véletlenül akarod őket eladni...
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #13580 üzenetére
ennél sokkal jobb az a HP, amit én írtam szerintem. egyrészt nem celeronos, másrészt nem MSI, harmadrészt árban sem sokkal több, negyedrészt meg nem fog az öledbeolvadni.
-
(Kolombusz)
veterán
A Core Duo mennyivel fogyaszt többet, mint a Core 2 Duo azonos órajel esetén?
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #13575 üzenetére
pontosan minél is jobb a Sempron? a Celeronnál tuti jobb. (amúgy meg nem linkeltél konkrét gépet, csak az ipon notebookos oldalát)
csendesnek elvileg ezek a HP-k sokkal csendesebbek a konzumer gépek nagy átlagánál...használat akkor érdemes venni, ha valami jobbféle üzleti noti.
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #13573 üzenetére
HPQ 6715s (KE011) esetleg?
-
Stalker-2572
veterán
Melyik olcsóbb lapotopot tudnátok ajálani? [link] PowerPoint szerkesztésre és filmezésre kéne.
-
törölt tag
válasz
qwertly #13568 üzenetére
hát, most így hirtelen ezt találtam: [link] (br. 172800huf), plusz a garibővítés 3 évre [link] (br. 30000huf), ez a legközelebbi hozzá, amiben már elég jó proci van (nem celeron).
illetve innen [link] ez a gép: HPQ 6510b (GB867) + garanciakiterjesztés egy évvel 10ezer forint (asszem renew-ra lehet, de mindjárt kijavítanak, ha mégsem).
illetve még innen [link] ez a gép: HPQ 6715s (GR654) plusz a bővítés, vagy ez (nagyobb kijelzőfelbontással) HPQ 6715b (GB835), illetve újként ez: HPQ 6715b (GB833) -
Oracle
senior tag
Hello!
Nézegettem Lenovo-kat, ez még talán belefér a keretbe. Véleményt szeretnék kérni
-
afterburner_
őstag
sziasztok srácok, vettem 2 db fujitsu laptopot vadi ujak, és el szeretném adni, sztetek mi érhet meg?
egyik pa1510-es turion dual core, 1100-es ati vga, 1 gb ram 120 wincsi
másik meg pa 1536 1.8ghz core 2 , x1400 vga, 1 giga ram, 160 gb hdd
mindkettőre 1 év garancia.
-
qwertly
addikt
válasz
vehement69 #13565 üzenetére
Köszi
de írtam,hogy garibövitéssel sajnos max 200 ezer lehet ez meg több
.És sajnos nincsen + még 5ezer sem.Nekem jó az integrált mert játszani akarok vele
.Úgy-hogy ha valaki tud lenovót max 200ezerért ebbe benne kell lenni 1év garibövitésnek is azt szívesen veszem ha belinkelné
-
kekegsm
őstag
válasz
vehement69 #13565 üzenetére
Miert fazol? Mi a rossz az integralt videokarikban?
-
vehement69
senior tag
válasz
qwertly #13564 üzenetére
Hello!
Nem én vagyok itt a legnagyobb szaktekintély azt hiszem, de az előbb linkeltem be egy árban akörül lévő Lenovot! : [Thinkpad R61]
Ez legalább nem integrált videokaris, amitől én valamiért fázom
-
qwertly
addikt
Sziasztok max 200ezret szánnék egy lenovo laptok vételére úgy-hogy ebbe benne van a +1 év gari.Tudtok valamelyet ajánlani?
-
pmatthew
tag
válasz
vehement69 #13560 üzenetére
a chipsetekről bővebben itt:
[intel.com] -
vehement69
senior tag
válasz
vehement69 #13560 üzenetére
Hmm igazából csak ezt találtam azon a HP-n kívül, amit említettél: [Thinkpad R61] típusú noti
-
vehement69
senior tag
válasz
#16820480 #13544 üzenetére
Hú, egy igazán nagy köszönöm! És mindenkinek, aki válaszával segítette a döntést (akarom mondani, az elbizonytalanítást xD)
Most már igazából az Acert elvetettem, a [Toshiba A200-23O], illetve egy hasonló árú IBM, de inkább HP közt vacillálok (Vostro jó lenne, csak az kicsit több árban, ha jól néztem), lehetőleg ha már nem is középkat kártyával, de dedikált memossal (gyk Ati/nV)..
Azért húz igazából a szívem a Toshihoz, mert egész jó a kártya benne (mondom, nem is a játék a fő ok, hanem az, hogy a next windows futtatására legyen esély.. tudom, hogy 'kicsit' sokat akarok
, főleg, hogy erre a gépre nem szánok annyit, mint majd a sajátra
), procit meg majd cserélem, ha kell jobb... ÁHHÁ micsoda huszárvágással érkeztem el a következő kérdéshez!
: Mi a különbség az intel GM965 express és az intel PM965 Express chipset között?
PL támogat-é 800mhz FSB-t?
Na és még egy bónusz kérdés !
: a Toshiba itthoni szervizellátottságáról valaki tud mondani valami véleményt?
THX ismét, üdv!
VMNT
-
(Kolombusz)
veterán
Kösz a tanácsokat srácok!
Ha minden jól megy, holnap megrendelem a Thinkpadot.
-
spyduck
nagyúr
Még mindig gagyik az Acerek?
Csak azért kérdezem mert az új szériás Acerekről elég sok jót lehet hallani azon kívül nem egy volt a kezemben és nagyon masszívak, a kopásálló festékről nem is beszélve!
gondolok itt a Travelmate szériára 5720, 5920... -
törölt tag
válasz
kekegsm #13552 üzenetére
igen, kicsit túl finoman fogalmaztam azzal az IBM - Lenovo dologgal. de amúgy még akkor azt is hozzátenném, hogy nem csak a TP notikat tervezik az ex-IBM mérnökök, hanem én úgy tudom, hogy a 3000-es sorozatba, meg az újabb (de felénk nem kapható) szériákba is bevonják őket.
elsőre, mivel ékezet nélkül írsz simán "ideapád"-nak olvastam azt a Lenovot
ahogy elnézem ez az utódja/nemzetközi verziója lesz a Lenovo Tianyi (天逸) sorozatának, amit például itt lehet kapni már egy éve leglalább. nekem nagyon tetszenek, csak mivel "olimpiai szériát" csináltak belőle, így kicsit drága lett szegény. de nagyon sokat gondolkoztam, hogy ilyet vegyek-e, vagy Dell-t. találd ki melyik győzött -
T-unit
őstag
válasz
Darth_Revan #13551 üzenetére
Lécci minél előbb logout-ba egy elemzést/tesztet róla,sztem sokunkat érdekelne!
Lehet inkább gyűjtök azt énis külföldről vennék vmi hasonlót,mert itthon ha kapni is ilyet, gyémánt árába mérik...harry: Attól függ van-e ilyenre lehetőség és a garit nem befolyásolja,adott bolttól kérdezz rá.
-
kekegsm
őstag
válasz
Darth_Revan #13551 üzenetére
17" ?
-
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #13544 üzenetére
Annyit hozzatennek, hogy az IBM Thinkpad es a Lenovo Thinkpad kozott csak neveben van kulonbseg. Ugyanazokon a gyartosorokon keszittik oket, ugyanazok az emberek tervezik oket, ugyanazoktol a beszallitoktol jon az alkatresz... A Lenovo berli az eroforrasokat az IBMtol a kesziteshez.
Egyebkent volt szerencsem latni egy Lenovo Ideapad notit is, alacsonyabb kategoria, mint a 3000-es sorozat, igazi consumer, de meg mindig a dell Inspiron szintjen van. Szoval meg az is jo gep.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
T-unit #13548 üzenetére
Gateway notit vettem (Acer cége), Geforce 8800M GTS VGA-val, aminek 512MB DDR3-as memóriája van. Külföldről vettem, vámmal+áfa-val 320e Ft volt. Csak egyetlen baja van, hogy (még
) T5450 1,67Ghz-es proci van benne, ami picit visszafogja és ezért csak 7000 pont körül teljesít 3DMark06-ban. Core2Extreme Procival eddig a max amit kihoztak ebből a gépből az 10220 pont 3DMark06-ban, ami szerintem nem olyan rossz
(Core2Duo T9300-al 9800 pont a max amit eddig láttam)
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #13538 üzenetére
U300nak valszeg nem kopásálló a billentyűzete, ráadásul tesztek alapján nem is túl masszív, szerintem felejtős.
-
T-unit
őstag
válasz
Darth_Revan #13539 üzenetére
Fontos még megjegyezni h amint vmit is kicserélsz a géppől a gari azonnal ugrott,ezért max gari lejárta után érdemes megfontolni h megéri-e rákölteni arra a gépre...
Amúgy remélem nem titok és elárulod milyen gépet szereztél(hol,mennyié) be a 8600gt-s helyett,csakhogy ár/telj.-leg megvizsgáljam. -
harry
veterán
válasz
Darth_Revan #13537 üzenetére
Gondolom, csak eddig így láttam, hogy integrált/dedikált
amúgy milyen notid van?
Még nem gondoltam végig teljesen, egyszerűbb játék talán cs 1.6, q3, mert amugy suliba kéne (flash, php, virt.gépek), így játékra csak ritkán használnám, amire meg lehet elég egy alap vga is.
-
kekegsm
őstag
válasz
Darth_Revan #13537 üzenetére
Kotozkodes ON: Az integralt azt jelenti, hogy a chipsetbe van integralva, nem az alaplapra. Kotozkodes elott tessek elolvasni a Galaxis Utikalauz Kotozkodoknek cimu konyvet
-
törölt tag
válasz
vehement69 #13524 üzenetére
hát ilyen igényeket nehéz kielégíteni, és az is szinte biztos, hogy nem egy Acer, de valószínűleg nem is egy Tosiba fogja. ha tényleg sok évre tervezel, akkor nem érdemes gagyit venni, mert sok szívás lesz vele (pl. ha csak azt veszed, hogy az Acer szervize Brnoban van, ha bármi van a géppel, akkor oda postázzák el, javítják, majd küldik vissza, ami azért jó időbe tellik. ha munkára kell, akkor mondjuk 1-2 hét kiesés nem éppen jó).
javasolok néhányat, amit szerintem érdemes lenne megfontolni:
(nw9440) - sajnos asis, ami azt jelenti, hoyg 1 év bolti garancia van rá, és nem bővíthető, de cserébe nagyon jó specifikációi vannak.
(HPQ 6715b (GB835), a lap alján) - ez új gép, igaz a vga benne nem játékra való, de olyan 2-3 éves cuccokkal megbírkózik, szerintem ez lenne az egyik legjobb választás, mivel oprendszerrel adják, minőségben lesöpri a Toshibár, és az Acer kétszer oda-vissza.
(HPQ nx7400 (RU428+)) - ez a gép renew, ami valahol az asis és a vadiúj közt helyezkedik el, valamivel olcsóbb, szintén az előzőhöz hasonló vga-val.ezeknek a gépeknek mind igen jó felbontású kijelzője van, valamint megbízható szériából (gyártótól) származnak, érdemes megfontolni őket.
és akkor még néhány hozzáfűznivaló:
- office csomagként én inkább javaslom az OpenOffice-t, ingyenes, és tökéletesen jól lehet használni.
- nagyon kevés géphez adnak 64bites rendszert, mivel még nem kiforrott, ha nem hozzáértő kezeli, akkor inább szívás van vele (driverek, szoftverkompatibilitás).
- 1-2 hónap játék miatt nem hiszem, hogy érdemes feláldozni egy 5 évre vásárolt noti minőségét, de ez a ti döntésetek persze (ezért is venném én a második, vagy harmadik opciót az ajánlottak közül)
- a proci csere lehetséges notiban, bár nem midnig éri meg. meg ha tényleg komolyabbra akarnád cserélni, akkor azt nem mindig fogja támogatni az alaplap, arról nem is beszélve, hogy évek múlva simán bejöhet új platform, ami könnyen lehet, hoyg új tokozást kap, és akkor bele sem megy az újabb processzor fizikailag sem
- a vga cserét felejtsd el notiban. tegyük fel, hogy elméleti akadálya nincs, akkor ha egy 2-3 éves Acerben akarod cserélni, úgy többe kerülne a vga és a cseréje, mint amennyi t a gép fog összesen érni addigra. és akkor arról nem is beszéltünk még, hogy nem lehet akármilyen kártyát cserélni, mert még a dedikáltak egy része is egyedi fogalatot használ. végső döfésként pedig egy erősebb vga hűtésére nincs felkészítve minden bizonnyal a noti, hiszen nem arra tervezték, amikor megépíŧették, ezért jobban fog melegedni. egy csomó Acer és FuSi még az alapból beletett vga-tól és procitól is megolvad, nemhogy egy erősebbtől. plusz az erős vga erősebb tápot igényel, mert többet fogyaszt (olyan is volt, hogy a nagyobb áramerősség miatt a tápcsatinál olvadt szét a gép), és még midnig nem soroltam fel az összes gondot...
- dióhéjban: laptopban bővíteni lehet memóriát, és HDD-t, plusz amit még bele tudsz pakolni pcmcia/expresscard slotba, illetve hozzákötni usb és firewire segítségével. a proci cseréje megoldható, de nem feltétlenül éri meg (garivesztés), kijelzőt cserélni egy vagyon, vga-t meg lényegében "lehetetlen".
- aki a Lenovo féle gépeket (N100-N200 óta) lenézi, az nem látott még olyat mondjuk egy Acerhez, FuSi-hoz, Asushoz, MSI-hez, de akár Toshiba Satellitehoz hasonlítva. konzumer gép létükre nagyonis jó minőségűek, a TP széria pedig minőségben és megbízhatóságban szintén elég jól hozza a régi szintet, bár ugye jó drágák. és ugye hozzá ott a régi, jól működő IBM szervízháttér. hasonlóakat lehet elmondani a Dell konzumer gépeinek többségéről (Inspiron 1x20, 1x21), nem is beszélve a Vostro szériáról, ami nagyon jóra sikeredett. a HP táján a jelenleg is számozás szerint a 6510/6710/6910, esetleg 6715/6915 a nyerő, és ezekből is inább a "b" és "p" jelzésűek. (HP 500-as sorozatot, Paviliont és 6520/6720/6820-at nem nagyon érdemes nézni).
ezek után jön az Asus és a Toshiba, amik még elmennek, de persze nem a legolcsóbb gépeik, majd kissé lemaradva az MSI, Acer, és legalul a még márkásabbak közül a FuSi.
a nem említettek (Sony, Apple, BenQ, Samsung) nem feltétlenül rosszak, de itthon nicns rájuk support szinte semmi, szóval nem nagyon érdemes ilyemit venni.én is jó hosszút írtam
remélem végigolvastad, és remélem tudtam segíteni
-
törölt tag
válasz
ha ott az xbox, akkor nem igazán értem a dedkilált vga kérdését
ha amúgy nem tetszik, a TP, akkor nézegesd meg még mondjuk a HP 6910b/p-t is, meg a Latitude D630-at (esetleg a Vostro 1400-at), ezek mind remek gépek.ha meg téyleg komolyabban akarod használni, akkor otthonra vehetsz egy dokkolót, külső billentyűvel, egérrel, meg egy szép nagy monitort, és akkor igazából tök mindegy, hogy 12-es a gép, vagy 14-es. (bár mondjuk most a Toshibát nem tudom, hogy dokkolható-e)
-
Kovács84
aktív tag
válasz
A TP-t.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Kolombusz) #13540 üzenetére
Nah igen, ez is fontos
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Darth_Revan #13539 üzenetére
A Thinkpadnak nagyon csábító az üzemideje is.
Ha nem is igaz az írt 5.7 óra, de 3.5-4 órát csak elmegy, a Toshiba szvsz 2 óra után meghal. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Napi sok-sok cipelés miatt én a Thinkpadot választanám, mivel az elég masszív házba van rakva és nem kell annyira odafigyelni rá.
Azonban az A200-asban levő ATi HD2600 majdnem 2x gyorsabb, mint a Thinkpadban levő, NVidia 8400M GS maggal rendelkező Quadro VGA, ezért játékokra egy picit jobb.Azt viszont neked kell eldönteni, hogy hajlandó-e vagy egy picit jobban odafigyelni cipelés közben a notidra, a nagyobb teljesítmény érdekében.
Azt meg ne felejtsd, hogy CPU-t és HDD-t bármikor cserélhetel bennük nagyobbra
-
(Kolombusz)
veterán
Napi sok-sok cipelés, sokat gépelés, hosszú táv (min. 2 év). Melyiket?
A200-ban megfogott a HD2600, ha esetleg játékra adnám a fejem, ő az egyetlen, akivel lehet. Igaz, ott az xbox360.Az U300 kicsi, mégsem 12", amit otthon már nem szivesen használnék.
A TP meg biztos a legjobban birja a strapát, de a 60 gigás winyó kevés, meg a külseje is elég komor.
Volt még tervben egy F9-es ASUS, de túl kicsi az.
-
Darth_Revan
veterán
Kötözködés ON
"vagy az egyszerűbb gamekhez elég-e egy integrált"
Nem az számít, hogy integrált-e vagy sem, hanem, hogy van-e elkülönített, saját memóriája. (de gondolom te is erre céloztál) Én notimban Geforce 8800M GTS van saját 512MB DDR3 memóriával, az alaplapra integrálva
Kötözködés OFFEgyszerűbb játékok alatt mit értesz pontosabban?
NVidia Forceware driverben alapból több féle szintek vannak egyre nagyobb GPU/memória órajelekkel, és értelemszerűen a teljesítménytről függően állítja be, hogy mire van szüksége. (játék alatt a maxot adja)
-
spyduck
nagyúr
Manuálisan is lehet állítani de ha lerakod minimálisra akkor ha használasz vmi 3d-et akkor felugrik maxra (még a filmnézéstől is), viszont ha 50%-ra rakod akkor úgymarad! Vagy atitool-al vagy a catalysten belül a telep beállításoknál!
Én még mindig amondó vagyok, h a lentebb linkelt HP-kat vedd meg, abból is az olcsóbbikat!NC8430 ez a legjobb szerintem, miután megvettem ha gondolod elküldöm a csávó telefonszámát priviben aki árulja, csak péntekig nem akarom, h rámlicitálj
Tud még szerezni
Hidd el nagyon sokat számít a fémváz meg a kopásálló festék! -
harry
veterán
válasz
spyduck #13534 üzenetére
Értem
Mert amúgy szimpatikus. Játékokon még gondolkodom, mivel vagy nem, vagy csak ritkán használnám erre, szóval nem tudom, hogy kell-e nekem ilyen vga egyáltalán (vagy az egyszerűbb gamekhez elég-e egy integrált). A frekijét automatikusan állítja 2d/3d váltásnál, tehát vissza lehet venni?
-
spyduck
nagyúr
Nekem is ilyen van
könnyű: 2,7kg
játékok jól mennek rajta igaz lecserélem NC8430-ra a COD4 miatt mert az x1600-as sokkal jobb erre a célra, de hozzáteszem egész szépen megy rajta a COD4!
Ha több érdekel róla olvasd ezt: [link]Ami nincs benne, hátrányok:
-festék kopásállósága, könnyen karcolódik
-erősebb lehetne a VGA
-Ventillátora érdekes, levázolom érthetően:
Ha a hangerő 1-10 közé esik akkor más hnotiknál ilyen: 10 pecig 0 hangerő majd 1 percig 10-es hangerő, a HP 6820s-nél folyamatosan 3-as hangerő van, csak játék közbe (3D) 10-es a hangerő! -
harry
veterán
válasz
spyduck #13532 üzenetére
Még nem volt notebookom, majd nyáron/után szeretnék venni. Nézegettem a HP-ket, és a legtöbbnél azt láttam, hogy ami 150-250e között volt dedikált VGA-s, azok 17"-ek, ezért kérdeztem, hogy miért nincs 15,4-es-ben is, ebben a kategóroában. Szóval csak úgy érdeklődés képpen kérdeztem, egyelőre semmi konkrét. Csak meglepett, hogy ilyen kategóriában dedikált VGA-s notit is ritkán látni, 17" szintén, HP-nál pedig ez a kettő még össze is jön, avagy akkor mi lehet a hátránya, pl ennek [link].
-
spyduck
nagyúr
Bár itt már vannak és az x1150-el vany az x1250-el mit akarsz csinálni??? Nagyon semmit nem lehet!
Milyen géped volt?
Nekme van 15'4 és 17'-om is és a 15-el simán elférek a 17-el meg nagyon kényelmetlen!
Nem gondoltam volna, hogy a fizikai méretével lehetnek problémák. Végül is ki lehet bírni, otthon pl jobb a 17 az tuti!
fogyasztás/tartósság fogyasztás az akksitól függ, a tartósság meg az anyaghasználattól! -
harry
veterán
válasz
spyduck #13530 üzenetére
Nos a két link közül az egyiken volt egy ilyen noti, az is egy asis, a többi vagy 17" vagy 300e fölött vannak. Bár itt már vannak [link] (nagy részük szintén asis/renew, ami amúgy nem baj, csak én az újakat néztem). Amúgy mi a különbség a HP-Compaq és HP pavilonok között?
Melyik kocsiban nem fér el egy 17" laptop?
Most az a 2" komolyan ennyit számít? Nem gondoltam volna, hogy a fizikai méretével lehetnek problémák, inkább esetleg a fogyasztás/tartósság, vagy nem is tudom.
-
spyduck
nagyúr
15,4" modellekben miért nincs dedikált vga ebben az árkategóriában - vagy csak én nem láttam?
Rossz helyen nézed!! Itt próbáld: [link]
[link]17" HP-ról vélemény? Feltételezem az üzemidő rövidebb, egyéb hátrány?
Nekem is 17-es hp-m van, hátrány: utazás közben ha nem tudod ülésre lerakni vagy kis asztalra (emeletes busz alján lévő asztal) akkor elég macerás, gondolok itt a kocsi hátsó ülésére hát azt nem lehet vele, persze ez a kocsi méretétöl is függ
Üzemidő nekem kb 3óra szóval arra nem panaszkodok!
Amiren agyon figyelj oda az az anyagminőség, amiket linkeltem azok nagyon jók! -
spyduck
nagyúr
válasz
Nagyon kérdés nincs
elég összefoglaló hozzászólás!
1 dolgot kihagytál, mivel akarsz játszani, milyen felbontáson és milyen grafikával?
IBM thinkpad nem játékra való (ebben az árkategóriában), vagy DELL Vostro-t vagy vmi HP Compaq-ot vegyél!!
Ezek közül az összes jó: [link] [link]
Toshibá-ról nem tudok véleményt alkotni de ebben a topikban az Acerrel együtt nem nagyon szeretik, azt azért hozzáteszem az 5920-nak nagyon jó az anyagminősége sztem! -
spyduck
nagyúr
válasz
Medige #13522 üzenetére
Én is ilyen felhasználású gépet veszek jöv7-en már December óta folyamatosan keresgélek és azóta már volt 2 gépem is, ez lesz a harmadik: HP Compaq NC8430!
jellemzők: ati x1600 (erős vga), core2dou, fémváz, 4 órás akku és mind ez 195k! Sztem ez a legjobb gép a piacon, csak sajnos már vagy 1,5 éve nem gyártják szóval vagy az ASIS programon keresztül juthatsz hozzá vagy a RENEW programon keresztül!
Ha nem hurcibálod sokat esetleg egy 17" NX9420-at is vehetsz, ez szinte ugyan az csak nagyobb és nem fémvázas!
Ha megbízható boltot akarsz ahol vásárlás előtt ki lehet próbálni itt nézelődj: [link]A RENEW-ról és az ASIS-ról itt olvashatsz: [link]
Ha erős gépet akarsz amiben jó a VGA ésmegbízható akkor HP Compaq-ot vegyél (NC8430, 8510p, nx9420 stb....)
Ha nagyon megbízható gépet akarsz de a VGA nem olyan erős akkor IBM Thinkpad vagy DELL Lattitude, Vostro, sztem az Ispiron modellek se rosszak!
De most ez is relatív mert attól függ max mennyi pénzt szánsz rá (pontosan)??? -
Alex91
félisten
válasz
Mac-re is felmegy a Win... (De mondjuk ennyi penzbol max. egy Mini-t tudsz venni...)
-
T-unit
őstag
válasz
Mint minden más terméknél, a notiknál is erős kompromisszumot kell kötni,de ahogy látom ezt észre is vetted.
El kell tudni döntened számotokra először is mi a legfontosabb ennyiért pl. Minőség:ilyen esetbe gyengébb hardverekkel szerelt gépekkel fogsz találkozni,viszont cserébe megbízható,strapíbíró géped lesz.Teljesítmény:itt pont fordítva lesz.Ha mindkettő tulajdonság kellene,ennyiből tutira nem találsz gépet.
a 2 gyártó közül én tutira a garit nézném elsősorba.Toshibára boltokba 2évet adnak,tehát őt választanám.c2d-vel+hd2600-al még viszonylag élvezhetően is ellehet rajta szórakázni jó esetbe natív felbontáson. ;) -
vehement69
senior tag
Sziasztok! A jövő héten tervezzük lecserélni a már igencsak köhögő, itthoni PC-nket és 1-2 hetes notebook-teszt stb túra után egyrészt még mindig tanácstalan vagyok, másrészt van 2-3 kiszemelt típus. Szeretném a segítségeteket kérni!
Mint mondtam, az otthoni gép leváltásáról lenne szó, maximum házon belül fogjuk hurcolászni (=>15,4, vagy 17 col az ideális, súly meg szinte mindegy). Hogy miért notebook? Elegünk van a proszívó hangú ventikből (tudom, létezik passzív hűtés is), elég a sok kábelből, esetleges átrendezésnél nehéz mozgatásból, illetőleg egy notebook szebb látvány, mint egy sima asztali gép (anyám otthon dolgozik, ügyfeleknek is megnyerőbb látvány egy noti, mint egy kábelköteg az előző évezredből
). A fontos az lenne, ha futna rajta elviselhető sebességgel a Vista (bár, ha nagyon megharaxom rá, visszamehet az XP, bár arról tájékoztattak az USAnotebookosok, hogy nem jár downgrade jog az előtelepített OSekhez.. Ja igen, én APPLE-t szerettem volna, de spec program miatt sajna fontos a Win, Mac-et ne ajánljatok
). Fontos még, hogy egy OFFICE HOME-al együtt ne nagyon lépje át a bruttó 250k-t, tehát max 230k magyar valuta legyen az ára (legjobb árú office igaz 36k, ahogy én láttam
). A gépet illetően: jó lenne, ha 5-6 évig nem sokat kéne vele foglalkozni... Mivel a köv. windows valószínűleg 2 éven belül itt van, arra is jó lenne gondolni =>Core 2 Duo (Vista is jobban megeszi... tényleg, a preinstall Visták Core2Duohoz ugye 64 bitesek? Mert mintha látta volna olyan példát, ahol nem...)+ valami jobb videokártya (már csak azért is, mert 1-2 hónapig még játszani is fogunk rajta, nyár vége-fele lenne saját noti), gondolok itt 8600-as nV-re, és 2600-as Ati-ra... Meg ha lejár a gari, akkor esetleg cserét meg fogom gondolni (proci,v. kari, v. mindkettő...)...
Az első nagy kiszemelt egy [Acer 5920]-as, egyetlen hibája a nem GT GF szerintem...
A következő kettő pediglen [TOSHIBA] lenne, azok közül is a linknél lévő első, második és harmadik típus közül valamelyik.. az első kettővel a baj az a Core Duo, és az, hogy valszeg max 2GB RAM-ot visznek...
Eddig oké, körülnéztem a Toshiba fórumban, ott nyilván nagyon szeretik a márkát, acer-esben bevallom nem nagyon
A Toshibák mellett szólna a 3 év gari alapból.. Acereknél ez 1 év, bővíthető, ez az új Acer nekem nagyon bejövős, Toshiba kevésbé (mármint külcsíny szempontjából.. jó lenne, ha tudnátok tapasztalatot mondani a kopásról, bár a PH!-s tesztek jó anyaghasználatról szóltak az új acer pebl-ek esetében)
Szomorú vagyok, de 1280*800-nál nagyobb felbontás ebben az árkategóriában/igényekherz igazodóan nem szokás :S
És akkor a nagy kérdés: szerintetek?
Igazából nem is nagyon írtam volna (kicsit önfejű vagyok), de olvasgatva az utsó 50-100 HSZ-t ebben a topikban, elbizonytalanodtam a márkákat illetően.. Nálam az acer és a toshi mint jó és megbízható márkák voltak számontartva, a dell-t azt nagyon nem szeretem (kivéve Vostro
), ibm kicsit idegen tőlem, bár sok jót hallani róluk(és kezdem a kinézetét is megszokni
), HP meg a régi kedvenc, csak ott nem találtam megfelelő hardverkonfigurációt.. FuSi meg köhönöm, nem, MSI-t nem ismerem, ASUS meg biztos jó, de az majd max nekem, arról a márkáról sem hallottam sokat
... Na de idejövök és látom, hogy Acer-t nem szeretitek, Toshibát se nagyon..
IBM, DELL, HP... wáááááá
pedig má majdnem sikerült eldöntenemKöszi, hogy végigolvastátok életem rövid történetét xD, sry a hosszú hsz-ért, az esetleges segítséget meg előre is NAGYON köszönöm!
VMNT
mod: majd kihagytam: IBM az oké, hogy jó márka, de a 'sima' lenovokról azt hallottam, hogy inkább fagyit vegyek helyettük.. Sőt, Thinkpadet sem érdemes lenovo-féle felvásárlás óta.. na mindegy, megemlítettem, mert itt meg pont másról volt szó
-
Medige
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás elött állok! A cél igazából egy álatlános felhasználású gép lenne, zenehallgatás, net multimédia, ami még fontos hogy viszonylag sokat használok Photoshop-ot képek szerkesztéséhez! Nem árt ha pár játék is elfut rajta, persze nem célom hogy csúcstechnika gamer gép legyen, de szeretnék minél többet kihozni belőle! A keret 200E Ft, nem gond ha kicsivel meghaladja! Nézegettem már több helyen neten, de nem nagyon tudok dönteni, meg azt se hogy hol lenne érdemes venni hogy olcsón kijöjjek. Mondták páran hogy Fujitsu-t meg Acer-t ne, sok rosszatt hallani róluk, MSI-t dícsérik nektek erről mi a véleményetek???
Előre is kössz a HELP-et!
Medige -
ABE
őstag
válasz
parandroid #13520 üzenetére
Anyum is munkához használja kiegészítésként a notebookját, de ez kb. kimerül az Office használatában, és meglehetősen keveset is használja a gépet (csak otthon veszi elő). Neki gyakorlatilag bármelyik gép jó lenne, mert nem hordozza a notit, nem strapálja agyon. Van egy olyan érzésem, hogy néhányan nem elég pontosan fogalmaznak, mikor "munkára" keresnek gépet.
-
parandroid
félisten
-
Oracle
senior tag
Hi
150k-ból milyen notit érdemes venni?Nemigazán értek hozzá
Munkára kell játék sose lesz rajta.
-
parandroid
félisten
válasz
Norbi.Sz #13515 üzenetére
Ilyen formában nem ismerek statisztikát. Tény, hogy a repedés a rossz minőségű / gyenge anyagok használatából adódik, és még csak nem is kell hozzá durvának lenni a géphez, elég ha óvatlanul nyitod ki (lásd zsanérok körüli fedlaprepedés, vagy zsanértörés), míg az olvadás egyértelműen a rossz tervezés és a hűtési rendszer hiányossága.
Mindkettő alapvető oka az esztelen költségcsökkentésre való törekvés, amit a megbízhatóság elé helyeztek. Ugyanez igaz egyébként a Toshiba belépőszintű modelljeire is, főleg hogy bizonyos esetekben gyakorlatilag csavarra megegyeznek némelyik FuSi-val...
p
-
parandroid
félisten
-
T-unit
őstag
válasz
Norbi.Sz #13504 üzenetére
Mért köll általánosítani?FS gépekeknél a felhasznált anyag minőségénél kezdődik a gond,illetve h kispórolnak mindent amit lehet, csakhogy pár ezerrel olcsóbb legyen Acernél,de Acernél legalább van 1-2 nagyon is jó vétel,az egy dolog h dell,lenovo,sony minőségibb,meg is kérik jobban az árát egyből.
-
harry
veterán
válasz
parandroid #13510 üzenetére
Garanciális odő alatt lehet "sajátkezűleg" belerakni még egy ramot? Vagy csak úgy, hogy ők szerelik bele +költségért? Vagy lehet úgy venni notebookot, hogy azt mondom kérek még egy modult, és akkor az ugyan annyi, mint a listaárban (+eseteleg szerelésért költség)?
-
parandroid
félisten
válasz
vmatyko #13505 üzenetére
T41, vagy D600. Amit még érdemes megnézned, az a HP nc6000 - látom amúgy is itt a fórumon nézelődtél, és ilyeneket is kínál egy kolléga szép nagy raktárkészlettel, 3 hónap garival, jó akkuval, felszereltségtől függően 60 és 80k között.
A Compaq érdekes kérdés, a Presariok általában ugyanazok a gépek, mint amit a HP Pavilionként kínál. Nincs értelme erőltetni, az első bekezdésben felsoroltak egy nagyságrenddel jobbak, kényelmesebbek, megbízhatóbbak náluk. Acert, Asust, FuSit felejtsd el, Toshibából is leginkább csak Portége, amit érdemes venni.
Sebesség nem téma, egy Pentium M processzor mindent tud, amire egy hétköznapi userenek szüksége lehet, RAM-ot meg manapság fillérekért kapni szerencsére - bár a DDR1-es modulokat már sajnos keresni kell.
p
-
törölt tag
válasz
vmatyko #13505 üzenetére
az a helyzet, hogy ennyi pénzért, amit rászánsz, nincs egyszerűen más ésszerűbb megoldás, mint az a három, amit itt kiemeltek neked. újonnan még elmegy, ha gagyi márkát veszel, mert bár valószínű sok szívás lesz vele, de leglaább garancia van rá, lehet a szervizet nyüstölni vele. ezért i jobb az a T41 az egy év gairjával az összesnél, amit soroltál.
ha csak 1-2 órát neteznek vele, akkor miért elvárás, hogy olyan erős proci legyen benne? erre szinte bármi elég, amivel laptopot lehet kapni. legfeljebb nem 1 másodperc alatt nyílik meg a böngésző, hanem 3. nabumm
ha meg annyira sebességmániás vagy, akkro tegyél rá egy Xubuntut, az egy Pentium II-n is tökéletesen fut, negyedennyi rammal (miközben nézhet úgy is ki, mint a Vista) -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! ERRŐL az msi laptopról mi a véleményetek? Előre is köszi!
-
Uzmany
őstag
válasz
vmatyko #13502 üzenetére
Nekem volt IBM T41-em. Nagyon szuper kis gép volt, tele apró finomságokkal, mint pl a billentyűzet világitás (ez nagyon hiányzik a mostani laptopomnál) és egy roppant egyszerű restore funkció. Gyors, könnyen bővithető, melyről a honlapján minderől részletes leirás fényképekkel.
Semmi baj nem volt vele, nem recsegett a burkolata, 2 éves intenziv használat után sem látszott lestrapált gépnek. Egyetlen hibáját tudom csak kiemelni, az pedig a fedlap, amelyen minden ujjlenyomat meglátszik, és elég nehezen lehet róla eltávolitani. De ez legyen a legnagyobb gond... -
vmatyko
tag
köszönöm a sok segítséget.
amúgy szülőnek lenne napi 1-2 óra használatra (az is net + office leginkább), de azért
elvárás hogy legyen gyors.szal azt értem hogy normál használatra csak ibm meg dell,
de a fent vázolt használatra is áll amit mondtok?amúgy a compaq (amit a hp gyárt) az ok? vagy pl asus?
-
vmatyko
tag
csak ibm-et és dell-t érdemes venni? (acer esetleg?)
Esetleg még:
Acer Aspire 1690 Centrino 1,6 / 512MB / 60GB / Ati X600 / 1,5 órás akksi - használt - 75k - van gari (kérdés mennyi)
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest