Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Aktív témák
-
vehement69
senior tag
Sziasztok! A jövő héten tervezzük lecserélni a már igencsak köhögő, itthoni PC-nket és 1-2 hetes notebook-teszt stb túra után egyrészt még mindig tanácstalan vagyok, másrészt van 2-3 kiszemelt típus. Szeretném a segítségeteket kérni!
Mint mondtam, az otthoni gép leváltásáról lenne szó, maximum házon belül fogjuk hurcolászni (=>15,4, vagy 17 col az ideális, súly meg szinte mindegy). Hogy miért notebook? Elegünk van a proszívó hangú ventikből (tudom, létezik passzív hűtés is), elég a sok kábelből, esetleges átrendezésnél nehéz mozgatásból, illetőleg egy notebook szebb látvány, mint egy sima asztali gép (anyám otthon dolgozik, ügyfeleknek is megnyerőbb látvány egy noti, mint egy kábelköteg az előző évezredből
). A fontos az lenne, ha futna rajta elviselhető sebességgel a Vista (bár, ha nagyon megharaxom rá, visszamehet az XP, bár arról tájékoztattak az USAnotebookosok, hogy nem jár downgrade jog az előtelepített OSekhez.. Ja igen, én APPLE-t szerettem volna, de spec program miatt sajna fontos a Win, Mac-et ne ajánljatok
). Fontos még, hogy egy OFFICE HOME-al együtt ne nagyon lépje át a bruttó 250k-t, tehát max 230k magyar valuta legyen az ára (legjobb árú office igaz 36k, ahogy én láttam
). A gépet illetően: jó lenne, ha 5-6 évig nem sokat kéne vele foglalkozni... Mivel a köv. windows valószínűleg 2 éven belül itt van, arra is jó lenne gondolni =>Core 2 Duo (Vista is jobban megeszi... tényleg, a preinstall Visták Core2Duohoz ugye 64 bitesek? Mert mintha látta volna olyan példát, ahol nem...)+ valami jobb videokártya (már csak azért is, mert 1-2 hónapig még játszani is fogunk rajta, nyár vége-fele lenne saját noti), gondolok itt 8600-as nV-re, és 2600-as Ati-ra... Meg ha lejár a gari, akkor esetleg cserét meg fogom gondolni (proci,v. kari, v. mindkettő...)...
Az első nagy kiszemelt egy [Acer 5920]-as, egyetlen hibája a nem GT GF szerintem...
A következő kettő pediglen [TOSHIBA] lenne, azok közül is a linknél lévő első, második és harmadik típus közül valamelyik.. az első kettővel a baj az a Core Duo, és az, hogy valszeg max 2GB RAM-ot visznek...
Eddig oké, körülnéztem a Toshiba fórumban, ott nyilván nagyon szeretik a márkát, acer-esben bevallom nem nagyon
A Toshibák mellett szólna a 3 év gari alapból.. Acereknél ez 1 év, bővíthető, ez az új Acer nekem nagyon bejövős, Toshiba kevésbé (mármint külcsíny szempontjából.. jó lenne, ha tudnátok tapasztalatot mondani a kopásról, bár a PH!-s tesztek jó anyaghasználatról szóltak az új acer pebl-ek esetében)
Szomorú vagyok, de 1280*800-nál nagyobb felbontás ebben az árkategóriában/igényekherz igazodóan nem szokás :S
És akkor a nagy kérdés: szerintetek?
Igazából nem is nagyon írtam volna (kicsit önfejű vagyok), de olvasgatva az utsó 50-100 HSZ-t ebben a topikban, elbizonytalanodtam a márkákat illetően.. Nálam az acer és a toshi mint jó és megbízható márkák voltak számontartva, a dell-t azt nagyon nem szeretem (kivéve Vostro
), ibm kicsit idegen tőlem, bár sok jót hallani róluk(és kezdem a kinézetét is megszokni
), HP meg a régi kedvenc, csak ott nem találtam megfelelő hardverkonfigurációt.. FuSi meg köhönöm, nem, MSI-t nem ismerem, ASUS meg biztos jó, de az majd max nekem, arról a márkáról sem hallottam sokat
... Na de idejövök és látom, hogy Acer-t nem szeretitek, Toshibát se nagyon..
IBM, DELL, HP... wáááááá
pedig má majdnem sikerült eldöntenemKöszi, hogy végigolvastátok életem rövid történetét xD, sry a hosszú hsz-ért, az esetleges segítséget meg előre is NAGYON köszönöm!
VMNT
mod: majd kihagytam: IBM az oké, hogy jó márka, de a 'sima' lenovokról azt hallottam, hogy inkább fagyit vegyek helyettük.. Sőt, Thinkpadet sem érdemes lenovo-féle felvásárlás óta.. na mindegy, megemlítettem, mert itt meg pont másról volt szó
Aktív témák
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest