Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Nem rossz vétel, ha valaki ignorálni tudja az eladó "érdekes" hozzáállását.
-
venember83
nagyúr
Hmm, ebben a méretkategóriában nem vagyok járatos, 15-16 col körül milyen típusok ajánlhatók? Elvárás a jó ház, kényelmes billentyűzet, dedikált VGA (lehetőleg ATi, de nem kötelező). Összeghatár olyan 230k ft. Köszönöm a segítséget.
-
venember83
nagyúr
válasz
Sickboy25 #38395 üzenetére
Toshiba nem rossz, ajánlható, bár sajnos notiknál fokozottan érvényes, hogy olcsó húsnak híg a leve, ha nem a teljesítményen spórolnak az alacsony ár érdekében, akkor az összeszerelésen, anyagokon, hűtésen, és ez talán még rosszabb kombináció, mintha kis teljesítményű, de jó felépítésű gépet adnának olcsón. Nem tudom, mennyit szánsz a gépre, de próbálj üzletibb gépeket nézni szerényebb teljesítménnyel, szerintem.
-
venember83
nagyúr
Negyven-ötvenezer forint környékén milyen használt szubnotit érdemes venni, ha egyáltalán érdemes? Köszönöm a tanácsokat!
-
venember83
nagyúr
válasz
Khelben #30083 üzenetére
Komoly baj nincs egyikkel sem, csak egyik X3100 VGA-val, másik pedig T4200 processzoral szerelt, ha már az ember kiad százharminc-százötvenezer forintot, akkor már legyen benne minél újabb proci és VGA. Nem mintha pl. a T3200 proci nem lenne elég mindenre egy ilyen kategóriás notiban.
-
venember83
nagyúr
válasz
Mauzes #30080 üzenetére
Sok minden függ a ház milyenségétől, ne nyikorogjon és merev legyen, bírja az ütéseket, valamint nem baj, ha a műanyag anyagában színezett, mert akkor nem kopik le róla a szín idővel. Fontos még egy kellemes tapintású és érezhető nyomóponttal rendelkező billentyűzet is. Mindezeket összevéve, ha kell neked webkamera, akkor az első Lenovo, ha pedig inkább HDMI csatlakozó kell, akkor második. A többi noti nekem nem szimpatikus, ezek specifikációban sem veszik fel a versenyt a Lenovokkal, annyi, hogy az Asusnak nagyobb felbontású a kijelzője, cserébe viszont fizikailag is nagyobb, ami szvsz nem jó, 15,4 col már túl nagynak minősül.
-
venember83
nagyúr
válasz
csosza #29149 üzenetére
Természetesen igen.
lacibacsi: Csak nyugodtan, kizárólag azokkal a notebookokkal voltak problémák, amiket kizárólag Vista oprendszerrel értékesítettek, azokhoz nem készítettek XP meghajtót. De ez már rég volt, azóta rengeteg meghajtó elkészült, meg a tiedhez mindenképp kell legyen mindenféle meghajtó, mivel lényegében oprendszer nélkül vásárolod s bármilyen oprendszerrel képes kell legyél a használatára.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
válasz
netmesterke #29029 üzenetére
Notebookon nem szoktam játszani, így a jobb vga nem számít, sőt, integrált cuccal több ideig is bírja ugyanazon laptop egy akksitöltéssel. A lenovo billentyűzetek nekem jobban tetszenek érzésre, ezek miatt én mindenképp a lenovot választanám.
ui.: Laptopba nekem bőven elég a 2 GB, nem használok olyan erőforrásigényes programokat, amiknél megérezném a plusz 2 GB-ot.
-
venember83
nagyúr
válasz
BAM007 #25656 üzenetére
Akkor nem kérdés, hatvankilenctízpé.
Használd egészséggel. Kár, hogy anno nem volt ilyen árban, mikor én vettem az R61-em, akkor lehet, hogy másképp döntök, és nem egy gondolkodó vágódeszkát veszek. Nem mintha ezzel gond lenne, de a hatvankilenctízpé csak könnyebb és a felbontása is nagyobb.
-
venember83
nagyúr
válasz
BAM007 #25647 üzenetére
Egyértelműen első. Könnyebb hordozni, procibeli teljesítménykülönbség notiknál annyira nem érezhető, főleg integrált vidkari mellett nehezebb kihasználni a plusz teljesítményt. Ráadásul jobb is a készülékház, ez nagyon sokat számít notiknál.
Csak a felbontás ne legyen túl magas ahhoz, hogy zavarjon.
-
venember83
nagyúr
Szia,
amennyiben használtat akarsz, akkor HP-Dell-Lenovo/IBM közül válogass. A gépek nagy része már két magos, nem árt az, sok normál mindennapi helyzetben megment a homokórázástól. Celeront szvsz ne vegyél, nem annyira a lassúsága miatt, bár az is elég hírhedt a mobil procikkal szemben, hanem amiatt, hogy nem tudja terhelésfüggően változtatni az órajelét, ami ahhoz vezet, hogy szükség híján is max órajelen fut s melegszik.
-
venember83
nagyúr
Szerintem mindenképp, jó kis gép, mondjuk idővel majd húzós lehet az akksicsere, ha szükséged lenne az akksis üzemmódra. Proci az ma is bőven elég kb mindenhez, amire egy notit használni szokás, memó is van elég benne, ha pedig nem tárolsz filmeket a hdd-on, akkor az is bőven elég.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
válasz
Sanci51 #14247 üzenetére
Antiglare - nem tükröződik a kijelző, nem látod benne magad napfény esetén
Brightview - látod magad napfényben a kijelzőben.kieg: Utóbbival elvileg szebbek a megjelenített színek, de a szabadban átok ilyet használni, ha viszont csak bent használod és nem zavar a tükröződés, akkor megvehető.
-
venember83
nagyúr
válasz
#16820480 #13812 üzenetére
"egyszer sietségből, vagy hanyagságból egy kézzel emeled meg az MSI notidat. " - Nem egy kézzel kell?
Én mindig egy kézzel emelem, egyszerűbb. Azért ez kemény, hogy ennyitől is károsodhat egy lábdob...
Blaise: Nem, nem, az gagyi. MSI-t kell venni, minél erősebb procival és VGA-val.
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #13786 üzenetére
Ranghajhászkodni.
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #13538 üzenetére
U300nak valszeg nem kopásálló a billentyűzete, ráadásul tesztek alapján nem is túl masszív, szerintem felejtős.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #13470 üzenetére
Szépen elrontottad szegény ember örömét, igazi marvinos húzás volt.
-
venember83
nagyúr
válasz
viktorf1 #13436 üzenetére
Celeront NE! Nem a lassúsága miatt, hanem azért, mert nem állítja terheléstől függően az órajelét.
Csádám: The integrated graphics controller of the Intel® G965 Express Chipset and Mobile Intel® GM965 Express Chipset supports hardware acceleration of OpenGL* applications in 16-bit and 32-bit color depths. Direct3D-t is támogatnia kell hw-esen az X3100nak.
kekegsm: Így van, de asztalon annyira mindegy, hogy HD filmnézésnél mi dolgozik.
-
venember83
nagyúr
válasz
qwertly #13401 üzenetére
190k-ból miért pont egy Toshiba Satellite-ot, illetve egy Travelmate-et pécéztél ki? Szervíz, minőség, megbízhatóság miatt inkább a Dell, HP, Lenovo triumvirátus egyik modelljéből válassz, nem annyira dizájnosak, de legalább jók. Ott vannak a Dell Inspironok, Lenovo 3000 N200-ak, HP-ből meg ilyen árban itt van ez. De sokféle konfig van, amiből válogathatsz.
-
venember83
nagyúr
válasz
Norbi.Sz #13314 üzenetére
Nem. i-kben általában van, e-kben tuti nincs. Nézd meg a leírást, ott láthatod, hogy:
Pozicionáló: TrackPoint.A legtöbb i-s és "sima" r61 esetében itt szerepel az is, hogy UltraNav Touchpad a TrackPoint mellett. A képben sose bízz, leírásban már kicsit jobban meg lehet bízni, de tutit csak a kereskedő és a típusszám mond.
-
venember83
nagyúr
válasz
dabgergo #13305 üzenetére
Nem olyan olcsó az. Kb normál árban van, proci az korántsem a legújabb, bár ez notinál abszolút nem fontos. Ha nem érzed nagynak és ormótlannak a 15,4 collos gépeket, akkor jó vétel, bár szvsz nincs rajta touchpad. Ha otthonosan mozogsz a pöcökegerek világában vagy usb-s egeret kötsz rá, akkor ez sem jelenthet gondot.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid #12844 üzenetére
Köszönöm.
Most már értem. Remélem.
-
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #12753 üzenetére
R61 az már azér nem annyira konzumer kategória...
-
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #12711 üzenetére
Ez is érdekes, Vostro merevebb, mint a 6910p. Furcsa.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
válasz
cocatamas #12497 üzenetére
Nem, mert garancia nem sokat ér, csak elmatatnak vele a szervizben, de a problémákat csak a legritkább esetben oldják meg. Ez van. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy nagyon gyenge anyagokból építik meg ezeket a laptopokat, minden recseg-ropog, majd idővel megfárad és törik.
-
venember83
nagyúr
Ez jó kérdés, remélem nem...
De Vista úgyis repül recovery dvd-re s mászik fel az ubuntu, próba szerencse. Képek alapján úgy tűnik angol a billentyűzet, szerencsére itt nem annyira divatos helyi lokalizációjú gépeket eladni, ennek meg is van mondjuk az eredménye, a román netoldalak 90%-a ékezetmentes.
-
venember83
nagyúr
Az országos importőrnél sincs, legközelebbi szállítmány pedig 20 nap múlva érkezik. Addig meg nem akartam várni. Remélem jó lesz ez. Az egyetlen gond, hogy kell vegyek majd egy wifi routert (a jók pedig elég drágák) illetve kérdéses mennyit bír a 4 cellás akksival az R61, félő, hogy nagyon keveset.
-
venember83
nagyúr
Megrendeltem, remélem a hét végére, vagy legkésőbb jövő hét elejére ideér. Köszönöm szépen mindenkinek a topikban és priviben adott segítséget.
-
-
venember83
nagyúr
Nem láttam, hogy valódi laptopgyártókat említettél volna, csak occsó kacatokat.
Másrészt meg nyilvánvaló, hogy nem akarod leejteni, de megesik, a laptop már csak ilyen mobil dolog. Ejtsd le, tuti nem lesz semmi baja. Nem kopik, nem szar a billentyűzete, nem melegszik, stb. A laptop itt kezdődik.
-
venember83
nagyúr
Találatok zsanér kulcsszóra. Plusz kopik, ha leejted törik darabokra, rugalmas billenyűzet, soroljam? Ja, gariban meg a gépet elviszik Csehországban, mert csak ott van szerviz, úgyhogy csak győzd várni, míg visszaér. Tény, hogy nagyon-nagyon nehéz jobb laptopot kapni 150k ft körül, de attól még elfogadhatatlan amiket az Acer produkál. Nem hiába mondják, hogy 200k alatt nincs igazi laptop.
-
venember83
nagyúr
válasz
Vincentph #12305 üzenetére
Azért ne túlozzunk, pl 2 éves játékokat vígan futtat az inteles csoda, ha nem is max részletességgel és optimális felbontásban. Ha akar, akkor vegyen 2400/2600xt-t, csak nem csodálkozzon ha túlmelegszik az egész. A meleg laptopon belül pedig semminek sem tesz jót, rövidíti mindennek az élettartamát, ebben azért megegyezhetünk.
12307: 2-3 éves T-s Thinpadek még mindig 100k körül cserélnek gazdát, sőt, T23-asok 50-60 körül vannak. Vond le a konzekvenciát. Vagy ne, ez már a te dolgod. Köszönöm a figyelmet.
-
venember83
nagyúr
Ejtsd le, semmi baja, meg se látszik rajta. Acer, Asus, ezek általában kommersz, gyenge gépek. HP pedig 6510b-nél kezdődik, azalatt elég gyenge. Ma megtapogattam az Acer új üdvöskéjét (Aspire, új generáció), hát messze van még a Lenovo N200tól is, nem hogy a Thinkpadektől.
Vincentph: Jó lehet, csak ne ejtse le, ne tartsa ölbe, ne zavarja hogy 1-2 év múlva megreped az lcd-t tartó zsanér, stb.
-
venember83
nagyúr
válasz
pmatthew #12288 üzenetére
Ha játékra kell, akkor a notit ebben az árban felejtsd el. Ha nem játékra, akkor bőven jók az integrált megoldások, ebben az esetben viszont a linkelt márkákat felejtsd el. A bűvös három szó a Dell / Lenovo / HP. Ennyiből kijön már egy tuti kis R61es Thinkpad, egy jobb Lenovo N200, talán egy 6510b vagy egy Latitude D520.
-
venember83
nagyúr
Záróakkordként megemlítjük, hogy ma már 155 000 forintért lehet venni teljesen új Lenovo ThinkPadet. Ennyibe kerül az R61e 1,83 GHz-es Celeron M540 processzorral, 2 x 512 MB memóriával, 15,4 colos, 1280x800 pixel felbontású kijelzővel, 80 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval, legfeljebb G-s szabványt támogató Wi-Fi modullal, hatcellás akkumulátorral, belső magnézium vázzal, Vista Business operációs rendszerrel és egy év garanciával.
-
venember83
nagyúr
Szinte tuti új, elvileg, P-s széria, simán megér ennyit a garival. A gari nemzetözi, tehát érvényes kell legyen Magyarországon. Az egyetlen gond a szállítás és a vám lehet, ezek megdobhatják jelentősen az árát. De nekem pl nagyon tetszik így 2gb RAM-mal, tuti kijelzővel, állat.
-
venember83
nagyúr
Remélem a Penryn nagy számú eljövetelével jelentősen mérséklődnek a laptop árak, ha már kénytelen vagyok várni...
-
venember83
nagyúr
válasz
windhunter #12152 üzenetére
barebone: alapgép, amit te konfigurálsz, viszonylag ahogy akarsz.
-
venember83
nagyúr
válasz
windhunter #12146 üzenetére
Attól függ mivel tervezel. Sok program csak procira támaszkodik, mert nem akarnak szöszmötölni a vidkarikkal a programozók, mikor ennyi féle/fajta és teljesítményű kari van. Brute force mindig egyszerűbb programozói szempontból.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest