- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Kb. 12 év Synology-zás után váltok most Asustor-ra. Azt kell mondanom megértem aki a Synology-t választja, messze a legkiforrottabb/legátgondoltabb, a szoftvere és a mobilappok/távoli elérés területen is.
Ha nem lennék informatikus mérnök nem biztos hogy hasonló szintű beállítást az Asustor-on el tudtam volna végezni. Kb. két hétig tartott mire mindenre találtam alternatívát és sikerült közel hasonlóan használhatóra beállítani.
A döntő tényező nálam is a 2.5G támogatás meg a 4x NVMe slot volt.
Egy DS1019+-ról (3x4TB Samsung SSD+2x14TB WD HDD, 2x256GB NVMe cache, 1G) váltottam egy AS5404T-re (4x2TB NVMe+3-4x14TB WD HDD, 2.5G).
Árban kb. ugyanott van a kettő (el tudom annyiért adni a Synology-t használtan amennyiért az Asust vettem újonann).Az oprendszer még hagyján, ott azért már kiismerem magam, de azért kellett több mindent váltani:
- Synology Active Backup -> urBackup (Docker) (némi kompromisszum)
- Download Station -> qbittorrent (Docker)+gluetun (VPN)
- Container Station -> Portainer
- Virtual Machine Manager -> Virtualbox (ezEzek közül azért több kissé pilótavizsgás, nekem pár nap volt mindent használhatóra csiszolni. Persze ezek egy rész azért volt, mert szerettem volna lehető legtöbb dolgot konténerbe tenni, a gyorsabb/könnyebb frissíthetőség és az egyszerű költöztethetőség miatt.
Szóval kezdőknek, nem szakmabelieknek, kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek azért én még mindig a Synology-kat ajánlom. Szerintem nagyon megbízhatóak és a szoftverüket is sokáig frissítik. (A Synology a NAS-ok Apple-ja, ez persze látszik az árukon is )
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Facebook és Messenger
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Diablo IV
- Blu-ray lejátszók
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Hordozható PlayStation 5 bukkant fel a sufni ajtajában
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest