- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fényképen a Poco F7
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaman
csendes tag
Sziasztok!
Két nas között gondolkozom csak nem tudom,hogy melyiket érné meg jobban.
A synology ds215j vagy a ZYXEL NSA325 v2?
Mi a véleményetek szerintetek melyiket érdemes megvenni? -
anonym1s
őstag
AC-s wifin keresztul.
Most a ruter processszora vegzi az adat tovabbitast wifin es a lemezre irast.
Elmeletem szerint, ha rakapcsolnek egy nas-t, akkor a lemezre irast mar a nas vegezne, igy a ruter fele annyira lenne terhelve mert csak a wifi adat tovabbitassal kellene foglalkoznia, es novekedhetne az irasi sebesseg, de mivel soha nem probaltam, nem tudom, azert kerdeztem.
Az NSA325V2 nas-t lehet hasznalni ugy mintha egy usb 3.0 haz lenne? Ugy ertem, hogy nem halo kabelen kapcsolom a gephez ha masolni akarok ra, hanem usb-n. -
Borisz76
veterán
válasz zozy84 #13892 üzenetére
Esetleg vissza lehet állítani a készüléket alaphelyzetbe : a készülék hátulján található "RESET" gombot 5 mp-ig folyamatosan nyomva tartod.
Nem ismerem a konkrét készüléket de biztos, hogy a jelenlegi beállításaid elvesznek.
Újból végig kell zongorázni mindent.
Lehet a reset után már menne a frissítés...de ez csak tipp !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zozy84
senior tag
Miért nem tudom frissíteni a D-link DNS-320? Már 3 verziót is letöltöttem a hivatalos oldalról de mindig azt írja ki, hogy : Upload firmware fail. Please retry again.
Most 2012.04.10.ei van fent. 2.04.
(kölcsön nas )
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Backup+media szerver opciokkal keresnek valami megoldast.Kb 200Gb adatot kellene inkrementalisan menteni tavoli geprol valamint a desktop geprol menteni folyamatosan kb 400-at.
Media igeny az kb 1Tb lenne.
Torrent futtatas nem kell. Nem feltetlenul az olcso megoldas erdekel inkabb legyen atombiztos
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Multibit
nagyúr
A legolcsóbb NAS-ok is képesek 100-200 torrent futtatására. Nem a torrentek száma az, ami elsődlegesen megterheli a NAS hardverét. Az engedélyezett kliensek száma, szálak, és a sávszélesség az, ami erősen befolyásolja ezt. A Synology topicban volt erről szó mostanában, ott olvass vissza!
-
mg105
senior tag
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem, szerintetek hol kezdődnek azok a nasok, amik képesek 100-200 torrent futtatására és mellette akár blu-ray filmeket is kiszolgálni egy okostv számára?
-
nagyúr
válasz futureboy #13878 üzenetére
a Twonky-ban elméletileg van egy beállítás, ahol a kliens típusát lehet kiválasztani. azt keresd meg, ott lehet az ilyen inkompatibilitásokat kezelni. vagy FFP + MiniDLNA, ahogy már írták is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
futureboy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a hozzáértő guruktól. Nemrég vettem egy ZyXEL NSA320S NAS-t. Egész jól belaktam már, minden frankón működik egyetlen dolgot kivéve. Szeretnék róla .mkv kiterjesztésű videókat lejátszani. Samsung BluRay lejátszóm van, ami a hálózatba van kötve. mkv fájlokat szépen lejátszik lemezről, pendrájvról, külső HDD-ről, a hálózaton lévő asztali számítógépről és laptopról is. A nas-ról nem tudja lejátszani, mert nem támogatott formátum! Egyszerűen nem értem. Mindenhonnan le tudom játszani az mkv formátumot, kivéve a NAS-ról. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm! -
Sakab
senior tag
1043nm- van most néztem ismeri az is átírom oda, nas alól meg kiveszem azt hittem m1 hova irom. Viszont a TM -nek nincs se jelszava se felhaszneve (még) közbe olvasgatom és látom h ehhez mindenképp kelleni fog az FFP meg az MC, hogy módosítani tudjam. Most ezzel küzdök épp...mert feltettem az FFP-t engedélyeztem viszont a putty Network error: Connention refused-el kilép :S
Most olvastam egy tippet..hadjam a telnetet..és 22es porton SSH-n próbáljammeg és lám elsőre belépet...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
" az IP or host name-hez melyik címet irjam be? a ***ddns.net-et "
Nyilvánvalóan a ddns.net-es címet!
"ll a username/passw.-hez a no-ip regisztrációs kombót vagy a nas-ét írjam be?"
Nyilvánvalóan a nason futó TM jelszavát és usernevét.
(#13873) harylmu
Mondjuk mert lehet, hogy a router nem ismeri a no-ip-t. A NAS meg igen.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Sakab
senior tag
Nah nekikezdtem a noip "projektnek" Addig jutottam, hogy beregisztráltam:
a NASon beállítottam:
Ez így jólesz vagy át kell állítani valamit?
Telóra leszedtem a Transdrone-t:
Itt az IP or host name-hez melyik címet irjam be? a ***ddns.net-et vagy az external adress-t?Ill a username/passw.-hez a no-ip regisztrációs kombót vagy a nas-ét írjam be?
-
Sakab
senior tag
Na vártam hátha...de semmi 200-300kb/s az össz. Ami annak a fényébe, hogy ugyan ezeket a torrenteket töltöm fel kb 3 hete és nem akaraok hülyeséget mondani, de napi 20-30Gb-t töltöttem fel. Március 1. óta kb plusz 400Gb be vagyok, átlag 1 de inkább 2-3Mb/s el toltam fel. Most ugyan ezeket tettem át a nas-ra ésazóta 200-300. Elképzelhető h kliens és kliens között ilyen különbség lenne? Ti milyen klienst használtok? Transmisson ha igen hanyas verzio?Vagy esetleg Bittorrent?
-
Tonyk
veterán
válasz anonym1s #13869 üzenetére
Milyen wifin keresztül? A nas kábelen csatlakozik a routerhez nem wifin. Ha a kliens wifin csatlakozik, ahhoz mi köze a nasnak? Nyilván ha g-s a wifi akkor lesz jóval-jóval lassabb, de még n-es wifi esetében is simán elmondhatjuk, hogy igen, lassabb lesz, mint a gigabites madzagos. Ezért értelmetlen a kérdés, mert a wifi és a nas között közvetlen ok-okozati összefüggés nincs.
Hőtermelés: nagyon pici a szobád, hogy félsz, hogy túlmelegíti
Hang: Csendeset kell venni. pl WD RED[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz anonym1s #13867 üzenetére
Minden nas el tudja küldeni a megadott ideig nem használt hdd-t aludni. De ez nem úgy működik, hogy 5 másodpercig nem nyúl hozzá az oprendszer és már le is áll. Ki-be kapcsolgatásokkal amúgy is többet ártasz mint használsz, egyébként meg kb 2-3W különbségről van szó, ami éves szinten kb 1000Ft.
-
anonym1s
őstag
Hali.
Valoban nem kotelezo raid0, de azert veszek 2x4tb vincsesztert mert annyi helyre van szuksegem, emiatt a raid1 szoba sem johet. A jelenlegiek meg ntfs-ek es tele vannak. Nem tudom mashova tenni a rajtuk levo dolgokat amig megformazza a nas maganak, hogy aztan vissza masolhassam rajuk, meg jobb is az ha egyforma vincseszterek vannak benne. -
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tegnapi nap után megfogadtam a tanácsotokat. Betettem a 2,5es WD-t a 325v2-be és elkezdtünk barátkozni. Szóval feltettem az alap programcsomagok közül a Transmissont, felmásoltam kb 150 Gb-nyi torrentet amit eddig seedeltem átlagosan 2-3Mb/s-el. Szépen betettem neki a torrenteket megis találta beis ált seddelni. Nyitottam neki egy portot a 1043as Tplinken (openwrt):
Viszont kb 3-4 filt tölt csak fel azt is összesen max 150kb/s-el. Reggel óta ennyi egyszer sem ugrott fel fél mega felé. Cpu nincs leterhelve, ram van, oda vissza 40Mb/s-el tudok másolni. Viszont ez így rohadt lassú.
Kliensel lehet a probléma? Visszaolvasva láttam, hogy másoknak mindha újabb Transmission futna a NAS-on, mert több beállítási lehetősége van, ill jobb grafikus felülete lenne. Tapasztalt már vki ilyesmit?Említettétek, hogy ahhoz hogy távolról elérjem fix ip kell reggelnem igyen itt:
Na most én hiába jelelök ki itt akármit, mind fizetős:
Haa végén majd sikerülne beregelni akkor meg gondolom ide kell majd beirni a regisztrált felhasdznevet jelszót stb.:
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz SütiGTi #13855 üzenetére
hát sajnos a téma összefoglaló írásakor sem tolongtak a tapasztalt QNAP felhasználók
egyébként a gyanúm az, hogy beállítás után a NAS 9091-es portjára kell továbbítani a bejövő kapcsolatokat a webgui portja helyett és nagyjából ennyi.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
SütiGTi
senior tag
Qnap-os transmission kérdésekkel hova tudok fordulni?
Segítséget szeretnék kérni, a külső eléréséhez mert a beépített torrent kezelő program nem a legjobb és szeretném használni a transmission-t de csak úgy hogy tudja elérni telefonról munkahelyemről stb... -
Tonyk
veterán
válasz H_András #13851 üzenetére
Nagy néznivaló nincs rajtuk. 320S -et én nem ajánlom. Gyakorlatilag egy 310s két lemezhellyel.
320-at és 325-öt már csak használtan kapsz. Kétlemezesből a 325v2 van piacon jelenleg. 325v2 és 325 között tudásbeli különbség nincs, csak egy facelift történt (ventillátor csendesebb és más lett a hdd-k behelyezési mechanizmusa.)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
Tonyk
veterán
válasz H_András #13849 üzenetére
"Zyxel NSA325 és 320 között tűnődök"
Azért nem árt figyelni! Van NSA325 , NSA325v2, NSA320, NSA320S . Ezek közül a 320S-ben 256MB RAM van, NSA325 és 325v2-ben 512MB RAM és USB3. NSA320 USB2 és 512RAM.
erre dugva egy külső vinyót annak a tartalmát is meg lehet osztani
Igen!
-
H_András
tag
Zyxel NSA325 és 320 között tűnődök, tízezer forint a különbség durván a kettő között. Nyilván az újabb modell erősebb meg minden, de a régebbi tesztjét olvasgatva nekem az is elégnek tűnik, a különbséget pedig akkor vinyók árában tudnám hasznosítani. Otthoni használatra lenne, torrent az nem igen lesz használva (és ha jól látom ott lehetne elvérezni hardverileg de ez nem szempont), a lényeg a tárolás és elérhetőség, és amiket írnak, ehhez a 320 is elegendő.. vagy mindenféleképp érdemesebb az újat választani?
Másik kérdés, mindkettőnél látom hogy van egy vagy több usb port, és ha jól értelmezem, erre dugva egy külső vinyót annak a tartalmát is meg lehet osztani - elérni pluszban még külön a hálózaton?Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
Tonyk
veterán
válasz anonym1s #13845 üzenetére
"Ezen kivul az usb vincsesztereimmel biztonsagban ki tudom hasznalni a teljes kapacitast, nincs az a veszely, hogy ha egyik elromlik, akkor ugrott a masikrol is az osszes adat."
Miből vontad le azt a következtetést, hogy kötelező használni pl. RAID-0-át ?
Az a zyxel nas csak 8-al tud tobbet, ami eleg csekely, viszont a beruhazas, (nas plusz 2 x 4tb vincseszter) eleg komoly.
Már miért kéne újat venni. A jelenlegi sata meghajtókat is beleteheted.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz anonym1s #13845 üzenetére
Akkor ne vegyél NAS-t! Csak a hülyék, meg a gazdagok teszik ezt... Mi volt a célod az iménti beírással egy NAS-ról szóló topicban? Mert a leírtakból nekem úgy tűnik, hogy sok információd nincsen a NAS-okról, vagy valamit félreérthettél velük kapcsolatban.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
anonym1s
őstag
Hali.
A ruteremen van 2 usb3 port, most arra vannak kotve a vincsesztereim, es igy 46mb/s az irasi sebesseg.
Az a zyxel nas csak 8-al tud tobbet, ami eleg csekely, viszont a beruhazas, (nas plusz 2 x 4tb vincseszter) eleg komoly.
Ezen kivul az usb vincsesztereimmel biztonsagban ki tudom hasznalni a teljes kapacitast, nincs az a veszely, hogy ha egyik elromlik, akkor ugrott a masikrol is az osszes adat. -
ice9
tag
válasz Borisz76 #13843 üzenetére
igen, értem és tisztában vagyok a azokkal a dolgokkal amit írtál. Jelenleg valami költséghatékony megoldást keresek az alábbiakra:
-helyi hálóról DLNA smart tv-vel
-torrent kliens
-fájlok megnyitása távolról (VPN?)Ill. az adatvesztés elkerülésére olyat gondoltam ki (ha egyáltalán létezik ilyen). Hogy Dropbox szerűen lenne egy mappa (vagy több) ami a NAS és a laptop között szinkronizál. Így a laptopomon is meglennének mondjuk a fényképek és a zene mappa szinkronban. ha meg elszáll a NAS vinyója ott a laptop "backupja". a torrentek meg filmek meg elvesznek, bánom is én.
Gondolkodtam még raspberry pi 2-n egy külső rackel, bár ez nem tudom mennyire életképes megoldás. Linuxot nem nagyon ismerem. (talán majd windows 10-el?)
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Igen, mindenképpen kell akkor egy másik "üres" vinyó mert amint berakod a nas-ba és használatba akarod venni akkor ext3 fájlrendszere formázza !
Javaslom, hogy vegyél 1 db 2TB-os lemezt.
Azzal indítsd be a NAS-t.
Ha megvan a formázással akkor lehet rá átmásolni az adatokat.
Ha kész akkor a "megüresedett" HDD-t is bele tudod tenni.
Kötetbővítést kell végrehajtani.
Lehet 1 db 4TB-os háttártárad is de akkor nincs védelem. ( RAID0 )
Tehát ha a 2 lemez közül 1 is tönkremegy akkor az ÖSSZES adatot bukod.Tehát érdemesebb RAID1-ben védeni az adatokat.
Ez nevezik általában tükrözésnek. A 2 lemez tartalma teljese egyforma.
Ebből viszont az is következik, hogy "csak" 2 TB lesz a hasznos tárhelyed...hiába tettél bele 2*2TB-ot !Így talán könnyebben értelmezhető amit írtam :
Én is lökött vagyok...
Hiszen csak 1 lemezes a NSA310S modell ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ice9
tag
Sziasztok,
Ha veszek egy NAS-t. pl. egy Zyxel NSA310S-t, akkor muszáj formáznom a vinyót? Van egy 2TB-os WD-m amit az eladott PC-ből szedtem ki és azt tenném bele. NTFS partició.
-
Tonyk
veterán
"- Torrent klienst hogy tudok telepíteni?"
Gyári csomagok közül telepíthető a Transmission. Egy baja van, hogy alapértelmezetten nem kér az admin felülete fh.nevet és jelszót. De megoldható.
"Hogy tudom azt megoldani, hogy kapjon a NAS egy fix címet amin keresztül akár mobil hálózatrol is eltudjam érni a torrent klienst?"
Szolgáltatódtól kérsz fix-ip-t, már ha ad. Ha as akkor nyilván (kemény) pénzért.
Vagy regisztrálsz a no-ip.com-on és a regisztrált domaint beállítod a routerben (ha tudja a no-ip-t) vagy a nas-ban. Ez ingyenes.- És még egy utolsó, azt meglehet valahogy oldani, hogy 1 HDD-n külön külön mappát más más felhasznév/jelszóval védjek le? Vagy itt az egész nas-nak lesz egy fő jelszava és azzal az egészet ellehet érni? Külön külön jogosultságot adni más más gépnek lehet e?
Meg, de nem gépeknek hanem usereknek adsz jogosultságot. Az adott megosztásra, csak annak a usernek adsz meg jogokat, akivel el akarod érni. (Nyilván annyi usert állítasz be a nasra amennyit szeretnél.)
Nyugodtan vedd a RED-et!
Mivel már megvan a nas, fáradj át ide vagy ide a célirányos a kérdésekkel.
A 310-es topic jobban pörög és kompatibilis minden
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Közvetlen környezetemben olyan 10-12 működik 2-3 éve gond nélkül (3-4 terásak). Nem mintha ez sokat jelentene, csak ellenpontként említettem. Valahol olvastam, hogy a hőmérséklettől erősen függ az élettartamuk. Elképzelhető, hogy a sok "tuningolt" házilag készített NAS-ban nem annyira jó a hűtés. A synology, ha megy a vinyó a ventilátort is bekapcsolva hagyja. Illetve, mint ahogyan előttem is mondták, ebből rengeteg megy, ha ugyanannyira megbízható mint a többi, de 10x annyit visznek belőle, akkor 10x annyit is visznek vissza hiba miatt. De nekem a DNS313-asban sokszor hűtés nélkül elment egy WD Green vagy 2 évet gond nélkül, úgy hogy az már használtan került bele. Pedig a greenről is sokan állították, hogy nem éri el az átlagos igényszintet.
Vedd meg azt a vinyót a 325-be és kezd el használni. Én csomószor egy otthon fetrengő régi vinyót tolok bele próbaképpen. Most pl egy Asrock Q1900-as szerverbe raktam bele egy 60GByte-os laptopvinyót, hogy tudjam a telepítgetéseket tesztelni, beállításokkal játszani. Ha megdeglik, akkor nincsen sírás, illetve, ha újra kell rakni, akkor sem sajnálom. MInden plusz óra amit üzemben tölt egy ajándék. Ha megy minden, akkor jöhet az élesben történő alkalmazás.
Szerintem használd, és majd menet közben kérdezz. Itt lesznek olyanok akiknek 325 van, és nagyon segítőkészek. Meg a supportos mókus is.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Multibit
nagyúr
-
Sakab
senior tag
Sziasztok hétvégén megtörtént a lakás átkábelezése cat6re és meglett mindennek a helye már csak a HDD hiányzik a Zyxel 325v2be. Viszont addig lenne pár kérdésem akinek hasonló tipusa van. Átrágtam az admin oldalt de igazából amiket én keresném azokat pont nem találtam meg. Szóval..
- Torrent klienst hogy tudok telepíteni?Ill melyikel járnék jobban? Valamiért inaktiv az összes gomb ahol appokat tudnék feltenni.
- Hogy tudom azt megoldani, hogy kapjon a NAS egy fix címet amin keresztül akár mobil hálózatrol is eltudjam érni a torrent klienst?
- Feltettem kb 4 zyxeles android appot abbol fele 1általán nem látja a nast másik meg csak akkor ha a belső wifi hálón vagyok fent, és semmilyen beállítási lehetőség nincs csak egy frissítés gomb van és azt meg hiába nyomkodom
- És még egy utolsó, azt meglehet valahogy oldani, hogy 1 HDD-n külön külön mappát más más felhasznév/jelszóval védjek le? Vagy itt az egész nas-nak lesz egy fő jelszava és azzal az egészet ellehet érni? Külön külön jogosultságot adni más más gépnek lehet e? Remélem érthetően irtam leIll egy érdekesség..WD RED-et szeretnék bele...és ami feltünt, hogy ebből a redből itt ph-n is feltünően sok döglött meg. Ez csak véletlen lehet, hogy most is jelenleg kb 3-4-5 döglött RED-et hirdetnek?
Segítségetek előre is köszönöm
-
pikar
tag
Sziasztok,
D-Link DNS-320L-es NAS-ba működik2x4Tb-os HDD?
A manuálban az van írva, hogy akár 3Tb, de egyes honlapokon 4Tb is olvasható.Mi az igazság?
-
Dave™
nagyúr
válasz anonym1s #13831 üzenetére
Mbitnek tényleg gyenge lenne, de Mbyteként nem olyan rossz az. A NASnak pedig pont ez az egyik lényege, hogy több eszközről egy központi helyen lehessen elérni, értelmes sebességgel, biztonságosan stb. Sokkal kultúráltabb megoldás mint a 3 különböző gépen tárolt adatok összessége meg hasonlók. Nyilván lassabb a hálózati elérés miatt mint direktben a gépben lévő SATA port, de ez azért ritkán okoz problémát, ha pedig ennyire számít a sebesség, akkor NASban is vannak alternatívák hogy gyorsabb legyen, csak annak megkérik az árát is és a diszkek fogják igazán megdobni a dolgot.
-
anonym1s
őstag
válasz fogtunder #13779 üzenetére
Kossz az infot!
En sem tudtam mi az a raid. Elolvastam amit borisz linkelt, meg a ezt a tesztet a Zyxel NSA325 v2 nas-rol, es ugy tunik nekem semmi szuksegem nas-ra.
En nem hasznalok semmi extra funkciot, csak arra kell, hogy elerjuk a hazbol mindenhonnan a vincsesztereket, es gyorsan menjen ra a masolas. Ez utobbi miatt gondoltam nas-ra, de a tesztben azt irjak, irasi sebesseg 54mb/s ami olyan gyenge hogy nem eri meg penzt olnom bele. -
kabar
senior tag
válasz zozy84 #13825 üzenetére
Ha elém tennék a választást, hogy egy DS211 (nekem a plussz-os volt, amiben nagyobb a memória) vagy egy DS115J, nem sokat gondolkodnék. A 211-es erősebb, és ráadásul két lemezes. (Csak a 256MB RAM nem túl sok) Ne becsüld le a bővíthetőséget. Később nagyon rosszul járhatsz. A Dlinken az utolsó firmware módosítás 2014.07.-havi tényleg nem túl kecsegtető. Bár lehet, hogy egyből jót írtak.
Jobban belegondolok, annyira rossznak tartom az 1 bay-es NAS-t, hogy akkor már inkább harmadáron a DNS320.
De leginkább alkudj a 211-ből, az nem tűnik rossznak. Bár annyiból már vehetsz NSA325-öt is.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Borisz76 #13826 üzenetére
nekem anno a Netgear Stora azt csinálta, hogy a ha sok lett a torrent, vagy elindítottam a második 720p streamet, amit nem akart már annyira, hogy nem a lejátszás akadozott, hanem volt, amikor 1-2 percig tartott, mire elkezdte a második filmet, addig homokóra. torrenttel, vagy nélküle ég és föld volt a teljesítmény, sajnos az ARM architektúrának nem erőssége ez a vonal.
kb. ezen a ponton éreztem, hogy most már tényleg kell valami nagyobb és gyorsabb, aminek a vége a microserver lett. azóta meg megy a sickrage, kb. 15 futó sorozatra és nem jut eszembe minden héten kiganézni a DL stationt, szóval jobb, ha van tartalék a vasban. plusz ez simán elbír 3-4 fullHD streamet még mellé, szóval belátható időn belül nem kell majd cserélni, ha meg nem makkan.
(#13827) zozy84: igazából nem az aktív torrentek száma, ha nem a kapcsolatok nyírják ki a procit, szóval két torrenttel is meg lehet fektetni ugyanúgy, mint 40-nel, ha mondjuk új és népszerű a cucc, nagy a sávszéled és sokan kapcsolódnak. mindenképpen próbáld ki terhelés alatt, én sokáig nem foglalkoztam vele, hogy lassú, de egy idő után nagyon elegem lett belőle, hogy az egyszerű fájl műveletekre is másodperceket kellett várni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
zozy84
senior tag
válasz Borisz76 #13826 üzenetére
Lényegében elsőre az a cél, hogy torrentet töltsek le. Hangtalan legyen. (ha a fülemhez teszem akkor hallom csak hogy pörög a venti) Keveset fogyasszon és ne legyen bonyolult és amit tud azt tudja stabilan. Igazából akkor ki sem lenne kapcsolva.
Sajnos csak pár hetente kerül fel egy új, jó film. Tehát a letöltés egyidőben max 1-2 film lesz. Fel persze több.
A több lemezesen is gondolkodok, hogy kell-e. Nem tárolok több száz GB családi fotót vagy videót. 99%ban csak filmeket meg zenét. Eddig ha kevés volt a hely letöröltem az 1x nézhető filmeket és rögtön lett helyem a következő filmeknek. Így volt elég 5 évig az 1TB.
(már megint túl rugózóm ezt a témát )Ja. Meg ha lesz egy NAS-om akkor max faternak adok hozzáférést a filmekhez mert megőrjít már az online filmekkel meg a torrenttel meg hogy nincs elég helye, stb. Mióta vett egy szaros Samu 6200est azóta azt hisz, hogy egy NASA szintű multimédiás mindent tudó erőművet birtokol. Megőrülök sokszor tőle. )
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz zozy84 #13819 üzenetére
Puding próbája az evés....
Most nálad van akkor próbálgasd, feszegesd a határait.
Indíts el 10 letöltést / feltöltést vegyesen.
Közben indíts el egy FHD filmet a MediaPlayer-en.Ha azt látod, hogy a sávszélességet kihasználja azaz teljes sebességgel tud lefelé tölteni és közben a FHD film sem akadozik lejátszás közben akkor jó.
Ezt követően adhatsz neki több torrentes feladatot és megint indíts el egy filmet lejátszani.
Előbb - utóbb elérkezel ahhoz a torrent mennyiséghez ahol már elfogy a cucc cpu ereje / ram-ja és emiatt akadozni fog a film lejátszása.Ezek után már tudni fogod, hogy mennyit bír.
Teszem azt 50 torrentnél még simán megy a film lejátszása de 60 torrentnél már akadozik akkor megtaláltad a határát. Innentől a dolog rajtad áll...elég vagy nézel erősebbet.Ha magamból indulok ki akkor nekem kevés még a 60 is
Nálam a minimum 100 körül van de volt példa 200 feladatra is. Egyszerre ! ( Asztali PC-n )
De én "extra" fogyasztó vagyok ilyen téren....megszállott / megalomániás vagy csak egyszerűen lököttSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zozy84
senior tag
válasz fogtunder #13823 üzenetére
A cégénél használnak NAS-t évek óta. Vett egyet otthonra is. Rá 1 hónapra elvált és elköltözött. Azóta be se kapcsolta. Még fóliás. Mondjuk most néztem, hogy jó friss firmware van rajta.
Current NAS Firmware Version
2.04
Firmware Date
10/04/2012
Lehet, hogy tényleg hagyom ezt hiába 10eft. Viszont a WD 1TB Green 10eft-ért még jó lehet. (16eft az új)Egy másik haverom meg most adná el feljebb lépés miatt a Synology 211-et 30eft-ért. Lehet, hogy akkor már inkább veszek egy új 115j-t 32eft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Az 1 TByte-os vinyó átlagos használat mellet kb-1-2 hónap alatt kicsi lesz. Utána már csak útban lesz, mert a következő vinyó 3-4TB-os lesz, és aztán az is elfogy majd jön a második bele, és hidd el egy pár év alatt belakod azt is. Nekem is kevés lett a 2*4TByte. De ha az embernek több ideje lenne rendszerezni, meg kidobálná a felesleges filmeket, lehet, hogy egy vinyó is elég lenne.
Én azt mondom, jobban járnál egy "bejáratottabb" NAS-al, mert annak idején volt nekem is DNS-313/323-as D-linkem, csak akkor a support is jobb volt, sok embernek volt, tudtak segíteni. A Zyxel fut most ebben a cipőben. Hardveresen elég jó, szoftveresen szerintem rosszabb (kényelmetlenebb) mint a Synology, de ezért batár árkülönbséget kell fizetned. És a Zyxel hivatalos supportja példaértékű lehetne akár a Synologynak is. Mondom ezt úgy, hogy ez utóbbi van egy pár a közelemben és mind a kettőt volt alkalmam megismerni. Nálam volt DNS320-as is, másnap ment vissza a boltba úgy, hogy nem nagyon szoktam visszaküldeni semmit. De olyan gondok jöttek elő, amivel nincsen az embernek már az első naptól fogva sz..pni. Lesz abból később is elég.
Ha megveszed, később lehet még max archiválásra jó lenne.
De Giorgio kérdése nagyon fekszik (nekem is legelsőre ez fordult meg a fejemben), meg az is, hogy miért is van egy éve lefóliázva.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A NAS egy olyan műfaj, ahol egy jó eszköz képes új igényeket teremteni, és olyan módokon egyszerűsíteni az életet, amire korábban nem is feltétlen gondoltál - ezért nem igazán létezik határozott válasz a kérdésedre. A D-Linkkel valami nagyon nincs rendben szoftveresen, mert hasonló hardver mellett lényegesen gyengébb teljesítményre képes, mint pl. a Zyxel - de ha ez Neked elég, és beleférnek esetleges stabilitási gondok, akkor akár megfelelő megoldás is lehet 10e-ért. Én ettől függetlenül nem ajánlom, főleg, hogy ha jól látom, akkor a DNS-320-ban csak 128MB memória van.
Ha nagyon számít a pénz, akkor első NAS-ként ne vegyél Synology-t, mert nem fogod azonnal látni, mitől jobb, mint egy olcsóbb NAS. A Zyxel NSA 320S most 20e pénz környékén elérhető, talán az a legjobb budget választás - vagy esetleg várni, hátha lesz még akciósan a 310S 13-14e FT-ért."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
sanzi89
addikt
Ha kipróbáltad, neked működik arra amire szükséges van, elégedett vagy a sebességgel/funkcionalitással, akkor vedd meg. Egyébként tény, hogy nem ajánlott és egy forintot nem adnék semmilyen Dlink eszközért.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
zozy84
senior tag
Már megkérdeztem pár napja de ....... tényleg rossz vásár lenne egy D-Link DNS320 ShareCenter + 1TB WD Green 20eft-ért? Csak a WD Green-t 10eft-ért oda adná. Viszont így D-link-et is 10eft-ért adná. 1 éves kb de még fóliás.
Igazából ma áthozta és be is állítottuk. Rögtön le is töltöttem vele 2 filmet próbából. A Med600-om meg SMB szerverben rögtön játszotta is. Azt mondják a Synology egyszerübb, nem ennyire bonyolult de egy torrent elindítást én is el tudok indítani. (mondjuk faterom az életben nem tudná megtanulni mert a smart tv-jével is küzdök vele. )
Mivel hozna többet nekem pl a Synology 115j? (azon kívül, hogy nem 10eft ha nem 32eft)
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Kaposvár belvárosában lakok. Haverom a város szélén egy lakótelepen ott dübörög a 1000Mbit a Diginél.
A belvárosban van egy rész (pont ahol lakok) ahol van egy magán szolgáltató és kész. Vagy parabola vagy T-home IPTV. Na nekem eddig az volt. A 10Mbit-es net 7el jött le és 0.5 fel. Fel is mondtam. Most a magáncégnél vagyok. De itt is a max rendelhető a 20Mbit. Ez olyan 20-22vel jön le és 1.5-2 fel. De már ennek is örülök. Vicc. Állítólag mivel nincs tele a környék emeletes házakkal, így nem éri meg nagy szolgáltatóknak ide kábelt fektetni, a meglévő kábelekre meg nem csatlakoznak mert régiek.
(mind ez a belvárosban a kórház mellett amire mostanában költik a milliárdokat) -
just
aktív tag
NAS vásárláson töröm a fejem és egy kis segítséget kérnék.
Amire kíváncsi vagyok, hogy pl. egy androidos telefonról milyen a lejátszás sebessége, illetve egy androidos tv stick-ről (okos tv nincs). 2-3 ilyen jellegű szolgáltatást kellene kiszolgálnia, néha akár egyszerre, 1-1 torrentezés mellett, 1db 1TB-os hdd-vel. ZyXel NSA325v2 típust néztem.Two things what i hate. People that can't count...
-
Joshi
titán
válasz zozy84 #13813 üzenetére
Elsősorban ott jön jól az erősebb hardver, amikor egyszerre seedelsz/lechelsz és még filmet is nézel. De akkor is jól jön ha nagyon sok cuccot seedelsz egyszerre és nagyon gyors neted van. Én a minap kérdeztem és azt írták hogy 200MBit-es net fölött már jobb az épített NAS.
-
zozy84
senior tag
Mennyire számít hogy egy NAS pl. 800 MHz CPU, 256 MB RAM? Miben nyilvánul meg hogy a "lassúsága"?
Azért kérdezem mert látok több GHz-es , sok RAM-os NAS-okat is. -
Dave™
nagyúr
válasz zozy84 #13811 üzenetére
A redre egy évvel több a garancia és a gyártó folyamatos üzemre ajánlja, a statisztikák alapján kb. pont annyira megbízható mint a green, tehát igazából a plusz garanciáért fizetsz és a tudatért, hogy a gyártó is NASba ajánlja. Ha teheted ne 3TB-ost vegyél, az valamiért nem sikerült jól egyik gyártónak sem.
-
zozy84
senior tag
Én is így gondoltam.
Marad a 1105j vagy a 215j.Más. Mi a különbség a WD Green meg a Red között?
-
őstag
-
Borisz76
veterán
válasz Arolotifar #13808 üzenetére
És az üzlet után pár nappal már haverok sem lennének
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
-
Borisz76
veterán
válasz Patice #13805 üzenetére
Csak érdekesség képen : Ez az 5 lemezes Sharkoon házikó van a PC-re kötve USB3.0-val beállítva RAID5 módra 5*2TB HDD-vel.
Teszt szerint 200MB/s feletti az írás/olvasás sebessége.Synology 2415+ nasomban 10*4TB SHR 2 lemezes védelemmel szintén 200 MB/s feletti írási / olvasási sebességgel.
A szűk keresztmetszet az 5 portos gigabites switch ami közöttük van.
Azon max 125 MB/s -al áramlik az adat....A feladatkezelő / teljesítmény / D meghajtó ( Sharkoon ) résznél ugrált tüske szerűen a vonal.
Amit kapott adatot 200+ tempóval írta...majd várt....aztán megint írt...és így tovább.Majd kipróbálom, hogy milyen tempót tud ha a nas-ra kötöm direkt.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Most, hogy szeretnék venni egy NAS-t (főleg először torrent miatt) és kinéztem, hogy Synology DS115j vagy 215j elég lesz nekem, erre ma egy haverom megkérdezte, hogy nem kell-e nekem az ő D-link DNS320-as egy 1TB-os Samsung HDD-vel 20eft-ért.
Most értem haza de pár perc alatt nem sok jót olvastam róla hiába olcsón adná a kettőt.Vélemény a DNS320-ról? Vagy hagyjam és vegyem meg a Synologyt?
-
Patice
nagyúr
válasz fogtunder #13804 üzenetére
Csak érdekesség képen: egy blu-ray szabvány szerint 54 Mbit/s bitrátájú lehet egy lemezen. Ez 6,75 MB/s, azaz ennyit kell tudnia a NAS-nak kétszer, két FullHD stream kiszolgálásakor. Azaz kb 13 MB/s max.
Ezt ha nem bírja egy NAS, akkor olyan is. Hulladék...
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
fogtunder
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
- iPhone 14 PRO - Black - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest