Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linkin1994
senior tag
Nem lesz gyenge így elsőre
[link] -
janeszgol
félisten
válasz
viktor1793 #4 üzenetére
2 héttel ezelőtt töltögettem a fiókos mobiljaimat. Pont a kezembe került a Pixel 3a és 4a. Álom méretű telefonok. Fél napig fogdostam, hurcibáltam picit a 4a-t. Jó erzés volt normális méretű telefont fogni, vinni.
Nekem a Galaxy Fold 3-4 külső kijelzőjének szélessége is elég lenne, csak a magassága sok picit.
-
Ha valóban 6,3"-as kijelzővel érkezik, jön is a családba.
A kézhez viszonyítva tényleg nem tűnik nagy telefonnak.
-
khasuf
csendes tag
Nekem pont ezért tetszik a xiaomi 14/15, mert kicsit kisebb mint a többi. Nem sokkal, de látványos a telefonboltba egymás mellett.
-
mhydas99
senior tag
Oh Isten az egbol...
Olyan telefonok, mint a Xiaomi Max akkoriban 100-bol 5 volt meretben. Ne hozzuk mar fel peldanak, mert akkor en is mondhatnam hogy van egy Huawei harombahajthato telefon, ami kinyitva akkora, mint egy masik telefon sem. Szoval nem mervado, ugorjunk.
2017 tajekan a Oneplus 5 fele meret nagynak szamitott, pont!
5,5 col volt, az orias volt akkoriban. Tudom, mert a Huawei P9 Plust is fogdostam akkoriban es azt hittem majd letorik a kezem, pedig egy kezzel elkapom levegoben a vizilasztit uh eleg nagy kezem van. Na a P9P volt 5,5 col szinten. Valo igaz, hogy az 5,1-5,2 colos telefonok kisebbnek szamitottak mar akkor is. Az atlagmeret az 5,5 col volt, ami akkora kb., mint ma a 6,7 volos atlagtelefonok. Szoval mondhatjuk, hogy kulso meret tekinteteben semmi nem valtozott azota. Nem, nem lettek kisebbek a telefonok es nem, nem voltak akkoriban a mainal sokkal nagyobb telefonok. Mondom meg egyszer, az hogy 100-bol 5 orias volt nem mervado. -
prolad
addikt
Egyrészt ha már a P9-et felhoztad, kb akkora mint egy s25, van picit magasabb, nehezebb, de keskenyebb és vékonyabb.Tehát ha a P9 jó méret, akkor most is van alternatíva, még ha nem is sok.
Másrészt a Oneplus 5 egy középméret volt, addigra teljesen általánosnak számított az 5.5 hüvelyk, emellé vékony kávák társultak legalább oldalt. Vesd össze a mererkülönbséget a P9-Oneplus 5 és a Oneplus 5-Mi Max között és látod, miről beszélek. P9 és Oneplus 5 méretű telefonok ma is vannak, Mi Max méretűekről nem tudok, csak foldable vonal mint egy altenatíva a saját kompromisszumaival.
Az, hogy okoz/nem okoz ínhüvelygyulladást egyrészt nehéz kijelenteni, másrészt nem is releváns a van-e/nincs-e kis/nagyméretű telefon témában. Ahogy maga a téma se releváns ez alatt a cikk alatt, ami egy teljesen átlag meretű mobilról szól, úgyhogy nem. offolok tovább. -
mhydas99
senior tag
A OnePlus 5 akkoriban is nagymeretu telefonnal szamitott. Nekem akkoriban Huawei P9 volt, na az volt jo meretben, konkretan kisebb, mint az S25, hiaba voltak vaskos keretei.
Szoval a OnePlus felek voltak akkor a mai 6,7-6,8 colos telefonok kb. Es hat kulso mereteiket tekintve is nagyjabol ugyanazok. Nem veletlenul nem mennek e meret fole a gyartok, ergonomiailag mar egyszeruen tul nagyok lennenek. Akik meg hosszu eveken at hasznalnak tepsiket majd 20-30 ev mulva megfigyelhetik milyen izuletes lesz majd a kezuk es egy bogret sem tudnak majd megmarkolni... -
prolad
addikt
A jelenlegi Xiaomi 15 Ultrám 1mm-rel szélesebb mint pl egy Oneplus 5 2017-ből, ami akkor egy tök átlagos méretnek számított. Lehet, hogy 5.5 helyett ez már 6.7-et ad, de a szélesség érdemben nem változott, ott is picik voltak már az oldalsó kávák. A hosszúkás képarány miatt valahol 7.2-7.5 körül kéne lennie a telefonnak olyan 85-90mm szélesség mellett, na az nagy kijelző.
Lásd Xiaomi Max széria, Huawei Mate 20X (vagy akár a legelső Ascend Mate 2010-es évek elejéről, Asus Fonepas Note 6 (annál azért volt káva is), esetleg a BB Passport, bár az inkabb csak széles mint nagy. Valami ilyet várnék, amit te (és sokan mások) nagynak tartanak, az már közel 10 éve is a tök átlagos méret volt. Az egyetlen ami változott, az a tömeg, a jó kamerának, nagy akksinak és jó anyaghasználatnak ez az ára. -
mhydas99
senior tag
Azert koptak ki, mert a kismeretu telefonok baromi dragak ujonnan. Ha mondjuk a Nothing kiserletkepp kiadna egy 6,2 colos telefont eros kozepkategorias (1-1,2 millios Antutu pl.) provival, jo de nem kivalo kamerakkal mondjuk 160 ezerert, akkor vinnek mint a cukrot. Just sayin'...
-
viktor1793
újonc
Egyetértek, én például még mindig a Pixel 4a-val tengődöm, mert egyszerűen nincsen hasonló méretű új telefon amire cserélni tudnám (ami nem Apple vagy Samsung).
Volt anno nagyobbnak számító telefonom (Nokia 7 Plus), nagyon szerettem de nem bírtam megszokni hogy alig fért el a zsebemben. -
mhydas99
senior tag
Jofej ez a Pei, azert nem gyartanak kiskijelzos mobilt, mert kevesen veszik...mondjuk inkabb ugy, hogy a belepo es kozepkategoriabol jo ha 100-bol 1 mobil kicsi ennyire. Nincs valasztek az ar meg szamit.
Azsiaban persze lapat kell mindenkinek.
De Europaban akivel eddug beszeltem, azok kozul a legtobben kisebb telefont birtokoltak/szerettek volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Április 28-án lesz a bemutató, a telefon mellett három új TWS fülhallgatót is hoz a márka.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest