Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    AW 2518H

    Amire felfigyeltem összeszerelés alatt:
    -monitor és talp nagyon masszív, viszont a találkozásuknak van egy kis holt játéka, illetve a pan/tilt csukló nagyon kis erőre is reagál, így a gombok működtetésére remeg a kijelző rész.
    -Táp kábel nem volt a csomagban.
    -A legfölső holtpontban állva sem látszik a jel-csatlakozók nyílása, kis szög alól nézve, alá kellett feküdni a készüléknek.

    Monitor kalibrálva érkezett, driver, színprofil nélkül is szemnek kellemes intenzív "3D"-s képel.
    Driver+színprofil vasalt rajta egy nagyot, azt mondanám hogy érdektelenre csökkent a 2D-s kép mélysége.

    60Hz-ről 240Hz-re átváltva a desktopon mintha homályosabb lett volna a kép (cserélem a gyári DP kábelt..), és kellemetlen volt a szememnek, hasonló mint amikor sötétben, tág pupillával UV fénybe nézek, csak sokkal enyhébb. Nem villogás/pwm okozta az más fajta fájdalmat okoz.
    2 órát használat után már megszoktam fájdalmat, és nem okozott szempirosságot sem, előle felállni mégis határozottan pihentetőbb érzés a szemnek.

    Játék: Legjobb eredményt a reakcióidő "Normál" beállítása, és mindenféle rásegítés kikapcsolása hozott, ez az alapbeállítás.
    Gyors/Szupergyors beállításnál egyrészt kontrollálatlannak érződött a kép, mintha jégen táncolnék tornacipőben, másrészt még menüben is láthatóak voltak anomáliák, játékban mozgás közben zavaró mértékben színeződött/villogtak az élek.

    G-sync vs. V-sync OFF: Bizony van extra késés, szokásosnál jobban elé kell célozni az ellenken, de ennek az optimális mértéke nem látszik a képen, csak az első lövés után derül ki, amiben segít, hogy látszik a lövedék útja.
    Viszont tisztán, élesen lehet látni mozgás közben az ellent, mintha egy lassított felvételt néznél.

    Sajnos azt kell mondjam hogy ez egy műszer, mintsem játék élmény fokozására alkalmas eszköz.
    Lapos, tiszta kép, teljesen sima mozgás, de sajnos semmilyen kihívást vagy élményt nem hagy a játékban.
    Sajnos nagyon additív így a játék, én amúgy is hajlamos vagyok a játékfüggésre, és fél óra után tapasztaltam is magamon a tüneteket.

    Még ami fontos: a kijelző függőleges szögével, magasságával változtatható a kép világossága, ezt érdemes kikísérletezni. Vízszintesen tág határok között nincs színtorzulás, de mivel nincs látható keret, tükröződés, jobbra/balra kitérve ferdének látszik a kép, és ezt nagyon-nagyon zavarónak találtam játék közben.
    Szóval a fejtámlás "Gamer" szék nem hülyeség ha órákon keresztül...

    Nekem ezek a tanulságok az első 2 órában megvoltak. Volt már "más területen" részem pontosan ugyan ezekben a behatásokban, és a párhuzamot látva, ki merem jelenteni hogy ez bizony egy nagyon jó műszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák