Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
atenza
senior tag
Sziasztok!
Mivel játékra és PS-re is kellene monitor, ami egyben 250k-tól kezdődik (pl ASUS PG279Q ROG SWIFT ami tökéletes lenne), így inkább két típusú monitorra kérnék ajánlást és választok majd h melyik ujjamat harapjam le.
100k körül gondoltam, de hajlandó vagyok 150ig elmenni ha megéri a felárat.
-Az egyik monitor egy full játék monitor lenne, ami fontos 27" fullhd (esetleg wqhd) 144hz rövid válaszidő a lényeg, de azért jó lenne ha szép képe lenne. (nvidiám van, de g-sync nem hiszem h belefér)
-A másik monitor meg inkább a szép képre lenne kihegyezve, de játékra se legyen a leglassabbak közül való (viszonylag rövid válaszidő, ha lehet legalább 75hz-et tudja) szintén 27" fullhd (esetleg wqhd), de mindenképp IPS panellel.
ASUS és Dell szimpatikus (Dellek elég szépek is ráadásul), de nyitott vagyok mindenre.
-
félisten
Okés, de arra figyelj, hogy ez a fehér szerintem nem annyira minőségi megjelenésű, inkább az ezüstös, szálcsiszolt hatásút venném... vagy legalábbis megnézném vásárlás előtt.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Songo
senior tag
válasz AxBattler #82994 üzenetére
Nem nem film kimerül youtube meg facebook videókban. minden másra a tv-t használja.
ASUS VX239H-W
Lesz a befutó. nem egy hagyományos lámpa talp vagy sima szögletes. és még jól is néz ki.Ilyen gépháza van szempont az asztalon való megjelenés
Köszönöm szépen ismételten a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Wyco
aktív tag
Hali,
Nem talatam, de azert megkerdem, hatha....Letezik-e olyan 34-35" monitor ami nem ultrawide, 2560x1440 (se nem kisebb se nem nagyobb), es lapos (nem ivelt)? Lehetoleg nem sima TN paneles hanem valami jobbfele...
Koszi!BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
őstag
Egy i5+ 1060 géphez keresnék monitort. A keret 60k, és eddig a dell 2317h a befutó.
23-24-nél nagyobbat nem szeretnék, és munkára (csak word) és játékra lesz használva (főleg stratégia, FPS meg egyáltalán nem, néha WOT és akciószerepjáték).Van valami sokkal jobb mint a kinézett dell (akár sokkal jobb kicsit drágábban, akár ugyanolyan jó olcsóban). Ha van rá pixelhiba garancia az egy plusz lenne (tehát ha a monitor mellé boltajánlás is lenne az is egy plusz)
Köszönöm!
-
félisten
Teljesen jó az az Asus, a VC239H modellen VESA felfogató, ill. DVI csati is van, ha ez szempont. Dell P2317H-ból, P2417H-ból is létezik fehér változat.
Illetve ha filmezik sokat, akkor AMVA paneles BENQ VZ2470H is megfontolandó lehet, GW2470H nekem eléggé bejött.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Songo
senior tag
válasz AxBattler #82991 üzenetére
akkor inkább 23-25"ban gondolkodnék full hdban. mert a következő 1-2 évben biztos nem frissítünk a gépén mert nincs rá igény
Alapvetően nem nagyon játszik. filmet meg a tv-n néz. csak leötölt netezik. ha játszik akkor az wow vagy ilyen 2d-s női bigyók
[ Szerkesztve ]
-
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem, illetve mik a különbségek?
Dell P2417H, P2414H, U2417H, P2717H
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A csatikon, meg a külsőségeken kívül én sem látok nagy különbséget, a két Asus között.
25"-al óvatosan, a 2K-s felbontás már lehet, hogy túl nagy pixelsűrűséget eredményez, szvsz az 1440p pont 27"-ra ideális. Persze 25"/WQHD-ból is elég jó a kínálat:
Acer H257HUsmidpx
ASUS MX25AQ
ASUS MX259H - ez 1080p-s
BenQ PD2500Q
DELL U2515H(#82986) diegho
Nyilván azzal sem jársz rosszul, csak a VA volt a kiindulási pont...Egyébként én a 29UM68-al eléggé meg vagyok elégedve: jók a feketéi, és igencsak keresni kell a glow-t... csak a 21:9 lehet hogy fölösleges nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
válasz AxBattler #82984 üzenetére
Szuper köszönöm
Ezek alapján azt hsizem ismét asus vonalon nézelődnék.
Kérdésem
az ASUS MX27AQ és az ASUS VZ27AQ között mi a pontos különbség? mert túl sokat nem találtam 300:1 vs 250:1 fényerőt láttam. meg a gyengébb hangszórót. (illetve hogy a VZ Dsubos is)
Az ASUS MX25AQ pedig pont mindenben a 27es kisebb testvére? mert akkor holnap szabadulok asszonytól megmérem mi lenne nála esztétikus mert a 34estől kirázza a hideg lehet a 25 elég lenne neki.
köszönöm szépen a segítséget. (kár hogy 3 lábú rogot nem árulnak 23-25 colban Tök jó lett volna egy ulyanilyen kinézetű monitor mint nekem )
-
félisten
Szerencsére a megadott ársávban elég sok ajánlható 2K-s monitor kapható, reális tulajdonságokkal:
Acer CB271HUbmidprx
Acer H277HUsmipuz (UM.HH7EE.018)
AOC Q2781PQ
AOC Q2775PQU
ASUS MX27AQ
BenQ GW2765HT
BenQ PD2700Q
DELL U2715H
Lenovo P27h"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz diegho #82981 üzenetére
Igazad van. Érdekes, pedig már az X2483HSU-B3 is 75Hz-es panellel jön... hogy az USB-t miért nem upgrade-elték, rejtély. Nekem mondjuk uccsó' szempont lenne, perifériákat, dongle-t, X1 wireless adaptert dugnék rá, azoknak meg úgyis mindegy.
De Te tudod...[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Gondoltam, megcsípek egy jó kis monitort black friday-en. Egy DELL P2417H jó választás lehet? Egy ilyen szépséget használok 2009 óta, ehhez képest bármi előrelépés, tudom. 99%-ban játékra használnám, heti pár órát szoktam. Ilyen célra megfelelhet? Használja valaki játékra?
-
dudka2
csendes tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az alábbi két monitor közűl melyiket ajánlanátok vagy van-e valakinek tapasztalata velük.
ASUS VS247HR
ASUS VP239Hköszönöm
-
félisten
válasz diegho #82972 üzenetére
IIYAMA x2783hsu-b3, illetve xb2783hsu-b3?
Ez már usb 3-as, 75Hz-es AMVA paneles monitor...[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok! Én egy átlagos munkához, office, videóvágás, néha játék, laptopom van és szeretnék hozzá nagy monitort.
27', IPS, szemet gyönyörködtetőt szeretnék ), mondjuk nagy felbontásban, magasabb mint FULL HD. Jó lenne ha állítható lenne. Mik ebben a legolcsóbbak? -
deja vu
addikt
válasz diegho #82970 üzenetére
Ott leginkább még a márkát és az 5 év garanciát fizeted meg. A Coloredge széria ami igazán jó az EIZO-ból.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
diegho
nagyúr
Az EV2450 megéri a felárat egy Dell-hez képest?
-
deja vu
addikt
Igen, az elég jó monitor. Ha van lehetőséged kalibráltasd szakemberrel.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
opr
nagyúr
Üdv!
Most éppen magamnak keresek monitort.
Ami számít:
- hdmi/displayport/stb minden fos csatlakozó legyen rajta.
- Lehetőleg legyen színhelyes/gyárilag kalibrált. Nem vagyok egy nagy művész, látásom se 10000%os, de azért jó lenne közel színhelyes monitor
- IPS panel
- lehetőleg PWM ne legyen
- pivot mód legyen (meg midnenfele állítható talp/állvány)
- 24" körül gondokozom, annál nagyobb közelről nekem nem kényelmes
- Előfordulhat, hogy két monitoros rendszer lesz később a dologból, tehát vékony káva előny
- Játék nem, vagy csak elvétve lesz rajta, tehát a frissítés gyorsasága, freesync, g-sync, stb gamer dolgok nem annyira érdekelnekJelenleg ezt néztem ki, jó váalsztás szerintetek?
Köszönöm!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
deja vu
addikt
válasz diegho #82965 üzenetére
Egy jó VA paneles monitor engem is izgatna nem túl drágán.
-
diegho
nagyúr
válasz deja vu #82964 üzenetére
Igazából se az ívelt, se a samsung nem mozgat, viszont egy jó VA panel 70k környékén annál inkább. TN van most, de az IPS glow számomra eléggé zavaró, próbáltam párat (mondjuk P2417H-val még kiegyeznék) de szeretnék többet is összeírni black friday-ig és egy jó VA az én szokásaimhoz tökéletes lenne.
-
deja vu
addikt
válasz diegho #82962 üzenetére
Max. a nagyobbikból vegyél íveltet, de még annál is kérdéses, hogy van-e értelme. Én nem tudok róla, hogy van itt ajánlott Samsung, de már hátha van olyan.
-
válasz gyuribácsi88 #82960 üzenetére
Én az LG 27MP58HQ-P- t amiatt vettem mert meghibásodott a régi még fénycsöves Samu 26"- os TV- m amit már átettem a retro gépekhez. Mindkettőn van DSub csati, ami fontos régi videokártyákhoz, az új LG- n meg DVI is van, a középrégi gépekhez. A Samu nálam egyszercsak nem kapcsolt be, készenléti fény világít de sem a powergombra sem a távszabira nem kapcsol be. Ma csomagoltam vissza a dobozába, megnézi egy hozzáértő ismerős, lehet hogy csak a tápban kondibaja van. Ha javítható olcsón akkor tartaléknak jó lesz. A Tiédnél a leírtak alapján lehet hogy komplexebb a probléma, de érdemes lenne megnézetni hátha gazdaságosan rendbehozható
A 3 test probléma nem megoldható.
-
diegho
nagyúr
A 24-27" ívelt VA paneles Samsungok közül van ajánlott vétel?
-
akela91
addikt
Lassan 2 hete használom az LG 32UD59-B monitort, úgyhogy megosztom veletek az örömöm.
Egy 32"-os, 4k-s, 60hz-es, VA paneles, 16:9 arányú, sík monitorról van szó.
Elképesztően jó feketéje és színei vannak, VA panel létére pedig ráadásul alig van ghosting. (játékra is alkalmas, nyilván nem HC gamingre 60hz -es panel lévén)
PS4 PRO + PC van rákötve, egyszerűen olyan szinten ár/érték bajnok 150k körül, hogy az hihetetlen. (nyilván annak aki 4k - 32" körül gondolkodik)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DarthSun #82959 üzenetére
Hónapokkal ezelőtt kezdődött. Először azt csinálta hogy bekapcsoltam, majd a bal alsó sarokban jött egy cd lemez nagyságú fekete folt, aztán 10 perc után ha kikapcsoltam és vissza, akkor már nem volt ott, utána bekapcsoláskor 1-2 hónap múlva a jobb alsó sarokban ugyan ez. Aztán jött az hogy bekapcsoltam, vibrált a kép, majd egyszerre mind a két sarokban megjelent a folt, de ha vártam így 10 percet és kikapcsoltam majd vissza, akkor eltűnt. De ma már ha bekapcsoltam csak villant egyet és ki is kapcsolt.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
válasz gyuribácsi88 #82958 üzenetére
Milyen hibája lett az LG- nek ?
-
addikt
Sziasztok, az
LG 27ea73lm-pmonitorom megadta magát, helyette szeretnék másikat. nézegettem a kínálatot, de megint lg-t nem szeretnék (brrr) ezt a Dell P2717H monitort néztem, megfelel ez játékra? Vagy inkább nézzek valami mást? Csak játékra lenne használva, nem vagyok esportoló, szóval a 144hz-es ajánlásokat nem kérnémA nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Monitor/TV-t szeretnék vásárolni, 50k a keretem rá, lehetőleg fhd legyen!
KöszönömHD7790 a kártyám, nemtudom számít-e.
[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
FRayal
tag
Sziasztok! Ismételten kérnék egy kiértékelést ( Xbox, filmek mellé): Asus vp239h.
Köszönöm! -
deja vu
addikt
válasz k2laci #82950 üzenetére
Tudsz venni annyiért valami gagyit, de érdemes a 31 ezres Benq GW2270-ig elmenni, az már értelmes monitor.
-
k2laci
tag
Szerintetek van rá esély hogy 25 eft körül tudjak venni egy 22" full HD monitort ami 3 év garanciás ?
-
dugo_
veterán
válasz barni210 #82947 üzenetére
Melyik részét?
Nem lesz semmilyen képfrissítés szinkronizálási technológia elérhető a beállításokban, ha Nvidia mellé vásárolod ezt a monitort. 144Hz-et fog tudni, aztán slusszpassz.
Ha ki tudod tekerni a 144fps 2560x1080 pixelen a mostani videókártyáddal, akkor nem gond. Ha alatta vagy, akkor képtörés keletkezik.
-
Csupingo
veterán
válasz barni210 #82947 üzenetére
Az lesz a hátrány, hogy nvidia kártyával nem tudod bekapcsolni a freesync-et. Az csak megfelelő amd kártyával működne. Emiatt ugyanúgy lehetnek képtörések a játékokban, ahogy egy olcsó monitor esetén is. Szoftveresen lehet próbálkozni v-sync -kel, vagy fast sync -kel, esetleg max. fps beállítással, de annyira még én se mentem bele a témába.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Nekem a 27"- os változata nagyon bejött. Azon van DVI is...még. FHD 27- est is már 110cm- ről kel nézni, a 32"- ost meg már 130cm- ről. 32"- osban TV- m van. Mindkét állomás úgy van kialakítva hogy megfelelőek a távolságok. közelebbről a FHD- n már látszanak a pixeltávolságok. 68-P- re rákeresve nem is nagyon találni most. Nekem jó az 58 is Vsync off- al sem látok képtörést FPS játékban sem. Fényereje is jó nagy, le kell venni elég jól mert kiég a szemem.
-
dugo_
veterán
válasz barni210 #82944 üzenetére
A monitor VESA Adaptive Sync-et tud, ami le van tiltve a GTX kártyákon, hogy megvedd a drága G-syncet.
AMD-vel tudnád használni Freesync-esként.Ha Nvidiád van, akkor nem tudja változtatni a képfrissítést, csak az előre beállított értéken fog futni, ha azalatt vagy fps-ben, akkor pedig jön a screen tearing.
[ Szerkesztve ]
-
TJ22
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ez a monitor is ajánlott vagy csak a 68-P-s típus?
LG 32MP58HQ-P
KösziThere is always hope
-
Csupingo
veterán
válasz barni210 #82941 üzenetére
Ha erre gondolsz, itt adaptive sync -et emleget, az az AMD-s freesync, ha jól tudom.
-
barni210
csendes tag
Acer Predator XZ350CUBMIJPHZ 35" LED monitor, UW-UXGA, Ívelt
Erröl valaki? Ez már G-sync-es lehet?
-
OgreImre
senior tag
válasz barni210 #82938 üzenetére
4k játékra egy 1070-el erősen kompromisszumos lenne, persze játék függő.
A 2560x1080-as felbontásra jó az 1070. Inkább az LG, de nézd meg élőben őket. (az AOC VA paneles és a visszajelzések alapján magas frekvenciánál (144+) már elmosódás észlelhető)
Az 1070-el a Freesync nem fog működni."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Siamiáu
tag
Sziasztok!
Közeljövőben szeretnék venni egy monitort. Főként játékra, netezésre, filmnézésre és munkára használnám.
Kezdek megbarátkozni ezzel a 21:9-es képaránnyal, főként azért is, mert a 29 colos lg-k ( 29um58-p és 68-p) egész korrekt áron vannak. Ajánlott ezeket a monitorokat venni?
Vagy van 60-70k környékén minőségi IPS paneles 27 colos?
( Egy gtx 1060 hajtaná)A válaszokat előre is köszönöm!
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni monitort 2 héten belül.
Segítségeteket szeretném kérni.
Amiket szeretnék, hogy tudjon a monitor:
- IPS
- Full HD
- Free Sync (nem feltétlen kell ha jobb a képminőség más monitoron)
- 24"
- fel-le állítható állvány és döntési lehetőség
- ár maxiumum 80k (+- 5K)Felhasználás: Filmnézés 30%, Játék 50%, Képszerkesztés 20%
két modellt néztem eddig:
- Dell U2417HJ
- Acer BE240YSegítségetek előre is köszönöm.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok! Én nem vásárolnék, de pár monitoros topik egész kihalt, ezért itt szeretném megkérdezni: lehet baja a monitoromnak, ami 60 HZ-es, ha egyedi felbontással 60 Hz-ről mondjuk 70-re állítom? Esetleg rövidülhet az élettartama? Ha mondjuk sikerülne, akkor átlagos win használat mellett kicsit folyamatosabb lenne minden mozgás, vagy ilyen kis eltérést még észre se vennék?
-
gezatata
aktív tag
sziasztok!
100 ezer forint környékén keresnék "jó képű" monitort
főként irodai munka, böngészés, film nézés lenne a célterület
22"-24"
1920 x 1080 vagy 1920 x 1200
16 : 9 vagy 16:10
PWM mentes legyenaz egyik kiszemeltem:
DELL UltraSharp U2415szívesen fogadom a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
deja vu
addikt
válasz zöldfülű #82927 üzenetére
Szerintem kevés a 2560x1080-as felbontás arra a méretre. Viszont ezzel simán megbirkózik a GTX1070 a legtöbb játékban. Ha hosszú távra tervezel akkor nem vetném el a drágábbat. De mindenképpen nézd meg élőben, és esetleg várd meg a black fridayt, akkor esetleg olcsóbban is megkapod.
-
nagyúr
válasz FRayal #82929 üzenetére
játékhoz lassú, max 42 fps
inkább filmnézésre és irodai munkára való, 28" és Full HD felbontás tökéletes ezen az áron
amúgy jó monitor, csak le kell venni a fényerőt, (nits=cd/m2), 50%-on kb 160 nits, tehát érdemes 50% alá tekerni
magas kontraszt, nagy betekintési szög, sRGB 91%
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
FRayal
tag
Sziasztok! Valami tapasztalata van esetleg valakinek erről a monitorrólenq GC2870H?
Vagy adatok alapján ha tudnátok valamit mondani, hogy jó-e, azt megköszönném. ( Filmezés, Xbox mellé kellene!) -
zöldfülű
csendes tag
Sziasztok!
Szetretnék venni egy új monitort, filmezésre, netezésre, és ritkán játékra lenne ( 1-2 játék van csak amit használok). Kinéztem kettőt, mindkettő Lg, lényegében ugyanaz, csak a felbontás különböző köztük. A kérdésem az lenne, hogy minőségben megéri a drágább a mintegy 80.000 ft-os felárat?
Valahol egy cikkben azt olvastam róluk, hogy az 2580-as felbontás kicsit "túlzsúfolt" érzetet kelt,... nem értek hozzá, nem tudom mit jelent, s ez kicsit elbizonytalanított.(most egy Hd-snak sem mondható nagyképernyős samsungom van, igazából nincs összehasonlítás alapom hogy milyen lesz helyette az új)
Akinek van tapasztalata ebben, az tudna tanácsot adni? A jó ára miatt szerintem nekem tökéletesen megfelelne a 2580-as felbontású, de mivel több évre dönt az ember amikor monitort vásárol, inkább kikérném a tanácsotokat.
Még egy fontos dolog, most újítom fel a pc-t is, a videokártya egy új gtx 1060 6gb, esetleg 1070-es lesz benne, tehát ki tudja használni a monitor tulajdonságait.
Köszönöm előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Szeretnék monitor tanácsot kérni.
Full HD vagy 2K monitort keresnénk. 25+-2" körül.
Árban 100-150
Főleg irodai alkalmazások és játék. filmezés szinte egyáltalán nem arra van a tv.
Ami nagy előny lenne, ha Kék vagy fehér színű monitort találnánk
AMennyiben a szín megkötés nem sikerül akkor esetleg az ívelt kijelzőt részesítenénk előnyben.
IPS panel (jól bevált nálam szeretjük)
Nem kellenek a 100+ hz-es darabok. Egy alsó közép kategóriás gépre lesz rárakva. Ilyen 2d játékok, wow, meg néha egy kis fps ami megy rajta, de az tényleg baromi ritka)
Új monitor érdekel csak a magasabb garancia idő előnyt jelent a többivel szemben.Köszönöm szépen.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
TJ22
tag
Sziasztok monitort keresek 50-80k között:
- HDMI, Displayport(vagy D-SUB)
- 27-32" (ha lehet mind kettőre kérnék tippet
- felhasználás: net,film(IPS,VA panel) játék(konzolon)
- újat szeretnék
Tippek?
KösziThere is always hope
-
OgreImre
senior tag
válasz barni210 #82923 üzenetére
PC vagy konzol?
Ha konzol akkor feljebb csak a 4K (TV vagy 32" monitor) van.
PC-re jó a 21:9, konzolok nem annyira támogatják.
PC-hez jó az az LG, kezd elterjedni."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
barni210
csendes tag
sziasztok!
Eddig 40 colos samsung tvn játszottam szeretem a nagyképernyöt de csak FHD 60 Hz és nem olyan szép a képe még ultra beállitáson sem.
F1 2017
Project cars
Fps játékok
Mit ajánlanátok?
LG 34UC79G esetleg jo lehet? -
allein
addikt
Sziasztok. Összefoglalóban, 3. kategóriát átolvasva, otthoni használatra EZT a monitort szemeltem ki. Home office amit néha otthon csinálok, nem játékra kell. Esetleg néha youtube videók is szóba jöhetnek. Egy Latitude 5480-as laptopra kötném rá.Mi a véleményetek a monitorról?
(#82922) saen -
[ Szerkesztve ]
-
atoska07
újonc
Sziasztok milyen monitort vegyek 40 ezer ig átlagos használatra ami IPS rendszerü Tudnátok párat sorolni ?
-
NorbixD
tag
válasz bounty123 #82917 üzenetére
Nincs, de örülnék ha ennyire egyszerű megoldás lenne. Mert ha hagyományos USB -> USB C kábellel kötném rá a telefont akkor az USB-C gyorstöltési funkcióiról mondanék le, vagyis baromi lassan töltődne a mobilom. Nemde?
Az a baj hogy ezt csak aztuán tudom kipróbálni hogy megvettem a monitort.
[ Szerkesztve ]
-
NorbixD
tag
Üdv. úgy néz ki a Lenovo P27h-ra esik a válastásom. A monitornak ezek a csatijai vannak:
2*HDMI (1.4)
DisplayPort (1.2)
DisplayPort-out
USB Hub: one USB Type-C upstream port, four USB 3.0 downstream portsA monitort USB-hubként szeretném használni és a telefonom is erről tölteni (lehetőleg nem csigalassúsággal). Ha a monitort USB Type-C konnektoron keresztül csatlakoztatom a számítógéphez akkor a telefonom nem tudom rácsatlakoztatni mert azaz egy USB Type-C foglalt lesz.
Az szeretném kérdezni ha a monitorom DisplayPorton keresztül csatlakoztatom a számítógéphez akkor is használhatóak lesznek a rajta levő USB portok?
Monitor adatlap
[ Szerkesztve ]
-
piero86
aktív tag
válasz Simi37 #82912 üzenetére
Többen írták hogy nem rossz monitor ez a Samsung.
A Mediában most 100K és ingyen ki is viszik. -
Carlytoo
senior tag
1 hete használom nagyjából ezt a monitort: Acer Predator XG270HUomidpx
Ígértem egy beszámolót a működéséről, hátha valaki ilyet szeretne venni.
Akkor hát:
Mikor kibontottam, az az érzésem támadt, hogy ez biztos 27'? Kicsit becsapós a dolog, hogy ennyire vékony a káva. Összepattintottam és már ment is a tesztelgetés. Sokan panaszkodnak a talp instabilitására. Szerintem ez nem igaz. Nekem abszolút stabil és a monitort kicsit megmozgatva nem inog. A monitor külsőre nagyon gyönyörű. Díszként is megállja a helyét. Eddig én egy 24 ' FHD Samsung monitort használtam. Nagyon jó kis darab volt. Megkapta a párom(családban marad ). Este sikerült odajutnom, hogy le is tesztelem. Nekem kifejezetten világos háttérképem
vanvolt, így az a 350 cd/m2 fényerő eléggé szarul esett a sötét szobában, úgy hirtelen. Nyilván nem ment 100-on, de nagyon bántó volt a gyári beállításon, szóval azzal is mókoltam egy kicsit. Szerintem a gyári beállításokon kicsit "melegebb" színei vannak a monitornak, tehát ha valaki ezt annyira nem szereti, akkor érdemes a menüjébe belenyúlni (pl.: én). Az első, amit a beállítgatások után megnéztem az egy pixelhiba teszt volt. Ezen átment. Utána a sokak által szidott és általam sem preferált TN panel betekintési szögeit vizsgálgattam és azt kell, hogy mondjam pozitív élményekkel lettem gazdagabb. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt években és ez kifejezetten örömteli volt. A tesztvideó megnézése után egyértelműen látszik a színhűség, illetve, hogy a fekete az tényleg fekete és a fehér az tényleg fehér. Az 1440p-s élmény kifejezetten tetszett. Gyönyörű, de ezt kár mondanom. A 144Hz-es képfrissítési ráta és a gray to gray 1ms FPS játékokban éreztetik a hatásukat. Annyira "smooth" és folyamatos a játék, hogy ilyet én még nem láttam. Konkrét adatokkal itt nem szolgálnék, hisz erre számos tesztoldal van, akik megtették. Nekem nagyszerű élmény volt és még most is az. Aki ilyet szeretne venni ne habozzon. Abszolút megéri. Már csak a G-Sync hiányzik a tökéletességhez . Köszönöm, hogy végigolvastad.[ Szerkesztve ]
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
KovyBoy
tag
Szervusz,
Köszi szépen a gyors és megnyugtató választ, így már érthető.
Nem tudom, hogy a másik bevitt monitort te kalibráltad e esetleg (Dell U2711)? Azt mondták az üzletben (szerintem pont te), hogy nagyon jó ez a monitor, illetve hogy teljesen rendben volt a kalibrálást követően (kb. 6000 üzemóra van benne).
Amit észrevettem, hogy a fehér színe kicsit melegebb/sárgásabb, mint amit eddig használtam. Ezt már akkor látom, ha a sz.gép be sincs kapcsolva (a menüben is látszik). Lehet, hogy csak én szoktam hozzá az előző, szintén tőletek vett és prémium kalibrált U2417 színéhez. Nyilván van különbség a kettő között, közre játszhat, hogy az U2711 széles színterű?Más:
Ma beszéltem telefonon kedves kollégáddal egy jelenségről. Nem tudjuk, hogy mitől van, ráadásul mindkettőnknél jelentkezik. Kért róla fotókat, amit ma sajnos nem tudtam elkészíteni, vszleg holnap este fele kerülhet rá sor. Szóval, miután betölt kalibrált profil, amellett, hogy világosodik a képernyő, a kék kifakul (ez jól látszik pl. facebook fejlécnél, google találatoknál a kék szövegen), illetve sok esetben pixelesedésig szétesnek a színek olyan helyeken, ahol nagyon finom árnyalatkülönbség van. Ez független mindentől, legyen szó bármilyen programról (PS, LR, böngésző, stb.).Biztos valami szoftveres gond lehet. Gondolok itt pl. ara, hogy f.lux van az egyik gépen (az enyémen is volt, de még régebben uninstalláltam).
Egyébként az előző (U2417) monitoromnál is meg volt ugyanez a jelenség (akkor még volt rajta f.lux).
Ugye van erre valami bevált megoldás? Tudsz esetleg segíteni?
Előre is köszönöm, illetve köszönjük![ Szerkesztve ]
-
barni210
csendes tag
Üdvözlet
Szeretnék monitort vásárolni játékra ki mit ajánl?
Eddig 40 colos samsung tvn játszottam szeretem a nagyképernyöt de csak FHD 60 Hz és nem olyan szép a képe még ultra beállitáson sem.
F1 2017
Project cars
Fps játékokLG 34UC79G esetleg jo lehet?
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Közeledik a Black Friday kellene már 3-4 monitort összeszednem, hogy melyikre ugorjak.
Kritériumok:
- 16:9 FHD 24"
- Matt
- Falra szerelhető
- Glow nagyon minimális lehet
- Light bleed zéró
- DP port kell
- USB hub előny, de nem feltétel
- Lehet TN, IPS és VA is, a lényeg, hogy homogén legyen és ne bántsa a szemem, ne invertálódjon túlzottan oldalrólFelhasználás:
- netezés
- filmnézés
- World of Tanks
- NBA 2k szériaKét árkategória érdekel, 60k és 80k környéke, utóbbi csak akkor, ha tényleg lényegesen jobbat tudok venni ennyiért. Ha netán 90-100k között van valamilyen extra überjó, akkor talán bevállalom, de akkor legyen 5 év garos.
Az egyik jelölt a P2417H, ehhez kellene még 2-3 másik. -
Jimy83
aktív tag
Üdv : Ezt 40 ezerbe érdemes ?
Tudná azt képileg mint a mostani monitorom / LG E2260V /?
Nem a topikba tartozik de ez az e-mag megbízható bolt, mert elég jó áron van ez az ujracsomagolt?
Szerk: Továbbra is netezni, és néha kis Diablohoz kéne csak .[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Sziasztok,
Monitor vásárlás előtt állnék, amik fontos paraméterek : 3440x1440 100hz és Gsync , 34" minimum.
Az hogy honnan van, az mindegy nálam jöhet külföldi webshop is csak megbizható legyen. Magyarországi boltok elég túlárazva adják sajna ezeket a monitorokat sajna.
Mindenféle tipp/tanácsot elfogadok ezügybe,vagy kritikát is -
félisten
válasz Kowi84 #82886 üzenetére
Nagyjából, még 80k HUF alatt/körül...
IPS: ACER CB271HAbmidr, ASUS VC279H, BENQ VZ2770H, GW2780, DELL P2717H, S2718H(N), SE2717N, LG 27MP59G-P
AMVA: ASUS VN279Q, BenQ IIYAMA X(B)2783HSU-B3, X2888HS-B2[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest