Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Akinek Asus tuf vg 249q monitora van írjon már legyen szíves privátban. Arra lennék kíváncsi ki milyen beállításokkal használja? (Milyen képmód,brightness, szín arány, stb.)
Köszönöm előre is! -
CabalX
aktív tag
válasz boogie84 #113279 üzenetére
Acer Predator XB323U-t - méretben és árban is ugrás volt - mivel munkára is használom sokkal kényelmesebb a 32"-es méret mint a 27"-es volt.
Dual monitor setup-ot nem szerettem volna, 34"-es méretet meg soknak gondoltam, illetve árban is még a Predator felett volt jóval ami tetszett volna. -
HSM
félisten
válasz bambano #113289 üzenetére
Talán annyit tennék hozzá, ha már erre jártam, hogy ha szemkímélés az elsődleges cél, akkor én elgondolkoznék a 27" WQHD opciókon is, szvsz a 27" 4K-hoz erősen kellhet nagyítani, és bizonyos OS-eken ez nem feltétlen eredményez éles (=szemnek kellemes) képet. Ezt persze a legjobb kipróbálni lenne ismerősnek, mekkora pixelsűrűség kényelmes neki adott OS-en az adott távolságból.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Szeretnénk asszonykámnak gamerkerdésre egy 27" 16:9 1080p vagy 34" 21:9 1080p monitort, a lényeg hogy 144hz legyen, keret 75.000.-
A kiszemelt az AOC C27G2AE, nekem egy LG 34UC79G-B-m van, ennél jó lenne, ha minőségben nem lenne rosszabb...
VGA egy 5700XT lesz.Esetleg tudtok mást ajánlani, vagy maradjon ez?
[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Amerigo57
őstag
válasz feketenorbi #113290 üzenetére
feketenorbi
Grafikai munkára nem jók a Full HD monitorok.
Oda 2K - 2560 x 1440 (WQHD) , illetve 4K (UHD) 3840 x 2160 felbontású
monitorok kellenek.
Én az EIZO és a NEC munkaminitoraim mellé egy éve vettem , egy
AOC U2790PQU 4K -s monitort. Olcsóbb kategóriában ajánlom neked is.
........................AOC U2790PQU 4K -s monitor.
IPS Panel , Színmélység 10 bit , USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) ,
Flicker-free, Kék fény szűrő.
sRGB : 108% , NTSC 91% .
Ebben a kategóriában , 27 col 4K UHD monitorok ,
190 ezer Ft és 450 ezer Ft között vannak:
Dell , BenQ , NEC , EIZO.
A nemzetközi tesztek és vásárlói vélemények is jók , az
AOC U2790PQU 4K -s UHD monitorról. - Link:
Link:
Link:[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
Pár nap és érkezik LG 32GK850F-B, remélem ez homogénebb lesz mint a legutóbbi.
130-ért sikerült rárepülnöm, sokat várok a dologtól.2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
feketenorbi
csendes tag
válasz Hegyirabló #113291 üzenetére
A tapasztalat is jó
-
Hegyirabló
veterán
válasz feketenorbi #113290 üzenetére
Grafikai munkához én ezek közül egyiket sem, hanem egy 10 bitest, bár az is igaz, hogy nem biztos, hogy én hozzáértő vagyok.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
feketenorbi
csendes tag
Teljes mértékben hozzáértők/tapasztaltak véleményét szeretném kérdezni, hogy grafikai munkához, tehát sokat nézem a monitort, melyiket választanátok. Fontos a szép fekete és a tiszta színek... Tudom, hogy van nagyon jó 300 ezerért, de egyenlőre ezekből szeretnék választani, vagy ebben az árban bármi más is szóba jöhet, ha tud valaki esetleg...
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/200716fa0c
-
-
pamdavid91
újonc
Szoasztok
Tudnátok nekem Samsung monitort ajánlani?
Játékra használnám. 24"-es síkképernyős vagy 27-es ívelt érdekelne. A 144 Hz alap.
Illetve az is érdekelne, hogy ha 27" akkor oda már ajánlott lenne a WQHD? Eddig FHD-t használtam, de olvastam, hogy az már 27"-nál pixeles.
MSI GTX 1070 8 gb gaming kártyám van. Bírná a WQHD-t?
A keret max 90k.
Vettem egy Acer Nitro monitort, de megjártam vele. Vissza is küldtem, ezért maradnék a Samsungnál.
Köszi -
Busterftw
nagyúr
válasz boogie84 #113283 üzenetére
Irtam, hogy ezen a kartyan kevesebb FPS-e lesz, de jovotallobb monitort szeretne, ami ertheto. Majd idovel lecserelik a gtx 1060-et, de akkor mar a mostani monitor bottleneck lesz, 60Hz-el.
Gyors Google alapjan azert a Battlefield 5 1440p alatt megy 70-75 FPS-el.
Gyereknek mindenkepp meg kell emliteni, hogy jelenleg mi lesz a helyzet gtx 1060 es 1440p parossal.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem fog akadozni a kep, csak kevesebb lesz az FPS. Azt lehet tudni, milyen monitorral jatszik most? A 144Hz akkor hasznalna ki teljesen, ha jatekban elerne 144FPS-t, de jatekelmeny szempontjabol nem kotelezo azt kihajtani.
Ha peldaul most 60Hz-es monitora van, egy 144Hz akkor is jobb lesz az elmeny, ha a kartya 80FPS-t tud. Smoothabb lesz a jatek.(Freesynces monitorok olcsobbak es tobb a valasztek, most mar Nvidia kartyaval is megy, nem kell feltetlenul G-Synces)
-
boogie84
veterán
válasz CabalX #113276 üzenetére
Ma jelezték, hogy holnap jön nekem is. Remélem nem lesz pixelhibás, vagy nem jön ki rajta.
Milyet kértél helyette?#113278 ka64
Karcsú a vga teljesítménye ahhoz a felbontáshoz. Kevés lesz az fps-ed bármilyen játékot játszol is. Ahhoz a VGA-hoz vagy kisebb felbontású monitort válassz, vagy a 1440p-hez erősebb VGA-t.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
ka64
tag
Köszönöm a válaszokat!
Kezdek képbe kerülni. Ha jól értem, akkor a jelenlegi video kártya (GTX 1060) egy 27", 1440p,144Hz, G-Synces monitort nem tud kiszolgálni. A gyakorlatban ez mit jelent? Akadozik a kép? -
CabalX
aktív tag
válasz Corpuscle #113266 üzenetére
Nálam ilyen volt a Dell S2721DGF-nél - pixelgaranciával kértem, átnézték, amikor megkaptam és beüzemeltem én is átnéztem - hibátlan volt. A garancia időtartamán belül kb 2 naponta átnéztem tesztekkel és a 2. héten találtam egy folyton világító pixelt - ezt jeleztem és cserélték is (volna, ha nem kértem volna másik modelt helyette. )
Szóval igen, létezik ilyen idő után előbukkanó hiba. Mivel munkára (is) használom a monitort így nekem az 50-60 óra kb egy hét alatt belemegy. -
frelife
aktív tag
a 2k az hamis megszólítás,de ez az elterjedt
QHD / WQHD / (hibásan) "2K" / 1440p16:92560 x 1440
felbontás és nem mindegy hogy IPS,VA vagy TN panel, nem mindegy hogy 60Hz vagy 244hz és nem mindegy milyen csatlakozok kellenek majd, itt [link] olvass utána és próbáljátok eldönteni merre indulnátok, milyen kártya(VGA) lesz majd, annak milyen csatlakozi és mi az előnyben részesített panel tipus és legföképpen milyen ár sávban gondolkoztok.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
1440p monitort nezz. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a felbontas, tobb a megjelenitett pixel, viszont a videokartyanak tobb pixelt is kell meghajtani.
Tegyuk fel Battlefield 5-nel 1080p (full hd) egy gtx 1060 80 fps-t produkal, 1440p-ben ez mar csak 50-60fps lesz, ami mar zavaro lehet lovoldeknel.En 27" meretben keresnek 1440p monitort, ami 144Hz-en uzemel.
Pelda
Erdemes visszaolvasni a topicban, vagy keresni, sokan mar ajanlottak ilyen parameterekkel tipusokat. -
addikt
Azt megtalálod úgy is, hogy WQHD felbontás, azaz 2560x1440. Ezzel a paraméterrel már lehet keresni monitorokat, viszont tapasztalatból mondom, hogy legalább 27 coll-os legyen a mérete, és ha nvidiás vonalon marad a VGA-t illetően, akkor G-Synces legyen a monitor, továbbá játékokhoz minimum 120 Hz-es képfrissítésű.
Itt tudsz szűrni, és paramétereket beállítani: [link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ka64
tag
válasz Busterftw #113269 üzenetére
Szia, nyilván olyan monitort szeretnék venni, ami hosszabb távon is jó lesz. Tehát nem a mostani videokártyához keresek éppen megfelelő monitort, az előbb-utóbb úgy is cserélve lesz. Azaz, a monitor legyen jobb, mint a videokártya! (A video kártya emlékeim szerint négy éves, de a fiam még nem panaszkodott, hogy ez lenne a szűk keresztmetszet. Amíg ez így marad, addig nem cserélünk.)
A kétká egyébként minek a mérőszáma? Árukeresőn mit nézzek? (Fontos a kétká. A gyerekeknél megy a farok méregetés.)
Köszi,
ka64 -
N.Szil
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Két monitor közül melyiket javasolnátok (BenQ ZOWIE XL2411P vagy BenQ ZOWIE XL2546) ,
kimondottan FPS játékokra (CS:GO, Warzone, PUBGI, Warface)
Konfig ami mellé kéne: AMD Ryzen 5 3600, MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8G, G.SKILL Aegis 16GB.
Előre is köszönöm a választ. -
megint én
őstag
Ez ajánlott?
LG 29WL500-B
Maistro 566, köszi!
Most jövök rá, hogy inkább veszek újat, cégre veszem, áfát leírom és ott vagyok, mint egy használttal. -
Busterftw
nagyúr
Szia,
En egy FullHD (1080p) 24" monitort javasolnek ahhoz a videokartyahoz.
A "ketkas" monitorhoz a gtx 1060 szerintem keves lesz, hogy megfelelo minosegben es FPS-el jatszon. Vagy lehet a jovore gondolni es venni egy 27" 1440p 144Hz monitort es kesobb ujitani videokartyat. -
ka64
tag
Sziasztok!
Fiamnak keresek PC-hez "gamer" monitort -jelentsen az bármit is. Mindenféle lövöldözős játékokat játszik. Névről GTA-ra és Battlefield 5-re emlékszem, de van valami légi csatázó játék meg ilyesmik. A gépben MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 videó kártya van.
Tehát, mit ajánlotok? Konkrét márkát, típust szeretnék kérni! Ár kategória: (természetesen a legjobbat és minél olcsóbban) max. 100 000 -125 000 Ft. (Most egy 21 colost használ. Annál legyen nagyobb, illetve egyik barátja most kapott "kétkás" monitort, azt érje el!)
Ja és játékon kívül normál használatra is legyen alkalmas a monitor! Office programok, böngészés, film nézés.Köszönöm:
ka64[ Szerkesztve ]
-
maistro566
csendes tag
válasz megint én #113233 üzenetére
Hali!
Hátha ez segít.Én 1 hétig rendelkeztem Samsung C24RG50 monitorral.Játékra nem is volt rossz, azonban böngészésre nem volt a legjobb. Sajnos fehér alapon a sötét szövegnek ilyen kis árnyéka volt(angolul fuzzy text volt a jelenség neve). Engem egy idő után kifejezetten zavart, hogy olyan hatást kelt mintha nem lenne éles a kép. Ezenkívül a minimális csillogás is benne volt amit említettél, de sztem ez a hajlított kijelző velejárója.
-
Corpuscle
őstag
Az egyik közismert oldalon azt írják, hogy beüzemelés után 50 óráig megjelenhet pixelhiba. Nyilván ez nem kőbe vésett, de érdekelne, hogy mi a tapasztalat. Nem titok, pixelgarancia miatt kérdezem.
-
sebesvarib
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a következő felhasználásra. Monitort keresek, kb 27" környékén, elsősorban officeos munkára, jellemzően wordre és excelre, esetenként játék, leage of legends vagy valami régebbi rts. Tulnyomórészt mac-el használnám, de előfordulhat windowsos pc is. Örülnék neki, ha nem lenne nagyon mély, mert az asztal mélysége eléggé limitált. Árban örülénk neki, ha 100-130 körül/alatt tudna lenni.
Köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
válasz magickonfig #113252 üzenetére
Eddig semmi gond. Előtte IPS monitorom volt, de elég régi darab, annál jobb ezekben is.
Egy pici színtorzulás van, ha nagyon közel ülök (még meg kell szoknom, hogy ne hajoljak közel, mint az előző 23"-oshoz )
A feketéje viszont elképesztő az IPS-hez képest!
Játékból DeathStrandingot próbáltam, nagyon szép, semmi hibát nem látni.
FPS-em most nincs telepítve semmi.Aki él és nem boldog, az téved!
-
Hekiiiiiiiii
csendes tag
thunderbolt 3 to displayport kábelen ki lehet nyerni 2k felbondáson 144hz?
-
feketenorbi
csendes tag
válasz Hegyirabló #113251 üzenetére
Neked is ugyanez a probléma?
-
john adams92
friss újonc
Sziasztok!
[kép] asus vk192s-b monitorom van a legmagasabb felbontása 1440x900 tudom nem a legjobb,de sosem volt baj vele.Én mindig is megelégedtem a kevesebbel nem baj,ha a játéknál a grafika a legalacsonyabb,ha fut akadás mentesen vagy kicsit szaggatva.
Most vennék először konzolt pontosabban egy ps4 pro-t és a kérdésem az lenne,hogy ha megveszem,akkor ez a monitor jó lenne e hozzá?
(Persze a későbbiekben egy jobb monitor vagy tv-re költenék)
Köszönöm előre is a választ!
-
Bullllit
tag
Üdv
Kinéztem magamnak a DELL S2721DGF monitort.
Szempont volt, hogy 27" legyen, wqhd, ips panel és 100+hz.
A kérdésem az, hogy ez jónak számít vagy a kategóriájában van jobb is?..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
magickonfig
tag
válasz dawheeler #113256 üzenetére
130K látom Visszaküldés egyedül problémás, hogy www.banggood.com-ról jön. Én is nézegettem sé ezért az árért szép darab. Ami érdekes ugyan ez a samsung paneles AOC CU34G2X-nél is jobb eredményeket hozott. Lehet érdemes rápislantani a Lurdyban, ott elméletileg ki van rakva.
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Samsung 27" C27RG50FQU LED Curved
gaming-re Fortnite, mennyire ajánlott?
most még csak gtx 1080 van alatta , de amint kapható normális áron, lesz rx 6800 xt vagy 3080.
G-synchet hogy kell használni rajta?
Tapasztalat?
Mit tanácsolsz?köszi
-
dawheeler
tag
válasz magickonfig #113255 üzenetére
Cseh raktár, 1 eurós szállítás, 4-5 nap alatt meg is érkezik.
-
Amerigo57
őstag
válasz bambano #113222 üzenetére
bambano
AOC U2790PQU 4K -s monitor.
IPS Panel , Színmélység 10 bit , USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) ,
Flicker-free, Kék fény szűrő.
sRGB : 108% , NTSC 91% .
Ebben a kategóriában , 27 col 4K UHD monitorok ,
190 ezer Ft és 450 ezer Ft között vannak:
Dell , BenQ , NEC , EIZO.
A nemzetközi tesztek és vásárlói vélemények is jók , az
AOC U2790PQU 4K -s UHD monitorról. - Link:
Link:
Link: -
h1ght3chzor
őstag
24” kornyeken keresek monitort. Nem esport (nem ebből elek), de fps játékokkal szeretek főleg játszani.
Milyen jó ar/értek arányú monitort ajanlotok FHD-ban? Használtan max 100-ert keresek. 144 vs 240 HZ között van különbség? Néztem itt XG248Q, erről mi a vélemény?Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Hegyirabló
veterán
válasz feketenorbi #113247 üzenetére
Üdv a Klubban!
Szűk kis klub, de legalább már nem vagyok benne egyedül, bár ne lenne egyikünk sem.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dawheeler
tag
válasz BioNiCMaN #113246 üzenetére
igen, köszi, meg a rtings.comosat is. Tetszetős számomra a monitor, a nagyobb bajom hogy a Xiaomiról nem találtam egy részletes tesztet sem, amikben konkrét mérések, stb lett volna, viszont sokkal-sokkal olcsóbb és Samsung panel van benne.
Szóval igazából nem az a kérdés, hogy jó monitor-e a G7, hanem hogy a Xiaomi mennyivel lehet gyengébb minőségű vajon.
[ Szerkesztve ]
-
dawheeler
tag
válasz Komplikato #113245 üzenetére
Köszi! Xiaomit 130-ért vesztegetik most, szerintem az nem rossz ár.
[ Szerkesztve ]
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok írni, hogy melyik oldalon tudok összehasonlítani monitorokat?
Igazából az érdekelne, hogy volt egy régebbi monitorom, most lett egy újabb, de ettől fáj a szemem... Mind a kettő IPS, de valami más benne az biztos és a képe sem ugyanaz, nem olyan szép az új. A régi mindenben jobb volt... :/A régi: https://www.emag.hu/lg-24-ips-led-monitor-fekete-287961-24mb56hq-b/pd/DKVMR7BBM/
Az új: https://www.bestbyte.hu/LED-Wide/Asus-27-VL279HE-IPS-LED-HDMI-75Hz-FreeSync-vekony-kavaju-fekete-monitor-p227820.html -
Komplikato
veterán
válasz dawheeler #113236 üzenetére
Tesztek alapján a G7 és G9 kb. egyetlen olyan gamer monitor, ami VA paneles és minimálisan jön elő a VA panel hátránya. A Xiamo meg elégg tök átlag a tesztek alapján, amivel nem is lenne baj, ha az eredeti bereklámozott áron lehetne kapni és nem sokkal sokkal drágábban.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
El Gringo
senior tag
válasz elder troll #113239 üzenetére
amúgy most kezdek afelé orientálódni, hogy az Xbox gyári kábele nem 2.0-ás, hanem csak 1.4-es. High Speed névvel van ellátva. És az 1.4b nem elég a 2k120-hoz. Persze xbox topicban senki nem próbálta eddig a Series S-t 120 hz-en gyári kábellel
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
elder troll
őstag
válasz El Gringo #113242 üzenetére
Pc és konzol mellé tökéletesen megfelelt a monitor jack kimenete, amire egy Genius SP-HF1250B hangfalpár volt kötve. Ha váltottam a források között, akkor a hangot is váltotta vele. Célnak tökéletesen megfelelt. Most vagy hdmi-s erősítőt vagy külön hdmi-ről "hangleválasztót" kellene venni, de ali-t elnézegetve vannak aggályaim a szabványokkal kapcsolatban (pl.: lesz hangom, de bukom a 120 Hz-et). A fejhallgatókat nem tudom elviselni sokáig, az összeset eladjándékoztam vagy eladtam.
[ Szerkesztve ]
-
El Gringo
senior tag
vannak olyan Astro fülesek, amik HDMI-n leszedik a hangot. ha jól emlékszek
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
El Gringo
senior tag
azzal kezdtem, hogy azt kikapcsoltam. sőt, be se volt kapcsolva
-
elder troll
őstag
válasz El Gringo #113238 üzenetére
Támogatja a monitorod az 1440p 120Hz-et, a hdmi kompatibilitási módot ki kell kapcsolni hozzá a user manal szerint.
Elvileg settings-en belül a general almenüben találod.
Jelezz vissza, hogy mire jutottál, mert én is Series-X mellé vadászok monitort, a tied kb ideális lenne (jack + vesa rögzítés).
Nálam a jack kimeneten bukott a történet (Samsung S32R750QEU), mert máshogy nem tudok hangot csiholni az xbox-ból, vagyis a kontroller jack kimenetén gyalázatos minőségű hang jön ki...[ Szerkesztve ]
-
El Gringo
senior tag
válasz pilóta #113237 üzenetére
arra gondoltam természetesen azt se tudja a monitor jelenleg.
-
dawheeler
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, amiket eddig kinéztem:
Samsung G7 32
Xiaomi Curved 34- Megéri a plusz pénzt a Samsung? Sokkal jobb képminőséget kapok? 240 Hz és a csilivili ledek nem érdekelnek.
Természetesen más ajánlásokat is elfogadok. IPS nem érdekel, alapvetően félhomályban, sötétben dolgozom/játszom.
-
El Gringo
senior tag
válasz ANOka #113234 üzenetére
nem fogok feleslegesen 5000-ért venni, hogy aztán kidobjam a kukába, mert azzal se működik aztán kipróbáljam egy másik hdmi kábellel, plusz 5k, és már lassan egy tévé árát elköltöm rá
-
megint én
őstag
Szevasztok!
Adott három opció.
vagy 25UM85-P 35.000
vagy C24RG50 40.000
vagy valami bolti megoldás ebben az árban
Szempontok fontossági sorrendben:
-Szembarát (!)
-Dolgozni leginkább csak weboldalkészítés, táblázatok, szöszölés.
-Játék, néha egy kis mozizás emiatt gondolom a fent említett 144hz monitort, mert egész jó áron van, és hát a cs-hez jól jön. De a munkára kényelmesebb lenne a széles.
-Nem tudom, hogy mi a szakneve ennek, de van olyan monitor, ami ha oldalról, közelről belenézel, látni, hogy csillogós a felülete, na olyat ne, ami kicsit mattabb, azok a jók (Javítsatok ki ha tévedek mert ez szubjektív, lehet csak magamat áltatom)
(Tökre kiment a fejemből, hogy anno enyém volr az #ELSŐ×D. Meglepett, ahogy beléptem mifát keresek énnitten) -
El Gringo
senior tag
válasz pilóta #113231 üzenetére
xboxhoz kéne, azon meg csak hdmi van. a 8-10 éves pc-n még DP sincs
le akartam én mondani a rendelést, de persze nem sikerült nekik megoldani. Így ha már kihozták, azért rápróbáltam, hátha talán mégis alapon.ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
-
El Gringo
senior tag
válasz pilóta #113227 üzenetére
nekünk is megjött. Szép, tök fasza. Csak nincs 1440p 144hz, így megy vissza
-
nagyúr
válasz pilóta #113122 üzenetére
Na meg is érkezett az LG 32GK650F-B monitorom az e24-ről.
Kicsit aggódtam, mert általában jókat írnak a cégről a weben, szinte az összes panasz a lassú szállítással kapcsolatos, de pénteken megrendeltem, ma már ezen nézem a fórumotEddig minden jó, nincs pixelhiba, foltosodás vagy bármi.
Elsőre b@szott nagy , de szerintem megszokom hamar.
Este még bekalibrálom, de alapból se rosszak a színek.Aki él és nem boldog, az téved!
-
Pumukli01
friss újonc
Sziasztok
Venni szeretnék valami nagyobb 30col feletti 4k-s hajlított monitort (gondolom ekkora méretben már előnyösebb), de lila gőzöm nincs milyet kellene. Nem játszani kell, irodai jellegű felhasználásra olyan 150-200 körül. Nem baj, ha alacsonyabb az energiafelhasználása, napi 8-10 órát is be lehet kapcsolva Tudtok valamit ajánlani? -
Noda10
tag
Sziasztok!
Kettős kérdéssel fordulnék hozzátok. Szemezek egy AOC CQ27G2U monitorral, és most látókörömbe került a Q27G2U is. Ahogy nézem a specifikációit, a két monitor csak a kijelző formájában különbözik. Emellett a csatlakozási lehetőségekben akad különbség. Több az USB csatlakozó a sík változaton, ami pozitív, viszont egyes források szerint (pl. displayspecifications vagy épp egy review oldal) csak HDMI 1.4 van rajta, míg más források (AOC hivatalos oldal, Alza.hu stb) HDMI 2.0-ról írnak. Nagyon nem mindegy. Létezik, hogy tényleg csak 1.4 van benne, miközben 1440p 144 Hz monitor elvileg?
Másik kérdésem, hogy ebben az árkategóriában érdemes-e valóban mérlegelnem másik monitort? A jövőben PS5 (tudom, egyelőre 1440p-t nem támogat, de sztem fog) és PC-hez egyaránt játékra használom elsősorban, de azért a színtartomány is fontos szempont (tehát ótvar semmiképp ne legyen) videók és fotók miatt. 4K monitor nem érdekel annyira, nem akarok ennél nagyobbat, ennél a méretnél meg kicsit overkill a 4K.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
LiteCross91
aktív tag
Csak szólok, hogy alzán leárazták az AOC 27G2U monitort 72.890.- Ft-ra.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni monitor vásárláshoz.
Irodai használatra szeretnék venni 2 monitort.
A kiszemeltek:
Dell E2420H
Asus VZ249HE
Asus VZ249HEG1R
Asus VP249HE
Acer V247YBI -
bambano
titán
Üdv!
Ismerősnek keresek monitort az alábbiak szerint:
- 150k környékén bruttó
- 24 coll<= x <= 27
- jó lenne fhd-nál nagyobb
- hdmi kell
- könnyen hozzáférhető vesa rögzítés kell
- irodai, programozói munkára
- nem kell grafikusok számára megfelelő minőségű színhűség
- pivot módot nem erőltették
- eddig dellt néztünk,de ez nincs kiszögellve.
- játék nem sok lesz rajta, nem erős kritérium
- elsődleges és maximálisan kiemelt szempont, hogy minél jobban kímélje a szemet.
- ha a magasabb képfrissítési freki kíméli a szemet, akkor az kritérium
- nem értek hozzá, de ha háttérvilágításból is van szemkímélés szempontjából jobb, akkor az is sokat dob az értékelésen
- ha a szemkímélés miatt emelni kell a zsetonon, akkor emelünkelőre is kösz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék monitort venni és ezt a kettőt nézetem ki, nem tudok dönteni hogy melyik legyen ti mit ajánlanátok vagy más alternatíva.
Lg 32gk650f
Aoc c32g1Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
goboc78
tag
Sziasztok! I5-9600K és ASUS ROG-STRIX-GTX1660S-6G-GAMING GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 kártya mellé melyik monitort vegyem a négy közül?
LG 27MP89HM-S
LG 27UL500-W
LG 27UL550-W
LG 27UL600-W
Válaszokat előre is köszönöm !
-
gusztafszon
csendes tag
Köszi, a fő kérdés úgyis az volt amit már megválasztoltál.
HDMI 1.4, USB-c (Dp 1.2-vel benne).Közben megjött a legjobb megoldás, egy usb-c dokkoló segítségével olyan árkategóriában, amiben én már nem nézelődtem, de a munkahelyem megrendeli, így annál jobbat úgysem fogok kitalálni
-
errorcode06
őstag
válasz kotibor #113215 üzenetére
Nem pixelhiba, de a homogenitással nekem is gondom volt.
LG 34WN750-B, és a jobb oldalon akadtak gondok. Sötétben volt észrevehető, (a fekete inkább szürke volt) úgyhogy ment is vissza. Ufósbolt[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Cyberbeni
addikt
válasz Komplikato #113195 üzenetére
4K jelet valószínűleg a PS5 miatt fogad, nemrég volt róla hír, hogy valamelyik monitor gyártó így akarja megcsinálni, hogy a 2k monitoron ne az 1080p-t kelljen felskálázni.
-
kotibor
tag
Sziasztok, csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy mostanában hibás monitorok jönnek velem szemben? ...mag és ...lza között járok ide-oda és mindenhol hibásat viszek vissza.
LG 32GK850F-B foltos volt, inhomogén kép szürke színeknél, visszavisz...
LG 32GK650F-B pixelhiba, visszavisz...
LG 27GL83A-B pixelhiba, visszavisz...Ez mind egy héten belül....remélem a ti statisztikátok jobb ennél, ill. ez tuti nem Lg sajátosság, csak érdekességképp írom, ha valaki hasonló cipőben járna.
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Beri
addikt
válasz gusztafszon #113206 üzenetére
Nem tudom, milyen portok vannak a laptopodon. Ha tudnám, könnyebb lenne.
Lehet-e egy montiort USB-c -> DP kapcsolaton meghajtani, míg a másikat a HDMI-n keresztül
Igen -
zschni
csendes tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, azért kérek segítséget, mert hatalmas a kínálat.
Egy Samsung E2220 21.5” monitort nyüstölök jó ideje, már lába sincs, a képernyő alján áll, igencsak megérett a csere.
Keret: A 64.000,-Ft összeget ne nagyon lépjük túl.
Preferált az IPS panel, de meg lehet győzni másról is.
Amire használnám: Főleg munkához kell (táblázatokban minél több oszlop), és szintén a munka miatt fontos a jó monitor válaszidő (meg a jobbféle egér is). Szeretem ha nem késik az egér és gyorsan oda tudok kattintani ahova kell. Ezt azért írom, mert korábban TV-vel próbálkoztam, később tudtam meg, hogy annak nagyon nagy a válaszideje a monitorhoz képest.
Nagyon alkalmi játékos is vagyok, vegyesen FPS, RTS, TBS, pl.: Painkiller, Red Alert 2, Heroes III, de amikor nekiülök (kb évente 1x pár napra) , akkor hardcore szimulátor (GTR2).
Méretben 24”-ra gondoltam, FullHD elég, de ha van jó 27”-es is ebben az árkategóriában, jó panellel, jó válaszidővel, ahol még elfogadható a ppi érték, és nem romlik a képminőség, akkor lehet 27” is.Van egy IPS paneles kiszemelt, a Dell P2419H, nem tudom kell-e aggódnom a 8ms válaszidő miatt. Tetszik, hogy a talpa meg az állvány része masszívnak tűnik, a mostani monitornak ugye írtam, hogy letört...
Azonban, ha van másik, amit javasoltok, mondjuk TN vagy VA paneles, és van rajta VGA/D-Sub, de azt mondjátok, hogy jó, akkor várom a javaslatokat.Köszönet!
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
van esetleg tapasztalat Oázis kiszállítással kapcsolatban?
20-án vásárolt monitorrról annyi hír a 2 munkanapon és ez még múlt hét pnteken, hogy a A megrendelésedben szereplő monitor(ok)at a kért szolgáltatás(ok)hoz előkészítettük.
Gondoltam ma átadják a futárnak, de semmi infó.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Office programokhoz, (leginkább Word, Excel), alaprajzok/műszaki rajzok megjelenítésére, böngészéshez keresem a legjobb monitort 60e pénzig.
Igények: 23-26" között, inkább nagyobb, 16:9 képarány, VGA, HDMI, hangszóró
Prioritások: panelminőség, anyaghasználat, terméktámogatás
Alábbi típusokat néztem ki:
[LG 24MP59G]
[AOC 24E1Q]
[AOC 24G2U5]
[Dell SE2419HR]
[Dell S2419H]
Jó nyomon járok, vagy ezek felejtős típusok? Ha van ebben a kategóriában és felhasználáshoz BestBuy, azt mindenképpen meghallgatnám, illetve ha kompromisszumot kell kötnöm, hogy javasolni tudjatok monitort azt is meghallgatom.
Köszönöm, szép napot!"Let strength be granted, so the world might be mended."
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Ide is felteszem a kérdésemet, mert az egyik oldalróla monitorokat érinti:
Monitort tervezek venni, a kérdés, hogy a munkára használt Lenovo E580-asommal hogyan tudnak együttműködni (i7-8550U, RX 550).
Az egyik monitor egy 4k monitor lenne (Benq EW3270u), elsődleges monitornak (DP 1.4, 2 HDMI 2.0, 1 USB-C No charging!), a másik a meglévő fullHD LG IPS monitorom, HDMI bemenettel.
Mivel a laptopot Nem tudom a HDMI kimenetén használni a 4k monitorral (csak 4k30hz-et tud az 1.4-es HDMI, nekem viszont a 4k60hz kell), de egy-az-egyben sem tudom USB-c-vel rákötni, mert akkor nem tudom tölteni (Elvileg DP 1.2 megy az USB-c kimeneten), így terveim között szerepel egy adapter beszerzése, amelyen keresztül a DP portra kötném a laptopot, de tölteni is tudnám.
A másik laptopot pedig a meglévő HDMI 1.4-en a fullHD-ra kötném másodlagos monitornak.Kérdéseim:
- Benéztem-e valamit, működhet-e ez így?
- Lehet-e egy montiort USB-c -> DP kapcsolaton meghajtani, míg a másikat a HDMI-n keresztül, vagy egyszerre csak az egyik lehet aktív (ez esetben lehet ultrawide-ot néznék ami tud tölteni is usb-c-n, de akkor a szép 4k egyéb előnyeiről le kéne mondanom)
- Tud-e valaki jobb ötletet, ahol kevesebb macerával ellehet ugyanezt érni?
Előre is köszi! -
Diocles
aktív tag
válasz pendre54 #113204 üzenetére
1./ Azt tök könnyen kipróbálhatod, hogy téged mennyire zavar a G-Sync hiánya, mert az nvidia control panelből kikapcsolható.
Én mióta először megláttam a saját szememmel, tudtam, hogy én ezt többé nem akarom nélkülözni, de van akit a mai napig nem érdekel. Szóval lehetetlen megmondani, hogy te melyik táborba tartozol.
-
addikt
Üdv!
Nagy tapasztalattal rendelkező monitor guruktól kérnék véleményt.
A jelenlegi felállás úgy néz ki, hogy van egy ilyen 3 éves Acer Predator [link] , csak G-Sync-et tudó monitorom, amivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok. Hosszú évek óta már csak Nvidia kártyáim voltak, a jelenlegi egy RTX 2070. Most viszont szeretnék egy AMD-s RX68xx-at venni, ha majd elérhető lesz valamelyik.
Ebben a szituban két opció lehetséges.
1./ Marad a jelenlegi monitorom, de mivel ez nem tudja kezelni a FreeSync-et, ezért érdeklődnék, hogy az eddig szokottakhoz képest, nagyon észrevehető, és zavaró lesz majd a szinkronizálás hiánya? Olyan multis játékoknál, mint a BF 5, PUBG, COD Warzone, RDR2.
2./ Eladom a jelenlegi monitort, és veszek egy olyat, amelyik G-Sync, és FreeSync kompatibilis, és így hosszú távra letudva, hogy milyen VGA-t használ az ember éppen.
Ha ennél az opciónál maradnék, az itt olvasottak alapján, ebben a kategóriában a Dell S2721DGF [link] az első számú ajánlott?
Előre is köszi az infókat."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
El Gringo
senior tag
Hali!
Van valakinek LG 32gk650f?Ezt írja az inglis manuál: • When HDMI Compatibility Mode is on, 2560 x 1440 @ 120/144Hz resolution is not supported.
Most akkor HDMI-n tudja a 1440p/120hz-et VRR-ban, vagy nem? Mi a tök az a HDMI Compatibility Mode?
Xboxhoz kéne.[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz Leon77 #113199 üzenetére
Leon77
Full HD 27 colos monitorokban ezeket ajánlottam volna.
AOC 27G2U
LG 27GL63T-B
ASUS VG279Q
Acer Predator XB273GP, de .....
27 colos monitor esetében jobb , a 2560 x 1440 (WQHD) felbontás.
A KAMELOT által említett BenQ PD2700Q Monitor , valóban egy nagyon
jól sikerült monitor , ebben az árkategóriában , érdemes azt venned.
Link:
Link:Ui: A BenQ PD2700Q Monitor , gyárilag kalibrált 10 bites monitor.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Sziasztok!
Vettem 100-ért akcióban egy samsung 32" 1440p 144 Hz-es monitort Series-X és pc mellé, és jó eséllyel 14 napos elállás vagy apró lesz belőle.
Nem lehet "leválasztani" a hangot (nincs jack), és Series X kontrolleréből gyalázatos hang jön ki, illetve elírták a kimeneteket a webshopban, és mini dp is problémás jelenleg.
Szóval keresnék egy 32" 1440p 144 Hz-es monitort pc és SX mellé, amin van jack kimenet, és erre várnék pár ajánlatot ártól függetlenül.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest